Blir alltid lika glad när det kommer foton från delar av familjen som är på hemester. Barnen verkar mycket nöjda och då är säkert föräldrarna det också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Hoppas på sol idag!
Jag tog mig några dagar ledigt. En hygglig chef och massor med semesterdagar att ta ut. Två nätter, måndag och tisdag natt ledigt. Bästa stället för att njuta och komma ifatt med sömn och att få lite själavård är att åka till stugan. Att få plocka och planera i min älskade trädgård är den bästa rehabiliteringen. Vill bara stanna lääääääänge. Helst flera veckor. Idéerna flödar och jag får lite annat att tänka på. Det sista året har jag tagit foton för att visa pappa, han tyckte det var så roligt att få se vad jag höll på med. Förra våren var sista gången han orkade åka med upp till stugan. Han ville se syrenerna blomma en sista gång sa han, men det har jag i och för sig hört det sista tio åren. Men mina foton gillade han. Det var alltid bra att ha något att prata om när jag var där, mindre fokus på sjukdom och bedrövelser. Kan inte fatta riktigt att han inte kommer att få se flera foton nu, eller få frågan om vad jag hittat på. Hur som så finns pappa alltid där oavsett om han finns i livet eller inte. Är så glad att jag hann att få gången färdig så att han fick se den. Den lilla grå plätten till vänster om studsmattan har jag grejat med idag. Där ska lekstugan stå. Det kommer bli mycket bra tror jag.  

(null)


Jag har suttit i telefonen i timmar,
antecknat till mamma så hon vet
vart jag ringt.
Som tur är alla förstående och 
väldigt hjälpsamma. 
Det är mycket som måste fixas.
Hundpromenader i skog och mark 
är bra återhämtning. 

(null)

Längtar till min stuga!
(null)

Pappa!
"Kör försiktig och glöm inte
att hålla båda händerna på styret".
Jag såg din ryggtavla försvinna 
i fjärran när du på stabbiga ben
trampade på.
Vinden slet i din skjorta,
när du av iver kämpade
för att komma fram.
Kvar stod jag med
vinkande hand,
leende med en tår
som stilla 
och med en lättnad
föll från min kind.






Häst till barnbarnen. Hittade denna lilla skönhet på ortens ridskola. Tänkte att en sådan skulle vara perfekt att ha på ön. Gräset behöver betas och som tack för det får jag gödsel till rosorna. Ska bara skruva ihop den först. 

(null)

(null)

Undrar vad hen
ska heta?

Jag har i många år funderat på att köpa en lekstuga till ön där de som har barnasinne kan få tillgodose leklusten. Jag har kollat blocket och andra annonser med stugor men de har antingen varit alldeles för dyra eller så har lekstugan bestått av mer ruttet trä än vad jag har lust att betala för. Nu är stugan funnen och delarna har bara väntat på ihopmontering. Sagt och gjort, jag bjöd hem mina barn på middag. När den var uppäten bjöd jag in till mitt byggprojekt. Liten som stor hjälptes de åt. Nu är det bara takpappen och målningen kvar. Den är så söt och näpen, jag är redan förälskad,  jag ser  det färdiga resultatet framför mig. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Färg och lite annat,
så är den snart klar.


Alldeles utanför dörren finns detta vackra och helt gratis är det också. Skulle kunna titta i timmar på hur ljuset, färgerna, konturerna bildat skuggor, olika mönster och motiv. Allt för att släppa vardagens stress och alla måsten. 

(null)

(null)

(null)

Trevlig onsdag,
önska molnskådaren. 

De är så vackra där de står, vajande i vinden. I tusental men ibland en och en. Hela öland blommar i lysande scharlakansrött. Det finns omkring 120 arter i familjen vallmoväxter. Det finns ett-, två- eller fleråriga. Blomfärger kan vara lila, vit, gul, orange, röd eller rosa. De blommar från juni till augusti. Ibland en bit in i september. Vallmon är en fantastisk fin blomma på många sätt och en perfekt blomma för den bekväme. 

(null)

(null)

Jobba färdigt, sova
sedan drar jag till ön. 



För många år sedan var pappa och jag på en marknad, med hem hade vi en liten planta av en buske. Busken som stått på samma ställe hela tiden har nu vuxit och blommar rikligt varje år med rosa blommor med violetta strimlor. Efter en del sökande har jag nu fått reda på att det är Moses brinnande buske. Jag har aldrig sett att den brunnit men det sägs att den citrusdoftande eteriska oljan som busken utsöndrar är mycket lättantändlig. Busken skadas inte av elden. Lättast att se detta är varma soliga dagar.  Moses brinnande buske kan förökas med frö. När frökapslar blivit bruna på hösten kan dessa sedan direkt strös ut och förhoppningsvis kommer nya små skott att spira.  Den gillar inte att bli störd där den står i sin rabatt, delning är inte att föredra då den tar lång tid på sig att komma i form igen. 

(null)

(null)

(null)

Moses brinnande buske
Dictamnus albus


Det fick bli en liten tripp till blåbärsskogen idag, ville plocka några till pappa som han kan ha på gröten. Det var massor, massor, massor av bär. De behöver nog några dagar till för att bli perfekta i konsisten, eftersom jag alltid handplockar så kunde jag välja vilka som skulle få följa med hem. En liter välsmakande blåbär fick jag ihop på en liten stund. Ska återvända dit nästa vecka för att plocka mera. Måste ju fylla på mitt lilla bärförråd i frysen. Eddie var också nöjd över att få hänga med i blåbärsskogen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Så var det dags
för jobb igen.
Nu är frysen full av jordgubbar som ska användas till massor av gottigottgott. Jag älskar jordgubbar, de är fantastiskt gott till både gröten och i pajen. Igår åkte äntligen svägerskAnn och jag till Åby för att plocka jordgubbar. På mindre än två timmar hade jag fått ihop 40 liter välsmakande söta bär. Efterarbete tog minst lika lång tid. Men nu är det gjort. Hoppas det blir gott om blåbär i år så jordgubbarna får lite sällskap. 

(null)

(null)

Hej då till Juni,
välkommen till Juli!