Mumsig kaka!

4kommentarer

När jag körde hem från jobbet idag så intervjuade de en person som åkt runt på 220 olika caféer i Sverige för att äta och poängbedöma deras punchrulle. Nu hörde jag inte hela intervjun men det var ett café i Blekinge som fått 4 av 6 punchrullar i poäng, enligt honom då. Men det där är ju bara hanns åsikt, jag kanske tycker något helt annat. Det är som med chokladbollar, den ene vill ha mjuka den andre hårda. Någon vill ha mycket kaffe i och någon annan apelsinsaft. Jag älskar chokladbollar, helst ska de vara egengjorda och lite lösa i smeten. De ska vara väl arbetade med mindre socker och smör än receptet. De måste vara riktigt smör annars kan det vara, sedan ska de rullas i pärlsocker. Allra helst ska de vara rumstempererade innan jag stoppar läckerbiten i munnen. Min hjärna började baka chokladbollar direkt då reportrarna ställde frågan rakt ut i etern nu på morgonkvisten, "vilken är din favoritkaka"!? Men nu när jag fått sukta lite så är ju kolagrottorna på caféet i Köpingsvik på Öland så goda så att jag nästan skulle kunna köra dit bara för kakans skull. Det är bara ett fel med den kakan, den tar slut alldeles för snabbt. Kanelbullar, maränger, mariabullar, biskvier är ju också gott nu när jag fått tänka till lite.
 
Så finns de ju andra sötisar som är betydligt nyttigare och en ren fröjd för ögat.
Här är en av dem!
 
 
 
Vilken kaka är din favorit?
 
:-)
  

4 kommentarer

Ailas

13 May 2015 10:37

Hej! Jag tycker nog bäst om "kakan" i de båda bilderna. Superläcker kaka! Har själv också ett par liknande och njuter av dem lika mycket varje gång. :)

När det gäller bakverk, så är jag ganska kallsinnig numera. Sedan jag blev helvegan, är mitt sockersug helt borta och underbart är det. Ibland bakar jag ändå (veganska) kanelbullar, inte minst för de tidigare nämnda "kakornas" skull. Men då är det inte mycket socker i. Kan även göra chokladbollar med fikon någon gång. De ska vara mjuka och rumstempererade, med kokos på. :)

En trevlig dag önskar jag dig!
Kramar

Maria

13 May 2015 15:12

Kakan på dina foton är nog trots allt den allra bästa. Finns inget som går upp mot dessa små charmtroll. Om jag nu ändå ska välja en så blir det morotskaka med nötter eller chokladbollar. Om det finns nötallergiker måste man ha en reservplan. Hoppas solen kommer snart så vi kan ta oss en go fika vid en solvägg. ;) Kram Maria

Annika

13 May 2015 18:31

Så söt liten gobit du visar där på slutet. Nu blev jag ju så sugen på nåt sött, måste genast kolla vad som finns i frysen.....Tyvärr inga kakor. Får kanske bli en bakdag i morrn.
Kramen

Gittan

13 May 2015 19:38

Sötsaken på bilderna är ju klart bäst tycker jag, men annars är de ju gott med chokladbollar med pärlsocker på. Ha en skön helg, kram på dig.

Kommentera

Publiceras ej