Vaknade av att jag hörde kyrkklockor ringa kl 06.00 idag, trots att jag har ca 4 km till närmaste kyrka. Kan inte förstå vad som fick mig att tro att det jag hörde va sant, kommer nog fundera på detta resten av dagen. Försökte somna om men det var lika bra att stiga upp. Hunden kollade konstigt på mig då jag sa att vi skulle gå en runda, motvilligt följde han med mig på en skön morgonpromenad. När man lever nära ett djur så får man lika vanor, Gozzi är inte den där morgonpigga typen utan sover gärna till det om han får precis som jag. Nu så är bilen packad och Öland väntar på oss.


Är hundar som barn?
Man tycker att man har den vackraste hunden i världen :-)

Ha det gott!

:-)
Vilket underbart väder vi haft idag, jag älskar värmen. Jag vet att många far illa när det är för varmt men jag tillhör de som njuter av varje minut. Idag har bibblan fått besök av mig, jag lånade en bok som heter " inget är evigt" av Lars Nilsson . Boken handlar om människoöden som inträffade runt sekelskiftet. Boken bygger på verkliga människor i en ännu mera verklig värld. Skildringen tilldrar sig i landsbyggdsmiljö. Boken som jag lånat fick jag se hos en brukare igår natt. Vi var där på ett toabesök och medan vi satt och väntade att brukare skulle bli klar så började jag läsa i boken som råkade ligga på hallbordet. Det var så intressant att jag bara var tvunget att ta mig till bibblan idag för att låna boken. Så nu måste jag skynda mig i säng så jag hinner läsa lite innan jag får grus i ögonen.




Redan slutet på juni :-/....kan inte förstå!

Tog en sväng till fina IP igår för att kolla in det snyggaste laget i länet. IF Trions damer spelade sin sista match innan sommaruppehållet. Kvällensfotboll med solsken och andra trevligheter ett par timmar, det är grejer det.


De är inte bara snygga, de är duktiga på fotboll me :-)


Sonen passade på att roa sig, men var tog bollen vägen?


Någon i motståndarelaget hade sin maskot med sig, såååååååå söt

Jobb i sommarnatten, det är fint det :-)
Vaknade till den underbara solen som värmde tidig måndagsmorgon. Men inte för det, det har varit hyfsat väder på Öland hela helgen, regnade en stund på lördagen men det bara friskade upp. En fin helg med god mat, trevligt umgänge och sena kvällar. Men nu så är det att ta nya tag för inatt är det jobb igen och allt som vanligt.
Så lite bilder naturligtvis från den fina helgen.... :-)







Hoppas du me haft en bra helg med goda gubbar och sillarbitar :-)
Finns det något bättre sätt att börja midsommaraftonen än att gå av sitt nattpass. Frukosten smakade mycket gott och min väska är packad för om några timmar blir det barnbarns gos, grillat och en kall cider. Sedan ska blommorna plockas inför midsommarnattens drömmar :-) Härligt!!!!


jag hoppas slippa gummistövlar och tjocktröja i år

Jag önskar er alla en trevlig helg
var ni än gör eller befinner er
:-)

Vi hörs på måndag!

:-)
I Karlskorna startar midsommaren redan på torsdagen för då är det dags för lövmarknaden. Det sägs att denna marknaden har funnits i 200 år, men då såldes det mest blommor, buskar och björkris till att löva med inför midsommar. Blommor till kransar eller en färdig krans kan man även köpa på de åliga marknadena om man vill ha något fint i håret när man dansar runt midsommarstången. Förr var det vanligt med ekelövskransar, det var så min första egengjorda krans så ut. Det var min farmor som lärde mig göra ekelövskransar då jag var sex år. Jag kan fortfarande minnas denna dagen då vi satt i syrenbersån farmor och jag, eklöv hade vi plockat i en liten korg som stod mellan oss. farmor tog upp ett blad för att visa hur jag skulle hålla och efter några försök så fick jag till något som mer var en hopa löv än en krans. Envis som jag var redan på den tiden så tog det inte många dagar från att hela gården var inklädd i ekelöv flätade i varandra. Farfar sa alltid att det var det året som ekarna fick stå nakna hela midsommaren och skämmas för att jag hade snuvat de på sina kläder :-)


Nu för tiden är det blomsterkransar som gäller

Brukar du binda några blomsterkransar eller möjligen en ekelövskrans?

