Mycket ska man höra innan öronen ramlar av. Helt ogenerat stod två damer i butikskön och ojade sig över en tredje person som enligt mig inte hade gjort sig förtjänt av dessa avundsjuka damers snorkenhet. Om de nu var tvungna att skvallra om saker som de inte behövde bry sin hjärna med så kunde de åtminstone väntat.
När jag stod där och försökte låta bli att lyssna så önskade jag att jag kunde vika mina öron som hunden nedan. Bättre hade nog varit nu när jag tänker efter att stoppa något i munnen på de där kärringarna. Typ en socka.
 
 
Så var det med det!
 
:-)
Var bara tvungen att se lite fotboll ikväll igen, sönernas gamla lag spelade
mot ett nystartat lag som heter Karlskrona BoIS.
Fjärdsjömåla AIF förlorade efter en hård kamp med 2-3.
 
 
 
 
Ikväll var jag inte lika kall då jag kom hem som igår!
 
:-)
 
 
Av 100 hus 2013 har jag nu kommit till mitt 17;de. Idag presenterar jag huset där jag hade min första egna lägenhet. Då kallad Blå huset och som var personalborstad till de som jobbade på Gullberna sjukhusområde. I detta huset samsades läkare, föreståndare, sjuksköterskor, skötare, undersköterskor, vårdbiträde och städpersonalen. Nu är det gruppboende och en del är eller har varit studentlägenheter.
 
 
Det är inte bara jag utan även Carl-filip Bernadotte som bott här, tror försvaret hade några lägenheter här då.
 
:-)
Fotbollskvällen var trotts 15 grader isande kall. Försöker nu få upp värmen med hett te. Förhoppningsvis så har jag tinat upp till midsommar. Köpte några lotter också då jag kom till IP, vann första vinsten. En mjuk och go blå pläd med vita stjärnor på. Kommer att passa mycket bra på Öland. Killarna spelade till sig ytterligare 3 poäng i kvällens match. Det roligaste av allt är att tränarna får låta skägget växa ytterligare någon vecka. Jag hoppas de vinner många matcher till för de kommer att se ut som jultomtar innan serien är slut. Vadslagningen är att så länge de vinner så får de inte raka av sig skägget.
 
Så här fina är tränarna nu :-)
 
 
 
:-)
Även om jag tänker på det varje gång jag sätter mig ner så är det inte många sekunder bort som benen ligger i kors. Jag skulle sitta som en man sa läkaren då jag var på besök för mitt bäcken som jag har haft problem med väldigt länge. En sned rygg och några graviditeter med foglossning som följd har försvagat mitt bäcken. Jag skulle träna upp musklerna runt om bäckenet för att få stadga och så fick jag inte sitta med korsade ben. När vi kvinnor sitter ner så har vi alltid ett visst tryck på bäckenet för att vi ska sitta med benen ihop. Detta gör att vi inte sitter helt avslappnat och det kan medföra smärta och andra komplikationer.
Tåhävningar var en mycket enkel sak som sjukgymnasten sa var bra, är du svag i vaderna så kommer du ingen stans. Stå på en fot i taget och gå upp på tå och ner igen. Du kommer att märka om du är svagare i ena vaden. Gör i så fall fyra tåhäv på den svaga sidan och tre på den andra tills du kommit i fas. Upprepa några gånger. Kan göras var som och när som.
 
Jag glömde berätta vad jag åt till lunch igår....men nu vet du :-)
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
:-)
Välkommen till Torhamn
för där kommer du att finna en fin gästhamn vid namn Sandhamn.
 
Här kan du hyra en kanot, eller följa med på fiske, sola, cykla eller bara vara.
Kommer man med båt, husbil eller bil så kan man bo över natten eller hur länge man så önskar.
Cykel får man låna gratis ifall man vill ta sig en tur på land.
En stuga kostar 600 kr med plats för 4 lågsäsong, 800 kr högsäsong.
Solen som går ner utanför dörren får man på köpet.
Fantastiskt vackert!
 
