Emil i Lönnebergas hyss på cd fick den trötta treåringen att somna gott i sin säng med sitt nya påslakan. Uppe tidigt med skönsång och så vänta på mormor hela dagen har varit tröttande. Mycket spring i benen och paket som ska öppnas, te och goda kakor och en runda med hunden.
Nu är de bara lillasyster som väntar på ett besök av John Blund, vällingen är uppdrucken, nu hör vi hur hon joddlar från sin säng.


Sååååååååå stark


Tre ljus på kärleksmumsen

Nu ska jag kolla om inte John Blund kan ta och natta mig också om han ändå är här.
:-)


Grattis på födelsedagen mormors hjärta!



3 år idag, stora killen nu!

Vila nu upp dig
för snart kommer mormor med massor av paket.

Många grattis kramar
till dig
på din stora dag
önskar
din
Mormor.

Puss och kram
Från att uppleva varma sköna jobbnätter så småspringer man nu för att inte frysa fast på stället. En natt då vi jobbade i helgen var det endast 4,5 grader. Förra veckan då vi jobbade hade vi 20 grader, kortärmat och bara ben. Nu är det ju nästan dunjacka på. Det är inte bara temperaturen som är svår att ställa in sig på utan även de mörka kvällarna. Halv nio i kväll var det så mörkt ute att jag inte såg handen framför mig. Jag förstår inte vad som händer jag hinner inte med att ställa om mig till höst, redan nu. Jag har ju massor av sommar lust-känsla kvar i min kropp och det kan inte vara bra att inte få utlopp för den.




Öland bjuder på en underbar himmel ikväll

Sista måndagen denna månaden är snart till ända!

:-)
Körde från ett soligt Karlskrona till ett droppande Öland. Va hade inte suttit fint då om inte en smaskig kaka till det varma goda teet. Inte blev det bättre av att jag råkade öppna en tidning som innehöll nötkolarutor, kladdkaka med daimgrädde, äppelmuffins med kola och kanel, vilken tur att man inte har lust att baka.


Solen är borta men mina äpple är kvar

Tar en skorpa så länge, så får jag se om anfallet går över.

:-)
När jag körde hem från Öland så hade en bonde roat sig med att skörda julkärvar och staplat på störar så som det var förr i tiden. Jag var bara tvungen att stanna för att föreviga detta fina fält.




Just så som det såg ut förr på havrefältet , förutom de blå knytbanden.

Innan julmarknaden som brukar vara på Kalmarslott så brukar de lägga ut julkärvarana på borggården över natten för att ladda dem med magiska egenskaper. Har inte själv köpt någon kärve för att kolla vad som ingår i magin men ska nog köpa med en hem i år.
Man vet ju aldrig!

En natt till sedan är det lite ledigt!

:-)
En resa till Hörviken idag för att följa de grönvitas match på Gröna Vallen. Åskan mötte oss och det var inte utan att man tyckte att den var väl nära för att de skulle kunna genomföra matchen, men det är ju domaren som avgör och han tyckte att det var okej. Matchen spelades i hällande regn.
3 - 1 till våta duktiga killar!







Grattis Dennis till ditt mål!

Grattis till dagen tre poäng!

Jobba var det ju, me!

:-)
Te och mackor medan jag betalade räkningarna, alltid lika skönt när de är betalda och när mackorna är på plats. Så blev jag sugen på ett litet inlägg innan jag ska till jobbet. Nu är ordningen återställd och semestern är över. I morgon är det fotboll igen, eftersom vi ska köra till Gröna Vallen som ligger i Hörviken så blir det bara några timmar på kudden innan vi drar iväg. Men det är så kul med fotboll så jag lämnar gärna sängen några timmar innan för att få se de grönvita kämpa på planen. Hoppas att det blir bra väder.

:-) Hoppas även att vi vinner i morgon :-)


Pappa och jag körde en liten rund i gårkväll när vi var på Öland. Solen gick ned så fint bakom den gamla ruinen.

Jobbet väntar!
Mys och pys på er alla som är lediga :-)
Varför ska man gå över ån efter vatten.
Jag och dahlia är två element som inte passar ihop. Mina ögon njuter gärna av denna ståtliga primadonna. Men att gräva upp rötter som ska förvaras för att sedan dammas av  och planteras igen för att sedan vänta på att primadonnan ska slå ut, är inget för mig. Min pappas kära försök att fånga mitt intresse genom att köpa mig några rötter med små röda glänande prickar på som jag sedan motvilligt ska påta ner i jorden, för jag vet hur det kommer att bli. Så kommer då frosten och knölarna som ska upp glöms bort och så ringer pappa någon dag då snön ligger vit och de stackars rötterna har skämpat för sitt liv i månader och undrar om jag grävt upp mina fina dahlaknölar som jag fick. "Det trodde jag du gjorde", säger jag då! Så var det färdigpratat om det.
Min pappa har många Dahliablommor i sin trädgård just nu, en hel lång rad med blommor som nästa slåss om vilken buske som orkar blomma mest. Varje gång jag är hemma hos pappa så ska vi gå och titta på hans fina blommor.
Vilken tur att jag inte har några egna för då kan jag ju njuta av hans istället.







Nu är det så här att pappas hopp om att jag ska skaffa mig en odling är inte helt ute. Jag har från mycket säkra källor hört att man kan plantera i krukor, sedan när det är dax för förvaring så tar man hela krukan och ställer undan, så till våren sätts den ut igen. Jag ska genast ge mig ut på dahliaspan för att se vilka sorter som kan tänkas passa mig.

Nu väntar Leif GW Persson på huvudkudden!

