Innanför murarna på Bastion Aurora så kan man lyssna på musikuppträde i sommar, tyvärr inte lika ofta som jag hade önskat. Här är underbart att sitta på en filt en sommarkväll för att njuta av atmosfären och den fantastiska akustiken.
När ögonlocken började bli tung framåt eftermiddagen/kvällen på det lilla barnbarnet så tog oss en spännande runda i historiens fotspår innan det blev dags för sängen. Mycket spännande tycket lilla N.
 
Det vackra tornet med draken.
 

Titta en dörr!
 

Undrar ifall det är öppet?
 

Men det  var låst.
 

Vi kikade in genom nyckelhålet.
 

Mellan de stora stenblocken växer det blommor
 
 

Mera från vår vandring får ni veta i morgon :-)
 
Bastion Aurora,
Det sägs att det är stressfria dagen idag och vad kan då vara bättre än att börja dagen med massage. Det är lika skönt varje gång jag ligger där på bänken för att bli knådad. Efter flera dagar hängande på en stege med målarpenseln i ena handen och färgburk i den andra så känner jag mig nu mjuk och rörlig igen. Helt ärligt så kommer jag att ha många stressfria dagar framöver för jag och en liten böna ska tillbringa dagarna som de kommer.
 

Ta det lugnt!
 
:-)
Mamma och pappa, äggmackor och te!
 
 
Nu får jag återgå till min skrapning/målning,
efter en trevlig fikastund :-)
 
Jobbnatten avklarad och frukost med en kär vän väntar snart på mig. Sedan blir det sängen ett par timmar innan jag ska på möte. Innan kvällen blir till natt väntar solen och vindarnas ö på mig. Vi ska tillsammans njuta och suga ur det sista av Maj månad. Blommor och blad, fågelkvitter och syrendofter sprider värme i mitt hjärta.
 

Ha en bra dag mina vänner!
 
:-)
Lördagen den 6 juni kl 10-16 bjuder Karlskrona City på barnkalas.  Eftersom jag nu redan träffat Nallen Doris och Grodan Frank och fick i samband med den träffen en personlig inbjudan så kan man ju inte annat än "tacka ja".........så för att bejaka mitt barnasinne så är datum och tid redan antecknad i min kalander. Kom du också så kan vi ha roligt tillsammans.
 
 
 
Medtag ledig klädsel!
 
:-)
 
När barnen var små så läste jag ofta om en liten gris som en familj hade köpt. Grisen som de trodde var en minigris växte snabbt och blev både jobbigt och otymplig att ha inne. "Älskade lilla gris" som boken hette fick mig alltid att tänka på lilla grisen som pappa köpte varje år för att matas och bli tjock och fin lagom till jul. Grisar är väldigt roliga djur som man lätt kan bli väldigt fäst vid, har man då bara en så kan de lätt bli en kelgris. Men det var så det var och mat på bordet behövdes.  Vad det ska bli med grisarna som växer upp till alla barns förtjusning i Wämöparken ska jag inte fundera på idag utan njuta av de små grymtande sötnosarna som klampar runt i sin mat medan de äter. Som tur är så finns det små rosa grisar som klarar sig undan både inhägnad och att bli uppäten.
 
 
 

Sista måndagen denna månaden!
Man kan ju inte påstå att tiden står stilla precis :-)
 
 
Det är alltid lika dant när jag ska skaffa mig ny bikini. Ut och in i alla butiker och det slutar precis som det alltid gör, frustrerad återvänder jag till min kammare.  Helt ärligt, vad spelar det för roll vad jag har på mig för jag ligger inte och solar på någon badstrand ändå. Men de ser ju så snygga ut där de hänger på sina galgar att hoppet liksom tänds varje gång att just den kommer att sitta som gjuten på mig. Varför lär jag mig aldrig? Klippa gräset på Öland kan jag göra i en bekväm sporttopp istället eller varför inte i BH och trosor, Vem bryr sig! På tal om annat än det som ska vara under, ingen blogg utan mode så här kommer mitt senaste fynd. Betydligt mycket enklare att införskaffa, krävdes bara en butik och det utan provhytt. Satt bättre än bäst.
 
