Lediga måndagar är bra måndagar men att det redan är sista Juni har jag lite svårt att förstå. Sommaren är ju på väg tillbaka och det är ju skönt, har varit lite väl kallt om nätterna den sista tiden. Gozzi och jag ska ta oss en sväng över till stugan idag för att se så att allt är ok efter allt regnanade. Det dröjer 14 dagar tills nästa gång jag ska dit eftersom jag ska jobba och så ska vi på äventyr med lilla pappsen innan dess. Just nu så har jag en mycket nyfiken pappa som undrar vart vi ska åka, hihihi....roligt tycker jag.
 
 
Önska alla en bra måndag!
 
:-)
Städa är tråkigt men otroligt skönt när det är gjort. Fått en hel del plock gjort idag, sådant som bara blivit liggande och som jag tänkt att det gör jag i morgon. Konstigt nog, har man väl börjat så vill man knappast inte sluta förrän allt är fixat. Men nu så ska jag faktiskt lägga mig, har som vanligt inte blivit så mycket sömn som jag borde ha när jag jobbat mina nätter. Förhoppningsvis så vaknar jag pigg som en mört och utan huvudvärk i morgon.
 
 
Varje gång du tar av dig skorna så medge att det känns skönt.....
 
Natti natti!
 
:-)
När jag gick hem från jobbet idag på morgonen så var det så stilla ute att jag nästan kunde tro att världen somnat. Solen gjorde ett tappert försök att leta sig fram, men det gråtjocka molntäcket gjorde försöket helt omöjligt. Det har varit betydligt behagligare temperatur ute i natt, runt 12-14 grader och det är man inte bortskämd med. Nu ska det bli skönt att få vila lite innan det blir dags att göra något vettigt åt denna sista söndagen i Juni.
 
 
 
Det gäller att ha en plan B,
när det inte blir som man tänkt sig :-)
För någon vecka sedan så var jag ute med gamla Södern på en båttur i vår fina skärgård i Karlskrona. Tänkte att jag skulle skriva lite mera detaljerat om vår lilla utflykt.
 

1953 - 1981 trafikerade fartyget Södern II  leden Lökanabben på Aspö och fisktorget i Karlskrona. Södern II var Aspös länk till fastlandet. 2006-06-08 köptes båten av en grupp personer som bildade en ekonomisk förening. Så den 5 juli 2006 anlände hon till sin hemmahamn efter att ha legat på slip i Mälarvarvet i Stockholm. Båten går att boka för fest eller rundtur, man kan beställa mat och Södern har fullständiga rättigheter för slutna sällskap.
 

Första stoppet var Säljö Udde som tidigare varit millitärt skyddsområde, Nu så kan man smidigt och lätt ta skärgårdsbåten ut för att uppleva totalt 19 magiska "Uddekvällar" under sommaren. Väldigt populärt, många tar sig hit för att äta, njuta, lyssna på bra band eller "galna upptåg" med Skärgårdsrevygänget.  
 

Vårt nästa stopp var Stenshamn/Utlängan. I slutet på 1800-talet så fanns det ca 280 personer som var bofasta på Stenshamn. De levde på sitt fiske som var den största inkomstkällan. Idag så finns det en handfull fast boende på ön och väldigt många sommarstugeägare. Väldigt vackert och det har satsats mycket på tursiterna eftersom de vill att ön ska vara en levande ö som blommar upp sommartid. Naturen är fantastisk och ön har ett rikt fågelliv. Hit kan man ta sig med båten Wittus som dagligen kör sina turer för oss som vill komma till denna vackra plats för att göra ett besök.
 

Innan du lämnar ön så tar du dig en glass eller så köper du med dig en burk underbart god honung i Pelles Sjöbod efter en härlig dag med massor av nya intryck. Denna Ö med sin fantastiska historia är väl värt ett besök.
 
:-)
 
 
 
......alltid lika skönt då det är gjort. Räkningarna är betalade.
 
 
Idag ska jag sova gott.
för det är bara regn hos mig :-)
Hemma igen efter fantastiskt sköna dagar i Västervik, hade jag inte varit tvungen att åka hem för jobbets skull så hade vi stannat några dagar till. Jag och campinglivet hör liksom inte ihop egentligen men jag måste erkänna att jag har trivts mycket bra dessa dagarna. Inte så att jag fått blodad tand just men om lillebror med familj propsar på sällskap någon annan gång så ska jag nog inte vara så svår att övertala. Vackert väder har vi också haft, något kyligt dock men det finns ju kläder. I går blev hela Lysingebadet invaderat av dansare från halva Sverige eftersom det var danshelg. Härliga toner dunkade ut från högtalarna medan nybörjarna tog sina första danssteg till att eliten svängde loss. Inte utan att det ryckte lite i de lurvige, men som ni ser på bilden så har jag tränat på något helt annat.
 