:-)


Gårdagens våffelmuta med vinnarpulver gav oss tre fina mål och där med så gick de grönvita av planen som vinnare av kvällens match. Jag var så nervös så hjärtat har pumpat runt blodet i 190. Mörk himmel och full orkan, men regnet höll sig borta som tur var. Nu är det bara 5 matcher kvar där av 2 hemmamatcher.




Bra jobbat Dennis!

Efter en god kopp te och lite fruksallad så har vi tinat upp. Nu ska hunden få gå sin natterunda sedan så blir det sängen. Jag ska kolla på Ikeas alla nyheter och drömma mig bort för en stund. I morgon åker pappsen och jag till Öland för att greja lite, han ska få den stora äran att slipa klingan på min vedkap som vi köpte på auktion för ett tag sedan. Medan pappa grejar med det så ska jag fortsätta med mitt kommande trädgårdsland.

Sussa gott!
:-)
Skolorna har börjat, hösten knackar på dörren, stormen viner, regntunga moln från en himmel som nyss var blå.
Frukosten i magen, hunden rastad, tidningen läst och disken på plats.


Tänkarebänken

Möte om en stund!
:-)
I kväll träffades vi på  finaste IP för att göra våfflor till våra grabbar. Vi tänkte ladda upp dem lite extra inför kommande match som spelas i morgon på hemmaplan. Vi träffades i god tid för att hinna göra smet och ställa fram lite bord. Sedan var det bara att fram med våffeljärnen två dubbeljärn och två enkla för att det skulle gå smidigt och lätt. Men när vi satte våra våffeljärn på uppvärmning så gick proppen, mitt fungerade inte ens. Jag upptäckte att en kabel hade bränts av så det var bara till att fram med skruvmejsel för att fixa. Efter lite pyssel med det hela så blev det våfflor och det gillades av alla. Vi sa inget om att smeten var laddad med extra energi inför morgondagen, de får de upptäcka själva.


Nu fungerar mitt gamla våffeljärn igen


Mumsimumsmums

Jag fick lite extra energi av de goda våfflorna eller kan beror på det trevliga umgänget :-)

Nattinatti!
:-)
Är det fisken eller spadet som stinker? Är fisken rutten?

En man av namn Charles Emil Hagdahl lär ha skrivit om surströmming 1891 följande textrader.
" Den anses som läckerhet af utsöktaste slag, men kalasmat blir den dock aldrig, såvida icke värden föredrar att spisa ensam, eller måhända väljer gäster utan näsa."

En surströmming luktar för vissa men stinker för andra. Fisken i sig luktar inte så mycket, det är spadet som är boven i dramat. Jag har ätit den traditionella klämman med tunnbröd, mandelpotatis, lök och strömming. Öl sägs vara gott till men jag föredrog vatten. Ätbart helt klart, men inget som jag går och suktar efter.
Inte är fisken rutten även om man kan tro det, den är syrad. Fisk, lite salt och låg temperatur gör att med tiden börjar fisken jäsa. I nuvarande form har vi njutit av denna läckerhet sedan 500 år tillbaka.
Naturligtvis kan man tävla i att smaska i sig surströmmingar som om de vore varmkorv. 61 firrar satte Jan-Erik Jäderblom och mumsade i sig då han i Gällivare 1960 under norlandsdagarna slog rekordet.
Man får ju hoppas att han överlevde.
Även militärerna fick under stormaktstiden låta sig väl smaka av fisken som hade lång hållbarhet och var rikliga med näringsinnerhåll. Ärtsoppa och surströmming?


:) jag föredrar grillad korv :)

Nu ska ogräset få sig en omgång!

:-)
Så kul när alla barn och barnbarn är samlade på lite mat och god fika.
Dagen har passera i en rasande fart och nu så har lugnet lagt sig. Gozzi snarkar i sin korg och barnbarnen sover så gott i väntan på att få gå till skolan i morgon.
Jag ska stiga upp tidigt för att köra barnbarn till skolan och stora sonen till sjukhuset för en operation av stämbanden. Han har varit hes nu i snart fyra månader och de har provat alla möjliga behandlingar, men nu så blir det operation. Mera om detta i morgon.


Födelsedagskillarna

Hoppas solen skiner på oss i morgon!
Sussa sött!
:-)


Grattis på din födelsedag
min kära son


Världens bästa Dennis fyller år idag

Det här är killen som kan,
allt som han ta för sig.
Många bollar i luften,
alltid något på gång.
Charmig, intelligent, mångsidig, snäll, hjälpsam och trevlig.
Meritlistan är lång,
allt från kroppens delar på latin till förslag på franska viner till din mat,
några ord på olika språk eller en dator som behöver hjälp.
Många kloka ord och tankar
har du som svar på frågor och undringar man har.
Så vila nu ut inför din dag med familjen.
Sj får det inte lätt om du inte kommer hem i tid!

Hoppas du får en trevlig födelsedag
:-) med många mjuka paket som du gillar allra mest :-)



Grattis älskade
Dennis
Min underbara son
önskar
Din Mamma

:-)



Grattis farmors hjärta på födelsedagen!


Kevin 7 år


Ett stort hårt paket väntar på dig!
Glöm inte hjälmen då, som ska på.

Kram och grattis
önskar
Din Farmor
Efter lite bravader med getingstick, så var det dax för våra grönvita att inta den för dagen nyklippta planen med raka fina linjer. De såg mycket laddade ut på uppvärmningen och det skulle senare visa sig att det var inte bara  hur det såg ut att vara. DE VAR LADDADE! Vilken match och vilket jubel från läktaren då vår grönvita spelare kämpade om att alltid vara först på bollen.
Matchen slutade 3-1 och spelades mot Jämshög på vår vackra och fina IP.


