Idag så har vi monterat en stussmatta och det var slitsamt vill jag lova. Men desto roligare när allt var ihopsatt.





Vilken kväll så skön
18 grader och klockan är halv 12 på natten :-)
Min söta goa mamma fyllde 75 år igår och naturligtvis så firades detta på bästa sätt
och med ett helt otroligt underbart väder.
Smörgåstårta, porl i glaset och smaskig tårta med barn och några av barnbarnen.






Så lite bilder från festen.

Nu väntar solen på mig :-)


Kom till Asarum igår något nervös inför kommande match. Suttit och ätit lördagsgodis hela vägen dit för att spara min naglar. Väl framme så börjar jag plocka upp min kamera och såg då att det lilla UV-filtret som jag köpte förrförra året var krossat, men jag viste inte då hur mycket som kommit till skada. Höll jag på att få hjärtsnörp "eller"!!! Försiktigt så skruvade jag bort filtret och blåste rent från glas-splitter så gott jag kunde och sedan så synade jag linsen efter andra skador, men allt var ok som tur var. Vad som orsakat skadan vet jag inte men jag tror att det kunnat blivit då kameraväskan kasade ner från soffan och på så sätt hamnat lite olyckligt.

Så på måndag tar jag mig en sväng inom närmaste ställe som säljer UV-filter för att köpa ett nytt.....tänk om :(

fattar ni hur glad jag är...................:-)
...som har hållit tummarna för IF Trion idag när de spelade mot Asarum som vunnit alla sin matcher. Det hjälpte, det blev  0-0 och vi är så nöjda :-)


Sonen i en nickduell

Lördag och snart jobb :-)
En passagerare knackade försiktigt på taxichaufförens axel. Taxichauffören kissar i brallan, tappar kontrollen och stannade millimeter från att krascha ett skylt fönster. – Wow, du är ju helt galen! Jag knackade ju bara lite försiktigt… – ledsen, första dagen på jobbet. Har kört likbil i 20 år.



Ha en bra dag!

:-)
W har jobbat och slitit som en hel karl med traktorn. Han har kört stock och grenar som pappan sågat ner. Men den stora harven gick inte att flytta hur mycket han än kämpade. Fint väder, härliga dagar och mycket god mat har jag blivit bjuden på av dottern med familj på Öland.





Så var det fredag och en jobbhelg framför mig
men i morgon Lördag så skulle jag vilja att ni håller
tummarna jättehårt mellan 15.00-17.00
för då spelar våra vit/gröna en mycket viktigt match.

Ha en härlig kväll!
:-)
Som ni säkert redan vet så är det den 26 maj 2011 idag, en vanlig dag för många men också en längtans dag för en del som får sin lön den 27;de. Framför mig har jag en stapel med kuvert innehållande räkningar som ska betala i morgon och som jag samlats här på skrivbordet under månaden. Jag brukar alltid öppna räkningarna då de kommer, men denna månaden gjorde jag ett undantag för att slippa veta hur mycket pengar som ska gå åt till de fasta kostnaderna. Kanske jag skulle vänta med att öppna kuverten tills nästa månad eller nästa igen..........


Jag tar en runda med kameran i stället det är mycket roligare än räkningar

Hoppas solen skiner på dig idag :-)
Skånederbyts bröts igår i matchen mellan Malmö och Helsingborg. Hur tråkigt som helst kan man tycka för alla dessa som tagit sig dit för att få se fotboll och heja på sitt lag. Med tanke på att det var en smällare som kastades in så var det ju med all säkerhet planerat. Tur att ingen allvarligt kom till skada. Detta måste ju vara väldigt tråkigt för det lag som nu behöver bära skammen för sina supportrars skull. Det är nog många som är grymt besvikan idag :-(


Här har det haglat idag, så skiner solen en stund och så regnar det igen och så......

Nu är det fika dags!
Är det bara jag som tycker att man inte ser så mycket mördarsniglar längre. Har de kanske tröttnat på att drunkna i öl och att bli delade på mitten så fort de närmar sig en trädgård. Ett tag så såg man de ju över allt klippiga och krälande, de såldes hinkar och klippverktyg i massor till utsatta ägare. Man kunde läsa stapelmetrar i tidningen om deras framfart i trädgårdarna och hur många mördarsniglar en del husägare klippt sönder på en månad. Men å andra sidan så kan det ju vara så att man vant sig eller så har andra nyheter tagit över mördarsniglarnas roll. Som tex Thomas Bodströms framfart i politiken.


Vatten är kul tycker llla N

Välbehövligt regn hos mig idag :-)
När vi kom till stugan i fredags så var det dags för grannens får att komma ut på sommarbete. Men först måste de få avmaskningsmedel och någon annan smörja i pälsen men även naglarna skulle bli klippta och fina. N o W följde det hela med stora ögon. W tyckte det såg så roligt ut när fåret fick sitta när de sprutade in medicinen i munnen. När fåren var fädiga så fick de gå in i en vagn för att vänta på sina kompisa. Lilla N stod på vagnen och kikade på fåren som bräkte och nyfiket ville lukta på henne. Härligt att vara tillbaka i stugan igen för där händer alltid en massa roligt.