 
 
 
 
 
Ett lite tips ifall ni ändå ska åt Karlskrona hållet :-)
 
Visste ni att fattigmansgröten blivit värsta finkrogsrätten. Så vad skulle kunna passa bättre en dag som denna än en stor tallrik med gröt, blåbär och lite proviva. Julia Roberts äter gärna sin gröt med ägg och avokado. Inte vid sidan om, utan i. Jag tror jag håller mig till mitt hopkok.
 
Igelkotten äter gärna gröten som blir över.
Gillar du gröt?
 
 
Idag är det en härlig utflykt som står på schemat.
Det gillas!
 
:-)
Kvällens informationsmöte och visningsbadrum rätade ut många frågetecken gällande stambytet med början i augusti. Tyvärr så skulle det göras i min lägenhet just när jag har som mest jobbnätter. Men det ska lösa sig på något sätt. Det fanns blankt och matt kakel i slät eller lite vågigt till väggarna. Det matta kaklet var mycket fint. Tror inte allt syns så lätt heller på det matta. Golvklinkers fanns i antracit, brunt, beige och grå. Jag är lite sugen på antracit som är mattsvart, mycket snyggt. Jag tänkte göra ett eget val också för att sätta lite personlig prägel på det hela. Ska åka ner till kakelbutiken nästa vecka för att se vad de kan erbjuda. De som jobbar där är jätteduktiga, jag anlitade dem när vi renoverade kök och badrum i huset. Spännande spännade...fortsättning följer.
Någon detalj i rött kanske skulle passa!
 
 
Regnet blåste bort!
Tackar för det :-)
 
Då var det sista måndagen denna månaden och juni är på ingång. Bara några veckor kvar så är det semesterdags för de som har den tidiga perioden. Min arbetskamrat som jag jobbade med inatt har 6 nätter kvar innan hon ska vara ledig i  5 veckor.
 
Igår köpte jag mig min första egna resväska. Har tänkt köpa resväska då jag varit utomlands men det har liksom inte blivit av. Så vill man ju inte gå och dra på två väskor, både den man lånat till resan och den som man inhandlat. Min nya resväska kommer att lysa upp hela flygplatsen när den kommer åkande på rullbandet. Lätt som en fjäder var den också, men det lär inte vara så långvarigt.
 
Läste i Kommunalaren att två nattpatrullsarbetar hade tagit sin väninna med in hos några vårtagare under ett nattpass. Det var ju inte så genomtänkt....men kommunen köpte ut dem och de drabbade fick hjälp av kommunal. Hmmmm...???
 
Jag har blivit med STOOOOOOOOR bildskärm. Som jag berättade i lördags så var jag inte aktsam nog med min dator. Så på datorskärmen ser jag inget mer än regnbågens färger. Men en liten sladd in i sonens storbilds TV så behöver man inte ha läsglasen på då man skriver. Blir lite svårt att hantera den nya skärmen då man åker till Öland och vill ha sin dator med, så hur jag ska lösa det får bli en senare fundering. Drulleförsäkringen täcker inte mer än en liten del då jag har haft den i över två år och självrisken ligger på runt 2000. Så det får duga så här så länge. Något straff ska jag ju ha när jag inte är rädd om mina grejer.
 
 
Solen skiner hos mig!
Så jag passar på att njuta för regn är på G.
Oj..sova skulle jag ju också!
 
:-)
 
 
Träningsvärk så det heter duga i mina förslappade muskler. Min PT-dotter har kört värsta träningspasset med sin mamma på blåsiga Öland i helgen. Benböj, utfall, benlyft, skuggboxning och baklänges löpning med glada hejarop som ekat på vidderna. Ska krypa ner i ett varm bad innan jobbet för att försöka lindra lite. Tror jag ska tjuvträna lite mellan passen nu när hon kör så hårt med mig. Känns ändå lite skönt, men det behöver jag ju inte säga högt.
 
 
Mors dag ska vi fira när vi alla kan ses om 14 dagar
utom Dennis då förstås, för vi får fira i augusti.
 
Önskar alla Mammor och ni andra en fortsatt fin dag :-)
Många fina håruppsättningar och underbart vackra klänning, välkammade gossar i sin första kostym har av nära och kära blivit fotograferade på röda mattan ikväll påväg in i stora salen. Instagram och fb glittrar som aldrig förr. Hoppas att alla får en trevlig och fin kväll med massor av dans och andra trevligheter. 
 