Full fart som alltid (ni får ha överseende med lite "suddiga" bilder)



Högt upp som alltid



Dennis gjorde ett mål


Segersången klinga ut genom dörren och fyllde hela IP med glädje

Tack för en mycket trevlig fredagskväll grabbar, med bra fotboll!

Så var det lördag!
:-)
När Malin och jag var på IP igår eftermiddag för att greja lite så blev jag stucken av en geting i nacken. Jag brukar alltid (nästan) ha mina betapred med mig, men nu var jag så snäll att jag gav bort dessa till en tjej som blev stucken på Öland senast jag var där. Jag skulle fixat nya men det hade jag ju inte gjort. Jag har ju varit på semester och då glömer man ju lätt bort det de där måstena. Sedan att det kan handla om liv och död är ett bevis på att man haft semester och avkoppling. Mina symtom börjar med en sprängande huvudvärk, sticker i läpparna, tunganstyr inte riktigt, känslan av att bli tjock i halsen, hosta och så brukar jag bli flammig på bröstet.
Först så satte vi oss och ringde runt till lite folk som vi tänkte eller hoppades på, möjligtvis, kunde ha lite sådana tabletter liggande, för jag ville inte in på akuten och ligga där i fler timmar. Ha man viktiga saker för som att fotografera fotboll så kan man ju inte ligga där och glo i taket hela kvällen :-). Då kom vi på att vi åker till närmaste vårdcentral, Malin rattade oss dit och där fick jag genast träffa en läkare. Betapred och lite Tevegyl sedan blev det en stunds observation och lite tjat om att den stackars hunden satt i bilen, innan Malin och jag kunde ta oss tillbaka till IP igen för att fortsätta med våra göromål. Tur att jag ännu inte är så allergisk att jag behöver ha penna med mig.


Mycket trevligare med bin

Tack Malin för hjälpen!

:-)
Avslutade semestertrippen med ett besök i Boris lilla butik. Men innan dess skulle jag ta mig med tåg till Varberg och buss där ifrån till Ullared för att sedan bli hämtad av GN när han slutat jobbet. Men dagen innehöll lite oväntade inslag som att jag höll på att missa stiga av tåget i Varberg för att jag satt och löste sudoku. Men jag hann av i sista stund. Bussen som skulle ta mig till Ullared gick 30 miuter för sent för att chauffören hade haft annat för sig i fikarummet....och så skulle ju de här minutrarna köras in med likbleka resenärer i bussen. Jag tror att jag hade dubbla bälten på mig. Men fram kom jag och mina knäppta händer gick knappast att dela från varandra när jag steg ur bussen. En eller två rundor i Boris butik så var färgen i ansiktet tillbaka och mina händer uppmjukade. Det var bara en blåsa under foten från torsdagskvällen underbara promenad hem från Liseberg som gjorde sig påmind.


The Ark var på Liseberg när vi kom dit


Ett foto taget från pariserhjulet


Av de här två attraktinerna så är det endast flumrider som jag kan tänka mig att åka.

Ja, då var det fredag och på dagens program står det att Trion ska spela på bästaste Ip. Så har du inget för dig och gillar att kolla på fotboll så är det bara till att komma. Glöm fikakorgen hemma för på IP  finns alltid nybakat till en kopp med stärkande gott kaffe, kokt och grillad korv och trevlig personal i kiosken. 
Vår killar kommer att göra allt för att du ska få en trevlig och underhållande match.


Glada Trionkillar

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


För det är fredagsmys.....

:-)
En mycket trevlig kväll på Liseberg med underhållning och en sväng i pariserhjulet.
Mera bilder kommer!



Natti natti!

:-)
Hittade en lista hos Världens bästa Sara som hon i sin tur lånat av Petra, så lånar jag den en liten stund.
Hoppas jag är förlåten!!?

Du heter: Lotta Eva L-L
Smeknamn: Lottis

Låt som när du är ledsen sörjer till: Lars Winnerbäck och miss Li när de sjunger "Om du lämnar mig nu"

Beroende av: Att få höra av mina barn och ömhet

Vad tror folk om dig? Jag får fråga någon som vet bättre än jag.....
Stämmer det? Om det är något bra så hoppas jag att det stämmer.
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är mångsidig, kan lite om mycket.
Hur imponerar man på dig? Håller det man lovar.
Brukar du skratta för dig själv? Jag kan skratta så tårarna rinner, bara jag tänker på alla tokigheter.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Tusen tack! :-)

Var bor du? Lite på Öland och lite i Karlskrona kommun

Trivs du där? Oftast

Hur svarar du i mobilen? Beror vem som ringer, ibland med mitt namn eller tjena, hoho eller något annat.

Vem ringde du senast? Telefonbanken

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Vilket konto vill du sätta över pengarna till...
Antal timmar sömn inatt: Några härliga för få timmar, men de jag sov gav hälsa kraft och mod :-)

Sov du ensam: Nej, hatar att sova själv.

Brukar du komma i tid: Min målsättning är att alltid försöka komma i tid, inte alltid det lyckas men oftas.
Hur känner du dig nu: Härligt pigg!

Vanligaste färg på dina kläder: Det var svårt, idag jeansfärgad kofta, svart och vitrandig tröja, svarta knälånga linnebyxor.

Vad tycker du om fötter: Mellan 0-5 år puss vänliga, 6-18 år växer för fort och det blir dyrt med alla skor, sedan kommer en period som om man glömde att det fanns fötter, sedan kommer det en period som om man bara hade fötter. Mest av allt gillar jag mina egna fötter. Skulle aldrig kunna bli fotfilare, hemska tanke...