 
 
 
Trevlig fortsättning på söndagen!
 
:-)
 
Att kombinera födelsedagsfest med Eurovision var ett lyckat drag. Alltid roligt att bli bjuden på fest med god mat, dryck och trevligt sällskap och som grädde på moset lite sång och dansunderhållning på det. Kvällen gick fort och natten lika så.
 
 
Grattis till Måns!
 
:-)
.......med trasiga gräsklippare. Helt sjukt, hur kan båda mina gräsklippare gå sönder på en och samma dag. Hur som så plockade jag isär en av den och mosade in den i skuffen så nu ska den få åka till någon som förhoppningsvis kan laga den åt mig tills jag åker till stugan nästa gång. Som tur är så är jag ju inte sysslolös. Det har varit en underbar dag i gassande sol med doften av nyutslagen syren. Fåglarna kvittrar och duvorna kurrar, bara till att njuta.
 
 
:-)
Då är det klart! Sonen ska få besök även i år. Jag och en kompis ska boka resan denna veckan och så fixar sonen boende till oss. Vi kommer att åka sista veckan i oktober så vi hinner att tokladda innan vi kliver på tåget som tar oss till Köpenhamn. Troligtvis så kommer jag att tjata om kommande resa många gånger här på bloggen innan det blir dags för packning. Men det får ni stå ut med... :-)
 
 
Sååååååååå glad!!!!
 
:-)
Liljekonvaljer är så vackert och luktar så gott! 
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Så trevligt med lite besök!
Tycker den ser lite stinn ut, hoppas det ligger en mördasnigel där inne :-)
 

Nu är det äntligen dags för sängen!
Laddar inför ännu en dag på stegen :-)
 
Ska det bli lite gjort så är det lika bra att man kommer till skott. Tänkte på en sak idag då jag vaknade, vilken tur att skrapning av huset endast ska göras en gång och det roliga fyra. Grundolja och sedan tre strykningar av färg efter det. Behöver jag säga hur jäkla grymt nöjd jag är för varje vägg som blir klar. Nu är jag laddad efter en god frulle...... så vad väntar jag på!?
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Tog ett foto en morgon då jag jobbade. Allt speglade sig så fint i vattnet att man nästa kan ha det på vilket håll man vill. Vände och vred, tyckte det blev riktigt häftigt även stående. Vissa morgnar då man kör ute på öarna är det så vackert att man nästan tappar andan. "Löneförmån", som vi brukar säga!
 
 
 
 

Solen skiner, sedan regnar det
och så skiner solen igen!
 
Härligt med PMS väder!
 
:-)
Då var det lilla bestyret över, tog en stund innan jag provat alla löparskor som fanns i butiken. Nja....ska nog vara ärlig att säga att de där skorna som kostade över 1200 kr provade jag aldrig eftersom jag inte ville lägga de pengarna just nu. Naturligtvis så vill jag mina kära fötter bästa men jag hoppades att det skulle finnas en bra sko till lägre pris. Det har ju varit löparvecka på stadium så nog fanns det bra skor till ett vettigt pris enligt kille som hjälpte mig.  Det ena efter det andra paret plockades fram, antingen så klämde de eller så var de förstora, för små eller bara inte passade min fot. När jag nästan hade gett upp så hittade vi ett par, det kändes direkt att de var rätt sko för mig och konstigt nog även till rätt pris. Så nu har de nya skorna fått sig en regal långpromenad och de kändes grymt sköna på foten. I morgon ska de få sig sin första löprunda. Alltid lika skönt när det där skoköpet är över för trotts allt så är det en liten procedur.  
 
 
Hade jag inte vetat så kunde man nästan tro det
höststormade ute.
 