 
 
:-)
 
 
Jag är ägare till en fantastisk fin bok om Sverige där jag kan få förslag på alla läns smultronställe. Just nu så håller jag att planera min pappas resa i Sverige som han fick av oss i födelsedagspresent. Den 6 juli åker vi på en tredagarstripp för att se och uppleva en del av vårt fina land. Pappa vet inte vart vi ska ännu men jag kan lova att han kommer inte att bli besviken. Mera detaljer om vår tripp kommer lite längre fram. Här skiner solen och förhoppningsvis så kanske man kan ha shorts på sig idag.
 
Underbar cykeltur från midsommarhelgen på Öland!
 
Önskar alla en härlig dag!
Jag drar till Västervik för att prova på campinglivet :-)
 
Två jobbnätter avklarade, frukosten i magen och hundpromenaden fixad. Ska jag bara hänga upp två maskiner tvätt innan jag lägga mig en stund för välbehövlig vila. Vår nya torktumlare i tvättstugan är fantastiskt bra, jag som annars inte är så glad för att slita kläder i torktumlare gör tummen upp. Bra att utvecklingen går framåt eftersom den både drar mindre ström och torkar kläderna effektivare. Idag skiner solen, får hoppas det blir lite varmare än det varit i helgen. Det är kalla nätter nu men det är ljust hela natten så man ser nästan lika bra som en mulen dag när vi kör runt. I natt har vi sett, rävungar, kaniner, rådjur, ett stort vildsvin, grävling och hare. Nästan som på zoo. Min jobbarkompis fick nästan ett allergiskt anfall i natt då vi var nära att få vildsvinet som kylarmärke när den kom utspringande mitt framför oss då vi kom körande på en liten grusväg.  Stor och lurvig var den och jag har aldrig sett ett vildsvin så nära och i den storleken, som tur är. Tacka vet jag de söta rävungarna som busar och leker med varandra. Ska nog ta med kameran en natt då jag jobbar om jag hinner fota något vill säga, för just nu är det fullt upp hela nätterna. Tiden går väldigt fort i alla fall.
 
Lilla N försöker fånga en liten firre!
 
Önskar alla en finfin tisdag!
 
:-)
Efter allt grejande och fixande inför midsommar och pappas 80-års dag så var det inte utan att jag var lite spidad när jag gick av jobbet på midsommarsaftons morgon. Tanken var att jag skulle hinna vila lite men det blev inte så mycket av den tanken. Det har varit fullt ös och det känns som om varje minut varit väl använd. Hur som så blev allt bara så lyckat det kan bli och grädden på moset var när sonen från Australien låg inlindad i en filt bak i skuffen på dottern bil. Jag trodde mitt hjärta skulle stanna så glad blev jag. Vilken överraskning, jag bara fylls av värme bara jag tänker på det. Nu stannar han hemma en månad så jag hinner att rå om honom extra mycket innan han drar igen. Två sköna dagar på Öland blev det för mig innan det var dags att återvända till jobbet igen.
 

Hoppas ni haft en skön midsommarhelg!
 
:-)
 
Kan ni tänka er att efter alla år med önskan om en egen flaggstång är nu äntligen önskan uppfylld. Det var nästan lite rörande att få stå där och låta den blågula fanan sakta klättra upp för stången med min hjälp. Jag nynnade på "du gamla du fria" lite tyst under tiden så att det skulle bli lite extra högtidligt. En flaggstång i all enkelhet men som kommer att vaja fint på solens och vindarnas ö.
 
 
Trevlig torsdag!
Här i Karlskrona är det Lövmarknad idag,
en väldigt trevlig marknad med blåklint, jordgubbar
handbundna midsommarkransar och mycket annat :-)
 
 
 
 
Idag ska jag ut på en härlig båttur i vår vackra skärgård. Gamla Södern ska ta oss runt för att se och upplev allt det vackra som vår stad kan erbjuda de som vill åka runt med båt här i vår fina stad Karlskrona i sommar. Båda jag och kameran är laddad, nu håller jag tummarna för att åskovädret som skulle dra in under dagen håller sig bort till klockan 17.00. Ännu så länge ser det lovande ut men ni vet hur det är med oväder, en blinkning så är den här. Blir det oväder så får vi sitta inne i båten och titta på alla fina hus, många bor väldigt vackert runt om i skärgården.
 
 
 

Önskar er en bra start på midsommarveckan!
 
:-)
Det händer inte ofta men ibland så tar jag mig en runda till bolaget för att köpa lite gott rött vin. Brukar roa mig med att läsa de olika vinernas smak och karaktär. Finns nog de som tror att jag redan varit och smuttat på det goda innan jag gått in i butiken när jag står där och små fnissar över hur någon bara kan komma på allt detta som beskriver de olika vinerna. Läste om ett vin som bland annat smakade cigarrlåda och ekfat, får mig att tänka på rökig whiskey. Bränd russinsötma, smak av fat och kryddfrisk avslutning med en kombinerad styrka och kraft med balans och elegans. Eller vad sägs om viner som får entrecoten att sjunga i gommen. Inför pappas 80-års dag så har jag valt vin med omsorg trots att jag vet om att huset röda är det godaste enligt honom. Idag så blir det ekologist grönt te för gommen att rulla sig i.
 