Det här är det närmaste bal jag har kommit. Sopa-ut-julen-bal. 
 
 
 
Idag har jag gjort en väldigt osmart sak. Stängt igen datorskärmen med modemet i mellan. Skärmen sprack. Så nu har jag regnbågens alla färger på min dator som lyser upp denna mulna och lite kalla kväll. Jag är något horngubbens sur. 
 
:-(
 
......går idag till de som bor i Stockholm med omnejd. Bilar brinner, barnens skolor brinner, allt bränner man upp. Brandkåren har gjort 70 utryckningar under torsdagsnatten. Frivilliga och nattvandrare försöker att lugna det hårda klimat som råder. Vad ska man tänka om allt detta. Varför vill man förstöra där man själv bor?
 
 
 
 
 
Jag berättade för er i ett tidigare inlägg om min granne som jag trodde hade köpt sig ett dragspel. Nu tror jag bestämt att han efter många timmars träning fått till någon slags melodi för nu låter det ju riktigt trevligt. Inte som om Roland Cedermark hade spelat precis, men vem vet, snart så. Hoppas nu bara att han håller sig till sitt dragspel så att han inte får för sig att prova något nytt. Blodad tand ni vet...fasan är ju fiol eller bastuba.
I vilket fall som helst så har jag sovit som en stock, middagen är avklarad, disken i diskstället, hunden rastad, mor o far har fått besök...nu är det snart dags för jobb igen.
 
 
Solen skiner!
 
:-)
 
 
 
Idag behöver ingen vagga mig till sömns efter nattens jobb. Så fort gröten, mackan och det nya goda teet är på plats så blir det sängen.
 
 
Hoppas alla får en fin dag!
 
 :-)
Träffade en gammal jobbarkompis när Gozzi och jag var ute på en liten skogspromenad. Hon hade inte jobbat på nästan ett år för hon hade mått så dåligt. Nu hade hon fått promenader utskrivet på recept eftersom försäkringskassan jagade henne. Läkaren hade sagt att varje dag skulle hon ta sig till en plats där hon skulle sitta ner och bara vara eller strosa runt med lånsamma steg. Inte tänka eller bry sig om något. Att titta ut över havet var väldigt rogivande tyckte hon, skogen gav för mycket intryck med alla färger och det tyckte hon var så jobbigt. När jag mötte henne hade hon utmanat sig själv med att ströva runt i Wämöskogen. För er som inte varit i Wämöskogen kan jag bara säga att det är fantastiskt vackert så här års, men för henna var allt ännu så länge svartvitt. Kroppens sätt att hantera alla intryck sa hon. När vi skildes åt gav hon mig en kram och sa "idag är svartvitt också vackert".
 
 
 
 
:-)
 
 
Nu är det dags för stambyte i våra lägenheter. Det ska bytas rör, nytt kakel och badrumsinredning. Det springer en massa människor och mäter och fixar, räknar och skriver blocken fulla. Ska bli så skönt med ett nytt badrum och ny kran i köket. Nästa vecka ska vi på förhandsvisning av kakel och annan inredning som man kan välja på. Hoppas att jag är ledig då de ska borra och föra liv här i mitt hus för annars blir det nog svårt att sova. Idag så håller de på med att filma alla avloppsrör inför stambytet. Utanför mitt har de grävt upp ett hål för att komma åt avloppet. Vilket skitjobb den killen har för det luktar pyton där ute.
 
Det blir till att hålla för näsan
 

Efter en dimmig natt på ön
så ska jag sova gott :-)
 
 
Någon, vet ej vem men troligtvis de som ägde huset på Öland för många många år sedan har använt trädgårdslandet till soptipp. Jag gräver och gräver och jag hittar än det ena än det andra. Konservburkar, snusdosor, kapsyler plastpåsar och alla dessa skärvor från koppar och fat. Jag sorterar och tar med det till tippen där det hör hemma. Har lite svårt att fatta hur man får för sig att gräva ner det i trädgårdslandet. Det kan ju vara så att de inte hade trädgårdslandet där från början utan att det var deras egen soptipp så som det många gånger var förr. Det som inte syns finns inte. Förhoppningsvis så har jag snart grävt upp allt skräp så att mina hallonbuskar och blåbärsbuskar inte ska behöva samsas med annat ej växande material.
 
