Idag är ingen vanlig dag för idag ska jag fira Kalmars stiligaste kille!
 
 
Grattis mormors älskling!
 
<3
Jag kom just på att jag inte ens doppat fötterna i vattnet ute i år. Bada om det är kallt i vattnet är inte min grej. Fryser så jag håller på att gå sönder och det tar timmar innan jag får upp värmen igen. Du vänjer dig, vad det någon som sa. Funderar på ifall jag skulle kolla ifall det stämmer. Kanske nästa år :-)
 
 
Trevlig söndag mina vänner!
 
:-)
 
Söndag och sovdag!
 

Nattinatti!
 
:-)
 
När solen skiner är det skönt att sitta på solsidan och njuta av utsikten. Många turister söker sig också till denna fina plats och många vill bli fotograferade tillsammans med denna fina ståtliga herre vid namn Hans Wachtmeister. För att få med alla på ett och samma foto så krävs det någon utomstående som ställer upp och är jag på plats så bistår jag naturligtvis gärna med denna tjänsten.
 
 
:-)
 
 
..... men det finns bara en som vet det bästa!
 
 
<3
 
Härligt soligt väder hela dagen!
 
 
Hoppas lördagen blir lika vacker!
 
:-)
Igår lagade jag och en jobbarkompis mat till våra arbetskamrater. Vi hade stormöte på kvällen och de flesta av alla nattare var på plats. Vi bakade bröd, grillade kyckling, gjorde coscos, två olika sorters kalla såser och sallad på gurka, tomat, rödlök med fetaost. Till kaffet gjorde vi en nyttig variant av chokladboll utan smör och socker. Kaloriinnehållet var ungefär detsamma men dessa små godingar innehöll massor av nyttigt för att ge mera ork för nattare. Det blev väldigt uppskatta av de flesta och många har skicka sms och även tackat då vi syntes i natt. Alltid kul att få uppskattning!  Hoppas att jag får möjlighet att fixa mat till flera stormöten.
Då var det fredag igen och efter lite sömn så blir det hundpromenad medans husse/matte är på sina jobb. Sedan får jag se ifall det blir lilla eller stora ön denna soliga dag. Jag börjar med att sova på saken.
 
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Idag om åtta veckor sitter jag på tåget till Köpenhamn. Åtta veckor....tänk så mycket man kan hinna på så många veckor. Jag vill ju att dessa veckorna ska gå väldigt fort, men samtidigt så vill jag att de ska gå sakta. Höstarna brukar ju vara så fina och mysiga med alla skiftningar i naturen och den härligt höga luften. Det är så skönt att kura ihop sig i soffan med tända ljus på kvällarna och dricka gott te. Höstgrävandet i trädgården gillar jag, städa undan och förbereda växterna för vintervila. Jag intalar mig också att tiden ska gå lite saktare när man har något att längta till men helt ärligt så har jag inte märkt av detta trotts att jag längtat till Australien i 4 månader. SWISH.......... så har månad efter månad dundrat förbi.
 
 
 
Nu blir det hundpromenad!
Låna går också bra.........ibland!
 
:-)

 
När jag kom hem idag efter en mycket trevlig natt på jobbet så somnade jag som en stock utan både frukost och andra bestyr. Vaknade av att jag i drömmen tackade för hjälpen. Kollade mig yrvaket runt eftersom jag somnat i soffan, så det tog en stund innan jag fattade att jag verkligen var vaken. Personen som sprungit runt i mina drömmar och fixat och donat med både såg, borrmaskin och dammsugare för att sätta upp hyllor och städa undan efter snickarna var lika borta som jag kände mig. Allt var precis som innan och det är väl bara att inse, ska det bli något gjort så får jag göra det själv.
 
 
 
Tro det eller ej!
Det har regnat en skvätt i natt :-)
 
Igår så samlades vi ett gäng galna glada för att bila till Kalmar. Ett litet stopp hos dottern och svägerskan som också ville hänga på för att uppleva hela Kalmar på mellan 20-35 minuter. Vi var taggade till tänder för att vara en del av det som 1500 andra som också var där för all uppleva. Stämningen var på topp! Tack till er!
 
 
Söndag hela dagen!
Nu ska jag fortsätta att leka, parken nästa :-)
 
Ha en finfin dag!
 
Idag är ingen vanlig dag, för idag fyller två av mina hjärtan år!
 
Grattis Dennis på din födelsedag!
 
 
Grattis Kevin på din födelsedag!
 
 
Hurra hurra hurra!
 
Mamma/farmor älskar er! <3
 
 
Pappa nöjer sig inte med en sol!
 
 
 
Trevlig kväll mina vänner!
 