:-)
Undrar hur det kan vara så lätta att befästa dåliga vanorna, när man istället får kämpa för att få till de goda och bra vanorna. Jag minns på den tiden då jag rökte och ville sluta, det var ju nästan lika långt dit som att åka till månen. Men när jag väl hade bestämt mig (tyvärr tog det för många år) så var det inga problem att bryta den dåliga vannan till en bättre. Ingen är gladare än jag över att jag slutade för mer än 20 år sedan för rökning är det absolut dummaste och idiotiska man kan hålla på med. Vad tänker många barn på då man säger lördag? Om det är lördagsgodiset som är det första som dyker upp så kan man ge sig tusan på att vanan redan är etablerad.
En av mina goda vanor är som bortblåst, mina sköna dagliga promenader som jag gjorde då min pälskling levde. Det sägs att det gynnsammaste läget att förända dåliga vanor är vid någon större händelse, för min del blev en god vana dålig istället. Som tur är så hade jag redan innan pälsklingens bortgång förändrat mina motion och matvanor annars hade jag med all sannolikhet haft lördag varje dag nu för tiden. Men trotts detta så saknar jag vardagsmotionen och naturligtvis min håriga härliga vän. Får se ifall jag kan hitta de där basala ganglierna i hjärnan som vanorna styrs av :-)
 
Fotografera är en mycket bra vana!
 
 
Ovanligt härlig och skön söndagsmorgon!
 
:-)
Det har varit intensiva dagar den sista tiden med jobb och skrapning av hus och mycket annat. Men nu har jag bara en natt kvar sedan ska jag ha lite semester hade jag tänkt. Jag misstänker att mina lediga dager kommer att fyllas med ungefär samma sysslor som innan förut att jag tänkt sova på nätterna istället för på dagen. Eftersom jag är väldigt duktig på att tulla på det där med sömnen när jag jobbar så ska det bli skönt med lite ledigt. Nu är jag mätt och redo för en natt ute på öarna.
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!
 
:-)
 
 
Vad de har längtat de där små flickorna, idag ska de äntligen få träffa varandra igen. Så när jag sovit en stund efter natten jobb så kör jag till Kalmar för att hämta en av sötnosarna. Sedan ska vi hämta nästa sötnos på hennes dagis eftersom mamman jobbar. Det är så spännande att få besöka varandras förskola. Allt är redan planerat. Först till lekplatsen, sedan äta rosa glass efter det så ska det lekas igen innan pannkakorna med röd sylt ska intagas. Så nu tror jag att det finns två förväntansfulla flickor som bara vänta på att den där mormon ska dyka upp. Lika bra att hon lägger sig, så att hon är utvilad inför dagens aktiviteter.
 

Ha en bra dag alla!
Det ska vi ha :-)
 
När jag körde hem från jobbet idag så intervjuade de en person som åkt runt på 220 olika caféer i Sverige för att äta och poängbedöma deras punchrulle. Nu hörde jag inte hela intervjun men det var ett café i Blekinge som fått 4 av 6 punchrullar i poäng, enligt honom då. Men det där är ju bara hanns åsikt, jag kanske tycker något helt annat. Det är som med chokladbollar, den ene vill ha mjuka den andre hårda. Någon vill ha mycket kaffe i och någon annan apelsinsaft. Jag älskar chokladbollar, helst ska de vara egengjorda och lite lösa i smeten. De ska vara väl arbetade med mindre socker och smör än receptet. De måste vara riktigt smör annars kan det vara, sedan ska de rullas i pärlsocker. Allra helst ska de vara rumstempererade innan jag stoppar läckerbiten i munnen. Min hjärna började baka chokladbollar direkt då reportrarna ställde frågan rakt ut i etern nu på morgonkvisten, "vilken är din favoritkaka"!? Men nu när jag fått sukta lite så är ju kolagrottorna på caféet i Köpingsvik på Öland så goda så att jag nästan skulle kunna köra dit bara för kakans skull. Det är bara ett fel med den kakan, den tar slut alldeles för snabbt. Kanelbullar, maränger, mariabullar, biskvier är ju också gott nu när jag fått tänka till lite.
 
Så finns de ju andra sötisar som är betydligt nyttigare och en ren fröjd för ögat.
Här är en av dem!
 
 
 
Vilken kaka är din favorit?
 