Vad saknar du: Just nu så saknar jag inget.

Hade du en bra kväll igår: Mycket , mycket trevlig.

Favorit dryck på morgonen: Teeeeeeeeeeeeeeee, massor av te.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Aldrig i rätt tid, John Blund har en förmåga att natta alla andra före mig.

Är du blyg? Blyg är nog inte rätta ordet, men lite tillbakadragen i vissa lägen.
Sysslar du med någon idrott: Fotografera fotboll så ofta jag hinner, har alltid träningsvärk efter alla matcher så det måste vara bra träning.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Oh ja, det gör jag! När jag såg mina barn första gången så gjorde hjärtat dubbelvolter och min kärlek till dem bara växer.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Flörta med den sura kassörskan på coop

Är du nöjd med ditt liv: Det finns saker att ta tag i och det jobbar jag på. Men en sak vet jag och det är att det kommer att bli mycket bra.

Är du bortskämd: Nej inte det minsta.
Vad gör du i morgon: Sätter mig på busen och åker till Boris lilla butik och sedan så går jag omkring där hela dagen. Härligt!
Vad är det värsta du vet? Orättvisor, falska människor och maktgiriga.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Det har jag och det finns plats för flera.
Vad är det finaste du fått? Kramar och när någon säger "Älskar dig".
En speciell dag du minns: Det finns många som när barnen kommit till världen, men om jag nu ska välja en så var det när min äldsta son legat i koma vid sju veckors ålder och alla läkare sa att livet var slut när han någon timme senare öppnade sina ögon och återvände till mig. Jag har varit så tacksam över detta, så många gånger. Har även varit en tröst när andra jobbiga saker inträffat i mitt liv.
Du samlar på: Jag samlar på hundar, porslin, glas och av andra olika material. Har ca 170 st just nu, nerpackade, men hoppas att jag snart kan sätta de i ett vackert skåp igen.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen, går en låååååååååååååång runda i skogen, medan jag hoppas på att någon ringer mig.
När grät du senast: För några månader sedan, händer inte så ofta men ibland så kan livet vara lite förmycket på.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ge lite till barnen, sedan skulle vi göra en gemensam resa för vi har så roligt när vi alla träffas tillsammans. Sedan skulle jag gör iordning loftet på stugan och så köpa några nya frukträd. En kamera till hade varit trevligt.
Vill du gifta dig: Det hade varit mycket trevligt :-)
Vill du ha barn: Har fyra härliga underbara barn.

Är du musikalisk? Kan spela lite piano

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten, kan ibland bli sjukt sugen på Fanta

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja de har bott tillsammans i 55 år.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jag önksar att jag kunde skriva att det aldrig har hänt.  Men det har hänt många gånger...

Biter du på naglarna: Händer ibland, men ingen gnagare som jag var förut.

 

:-)

 

 

 

..och varsam förnyelse är parken en fröjd för sinnet. Ett hav av grönska i stadens hjärta. Trädgårdstraditionen lever vidare i växtmarknad, parkvandring och seminarier.
Långt från storstads stress men ändå mitt i centrum,
allt enligt
Trädgårdsföreningens länk.



Efter en mycket trevlig vandring i tidig morgon så gick jag tillbaka till hotellet för att dricka lite te och kolla på mina foton från parken som verkligen är en fröjd, inte bara för sinnet.

Ha en bra dag!

:-)
Kom till Malmö och möttes av en öppen himmel där det bara forsade ner regn ur ett stort svart hål och så har det hållit på hela dagen. Tog en runda till Ikea mesta för att fördiva tiden och så fick Biltema ett besök för cykelköp till barnbarnet som fyller sju på söndag. När det var dax att lämna Malmö för att ta sig vidare till Göteborg så slutade det regna. Tog en snabbrunda med Nikon för att ta några bilder.


I Malmö finns det "rondel-fågel-skrämma", eller?

På väg till Göteborg så körde vi ikapp regnet, så länge man sitter i bilen så kan man ju stå ut :-)


Värre var det för dessa två från Holland


Oj, vad det regnade!

Efter en god måltid och en tur runt gamla och nya Ullevi så fick blev det bli fotboll på tv och lite bloggskrivande innan sängen ska få ett besök. Mysigt att sova på hotell.
Måste ju vila upp mig inför morgondagen då jag ska besöka alla mysiga butiker och kolla runt lite med NIkon.

Natti Natti!

:-)
När vi var mindre hade vi nyponkrig. Vi mosade nyponen och så stoppade man ner dem i byxor eller innanför tröjan på dem man krigade mot. Kliade gott kan jag lova. Vi hade även äppelkrig, suräppel på en pinne som man sedan slungade iväg. Nyponkriget slutade alltid med ett bad i zinkbaljan och äppelkriget slutade alltid med en massa blåmärken. Dockor var inget för mig, mamma ojjade sig alltid över mina lekar och att jag smutsade ner mig värre än en pojke. Undrar fortfarande vad hon kunnat mena med detta, jag som var såååååååååå stillsam:-)







Tänk om alla krigare hade använt äppelslunga och
mosade nypon i stället för skjutvapen.

I morgon så drar jag iväg till Malmö

tjoho!

:-)
Hur många har inte suttit och lysnat på förra polischefens föreläsningar om värdegrunderna i sitt arbeter för jämställdhet och respekt under sin karriär. Från en ansedd polis, rakryggad med högt buret huvud till en avmagrad, kutryggad, blek man som mår psykiskt dåligt.
Vem mår dåligt?
Han greps då han var påväg att träffa en 14 årig flicka som han sms;at och ringt flera gånger dagligen. Med sig hade han en väska full av sexleksaker och viagra. Han är anklagad för våldtäkt, koppleri och sexköp.
Vilken tur att det funnits folk som sett genom det omöjliga och som vågade ta risker.