Måndag och en ny vecka att fylla med trevligheter :-)
Solen har gassat hela helgen och jag har varit ledig och är ledig till fredag. Lite möte och annat är inplanerat men annars finns det utrymme för andra aktiviteter. Idag är det match och solsöndag så bättre än så kan det ju knappast inte bli.



Hoppas att även du haft en solig och bra helg!
:-)
För där finns det små sockersöta godingar





När vi gosat en stund så körde jag hem igen :-)

Nu är det snart natti natti!
Fortfarande förkyld men va gör det när det är fredag och ännu så länge står man på benen :-)




Nu ska jag ta ett snack med snabeldraken
Greta garn och Ludde lump ska få fredagsmysa tillsammans i draken mage.

ha en go dá!
När jag skulle jobba natten mellan mån-tis så blev jag sugen på att äta något innan jobbet. Släpade mig ut till skåpen öppnade dörrarna, ni vet så som barnen brukar göra, jag lät ögat snabbt kolla igenom alla hyllplan efter något passande. Varma koppen med räksmak var det enda som tillalade mig med tanke på den knappa tiden, men så fick jag en mycket god idé som visade sig vara en rysare. För att göra den lite mera matig så rotade jag även fram nudlar. Satte på vattenkokaren medan jag blandade varmakoppenpulver och nudlar i en stor kopp. Hällde på vattnet och väntade ivrigt i tre minuter. Satte mig sedan för att läsa lite medan jag skulle intaga denna delikata måltid. Efter de första tuggorna så fick jag en bismak i munnen som bara blev värre och värre, jag trodde till slut att Ullrik var min enda lösning, men en massa vatten lindrade lite. Min första tänke var att jag inte kollat sista datum på varmakoppen så ner bland soporna för att kontrollera, men den var ok. Men nudlarna då? Utan att avslöja hur gamla de var så kan jag bara säga, de var inte gjorde i förra veckan. Hur i herrans namn kan denna påsen blivit liggande efter alla rensningar som blivit gjorda eller kan det vara så att den blivit liggande i butiken så jag fått med den hem därifrån. Bismaken efter gamla nudlar sitte i kan jag lova, bläääääääääääää!
Nog om detta, man lär så länge man lever.


Nikon fick hjälp av dottern att fånga mig på bild

Lediga dagar är bra dagar!
Läste om ett vin som var både gulligt och uppkäftigt, vinet som heter LAGREIN kostar endas 66 kr. Trotts sin ringa summa så ska det vara både superbt och med stil. Har ni tänkt på det där med vad ett vin kan smaka. Detta vinet är bärigt med sötmogna svarta och syrliga bär. Inte nog med detta det är även örtigt och uppfriskande. Ursprung Trentino Italien, serveringstemperatur 16 grader och namnet är Mezzacorona Lagrein 2009. Det här måste jag testa passar gudomligt gott till spagetti carbonara med riktigt hårt fräst bacon.


Efteråt så kan man nog säkert krydda till det med en bit kladdkaka

Nu ska jag sova 7 kvart i timmen!
Gooooooooooooooooood natt
Kirskål, nässlor och maskrosblad ingår nu mera i min mathållning, ville jag skriva men det ligger inte mycket sanning i det. Det sägs att man ska vara tålmodig och lära sig mera om sina trädgårds-fiender för att så småningom bli bästa polare. Min rabatt är så murrigt grön och fin, de blommor som en gång växte där ser inte längre dagens ljus. När jag för en stund sedan betrakatade grönskan så insåg jag att tiden som rabatten inte fått har jag använt till något trevligare. Fördelarna överväger för att kirskålen ska få stryk på roten, den är alltid grön oavsett sommartorka och så är den ju ätbar.


Letar man noga så finns det annat också

Nu vill jag att min förkylning ska lämna mig ifred :-(

Har jätte mycket att skriva, men timmen är sen så det får bara bli några rader. Jag och dottern hade det underbart i Göteborg. Vi myste, käkade gott, klämde på allt fint i butikerna, körde fel och sov så gott när vi väl kom på plats. Synd bara att jag hade fått lite feber och väldigt ont i halsen. Känner mig fortfarande risig men försöker att kämpa på. Boris lilla butik fick också ett besök så nu kan man strosa runt i nya fina kläder som kostade en liten peng. På väg hem så regnade det så mycket att vi fick köra väldigt sakta, åskan dundrade och blixtarna for.




Hoppas ni haft en trevlig helg?





Nu drar jag och dottern på en liten tripp till Göteborg :-)
ska bli så skönt.

Va rädda om er och njut av alla härligheter.




:-)
Klart att Karlskrona ska ha ett kulturcentrum. Där unga och gamla kan samlas och utbyta kulturliv. Tänk vad trevligt med sommarteater och musikunderhållning och andra kulturella inslag i vår stad. Många har försökt att få till något innan men då har det sagts att "det går inte" som så många gånger tidigare till andra förslag.
Jag håller tummarna för att Pia Dauhn ska lyckas med sitt projekt.