:-)
  
Igår sprang jag blodomloppet tillsammans med massa andra glada människor. Vilken otroligt trevligt och roligt lopp. Två av tjejerna i vårt lag sprang milen, jag och en till sprang halvmilen. Alla kan vara med för man kan kuta, springa, jogga, gå, lufsa eller hur man nu vill ta sig i mål. Efter målgång så samlas man för att äta lite tillsammans och när jag tittade mig så runt så har jag sällan skådat så många nöjda och glada personer samlade på ett och samma ställe. Underbart!! Ett av 5 lopp avklarat. Nu laddar jag om till nästa. Längtar redan.
 
 
Tack för en trevlig kväll tjejer!
 
:-)
 
 
Grattis på födelsedagen älskade dotter!
Eftersom dottern jobbade heldag igår så fick mamman fira sin kära dotter i dag istället.
Den som väntar på något roligt...... 
Tack för en mycket trevlig dag!
 
 
Kramelikramkram!
 
 
Gröna fingrar behövs inte för att odla nässlor för de växer minsann ändå. Det som jag behövde var ett par nya nässelvantar och då kunde jag ju lika gärna ta ett par gröna. Tänkte att jag skulle förekomma de där taggiga klinade växterna innan de tar över halva tomten. Nässelvatten är bra till mina blommor, så en del hamnar i hinken resten på rishögen. Skönt att ha lite att göra....
 
 
Ny vecka, nya utmaningar!
 
:-)
Eftersom barnbarnet skulle spela match på Öland så tog jag tillfället akt och hängde på. Skönt med lite avbrott från skarperimålarbetet. Nästan som förr när man åkte land och rike runt med bollspelande söner. W gjorde bra ifrån sig och det var kul att se att han utvecklats sedan sist jag kollade. Möre BK heter hans lag och jag blev glad över att se att de även hade tjejer med i laget. Stolt som en tupp efter sina 4 mål satt han nöjd och glad i bilen hem. Lika glada var vi naturligtvis. Kalla vindar trotts att solen gjorde vad den kunde för att värma oss. Kom man bara i lä så var det skönt, men därifrån så såg vi inget bollspel. Så valet var enkelt.
 
 
 
 
Lite gryniga foton men det får ni stå ut med :-)
 
Efter jobbet i fredags morse så åkte en jobbarkompis och jag för att äta en god frukost Innan jag drog vidare till Öland. Jag hade jobbarjackan på mig och för att slippa ta med hela plånboken så tog jag bara kortet. Vi skojade om hur lätt det var att glömma att lägga tillbaka det i plånboken igen för det hade ju hänt både mig och min kollega. Efter vår goda frukost skulle jag bara in och hämta min väska och lite annat innan jag körde vidare till smultronstället. Jobbjackan hängde jag av mig och tog på den andra jackan som jag lagt fram......behöver jag skriva mer!!? Jag var redan framme då jag märkte mitt misstag. Lite typiskt att bensinen till gräsröjaren tog slut, hade även slut på vanlig bensin till gräsklipparen och som om detta inte vore nog så lossnade håren från pensel då jag stod och målade. Hittade en oanvänd pensel i mina gömmor då jag rotat runt lite. Inte behövde jag heller försmäkta utan mat på denna Ö för jag hittade både knäckebröd, makrill, nudlar, bubbelvatten och te så svälta skulle jag då inte behöva göra fast den var lite ensidigt. Kan tro jag blev glad då det dök en silvrig Volvo med tre glada barn, en underbar dotter med både frukost, lunch och kvällsmat. Så nog räddade de mig från att leva på knäckebröd. Tror jag ska glömma kortet flera gånger :)
 
 
 
Mätt och nöjd!
 
:) 
 
 
När jag var liten var jag så spökrädd att jag knappaste inte vågade andas när det var mörkt. Jag kollade i garderober, under sängen, drog ut alla lådor i byrån och jag hade alltid huvudet under täcket då jag sov. Om jag glömt bort tiden och det hunnit skymma då jag lekte med min kompis som bodde 800 meter från mitt föräldrahem så fick pappa hämta mig. Skulle han inte råka vara hemma så sprang jag så fort över ängarna att jag hade lätt vunnit vilket 800 meterslopp som helst. Min kompis storebror hade alltid råkat se svarta damen eller andra konstiga varelser precis innan jag skulle hem. Det hjälpte inte mycket att alla vuxna skojade med mig om att andra spöken tar inte spöken. Jag vet inte när den här rädslan försvann för borta är den. Det är inte mycket som kan skrämma mig när det gäller mörkret i alla fall nu i vuxen ålder, faror finns det ju alltid men det har ju inte med spökena att göra. De spöken som jag känner är både trevliga och tjänstvilliga. Lika bra jag släcker nu så de får sätta igång med sina uppdrag.
 