Det finns inte straff nog för vad han har gjort, jag tycker gott att han ska få sitta på fängelset där de andra grabbarna hade kunnat gett honon det straff han förtjänar istället för att han ska få fördel av sin tidigare chefsroll.


Den fula spindeln är nu tagen på bar gärning

Detta inlägg kunde ha blivit hur långt som helst,
men jag väljer att sluta nu
för när jag bara tänker på vad han sa som förklaring till hur han själv skulle reagerat inför en liknande händelese som polischef, så.......

Så en rask promenad med hunden får det bli!

:-/





Om du någon gång har funderat på vilka dina verkliga vänner är så kan jag tala om att de har du i din tarm. Se till att du har koll på dessa små kryp som är 1014 till antal så att de håller sams. Ju mera vänner de är, desto friskar håller du dig. Det är inget lätt jobb att se till att du inte går omkring med ett inre världskrig i dina tarmar, du vet själv hur det brukar låta efter för mycket stress och dåliga matvanor.
Så mata dina smådjur med lite syrade grönsaker, proviva eller andra livsmedel med goda bakterier.
Jag har just nattat mina med lite proviva svartvinbär, så nu sussar de snart så gott.
Lika bra att jag smyger in i sänger så jag inte väcker de små liven :-)



ZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

sov gott 

:-)
När man har semester så kan man ta och jobba lite för att fundera på vad man ska göra då man är ledig. Så när det krisade på jobbet så passade jag på att göra ett besök för en natt.
Lördagen innehöll härlig sovmorgon, trevlig frukost, lördagsgodis och så fotbollskollande.
Det blev förlust för våra grönvita grabbar, men Nikon var med och bilder blev det.




Kolla bollen med ben och huvud :-), inte konstigt det var svårt att få in den i mål ;-)


Kan nästan tro att det fanns vingar på den också, eller på sonen :-)



Några timmar i sängen nu,
så man blir redo för nya
upptåg.

Då börjar min semester,
IGEN!
Regn i Karlskrona!

:-)

Idag har jag satt spaden i ett gammalt trädgårdsland som legat i träda i många år. Innan spaden kom i jorden var jag tvungen att röja undan en massa träd som växte över hela trädgårdslandet. Det blev nästa till ett helt majbål innan jag blev klar. När det var gjort så blev landet säkert 25 kvadratmeter. Jag kan nästa med all säkerhet säga eller då skriva att det inte odlats något där på minst 20 år, kan kan nog hugga till med 25 år utan att ljuga för mycket. Vad som odlats i mitt trädgårdsland är svårt att säga men morötter, lök, kålrötter och potatis kan jag tänka mig att Ester gillade. Ester hette tanten som bodde i min lilla stuga på Öland. Det är säkert 15 år sedan Ester lämnade jordelivet efter många års sjukdom. Ester hade säkert Ölands grönaste fingrar, hennes rabatter var välfyllda och enligt en granne så brukade bussarna stanna för att visa hennes underbara blommor i skiftande färger och storlek. Men nu stannar det inga bussar, jo det har hänt men då skulle de bara fråga om vägen, inte för att kolla på mina nässelrabatter. Jag är inte så mycket för rabatter, om det inte är i andras trädgårdar förståss. Men trädgårdsland är kul, kryddor och potatis hade jag tänkt till nästa år.
Jag hittade massor av skräp idag när jag grävde, jag misstänker inte att Ester grävt ner konservburkar, glas och annat bråte som jag hittade. Gozzis gröna leksakshund hittades idag i alla fall något sargad, grannens hund är starkt misstänkt, undrar om han inte pinkat på den också för Gozzi ville inte kännas vid den längre.


Ett av mina trädgårdslandsfynd.


En pinne med små små svampar på, kollade inte om de var ätliga. 

Så var det natten igen!

:-)
Intill min stuga så ligger ett litet hönshus med ett tiotal hönor och säkert Ölands stoltaste tupp. Under Gozzis och min morgonpromenad så brukar vi nästan alltid passera förbi dessa hönor som springer lösa på en stor plan, där det även brukar spelas fotboll och lite andra aktiviteter av byborna. Idag så stod tuppen där så uppsträckt och mallig i morgonsolen, intill sig hade han en höna som småkacklade lite. De andra hönsen sandbadade och kacklade ivrigt som om de bråkade om sandkornen. Jag gick hem efter Nikon för att ta en bild på tuppen i morgonljuset. Jag försökte att smyga mig fram till honom men han ville tydligen inte bli fotograferad med sin favorithöna. In i buskarna tog han med sin höna och hur jag än gick så var han inte villig att samarbeta. Jag satte mig på en sten för att vänta ut ut honom men inte ens det hjälpte. På baksidan av hönshuset går en liten grusväg och där tog de sig upp och smög omkring på tu man hand, så en bild blev det i alla fall. Inte i morgonsolen men den får duga som bevis att tuppen hade en favorit av hönorna på sin morgonpromenad.
Men vem vet, han kanske byter, en för varje dag.


Kan va en gökfärgad Ölandstupp, jag ska ta reda på rasen när jag träffar ägaren


Här kan man se hönshuset skymta fram i bakgrunden, just då satt nog hönsen inne och skakade tänder.
Allt kan hända när galna Trionspelare gör upp i Ottoarunespojks cup.

Solen skiner och spaden väntar!

