EddieUnik gosar med mitt barnbarn. De är så söta tillsammans. 

(null)

❤️
Igår var jag på fårräkning på en vacker ö som heter Tomtö. Solen sken och fåglarna kvittrade. Eftersom det var varm så räknade vi med att fåren skulle ligga och trycka i skuggan någonstans. Just när vi kom över till ön så hittade vi fyra får som gick och betade, då var det bara de resterande 26 som skulle hittas. Vi gick och gick, letade och kikade i varje liten hörna men några flera får såg vi inte till. Vi stannade till vid en fin strand så att Eddie fick bada och hämta en pinne som vi slängde ut i vattnet till honom. När han var nöjd med sitt plaskade så gick vi vidare på fårjakt. Plötsligt så satte Eddie upp näsan och visade oss vägen fram till de dåsande fåren bakom en stenmur under ett stort träd. Där låg de och gottade sig i skuggan helt ovetande om vårt sökande. Det blev lite gosande med fåren innan vi satte av hemåt för en välbehövlig fika.
 
 
 
 
 
 
 
🐾👍
Årets myggor måste vara de värsta på bra länge. Inte nog med att de sticker som galningar och lämnar stora röda svullna märke efter sig, de är stora också. Jag brukar få några bett per sommar, max tre. Men i år så har jag fått lika många hitintills som jag har fått sammanlagt i hela mitt liv. Det sägs att myggen föredrar vissa människor och det har ju stämt men årets mygg verkar gilla alla. Det finns ca 3000 arter av mygg, men bara en tredjedel av dessa är blodsugare och det är tillräckligt. Jag sprayar och rollar med olika slags insektsmedel men det hjälper inte, de sticker och suger för glatta livet ändå. I solen brukar man ju vara fredad men även där hittar de mitt skinn attt sticka i. Jag har testat med ljusa kläder mörka kläder, äta vitlök och en massa bra tips som jag fått av andra eller läst mig till. Termobyxor och regnkappan kanske är den bästa hjälpen mot årets bestar.
 
 
Har du ont av myggen?
☀️
Många lever med sitt saltkar. Det saltas på maten innan man ens hunnit smaka om det behövs. Jag tror att många inte förstår hur farligt det är med för mycket saltande. Vi får i oss ca 10-12 g per dag och den mängd vi verkligen behöver är 1,5 g. Det rekommenderade intaget ligger på 5-6 g. Du kan sänka ditt blodtryck med 5 mm HG om du minskar ditt saltintag från tio till fem gram. Det är nästan samma effekt som en blodtryckstablett. Jag saltar nästan aldrig på mat eller andra produkter, men jag vet att saltintag kan vara högt för att någon annan saltat åt mig. Bröd, ost, frukostprodukter, såser och färdigrätter är typiska saltbomber. Ett sätt att bli av med saltet är att svettas, för när svetten tränger ut ur huden tar den med sig överflödigt natrium. Tyvärr är det mycket svårt att dra ner på saltet, men det finns knep om man är lite envis. Hur gott är det med ägg utan salt, man vänjer sig, jag lovar.
 
 
 
Trevlig dag!
Ön väntar på mig, men först en sväng under täcket ☀️🥂🎂
Körde en runda till ön igår innan jobbet. Fixade och donade lite innan gästerna skulle komma. Alltid lika trevligt när husvagnarna börjar rulla in på min tomt. Glada och längtande barn som äntligen har sommarlov och med midsommarhelgen som stundar. Vi brukar vara ett rätt så stort gäng i alla åldrar, det är tionde året nu som vi firara midsommar i stugan. Barnen växer upp och en del nya har kommit till med åren. Väldigt trevligt. Jag jobbar midsommaraftons natt också så jag dyker inte upp förrän på lördagen precis lagom till kroppkakelunchen. Längtar! 
 
 
 
❣️
Grattis och skål på 84-års dagen kära lilla pappa!
Kroppen är sliten men huvudet är det inget fel på 😁
 
 
 
🥂🎂
När jag tog bort gatsten och annan sten där det stått ett fågelbad för många år sedan från en liten plätt i trädgården så fick jag en för mig mycket bra idé. Var jag än gräver i min lilla trädgård på ön så finns det lökar som vill hitta nya växtplatser. Så nu när jag redan hade färdiga hål i gräsmattan så kunde jag ju lika gärna stoppa i några lökar där. Förhoppningsvis till nästa vår så kommer de små lökarna skjuta skott och bjuda på lite fägring.
 
 
 
 
 
 
 
Solsken även idag 😁🇸🇪
 
Tog en tur till stugan igår, kom hit rätt så sent och stillheten var total då jag klev ur bilen. Jag satte mig utanför en stund innan jag bar in mina grejer, det var nästan så jag hörde när gräset gav vika under Eddies tassar. Där blev vi sittande en bra stund, inga mygg, flygor eller andra småkryp med vingar störde oss. Vaknade väldigt tidigt idag, tänkte vända mig om för att låta John Blund hälsa på en stund till men när jag såg solen titta in genom mitt köksfönster gav jag upp honom. Nu har vi varit igång Eddie och jag, hunnit med en hel del, man måst ju äta också för att orka. Nu är rasten över, kräsklippning och nässelröjning står på schemat. Solen är borta men det är skönt ändå. Får nog röja undan lite på den gula gräsmattan också. 
 