Hittade ett foto på spökhuset mitt inne i skogen. Vem vill sova med mig här en natt?
 

 
Är du spökrädd?
 
Nattinatti!!!
 
 
Denna vackra stenvalvsbro som går mellan stadsdelarna Norrstrand och Haga i Karlstad påbörjades 1761. Denna bro byggdes i sten för att stå pall vårfloderna och det kan vi ju intyga nu lite mer än 200 år senare att det var ju ett klokt beslut. Den invigdes 1797 men var inte helt klar förrän 1811. Stenvalvsbron är den längsta i Sverige med sina 168 meter och 12 granitvalv. Från CCC där vi var på konferensen så kunde jag sitta och beundra denna skönhet som sträckte sig precis utanför de stora panoramafönstren. Vacker vy.
 
 
:-)
stenvalvsbro,
Karlstad bjöd på många trevliga möten men det bästa var att få träffa min bloggkompis Soffie, Tanken var att Soffie skulle visa oss runt lite i den vackra staden men vädret hade helt andra planer. Eftersom vi ändå hade tänk att äta lite tillsammans så gick vi till en japans restaurang som heter Koi som Soffie kände till, där åt vi väldigt god mat. Den trevliga personalen och restaurangens miljö gjorde att vi direkt kände oss som hemma. Vi mumsade och pratade på som om vi träffats många gånger förr. Tänk så många trevliga bekantskaper man gör genom sitt bloggande. Så nu hoppas jag att Soffie kan komma till Karlskrona till sommaren och att jag kan bjuda både på solsken och tillfälle till mer av vårt trevligt umgänge.
 
Jag och Soffie!
 

Det här med sushi är inte så mycket för mina smaklökar, men när jag nu fick lära mig att den ska doppas i en sås av soja och en stark krydda så måste jag nog omvärdera min åsikt. Den inlagda ingefäran som man fick till var fantastisk god.
 

Missade att fota förrätten som bestod av blandad sallad, grillad kycklingbröst, Kois hemlagade japanska salladsdressing och teriyakisås.
 
Varmrätten bestod av friterad fläskkotlett med lök och sojasås. Ris, inlagd ingefära, rivna morötter och alger (mycket gott).
 
 
Till efterrätt blev det hemlagad japans grönt te glass med bär.
Mumsmums!
 
 
Eftersom jag är en tedrickare och väldigt intresserad av olika teer så var jag ju bara tvungen att prova deras japanska te. Som tur var så smakade teet mycket mycket bättre än det luktade. Näsahåren nästa krullade ihop sig när näsan nådde tebladen som luktade som mald ciggar.
 
 
Tusen tack Soffie för en mycket trevligt träff
med dig!
 
Ses snart igen :-)
 
Kram
 
 
Nu har tåget även tagit mig hem från Karlstad, fast utan förseningar denna gången. Mycket trevliga dagar i en fantastisk fin stad som Karlstad är. Två dagar där cykeln har varit i centrum från föreläsare som brinner för att valet ska vara lätt mellan att köra bil och att cykla. Det har varit forskare som samtal kring cykelforskning, föreläsare som samtalat om allt från cykelparkeringar, drift och underhåll av cykelbanor, ökat cyklande i små städer, planer för framtidens cyklande och mycket annat. Karlstad kommun tog oss med på en mycket trevlig och underhållande guidad cykeltur i staden och trots regn så sken sola på torget. I byggnaden nedan har vi varit och arrangörerna för denna konferensen får fem cyklar av fem möjliga.
 
Mer spännande från Karlstad kommer i morgon!
 