:-)
Ölandshöns är en lantras som funnits i by Kåtorp på Öland sedan 1840- talet. 1836 föddes Sven J som ofta lekte med hönsen som barn. Året 1860 övertog Sven gården och även hönsen som var oblandade. Svens far vägrade att släppa in eller byta som man gjorde förr utomsocknes moderna höns. När sedan Sven dog så fick sondotter Berta överta hönsen. När Berta inte kunde ha hönsen kvar längre så skulle hon slakta hönsen men svärdottern fick en kull med ägg som hon kläckte i en äggmaskin. Ur denna samling ägg kom 6 hönor och 3 tuppar, vilka alla Ölandshöns härstammar från idag. Rasen räknas som akut utrotningshotade med sina 300-400 djur.
Så fundera du på att bli med höns så kan en blomfärgad, viltfärgad eller en gökfärgad Ölandshöna  vara något att satsa på.


Ingen Ölandshöna, men en höna från Öland i alla fall

Håller tummarna för fint väder även i morgon!
Natti natti
:-)
Varje år blir jag alltid lika förvånad över hur den bruna, torra, krispiga fördedetta gräsmattan efter regn kan bli frodigt köttigt grön igen. Efter Ölands alla soltimmar så hade jag ingen gräsmatta längre, skönt för visso att slippa klippa men det överväger inte en härligt mjukt gräsmatta att sätta ner fötterna på. Nu är det ju en väldans tur att det är på detta vis, för hur jobbigt hade det inte varit att anlägga ny gräsmatta efter varje solig sommar.
Nu så sitter jag här och njuter av min frodiga matta som tog mig många timmar att klippa.


Det växer både det ena och det andra i min gräsmatta när den får växa utan tillsyn.

Enligt Wikipedia är gräs en familj enhjärtbladiga växter med omkring 9000 arter i hela världen. Gräs är ett- eller fleråriga örter med kraftigt varierande storlek och rötterna är samlade i en jämn knippa.

Efter en dimmig natt på Öland
täcks nu himlen av et tjockt vitt täcke.

:-)
Att bara sitta kvar i bilen utan stress och jäkt passar ju bra då man inte har en massa måsten hängande över sig. Skulle gått in i affären men blev sittande en stund då jag stängt av motorn. Där satt jag i godan ro och kollade in när andra grejade med sitt, kul syssla det där med att kolla på folk. Men på parkeringen snett mot mig så var det en farbror som grejade med sin husbil med huven uppe. I husbilen satt det två damer som kollade på en karta. De fnittrade och pekade på kartan, ibland kom det ett gapskratt följt av en rolig kommentar som jag ej hörde. Jag blev liksom kvar sittande i min bil medan jag skrattade lite för mig själv. Härligt med dessa två kvinnor som helt ovetande roade mig. När huven på husbilen stängdes av mannen som sedan gick bort på passagerasidan för att förhöra sig om hur rutten skulle gå vidare genom landskapet log han mot damerna och sa "då kör vi vidare flickor". Där satt jag med ett leende från öra till öra och tjuvlyssnade roat på några för mig helt främmande människor.

Så i rätt sällskap kan man känna sig evigt ung!




:-)
Igår var det ingen vanlig träning på IP för grabbarna. För det tillhör inte vanligheten att de kastar spett, kryper runt på alla fyra, för att sedan mäta sina krafter i repkampen. Laget som vann fick sedan trycka i sig chokladpudding med händerna och dricka nyponsoppa för att till sist utse kvällens vinnare. Sådana här tillfälle kan ju inte Nikon och jag motså. Undrar bara hur det ska gå i kommande match mot Jämjö på lördg med denna träning som laddning.
Kvällen avslutades med trevlig samvaro och välgrillad korv, den smakade jättegott efter alla goa skratt.


Kast med spett  (träning inför kast med liten jämjöspelare)


Repkamp som slutade i repkas för vissa (träning inför dra bollen i mål)


Att förlita sig på sina lagkamrater då man själv inget ser, kräver tydlig ledarskap (träning inför krypa under motståndarna)


Ohhhhhhh så gott med chokladpudding ( uppladdningsmat)


Härlig välgrillad korv smakde bra efter alla skrattanfall

Nu så ska jag nog ta och lata mig lite!

:-)
Att det ska vara så svårt att ta sitt ansvar när man skaffat sig hund. Jag tycker att det är inget fel att ha sin hund lös, men nog är det bättre att ha den kopplad om man inte har så mycket koll på sin jycke utan att den kan göra utfall mot andra hundar. Hanhundar som springer lösa och pinkar in sina revir blir helt galan när andra hanhundar kommer på sin promenad. Hur många gånger har det inte hänt att Gozzi haft en hund hängande i nacken och hur trevlig blir min hund i sin tur mot andra hanhundar. Tre gånger har han fått bitmärken men inte så pass så vi behövt att sy, men de största ärren finns nog på insidan. Gozzi var inte mera än 16 veckor när en hund på en utställning gjorde utfall mot honom och öppnade sitt stora gap för att hugga honom när ägaren ryckte till i kopplet. Vilken normal funtad hund hugger en 16 veckors valp??. Sedan den gången så har det hänt ett 10 tal gånger. De flesta gånger har hundar rusat ut från sina egna trädgårdar när vi varit uta på promenad. Någon gång har vi mött lösa hundar i skogen. Jag tycker man läser dagligen om hundar som blivit påhoppade och bitna av andra hundar och på en löpsedel satt en kvinna som blivit biten. Nästa gång en hund biter min så kommer jag att polisanmäla ägaren för jag är så trött på att behöva utsattas för galna och bitande hundar.
Hur snäll och go min hund än är mot mina barnbarn så får de aldrig vara ute och leka med honom själv. Skulle alldrig förlåta mig om det skulle hända mina barnbarn något för att jag inte har koll på min jycke.
Ett djur är ett djur oavsett!