De här tingen står på en stenmur en bit bort där jag bor, hoppas jag inte gör sådana fynd.
Som synes så har de nog stått där ett tag.
 
 
:-)
 
 
En snabbrunda till Öland för lite återhämtning innan det var dags för jobbet igen har jag hunnit med. Medan jag satt i min sköna stuga i förgår så passade åskan på att föra liv hemma i stan. Men det var jag helt ovetande om eftersom solen så fint hade gått i ner i väster och inte ett tecken fanns på att Tor förberedde sig på att slå på sin trumma. Idag är det mulet hos mig och då hinner jag att dona lite inne mellan Lurvtassrundorna. Sakta men säkert så återhämtar han sig. Han är trött och lite seg i kroppen. Sover mycket men var ändå rätt så pigg när vi var på Öland.
 
 
Fattar ni?
21 maj idag......!!!?

Oooooooooooooooooooooootroligt!
Här ska det ruvas. Gozzi och jag tittar till knölsvansparet varje dag som både hjälps åt med att hålla äggen med rätt temperatur. Eftersom vi har tänkt följa den här lilla familjen så är det ju bra att de vänjer sig vid att vi vandar där utan att störa. Där ligger även båtar bara ett par meter ifrån deras bo så vi är nog mera ett stillsamt inslag i deras vardag. Idag är ingen bra väder att ligga ute och ruva. Regn och åska bjuder bore på medan jag sitter inne och äter nybakade frallor med ost och lemon curd. Belöningen efter jobbhelgen.
 
Grattis till Emmelie och Danmark för vinsten
i Eurovision song contest 2013.

Jag får kolla in reprisen idag!
 
Hoppas ni haft en bra pingst :-)
Trött och sliten ligger nu min fina hund i sin korg. Det var en gammal man som hämtades på djursjukhuset. Med hängande huvud och rangliga ben gick vi så sakta mot bilen. Tårarna brände bakom min ögonlock över att behöva se honom sådan. Min fina hund full av liv och busighet. Han tittade på mig med bedjande ögon...han lider...jag lider. För varje gång detta händer förvärras hans situation. Vi kan prova med detta, eller detta, eller detta. Men vi ger ingen garanti. Nu ger jag det en sista chans med den medicinen vi fick denna gången, sedan så ska han inte behöva genomlida flera jobbiga undersökningar. Han ska inte behöva vara borta från mig flera gånger då han som mest behöver mig. Om det så dröjer en månad eller fem så ska han få leva den sista tiden han har kvar som den hund han vill vara och inte den han har blivit med alla begränsningar som gör honom många gånger passiv. Vi ska nu njuta och hitta på busigheter i den mån det går. Så när den dagen kommer...då ska allt vara noga genomtänkt och väl planerat. Bara tanken gör mig yr, förtvivlad och tung....men eftersom jag älskar min hund så mycket så kan jag inte låta honom lida mera.
 
Det är här under detta fina magnoliträdet som han har sin favoritplats då vi är på Öland.
 
 
Delad sorg är hälften så jobbig att bära.
Tack för alla fina ord ni skrivit under de här jobbiga dagarna.
 
Kramar till er!
 
När jag kom till djurkliniken i onsdags så fick vi köra vidare till Läckerby i Kalmar. Det var inte så bra med Gozzi, så ifall det skulle bli akut operation så vill de ha honom där. Men om nu allt går som det ska så behövs ingen operation. Hoppas han kommer hem snart. Längtar!
 
 
Trevlig pingst var det någon som sa idag på jobbet.
Va!! Är det pingst....?
 