:-)
.....fotoarkivet har fått besöka av mig idag och jag hade inte tänkt lägga så mycket tid här men klockan rusar på i en rasande fart så fort jag bara gör ett litet besök. Jag har lovat att göra ett fotoalbum med gamla bilder som födelsedagspresent och då finns det ju lite att leta i även om jag nu varit duktig att märka upp bilderna med innehåll och datum. Men nu är de beställda och om de kommer som de brukar så ligger de i brevlådan redan till på torsdag.
Hittade lite roliga bilder från en jaktträning jag var på med lurvetass
han var inte så glad för vatten som ettåring, men nu 6 år senare badar han mer än gärna.
Träningen gick ut på vattenapportering och om inte hunden gick i självmant så fick man gå i och locka,
efter mycket om och men så fick jag honom att ta fågel i vatten, men det kostade mig en mobiltelefon.
Den låg kvar i min ficka efter mitt vadande med en vattenvägrande hund :-)


När han bara fått prova en gång så var det inga problem.....



Fick gömma fågeln så att han inte skulle ta den igen


Ingen sol hos mig men uppehåll :-)
På Öland så hade jag minst tio pionstånd förra året, men de var så dumt placerade så jag bestämde mig för att flytta de vackra blommorna till ett annat ställe där de mer kunde komma till sin rätt. Som de stod innan var de mer ivägen för fotbollar och annat som tillhör en gräsmattas vardag. Den nya rabatten försökte jag enligt konstens alla regler att få till så bra som möjligt för att pionerna skulle få en bra start i och med att olyckskorparna kaxat, "DE kommer att dö om du flyttar på dem". Jag viste ju att de skulle dö om de fick stå kvar där de stod så .......vad hade jag att välja på. Men jag kan bara säga att stolta och fina står de där nu och blickar mot skyn, inte så många blommor ännu, men de kommer med åren det vet jag.


Hade ingen nytagen bild på mina pioner, så det fick bli en sockerböna i stället :-)

Måndag och ledig,
kan det bli bättre :-)
Regnet hängde i luften idag då B-rolle styrde oss upp till fina IP, just som domaren samlat luft i lungorna för avspark så börja det dugga. Både på gott och ont, det som är bra är att då kan jag stå på min favoritsida på planen utan att en stor sol som envist slåss om utrymmet i linsen. Det som också är bra är att jag slipper linjemannen som brukar svissa förbi mitt i fotograferandet, vet inte hur många bilder jag fått kassera för den linslusens skull. Det som är minder bra är då vädret, bilderna blir ju inte med sammma skärpa som när solen tittar fram, men jag ska inte klaga :-)
Dennis fick näta gånger två idag och jag kan med all säkerhet säga att han var mycket nöjd med detta eftersom IF Trion inte lyckats slå Hasslölaget på bra länge. Så vad kan man annat än säga.......

:-) Grattis Dennis och övriga spelare till en fin vinst idag :-)









Inte världens bästa skärpa men vad gör det när man får vinna med 3-0

Snart kvällen igen!

Hoppas ni haft en bra dag :-)
Dottern ringde idag från macken, det hade kört ihop sig med kortet som inte ville fungera. Jag satt just då i solen en stund för att njut av det fina vädret. "Hör du vad det regnar" säger dotter och jag blickar upp mot skyn och ser en klarblå himmel. Mycket riktigt så hörde jag ju hur det skvalade och som tur var så fick hon ordning på kortet så att det blev bensin i tanken. Vi fortsatte vårt samtal och jag hann inte ens blinka då stora svarta moln kom seglade upp på himmlen. Så det var bara att speka ihop sina pinaler för att ge sig in. Allt gick på några minuter från klarblå himmel till ösregn.  Men inte för det, vi behöver lite regn.



Fredag och jobbnatt och många timmar tills det är dags för lördagsgodis. Jag är grymt sugen på godis idag, nästan så sugen att jag tänkt bryta mitt livslånga nyårslöfte. Jag äter ju bara godis på lördag och har gjort sedan nyårsafton 2009-2010. Inga problem att låta bli när andra äter, men idag så får jag bita mig i fingret för att inte stoppa in en bit.