:-)
 
 
Det blir inte så mycket för gubben Kronblom att göra framöver.
Enligt tio dygnsprognosen så kan det på sin höjd komma några moln.
De varnas för brand över hela Sverige!
 
 
I natt skulle det bli mellan 5-10 grader,
på med långkalsongerna :-)
 
 
Det sägs att man aldrig ska ångra en dans! Helt ärligt så finns det väl några danser som man ångrat genom åren, att bli uppbjuden av någon överförfriskad till en bugg är ju ingen dans på rosor precis. Eller att bli uppbjuden av en man som ska hålla händerna på ens bakdel knådande som om det vore morgonens frukostbulla som skulle formas. Men det värsta är nog när det ska flåsas i örat samtidigt som de ska sjunga med i texten som han bara kan var femte ord på. Hahahaha....... Det har även blivit några danskurser genom åren och jag får nog erkänna att buggkurser är jäkligt kul. Vi var ett gäng en gång som började på buggkurs och det blev både en, två och tre kurser. Jag slutade för att jag tyckte att över hälften av männen inte hade utvecklats så mycket och att kursen inte gav det som jag tänkt. Efter ett antal år så fick jag för mig att återuppta buggandet och anmälde mig till fortsättningskurs på samma ställe där jag varit innan. Men efter två gånger så märkte jag att de flesta var kvar sedan jag var på kurs innan och att det fortfarande var taktlösa och det rycktes och knycktes så då gav jag upp. Men nu är jag sugen igen, så jag ska nog leta upp ett nytt ställe att dansa på. Kanske jag skulle prova på något nytt, som tex tango, wienervals, slowfox, quickstep, samba, rumba eller varför inte paso doble.
 
 
Solen skiner och jag med den!
 
:D
En av mina pioner bjuder på denna vackra skapelse efter sin blomning!
Naturen har sitt eget sätt att underhålla betraktaren :-)
 

Måndag, ny vecka.........
och massor av trevligheter väntas :-)
Latat mig!
Det måste jag säga var en trevlig syssla :-)
 
 

Söndag och snart är det jobb!
 
:-)
 
Det finns nog en liten tävlingsnerv i min kropp i alla fall. Helt ärligt så trodde jag den skrumpnat ihop för länge sedan. Minns då man var ung......och det var ett tag sedan....då fanns det många tävlingsnerver som alla ville vara bäst. Troligtvis så har skrumpnandet att göra med, "kan man inte vinna så kan man lika väl göra det för skojs skull". Men det är en helt annan sak att tävla mot sig själv. Nu mera så cyklar jag till jobbet och det är ju väldigt skönt. Jag försöker att ta det lugnt till jobbet för man vill ju inte komma dit svettig med andan i halsen, men på väg hem då kan ingen stoppa mig (möjligtvis polisen). Jag försöker att slå personligt rekord varje dag, idag så var jag 30 sekunder snabbare än sist jag cyklade. Det bränner i musklerna i uppförsbackarna, jag kippar efter luft, händerna kramar handtagen och pedalerna känns som sirap. Lite musik i öronen kan hjälpa, men den sista uppförsbacken innan jag kommer till porten är alltid sååååååååå mjölksyrebrännande.
 
 
 
Frukosten på plats!
Sängen väntar :-)
 
Ha en bra förmiddag!
......ena dagen och blåsigt den andra. Vindkraftverken på fältet en bit från stugan röde sig knappats inte igår, idag snurrar de så att vingarna nästan lossnar. Sitter man i lä så kan det blås hur mycket det vill, för där är det varm och skönt. Härliga dagar när solen skiner och jag riktigt känner hur D-vitaminen lagras i kroppen. Har meteorologen inte helt fel så ska det fortsätta vara solsken och sköna dagar, kanske skulle komma en skur i början på veckan. Lite regn på svampen skadar ju inte :-)
 
 
 
Ha en bra kväll!
 
:-)
 
När jag var hos min massör och vi började prata om Australien så blev jag visad vad som fanns i en av byrålådorna. Den är mycket finare och kommer bättre till sin rätt med sina färgskiftningar i verkligheten. Man blir ju inte lite avundsjuk. Så jag frågade min son ifall han kunde leta upp en sådan här liten sten tills jag kommer. Önska kan man ju alltid göra.
 
 
Fredag igen!
Här går det undan :-)
 
Nattens himmel var svårslagen. Vi satt i mörkret helt förundrad över hur många stjärnor som det kan finnas på en och samma stund. Stjärnfall efter stjärnfall, så det där med önskningar hanns inte med. Kvällarna är ju så sköna nu att man knappast inte vill gå in, inte konstig med tanke på att man är lite svältfödd på kvällar när man kan gå ut utan tjocktröja. Det är bara till att njuta och suga åt sig alla sköna ögonblick. Någon kamera hade jag inte med mig, så jag bjuder på ett foto som sonen har tagit i Australien eftersom att himlen såg ut nästan lika dan på Öland i gårkväll.   
 