Delar av Norges befolkning firar för full i Malmö, det vet jag!
Men det är nog inte pingsten :-)
Vi blev tvungna att åka in till djurkliniken med Gozzi ikväll i all fall, nu ska vi sova lite innan vi ska tillbaka igen på morgonen. Nu har han fått dropp och antikräkmedel. Jag håller tummarna hårt för Gozzis skull och min egen också att jag slipper torka kräk var annan timme som natten innan. Min duktiga kille låg stilla i nästan 4 timmar medan han fick droppet. De tyckte att han var sååååååå duktig.
 
 
 
Hoppas, hoppas, hoppas att han blir bättre under natten!
 
 
När vi firade dottern med lite grillat i lördags så satte den glupska hunden Gozzi i sig en bit kött och det var ju inte så bra med tanke på att han inte kan äta något annat än sitt specialfoder. Så nu är han jättedålig och om han nu inte blir något bättre under kvällen och natten så måste han läggas in igen. Så fort han är bättre ska jag åka och köpa honom en munkorg. Inte utan att det är lite jobbigt att passa på honom hela tiden, för han själv förstår inte vad han kan äta eller inte. Inga långpromenader nu på ett par dagar så då får jag lägga min energi på att städa.
 
 
Ett foto på Gozzi när han solade
på Öland förra veckan,
får bli dagen bild.
 
Nu håller vi tummarna för att han blir bättre ikväll!
 
Spenatmuffins!
 
12 st
180 grader / 30-40 minuter
2½ dl fullkornsdurumvetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk krossade linfrö
½ tsk havssalt
1/4 tsk peppar
½ tsk muskot
1/4 tsk rosmarin - kan uteslutas
2½ dl grekisk yoghurt 2%
200 g spenatblad
2 morötter
1 lök
1 vitlöksklyfta
 
Dela spenatbladen, lök och morötter smått smått
eller kör dem i matberedaren
Tillsätt ägg, vitlök och yoghurt, som du vispar runt.
Lägg i alla torra ingredienser, vispa igen.
Fördela på 12 muffinsformar.
 
Näringsinnehåll
97 kcal per muffins
Protein 6,5
Kolhydrater 11,3
Fett 2,8
Kostfiber 2,5

Mycket gott med en liten sallad till!
Går bra att frysa ifall man vill ha till matlådan
Smaklig spis!
 
Stor risk för överskottsenergi :-)
 
 
 
Tur jag har fullt upp med att hålla i kameran :-)
Det är bäst att bottna med en stor talrik gröt innan det är dags att ta tag i måstena.
Snart har halva denna månaden också gått.
Det är bara till att flyta med!
 
 
Simma lugnt!
 
:-)
Den välfirade 25-åringen sover nog gott efter denna helgen, tror med all säkerhet att även jag kommer att somna ovaggat ikväll. Vårluften och de tidiga morgnar och allt gott vi har ätit sätter sina spår. Inte utan att jag sitter och skrattar nu när jag gick igenom dagens bilder från Öland. Tack för idag godingar!
 
Småkusinerna rockar loss!
 
 
Storkusinerna roar sig med att hoppa.
 
 
 
Man kan bara vara också.
 
 
God Natt!
 
:-)
Nu dundrar våren på i ett rasande tempo, jag försöker hinna med men det är helt omöjligt. På Gozzis morgonrunda som vi nästan går varje dag så stod det helt plötsligt maskrosor som var 20 cm höga, när i hela fridens namn växte de upp!!!??? Bokarna är utslagna före björken....alla vill fram. Det åskade på Öland i torsdags, inte så bra enligt bondepraktikan. Vilket väder vi har, tur det kommit lite regn också.
 
Lika bråttom som våren har denna lilla kryperska.
 
 
Vad är detta?
 
 
Borta!
 
 
Ha en fortsatt fin lördag!
 
:-)
...för det är en underbar dotters födelsedag!
Tusen grattiskramar på 25-årsdagen
min älskade Emmie!
Hoppas du får många tunna platta paket till din kommande resa.
 
 
 
 
Kramar från Mamma!
 
 
 
......en väldigt skön röd torsdag!
 
 
Njut!
 