Natti Natti!
.
En liten tågförsening gjorde att vi kom till Karlstad någon timme senare än tänk igårkväll. Men nu så är man utvilad efter att ha sovit kungligt och en fantastisk hotellfrukost gör att jag nu är redo för en dag med cykeln i fokus. 
 
 
Ha en bra bra dag!
 
:)
 
 
Håller på att packa lite eftersom jag ska åka iväg till Karlstad några dagar. Kan ju inte vara så svårt kan man tycka det är ju bara måndag till onsdag. Men nu har jag plockat fram innehållet från halva garderoben, provat och plockat fram annat. Ska det vara ledigt och bekvämt eller något som sitter lite bättre men inte lika skönt. Ska man klä sig varm ifall det är kallt, kjol eller långbyxor. Ska jag ta den långa eller kort jackan OCH så ska det vara skor också eller så tar jag kängorna. Kofta är ju alltid skönt, tar den svarta men då kan jag ju inte ta den svarta tröjan då blir det ju för mörkt. Jag har nog kommit på vad problemet är.... mjukisbyxor och fleecetröja kan man ju inte alltid gå omkring..... då hade allt varit mycket enklare. Nu är resväskan full och ändå har jag inget att ta på mig.
 
Enklare att vara fågel :-)
 
 
 
Hahaha.... :-)
 
 
 
Eftersom skrapning av stugan är så väldigt tråkigt så skrapar jag bara en timme sedan har jag belöningstid på 10-15 min. Då går jag runt och kollar på alla vackra blommor eller så sitter jag i min solhörna och njuter av en kopp te medan duvornas kurrande och småfåglarnas kvitter underhåller mig. Jag hade aldrig stått ut med mitt skrapande om jag inte haft dessa stunder. Maj är en fantastisk månad och det säger bara svisch så är den förbi . Tänk så mycket som händer. För många så upplevs maj lika hektisk som december med allt som ska hinnas med. Det gäller att prioritera rätt, det är ju endast vi själva som basar över hur vi vill att våra timmar ska användas. Idag lovas en fantastisk dag och den vill man ju inte missa.
 
Kvällarna är också fantastiskt vackra med sina underbara färger!
 
Önskar er en skön vårdag!
 
:-)
....som följer dig varje steg du tar!
 
 
God natt!
 
 
När solen skiner in genom fönstret i köket i min lilla stuga så lyser det in genom de små rutorna i dörren till det stängda sovrummet. Min gamla dörr är så vacker sedan mamma målade där. Eftersom jag har rullgardiner i sovrummet så är där mörkt även om det är ljust ute. Det enda man ser när man slår upp ögonen på morgonen är denna vackra vy. Är så glad att de gamla dörrarna bevarats i hela stugan. Det är bara dessa in i sovrummet som det är glas i, men de andra är lika vackra fast på sitt sätt. Det bästa av allt är de gamla dörrhandtagen i mässing med en liten vingmutter på som man låser med. Nu är de övermålade men jag funderar på att skrapa de rena och smörja upp dem lite så att de håller i många år till.
 
 
Då var det visst lördag igen!
 
Önskar er en bra sådan :-)
 
 
 
Jag hade en underbar dröm i natt. Gozzi kom springande emot mig och hans päls var lika mjuk och härlig som då vi tog farväl av varandra för några månader sedan. Han hälsade glatt och hans yviga fina svans vifta på som alltid. Hans kropp dansade runt mig och hela jag fylldes av lycka. Vi gick en lång härlig promenad på Öland och allt var precis som det en gång har varit. Jag hade en sådan kramp i armen men jag försökte att inte tänka på den för att jag var så lycklig. Krampen blev bara värre och värre och jag såg Gozzi försvinna bort bland alla vårblommorna längs grusvägen. Hur jag än masserade och på alla sätt försökte så fanns krampen kvar. Allt var helt plötsligt borta och jag vaknade av att jag låg på min högerarm och den var helt bortdomnad. Jag försökte somna om direkt för jag ville så gärna fortsätta vår härliga promenad och få känna hans så saknade närvaro.
 
 
Älskade Gozzi,
vad jag saknar dig!