 
Härliga Öland❣️
Härligt väder och familjen samlad för en heldag på djurparken. Sist vi var där så var vattenlandet öppet och då fick inte djuren så mycket uppmärksamhet. Det var väldigt kul att se förändringen som skett i parken sedan granskningen förra året. Det hade byggts loftgångar och djurens ytor hade blivit större. Några arter hade de inte kvar och det var rent och snyggt över allt. Personalen var trevlig och tillmötesgående. Det finns massor av bord utplacerade så vi kunde äta salladen som jag svängde ihop på morgonen innan besöket. Bra när man kan ta med egen mat tycker jag. Mycket lyckad dag, på kvällen så var vi i stugan där vi åt och drack gott. Många hundra vattenballonger skulle fyllas inför söndagens krig, som blev en mycket blöt hitt. Kul som alltid då vi är tillsammans. Här kommer lite foton som delger en del av dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu skiner solen igen efter 
det sköna sommarregnet ☀️
Mina pioner har gått från små och klena till välväxta med riklig blomning. När jag satte spaden i jorden för att gräva upp pionerna för att förhoppningsvis ge dessa fina blommor en bättre miljö hade min kära fader massor av åsikter om detta. Blommorna kommer att dö, de kommer aldrig att bli något mer med dem.... Men jag fortsatte mitt grävande och det slutade med att jag hade så många nya pionrötter så det blev över till honom också. Mest bara för att retas. Hur som så blev deras nya hem med bättre förutsättningar ett mycket bra drag av mig. De pappa satte blommar också fint men inte som mina, naturligtvis. 
 
 
 
 
Nu ska Eddie och jag ut och
rycka ogräs 🐾😁
Öland med alla tänkbara ingredienser ❣️ 
Fantastisk helg ❣️
 
 
Laddad med energi ❤️
Gnäll föder mera gnäll. Många köper nya glasögon men det hjälper föga om synen man ser på saker är negativ. Hur ska man göra för att få personer mera positiva till sitt jobb och medarbetare. Jag jobbar inom en yrkeskår där det gnälls väldigt mycket. Jag lyssnar gärna men nu har jag börjat vända på det hela. Nu får du berätta något roligt istället för jag är så trött på att höra på allt negativt, brukar jag säga. Att uttala sitt missnöje för att sedan aktivt göra val är något helt annat än de som ältar och gnäller för samma saker. Det är dags nu, alla måste ta sitt ansvar för en bra arbetsplats. Bollen är i rullning, det är nu  på tiden att dra av sig offerkoftan. 
 
 
 
Fortsättning förljer! 😁
Spänningen är oooooolidlig!
 
 
 
👍
För många/några år sedan fick jag ett blad från en fantastik fin krukväxt vid namn Steptocarpus som kommer från kornettblomssläktet. Det var en av våra brukare då jag jobbade i nattpatrullen som hade ett mycket fint och rikblommande exemplar. Tiden går fort men jag ljuger nog inte allt för mycket om jag säger att det var tio år sedan. Jag skulle dela bladet på längden för att sedan trycka ner snittytan i en kruka med jord. Detta gjorde jag och jag fick en liten tanig planta som växte allt annat än fort. Förra året så gjorde jag om samma procedur då ett av bladen bröts av då jag grejade i stugan. Fram med kruka och jord och ner med bladet. När jag nästan hade gett upp om att få några små blombebisar så plötslig bara fanns de där. Inte det lättaste sättet att få flera blombebisar men denna gången gick det bättre. De växte med millimeterfart men nu så njuter jag av varje liten blomma som tittar fram mellan bladen. Fem av skotten klarade sig och de växer och frodas i sina krukor. Jag tycker det är så roligt när man lyckas med blommor där det från början bara varit ett snitt i ett blad. 
 
 
 
 
 
Jobbnatt två av tre påbörjad!
😁
 
...... från några mörka moln. Översvämning och ett brustet tak pga mycket regn. Några km bort där jag befann mig så kom det bara några droppar. Örebro, det är där det händer!
 
 
 
Sol idag igen!
 
😁☀️
Marknad och utställning i ett soligt och väldigt varmt Ånnaboda på toppen av storstenshöjden. "Glöm inte att dricka" uppmanas besökarna hela tiden från högtalarna. Här är så mycket bilar, motorcyklar, traktorer, motorer, mopeder av alla tänkabara färger och modeller. Man kan köpa allt från trasiga handskar till välpolerade ting. Trevliga och väldigt pratglada försäljare, jag är ju inte sen till att haka på så det tar sin lilla tid att ta sig framåt. 100 kr har jag redan gjort mig av med, ännu är inte budgeten sprängd så det får helt enkelt bli en runda till.
 
 
 
 
 
 
 
Nu kör vi ett varv till!
 
🚘