Gozzi kollar upp vad Rosenbom hade att erbjuda i sin hand.

Sov Gott!

:-)



På söndagens eftermiddag tog Gozzi och jag en sväng till Trions fina IP för att sluta samman med de grönvita i Trionfamiljen. Vi var alla där för att heja på grabbarna i dagens derby mot Rödeby. Matchen slutade med 2-1 till oss och vi alla var så glada för dagen vinst. Sonen kunde spela hela matchen och jag hoppas att massage och värme ska hjälpa även inför kommande matcher.
Inte nog med detta!
Jag tog även tio lotter för att Nina D hade bakat en god kaka som alla i Trionfamiljen nästa slåss för att få. Den vann jag, så när jag kom hem så firade jag med en stoooooooooooor bit medan jag njöt av dagens seger och av alla bilder.
Sedan skyndade Gozzi och jag iväg för att träna lite lydnad tillsamman med bästisen innan jag drog till jobbet.
Så nu sitter jag här efter mina tio timmar på jobbet och tänker på alla er som börjat jobba medan jag äter av den goda kakan, dricker te och njuter av att min semester just har börjat.
Va det någon som sa något om underbart!
Jag kan ha hört fel ;-)


Undrar vad som händer om man råkar sätta det ena benet framför bollen så här!!?


Oj då!

Tjingeling!

:-)



Vi bombaderas med en miljoner nya minnesbitar varje dag. Vi arkiverar i minnesarkivet för senare användning och det är endast en mycket liten del av de miljoner minnesbitarna som blir till ett intelligent tänkande. Vi lagrar endast en procent av alla de minnesbitar som vi tar emot.
Vilken tur!
Ibland är det jättejobbigt med allt som ska kommas ihåg och inte nog med detta, alla dessa val som ska göras, hela tiden. Hur ska man kunna vara insatt i allt. Ny teknik (hemma och på jobbet), alla lösenord (hemma och på jobbet), val av pensionsförvaltare, husläkare, elbolag och mobiloperatör....... Listan kan göras hur lång som helst.
Man vill ju ha tid till bara de roliga sakerna när man kommit över de 50.
Fotografera, fika med goa kompisar, gosa barnbarn, ströva på Ikea, plocka svamp, läsa trevliga bloggar, äta middag med barnen och hinna njuta av det härliga livet.
Allt detta utan stress och måsten!



Mulet och duggregn i Karlskrona idag, men 18 härliga grader!

:-)


Att lida av en fobi innebär att man har en obefogad panisk skräck för vissa objekt. Det kan gälla allt från ormar och spindlar till att gå till skolan. Precis som när det gäller andra neurlogiska reaktioner ligger det ångest bakom fobierna enligt vår lärare som vi hade då vi lästa psykologi. Omedvetet försöker de som lider av en fobi komma till rätta med sin ångest genom att "placera" den så att de kan ha kontroll över den. De vanligaste fobierna är cellskräck, torgskräck, bacillskräck och djurfobi. Så finns det även andra neurotiska reaktioner, som påminner om forbier som tex hypokondri där man försöker kväva sin ångest genom att göra vissa saker på ett överdrivet sätt.

Kom att tänka på hur jobbigt det måste vara på ett eller annat sätt för människor som lider av fobier. Men kan man jobba med var som om man lider av en viss fobi? När jag för några år sedan gick på en arbetsmaknadsutbildning, så skulle vi på studiebesök på olika arbetsplatser.  Jag hade varit till arbetsmarknadens förfogande under en längre tid, inte för att jag hade brist på arbete utan mera att målet skulle bli en fast anställning. Inget jag saknade precis för jag trivdes riktigt bra med att jobba lite här och lite där. Under de tio åren som jag var arbetslös så var jag nog utan arbete i sex måndader och det blir ju inte så många dagar delat på 10 år. Men i denna utbildningen så skulle vi besöka olika arbetsplatser, just denna dag så åkte vi till Ronneby Brunn för att besöka deras stora anläggning med hotell, restaurang och badanläggning. När vi skulle ta hissen från bottenvåningen till 5 våningen så stannade hissen. En tjej som stod brevid mig tog min hand och sa att hon tycker inte om att åka hiss ifall den skulle stanna och det var just faktum att den hade gjort. "Ingen fara" säger jag, vi har ju psykologen med oss och vänder mig mot henne. Där stod hon med uppspärrade ögon och försökte säga något som mer liknande stön som om någon häll på att strypa henne, hon famlade efter något att hålla sig i för att inte ramla. Det var ingen liten hiss och vi var nog tio stycken i den. Vad hände då tror ni? Inte blev de andra lugnare av att se psykolgens uppsyn och hennes upptädande var ju inte hänsyntagande just, utan paniken började ta form. Så var det en kille som sa något lustigt enligt mig, jag har rätt så nära till skratt när det gäller sådanan här situationer, så jag började gapskratta och det gjorde nästan alla när hissdörren öppnade sig. Hissreperatören kollade lite lustigt på oss. Jag kom ihåg att jag blev arg på psykolgen. Hon om någon borde ju veta var man bör avstå ifrån. Rätt eller fel är ju frågan?
Men tänk om din läkare som ska operera dig inte tål blod, tandläkaren har tandläkareskräck, veterinären har djurfobi, sjuksköterskan bacillskräck, dansläraren torgskräck.

Undrar vad jag lider av som har svårt för att hålla mig för skratt
i sådana här situationer.

Hur brukar du själv reagera?



Då var det kvällen igen!