 
Ledig nätter är bra nätter!
 
:-)
Idag är det ett år sedan jag satte in min förra  lägenhet till försäljning. Som tur var så tog det bara någon vecka innan den var såld. Ett beslut som jag inte ångrat en endaste minut. Helt ärligt så har jag inte ens ägnat den en tanke om det inte hade varit för att vi började prata om det i natt. Nu bor jag i en hyresrätt mitt i stan, men min plan är nog att det kommer att bli en bostadsrätt framöver. Känns lite mera personligt eftersom  man då kan greja och fixa som man själv vill ha det. Hade jag ägt min lya som jag bor i nu då hade jag varit väldigt glad. Här finns verkligen potential att greja så att det blir mysigt. Trodde nog inte att jag skulle trivas så bra mitt i smeten, men jag har upptäckt att det finns massor av möjligheter med att bo så här. I och för sig så hade jag inte bott här om jag inte hade haft stugan. Det finns saker som är ett måste för mig, att få klippa gräs, rota i rabatter, gräva, plantera lite krasse och odla potatis.  Det känns som om jag just nu bor i det bästa av två världar.
 
 
Mitt i veckan!
Det ska firas med grill och chill :-)

 
När jag cyklade till jobbet igår kväll så funderade jag lite på om jag inte skulle ta mig en cykelsemester till våren. Det är ju så skönt att cykla och naturen upplevs på ett så annorlunda sätt än om man går eller springer. När jag googlade på cykelleder så kom ett väldigt intressant äventyr upp, Kattegattleden som låter mycket spännande.  Längs den 35 mil långa cykelleden som är uppdelade i 8 sträckor finns fantastiskt mycket att uppleva, det bästa av allt är att den nästan är helt bilfri och sträcker sig mellan Göteborgs centralstation och Knutpunkten i Helsingborg. Tåls att fundera på detta!
 
 
 
 
Solen väntar på mig!
 
:D
 
Kattegattleden,
..........sover bort min dag!
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
I helgen har sonen och flickvännen varit på en lite utflykt för att fira Jennys födelsedag. Bilresan tog ca två timmar och platsen de kom till var fantastisk. Alltid lika trevligt när det plingar till i mobilen och jag få ta del av deras upplevelser. Eftersom även sonen fyller år i denna månaden så kommer jag att fira båda då jag dyker upp i oktober. Längtar!
 
 
 
 
 
Tack Dennis och Jenny!
 
:-)
 
 
Idag när jag gick en skön morgonpromenad så hann det ringa 3 telefonförsäljare på mindre än 30 min. Jag svarade med min för tillfället hesa stämma, "Hejsan Lotta hoppas du haft en fantastisk helg", hörde jag i den andra änden.!!! Redan där tappar jag intresset, inte för att min helg varit dålig utan att jag vill vara ifred från alla försäljare. Jag är vänlig men bestämd över att jag inte vill köpa omega3 eller vill byta elbolag eller låna pengar. Trotts att jag säger att jag inte är intresserad utan är nöjd och att det är bättre de lägger tiden på någon annan så fortsätter de bara att mala på. Jag tackar så vänligt för samtalet och säger hej då tre gånger, men personen i den andra änden bara ignorerar mig. Det slutar med att lägger på luren, alla tre gångerna. Förlåt mig snälla telefonförsäljare, förstår att ni vill ha ett jobb men låt mig vara!!!!
 
Nu blir det fruktstund!
 
Funkar Nix på mobilen tro?
 
:-)
.
 
 
 
Ny vecka!
 
:-)
När dottern och svärsonen åkte iväg på bröllop i helgen så passar jag på att gosa barnbarn. Innan jag körde upp till Kalmar igår morse så tog jag med mig mina tre barnbarn som bor här så att kusinerna fick träffas. En intensiv helg med solsken, blåbärsskog, kakbak, bus, mat och massor av annat trevligt så sover nog alla sex barnbarn och så även mormor/farmor gott i natt.
 
 
God Natt!
 
:-)
Nu är det bara två timmar till innan jag tar mig till mitt sommarjobbs sista nattpass, det är åtta veckor som gått fortare än X2000. Åtta veckor som har givit så mycket erfarenhet jobbmässigt, som har gett så många fina möte med fantastiska arbetskamrat, brukare och anhöriga. In i det sista har jag blundat för att denna dagen skulle komma när jag bara har tio timmar kvar att jobba. Jag vill verkligen stanna kvar. Men chanserna att få in en fot i dagsläget är väldigt små, övertaliga och att de som redan jobbar där trivs alldeles för bra gör det lite svårt. Men..... plötsligt kanske det händer. Är bara lite för otålig för tillfället för att vänta på att det där plötsliga ska inträffa.
 