:-)
 
 
Alarmet började tjuta 06.00 mitt i min dröm. Jag tackar så mycket för det. Fattar inte detta, jag drömmer och drömmer nätterna igenom. Morgonens dröm ska jag inte berätta om för då sätter ni väl frukosten i halsen och så ska ni tänka på detta hela dagen. Jag var ju bara tvungen att tyda min något äckliga dröm och slår det in så ska jag inte tacka nej. Vem vet....undret tid är ju inte förbi.
 
Drömmer du i färg....
 
 
....eller svartvitt?
 
 
Som tur var så drömde jag morgonens dröm i svartvitt.
 
Mot tvättstugan!
 
:-)
Solen skiner, blommorna blommar, humlan surrar, fåglarna kvittrar.
Mitt i allt detta, passar jag på att njuta.
 
 
 
 
 
Ha en fin kväll!
 
:-)
 
 
I söndags var jag på loppis. Köpte inget, har ju lovat dotter att jag måste plocka bort en sak om jag köper något nytt och det vill jag ju inte. Med tanke på alla dessa kartonger som jag har sedan huset så är det bättre jag själv säljer på loppis. Titta är gratis, jag såg en handblåst vas som var fin. Men man kan ju inte ha allt framme oavsett. Men att gå på loppis är mycket kul. Vända och vrida, gå ett varv och ett till, prata några ord och så är man nöjd. "Emmie!! Här kan du kan sluta läsa" Det händer inte ofta att jag går från en loppis utan att ha köpt något.  
 
Det ska vändas och vridas.
 
 
Denna fina värmeljusstake köpte jag på loppis i Borgholm för några år sedan. Mycket nöjd över mitt köp. De
röda astrakaäpplena lyser härligt röda på kvällen när jag har den tänd.

 
 
 
Så finns det massor av andra köp som jag är mindre nöjd över.
 
Har du gjort något fynd på loppis?
 
:-)
Sveriges längsta bro, 6072 meter. Högsta höjden 41.69 meter. Bron invigdes 30 september 1972. Ölandsbron var Europas längsta bro ända tills 1998 då Vasco da Gama-bron invigdes.
 
 
 
:-)
 
 
Silvia har bara en, men jag har många och det i långa rader.
Synd inte mina är så duktiga på att måla.
Men å andra sidan så är nog inte Silvias det heller.
 
Kungsliljor i långa rader
 
Vart jag än vänder mig så står mina kungar där så stolta.
 

Då var det måndag
och jag fortsätter väl där jag slutade igår!
 
:-)
 
 
 
Det sägs att Adonis var mycket bildskön och blev Afrodites älskare. En björn rev honom till döds och där hans blod föll på jorden växte blommor upp. Våradonis även kallad Arontorpsros.
Många års tanke har idag blivit verklighet. Arontorpsrosen har fått besök. Bättre sen än aldrig kan jag säga. Så vacker.
 

 
 
 
 
 
 
Det smakade mycket gott med kroppkakor efter vandringen
för att tillfredsställa alla sinnen.
 
:-)
 
 
Nu har den kommit, näktergalen satt i syrenhäcken igår kväll och spelade för mig. Lika underbar som den är att lyssna till, lika galen kan man bli när man har fönstret öppet en tidig sommarmorgon och man tror att den lilla pippin sitter inne i örat på en. Men nu är den bara helt bedårande att lyssna till.
 
Titta, vad som håller på att blomma :-)
 
 
 
Snart kommer bilarna att stanna utanför min stuga.
Magnolia är inte så vanlig på Öland.
 
Härliga tider!
 
:-)
 
 
Idag så besökte jag familjens egen krukodlare. Vad som kommer att växa i krukorna får jag visa i ett annat inlägg, eftersom det just idag bara var jord och krukor. Hoppas att det är klubbor som W odlar. Jag gillar sådana svarta med lite pulver i.
 
 
 
 
Tack för lunchen och den mycket goda fikan :-)
Idag gick solen upp 05:06 och så förväntar jag mig att den inte försvinner före 20:43. Det är idag ljust hela 15 timmar och 37 minuter. Det är 2 timmar och 15 minuter mera än för exakt en månad sedan och om ytterligare en månad så kan vi plussa på 1 timme och 4 minuter. Bilrutorna fick skrapas även idag för de som behövde. Solen skiner och det är jag mycket nöjd över. Nu är det lika bra att jag skyndar mig, tycker att det luktar kladdkaka från de nordliga vindarna. Mums mums :-)
 
Gozzis lördagsgodis!
 