Puss och kram

:-)


Ibland behövs det inte så mycket för att det ska kunna växa något.


Mitt på ett berg som är ca 2 meter hög, växer det en liten björk i en skreva.

Ha en trevlig kväll!

:-)





Det finns 5000 olika arter av Trollsländor men endas ett 60 tal i Sverige. En av de minsta arterna har ett vingspann på bara 18 mm och den största 190 mm. Med sina stora fassetögon och kraftigt bitande mundel oh korta borstliknande känselspröt ser den nästan lita overklig ut. Trollsländan är en mycket skicklig flygare, men har svårt för att gå pga benens placering långt fram på kroppen.


Trollslända

En ny dag
med massor av roliga saker
att göra.

:-)
Vilken underbar dag! Har varit ute hela dagen. Grävt och grejat. Fikat och lekt lite med Nikon. Gozzi har legat i skuggan och kikat med ena ögat, så att han inte missar något viktigt.


Med den här stora maskinen sågar man ner träd och delar upp i bitar på nolltid.
Annat var det förr!


Gozzi kikade fram bakom blomkrukan


Massor av gott te har jag druckit under dagen

Nu ska jag snart kolla om John Blund vill träffa mig!

Sov Gott

:-)

Efter en dag med skrapning, mögeltvätt och en (två) fika med goda frallor i sköna solen på stolen, så blev det en liten tripp till Asarum för att kolla boll. Våra grönvita skulle möta Asarum borta. Innan fotbollen körde vi inom Hasslödoppet för att äta pizza. Just nu känner jag det som om jag inte kommer att äta pizza mer i år. Hoppas jag känner så om ett par veckor också. Två stora koppar med te när jag kom hem smakde underbart i alla fall. Fotboll var det ju, tillbaka till ruta ett. Efter första halvlek så stegade killarna ut från planen i ledning efter ett snyggt mål av sonen Dennis. En liten bristning eller sträckning på baksidan av låret gjorde att han inte kunde spela andra halvlek.
Med tunga steg vandrade vi sedan hemåt lite smått frusna och hängiga efter en förlust med 4-1.
Men, nu så blir det nya tag och att se nya möjligheter inför kommande match som är på söndag.
Lite bilder naturligtvis!


5 Asarumspelare på ett och samma ställe för att hålla koll på Dennis


Det gäller att kunna springa fort för att bli av med dem


MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLLLLLLLLLLL


Härligt!

Det som kommer från hjärtat,
går till hjärtat.

:-)
Den lilla pojken hade vid ett flertal söndagar fått följa med storasyster till kyrkan
innan hon skulle konfirmera sig.
Under nattvarden vänder sig pojken till sin syster och påtalat högljud
"att den där Gud, han är minsann alltid pank".




Sov så gott
för i morgon
är det nya möjligheter.

:-)
Tog en runda med jycken när jag kom hem från jobbet, då han såg ovanligt nödig ut. Traskade lite i skogen för att sedan ta mig hemåt igen på stora vägen. MEN kan ni fatta vad skräp det ligger längs med vägenkanten. Tidningar, tomma hamburgarepåsar som det står MAX och MCD på, glasspapper.....och så mycket annat. Hur kan någon bara få för sig att veva ner rutan för att sedan hiva ut sina sopor. Har man lyckats få körkort så kan man ju inte vara helt borta eller tom i huvudet. ELLER? Det har till och med hänt att de fått rycka ut med soparebil då någon slängt ut glasflaskor så det legat splitter över hela vägen. Nedskräpningen kostar oss skattebetalare miljonbelopp varje år. Lika konstigt är det när man inte plockar med sig sina rester efter sin picnic utan bara lämnar skräpet kvar.
Vi måste alla hjälpas åt att hålla Sverige rent och fint,
för vi bor ju i ett så vacker land med många unika möjligheter.



Läste något kul i vår dagstidning idag ang utlänska turister som ställer kluriga frågor ang Sverige.

Jag har sett en Sverigeaffisch
och
på affischen fanns en röd stuga
med vita knutar.
Var är bilden tagen?

Härliga underbara ledighet!
:-)
Kan ni förstå att det redan är den andra augusti idag. Jag kan inte riktigt fatta hur det gick till, det var ju nyss den förste juni. Hann att fundera en del på detta inatt då jag jobbade, inte för att det förändra något precis.
Men jag hoppas att vi har massor av fina underbara kvällar kvar.
Tröstar jag mig med!


När ens egna blommor redan är fotograferade så kan man smyga runt i andras trädgårdar.


Där kan man även finna kärleken :-)

Vädergudarna är på min sida idag!
:-)Skönt att sova när det regnar ute:-)

Puss och kram
I går då vi var i skogen så hittade vi en pöl som blev offer för alla tallkottar som låg på vägen.



Så var det en ny dag!

Vaknade 06.00 av barn nummer 1, det var en liten N som var hungrig, fram med välling och av hastigheten att suga i sig innehållet kan man tro att hon inte fått mat denna veckan. Sedan dröjde det en halvtimme så kom barn nummer 2 upp ur sin dvala, fram med mera välling, den mumsade W i sig medan han kollde på barnprogram.  Så hördes det lite ljud från sovrummet och vips så kom hund och hon som brukar stiga upp först av alla ut, lika pigg som alltid på morgonen. Så då var man påmind om hur det var när barnen var små och man var uppe med tuppen varje morgon. Jag har nog genom åren skaffat på mig lite dåliga morgonvanor, det är inte min starka sida att stiga upp vid denna okristerliga tid varje morgon. Nu är det fullt ös på barnen så det är lika bra att vi går till skogen för att rasta av vildarna lite innan middagsluren.

Ha en bra dag!
:-)