Sovit bort ännu en solig dag!
 
 
 
Pappa är så nöjd över sina fina Dahlior att han vill jag ska fotografera dem varje gång jag är där. Jag tycker att det är underbara blommor men det där med att gräva upp och lägga på vinterförvaring har ännu inte blivit men grej, har provat vid ett flertal tillfälle. Antingen har knölarna legat för kallt eller så har de helt enkelt inte hunnit komma i skydd innan frosten tagit dem. Det duger gott med de som pappa har, misstänker att han inte heller tar upp sina utan köper nya varje år, men jag har inte sagt något :-)
 
 
 
 

Sol underbara sol!
 
:-)
Vilken underbar kväll! Sommaren har visat sig från sin allra bästa sida.
 
 
 
 
Natti Natti!
 
:-)
 
 
Kunde knappast inte hålla mig för skratt när jag kom hem efter nattens jobb och möttes av alla flyttkartonger. Börja nästan känna mig förföljd. Trotts att jag har ett väldigt litet kök, minimalt med skåp och lådor så fick jag nästan ihop ett helt flyttlass, okey jag över driver lite.....  men det känns så. Till saken hör att jag är inte riktigt klar ännu, men det ska fixas under dagen. Hantverkarna är på ingång, ska bli spännande att se hur stor vattenskadan är. Solen skiner från en klarblå himmel och det var skönt redan halv åtta då jag slutade. Ska bara sova en liten stund idag så jag hinner få lite sol också efter att all packning är klart.
 
Om några månader sitter jag här, det är annat än flyttkartonger :-)
 
Nu ska jag sova!
 
Ha en bra förmiddag :-)
 
Alltid lika roligt när det plingar till i Messenger oavsett tidpunkt och jag ser att sonen skickat ett litet meddelande eller som nu då några foto. Utanför universitetet på Sunshine Coast där sonen studerar lever kängururna fritt. Är man på känguruns revir och kommer för när så sparkas de, men om kängurun befinner sig på själva skolområdet är de så snälla så. När vi var där så låg de utanför ingången till kaféet och vi gick förbi utan att de ens brydde sig. Roliga djur det där, lite kul att de förvara sin unge där i en påsen på magen.
Tack Dennis! Skicka gärna fler bilder :-)
 
 
 
Solen skiner och värmer gott!
.....och jag ska packa och packa för glatta livet :-)
 
 
Mina älsklingsjeans som jag fick av dottern för många år sedan blev ett par shorts när de blev för slitna på ben och knä. Nu så har det slitna på mina mjuka sköna shorts blivit hål. Jag bara vägra slänga denna favorit. Först hade jag tänkt sy dit lappar men så kom jag på något mycket bättre. Virknålen åkte fram och med lite garn så blev det så bra så. Nu ska bara garnändarna fästas och de virkade lapparna sättas på plats.  
 
 
 
 
 
 
Vågar man hoppas på lite sol och värme nu
när jag snart är klar med shortsen :-)
Jag tycker det är så roligt med alla som tagit sig hit till pågående skärgårdsfest i Karlskrona. Här är verkligen något för alla. Jag gick just igenom hela staden för att ta mig till mitt förråd där jag har grejat hela förmiddagen. Solen skiner förvisso ute men nu hade jag avsatt tid till förrådet och det var ett måste att få det gjort. Rätt så nöjd måste jag säga efter flera timmars grejande. Hela mitt kök ska tömmas innan tisdag morgon kl 07.00, då kommer hantverkarna för att river upp mitt golv. Har jag tur så räcker det med den ytan annars kan det bli både in till tv-rum och sovrum. Nu ska jag äta något enkelt innan jag drar ut bland folkvimlet, vill inte bli mätt för senare ikväll ska jag stoppa i mig något onyttigt.    
 
 

Trevlig lördag!
 
:-)
 
Jag trodde inte det var sant när jag fick höra att man kunde äta mördarsniglar. Det var väl krögaren David Kallös om jag inte minns helt fel som hade lagat smörstekta toastskivor med snigelhack enligt personen som berättade för mig. Konstigt nog så har jag fått mycket mindre sniglar hos mig i år. Kan det bero på att jag hotade med att äta upp dem om de inte försvann från min trädgård när jag tröttande på dessa slemmiga kletiga små äcklen förra året. Helt ärligt så hade jag inte ätit av slempropparn, inte medvetet i alla fall, klöks bara jag tänker på det. Som tur är så vet man inte om all skit man stoppar i sig. Skulle du vilja äta en toast med snigelhack?
 
 
 
Månadens första inlägg!
 
:-)