Önskar dig en härlig lördag!
 
:-)
 
Kvällen fotbollsmatch på Havsvallen var minst sagt småkylig trots att grabbarna vann med 4 - 1. Händer och fötter var som isbitar då jag kom hem. Massor av te och många filtar senare så har jag nu återfått temperaturen.
 
 
 
Sov Gott!
 
:-)
 
 
Det sägs att bästa motivationen till att börja löpträna är att anmäla sig till ett löplopp. Om jag nu hade varit rustad för rus så finns det ju några att välja på i helgen. Kungsholmen runt Stockholm 21 eller 10 km, Näsetloppet Göteborg 10,6 km , Springtime Helsingborg 5 eller 10 km och så Lidingö Ultramarathon 50 eller 26 km. Pratade med en tjej i veckan som tränar inför ett lopp hon ska springa nu i vår, hon tyckte det var så skönt att hon kommit igång och att det gav så mycket. Jag vet precis vad hon snackar om, det är bara den där uppförsbacken innan man kommer dit som är jobbig. Som det känns just nu så har jag gjort ett klokt val som nöjer mig med en hundrunda innan det är dags för sängen efter nattens jobb. Men man ska aldrig säga aldrig.
 
 
 
Idag är det fredag..... på riktigt!
 
Trevlig dag :-)
Jag hade inte en aning om att påskliljan var så giftig för våra djur. Hela växten särskilt löken är mycket giftig. Djur kan till och med dö om de inte kommer i behandling inom 18 timmar efter att de ätit av växten.
 
 
Kan inte tänka mig att blomman eller löken skulle smaka så gott,
men valpar kan ju ha en förmåga att tugga i sig allt.
 
:-)
 
 
 
 
Inför kommande projektering av stambytet som ska göras i år så hade Skanska tänkt göra ett besök idag för att se över rör och lite annat. Men hos mig kommer de inte in för då ligger jag och sover. Jag kan ju alltid hoppas att de inte glömmer bort att jag meddelat detta som de gjorde förra gången. Först så ringde de på dörren, sedan tog de huvudnyckeln och öppnade min dörr, då blev de först utskällda av en raggresande Gozzi, sedan blev de utskällda av mig som kom upprusande halvvägs in i morgonrocken med håret på ända. De bad tusen gånger om ursäkt, men vad hjälper det när man blivit halvt ihjälskrämd. För deras egen skulle så hoppas jag de skrivit med rött denna gången.  Stambyte av mitt hus ska påbörjas efter semestern så då får jag väl husera någon annans stans antar jag. När de väl är färdiga så kommer det bli fint med ett helt nytt badrum.
 
 
 
Solen skiner även idag, 
natten har varit kall så bilen fick skrapas på morgonen.
 
:-)
Maj månad är här med backen full av vårblommor.
Solen skiner från en klarblå himmel.
Måsarna skriar så fort man sätter sig med sin glass.
En och annan varmblodig går i kortbyxor och T-shirt.
Jag ska njuta av varje sekund!
 
 
 
Härliga vår!
 
:-)
Valborgs dofter har nu spridit sig i min lägenhet efter kvällens firande. Ett tag trodde jag att de inte skulle våga sig på att tända fyr på brasan som vi skulle titta på. Det blåste så att pressningen som var över ett av marknadsstånden såg mera  ut som ett segel än en del av ett tak. Mycket trevligt eftermiddag och kväll med grillat och annat plock. Får väl ligga i badet en stund nu för att tina upp och byta ut röklukten mot något mera väldoftande.
 
Grabbarna väntade och väntade!
 
 
Här var tre till som väntade och väntade :-)
 
Alla väntade och väntade!
 
 
Efter lång väntan så började det ryka.
 
 
Tittar man noga så ser man att det brinner lite också.
 
 
Så det fick bli en brasa i det lilla formatet.
 
 
Hoppas du också hade en bra kväll :-)