Hur går det för kulturlivet i din stad?

Ännu en solig dag att glädjas åt :-)
Kan hända jag är lite trög occh inte riktigt hänger med men det är något som inte stämmer. Liljekonvaljerna är nästan utslagna, häggen blommar, snart även syren och när jag kollar i min almanacka så står det 11 maj.
Stämmer detta?


....och vitsipporna står ännu så fina i backen

Ska bli kul att se vilka blommor vi ska njuta av i sommar?
Hur ser det ut i din trädgård?
Älskade dotter
min lilla unge
jag ger dig
Tusen grattiskramar på
23-års dagen



:-) Hoppas du får en bra dag :-)
Nu får du vila upp dig inför kommande födelsedagstripp
full fart blir det
i två hela dagar.

Idag är ingen vanlig dag.......hurra hurra hurra!
Nu är jag tillbaka....Tiden går fort när man har roligt sägs det, om det nu har varit så roligt vet jag inte men tiden har gått fort i alla fall. Fredagsmys på akuten med minsta dottern sedan en jobbnatt, lördagsmys i pappas stuga för städning inför husvisning sedan jobbet, söndagsmys på IP för där spelades det fotboll och IF Trion vann med 6-1 mot Högadals IS. Men den underbara solan har varit med nästa varje dag och det är ju alltid något.


Dennis gjorde ett av de 6 målen

Hoppas ni haft en trevlig helg?
Så var det måndag igen........
En värmande brasa i majkylan fick vi både se och uppleva igårkväll. Eftersom det nu gick att elda igen så var det lika bra att passa på innan det var försent. Snabbt går det och varm blev det när det brinner i det torra riset.


Tycker nästan den värmer lite i dag också :-)

Om inte annat så ska jag nu värma upp mig med skurhinken
för ute är det
soligt men isande kallt
Brrrrrrrrrrrrrrrrr!
Idag ska jag skriva av mig lite av min ilska ang höga bensinpriser. Jag bor ju på landet inte så långt från en förort till Karlskrona, men tydligen så långt bort att det inte går några bussar, jo två om dagen, så att gymnasieeleverna och varvsarbetarna kan ta sig till sina jobb. Men när jag ska ta mig till jobbet så är det bilen som gäller. Möjligt att man får skylla sig själv om man bosätter sig på landsbygden utan bussförbindelser, men alla kan ju inte bo i stan. Inte är man så sugen på att cykla på en 80-väg där bilarna kör som om det var 110. Men jag ska inte klaga för löneökningen som kom i april täcker i alla fall den extra merkostnaden det blir för att jag ska kunna ta mig till jobbet. Det finns ju betydligt större miljöbovar än vi billister om nu det är för att värna om miljön som bensinpriset ska stiga ytterligare med några kronor.


Kanske man skulle skaffa vingar.....

Nu får det bli en långrunda med hunden
får se om det hjälper att gå av sig ilskan :-(

Vad retar du dig på idag?

Har nog skrivit det förut men jag blir så horngubbens arg på alla hundägare som inte kan ha sina hundar kopplade när de är ute på promenad. Har man då som i det fallet jag menar en hund som är farlig för andra hundar och har vid ett flertal tillfällen visat ej sunda beteende så borde man ju vara extra försiktigt. Jag ska inte helgonförklara min egen hund för han är som ett rytande lejon då vi möter andra hanhundar men det kanske inte är så konstigt eftersom han blivit påhoppade ett x antal gånger. Gozzi är alltid kopplad om vi inte tränar förstås, men då är han ju fokuserad på sin uppgift. Man ska ju inte behöva gå omkring och vara rädd för att andra hundägare inte tar sitt ansvar över sin fyrbenta vän. De hade ju skärpt straffen ang lösspringande arga hundar men jag vet inte om eller hur straffet fungerar i verkligheten.


Denna lilla hunden stod lungt och fint på sin tomt när vi passerade igår. Söt var den också :-)

Medan det snöblandande regnet öser ner utanför mitt fönster
är det gott att sitta inne och dricka varmt te.

Önskar er en bra dag!
Idag har nästan hela IF Trionfamiljen inventerat. Hela två butiker på samma dag. Jag har räknat bestick, strumpor, trosor, skålar, saltkar och massa annat. Tur jag ska jobba i natt annars hade jag nog räknat i sömnen. Men det är inte det enda jag gjort, har även hunnit vara på loppis, ätit en jättestor glass och gått en långrunda med hunden.
Får inte glömma berätta att vi vann med 2-0 igår mot Jämshög. Sonen fick göra sitt första mål för i år i serien eftersom han varit lite skadad i sitt knä.
Nu ska hunden få sig en sväng innan jobbet :-)


Stegen innan Dennis gjorde mål, kolla in fokusblicken.


Grattis till målet!


De nya fina skorna blänker


Hoppas ni haft en trevlig Valborg!