Tjollahopp!
Idag ska jag äta hemodlade nypotatisar och jag kan inte med ord beskriva hur gott det ska bli. Hoppas jag bara orkar lyfta armarna, för nu ska jag iväg för att flyttstäda ett hus åt min lillebror. Ska bara äta upp min frukost först.
Kanske man skulle vila lite me och så läsa tidningen, undrar om det inte är likra bra att äta lite lunch och vila lite i solen och så eftermiddagsfika och...........:-) innan jag städar.



Mot skurhinken :-)

Förstår inte varför tiden inte räcker till, kan det va att jag helt enkelt har för mycket runt mig just nu.
Som tur är så har jag en nöjd bil med nya bromsklossar, olja, filter och torkareblad.


Lite reklam för ......


Nästan så jag saknar det där skrapande ljudet från bromasarna...eller inte :-)

Nu tittar solen fram,
hoppas det även tittar till dig :-)

Förstår inte varför tiden inte räcker till, kan det va att jag helt enkelt har för mycket runt mig just nu.
Som tur är så har jag en nöjd bil med nya bromsklossar, olja, filter och torkareblad.


Lite reklam för ......


Nästan så jag saknar det där skrapande ljudet från bromsarna...eller inte :-)

Nu tittar solen fram,
hoppas den även tittar till dig :-)

Avslutar den lediga helgen med att kolla på fotboll, sonen fick näta tre gånger och det är ju alltid lika kul när grabbarna vinner. Solen sken och resan till Hörviken gick bra trotts att vi skulle passera stället där sweden rock 2011 har huserat. De har nog ökat på sopberget efter denna helgen. Men det är väl så det ska vara på festivaler.





Nu blir det en lite hundrunda innan jobbet :-)

Hoppas du haft en bra helg!
Varje år så ordnar äldreförvaltningen tillsammans med andra aktörer en dag för alla brukare med personal, där man kan spela på chokladhjul, köpa lotter, gå tipspromenad, dricka kaffe med tilltugg, lyssna på barnkörer och andra uppträden. I år var det då The Playtones tur att spela för en publik som stampade fötter och skruvade på sig i bänkraderna av den härliga musiken. Det var inte utan, kan jag säga att mina ben ville ta en svängom och när de spelade en bugglåt så fick jag hålla i mig i trappräcket för att inte explodera av danslust. En trevlig dag med mycket folk och glada miner.


Oj oj oj så duktiga de är

Snart är det fredagsmys :-)


De här grabbarna ska jag fota i morgon torsdag

Rykande färska bilder under morgondagen......
måste lägga mig nu så jag är utvilad,
det kan bli väldigt svettigt.....:-)
Minns ni "Familjen Macahan" vars handling utspelade sig i mitten på 1800-talet och som visades på tv med början 1978. Många med mig satt klistrade framför tv-rutan varje lördagskväll och inget fick störa denna heliga stund, inte ens barnafödandet. En lördag i oktober 1979 så satt jag höggravid i min 42;a vecka och hade under hela denna dagen känt av lite småvärkar. Jag minns att jag tittade ner på min mage och sa tyst för mig själv "om du så bara våga kommar fram innan kl 23.00 så döper jag dig till Zebulon".  Att jag kom att tänka på detta just idag var att jag såg att James Arness som skådespelaren hette har lämnat detta jordeliv 88 år gammal. Någon förlossning blev det inte för mig den kvällen så jag fick komma på ett eget namn på min förstfödda son, det dröjde nästan ett halvår innan vi var överens om ett namn.


Sonen dotter hjälper naturen på traven

Vilka jobbnätter.....så varmt och gott!

:-)
Idag blev det inte vinst för de vit/gröna, men många bilder blev det. Nytt filter är inhandlat så nu kan jag fota på igen ifall olyckan skulle vara framme. Vilket väder vi har....nu stånkas det och stönas minsann. Men inte ett stön från mig för jag ÄLSKAR värmen. Härliga mornar och kvällarna ska vi inte bara tala om....såååååååå skönt. Myggen är lite envisa bara, nu gillar de inte mig så mycket men det räcker med att de vill stampa runt på mina ben.


Min flygande son :-)


....en av grabbarna i laget fick ett rött kort så då var de bara tio...

Nu får det nog bli sängen en runda
snart dax att upp igen.

Sov sött!
Solvarma jordgubbar är så gott
tycker lilla N



Fredagsmys!

:-)



Hela sköna sommaren ligger nu som ett oskrivet blad i min famn :-)