Men det går lika bra med ett glas gott vatten!
 

De tre S:en!
Söndag, sol och sängen!
 
:-)
 
 
Läste en artikel om att många svär över maskrosorna som växer över allt. Jag kan väl inte påstå att jag svär över maskrosorna precis även om min gräsmatta varit mera gul än grön bitvis. Vet att jag vid ett flertal tillfälle i mitt vuxna liv försökte utrota alla maskrosor i gräsmattan. När barnen var små så var vi ute mycket i trädgården och då var det ju en trevlig syssla som man kunde engagera barnen i. Köpte en liten maskrosplockare som hjälpmedel och den var ju bra men lät jag maskrosorna ta över några somrar så var det ju att börja om på nytt igen.
Jag kom nu att tänka på i skrivande stund att jag gillade maskrosor som liten. Vi krusade stjälken genom att dela den och sedan lät den ligga i vatten. Vi hade tävlingar för att se vem som hade fått den bästa krusningen av längst stjälk. Jag och min bror hjälpte även mamma med att plocka blommorna som hon sedan gjorde maskrosvin av. Den stora glasbyttan stod bakom draperiet med en konstig kork på och bubblade. Min bror och jag smakade en gång i smyg och vi spottade i flera veckor efter den provsmakningen.
Läste i artikeln att maskrosblad är väldigt nyttigt att äta av, de innehåller B- och C-vitamin samt kalium. Bladens saft innerhåller många bitterämne som stimulerar aptiten och ökar utsöndringen av saliv och körtelutsöndringen i mag-tarmkanaler och lever. På franska heter maskros "pissenlit" vilket betyder "kiss i sängen". Maskrosen har en starkt urindrivande effekt. Det finns mycket ätbart och läkande i naturen som man inte alltid tänker på.
 
Hur jag än letade i arkivet så fanns det ingen maskrosbild men gräslökens blomma går också att äta om man tar bort fjärilen först.
 
 
Lördag och jobbnatt står på schemat!
 
:-)
 
 
 
Ett riktigt åskoväder drog fram igår, trasiga datorer, telefoner, strömlöst och med flera bränder som följd. Kändes som om det var flera åskoväder som blev osams om vem som kunde blixtra och smälla snabbast. Det sägs också att det kom en kraftig hagelskur så det nästan såg ut som vita halstabletter som forsade ner från himlen. I natt har det i alla fall håll uppe, men hu så kallt det varit för en fryskyckling som mig. Men snart så väntar den varma goa sängen och det ska bli skönt kan jag lova :-)
 
 
Ha en bra lördag!
 
:-)
 
Varje gång det är fredagen den 13:de så köper jag en lott, 8 av 10 gånger ger den vinst inga stora pengar men ändå en början till miljonen :-)
 
 
 
Hoppas ni också får en turdag!
 
:-)
 
Idag fick jag tänka till innan jag kunde bestämma mig för vilken dag det är. Dagarna flyter ihop och jag har noll koll på vilken vecka eller vilket datum. Jag vet att den 20 juni är på midsommarafton och att i juni inträffar min tur dag som är fredagen den 13:de. (Då köper jag alltid en lott) Alltså måste det vara torsdag idag. Visste ni föresten att Eskil har namnsdag idag. Ifall ni undrar hur jag kan veta det jag som inte ens vet vilken dag det är så sa en brukare det i natt då jag jobbade. Synd jag inte passade på att fråga vilken dag det  är :-) Jag vet bara en som heter Eskil, han gick i min klass i 9 år. Så jag passar på att säga grattis till honom ifall han är här inne och kikar.
 
 
Önskar alla en trevlig torsdag!
 
:-)
Efter mötet så fick det bli lite fotboll som avslutning på dagen igår. Fjärdsjömåla AIF mötte Ramdala, en målrik match med en pinne var hem för båda lagen. Kvällen var underbar bortsett från alla blodtörstiga myggor som till och med visade intresse för mig och det tillhör inte vanligheten. Solen fortsätter att skina idag och det är ju bra för jag ska ut och cykla.
 
 
Önskar och hoppas att alla får en bra dag!
 
:-)
Efter en intensiv helg med massor av roligheter och jobb så har jag nu landat en stund vid min dator. Min son och svärdotter har varit i Prag, en tripp som de tyckte var en fantastisk upplevelse. Så medan de var på sitt håll och roade sig så har jag roat mig med barnbarnen. Vi har ju även haft ett fantastiskt fint väder som gjort allt mycket lättare eftersom vi har varit på uteaktiviteter. Idag har jag slagit rekord i snabbhet eftersom jag skulle vara på möte 11.00 och vakande 10.43 efter natten jobb. Men eftersom jag i princip var klar redan då jag stängde ögonen liggande på sofflocket så var det bara till att försöka komma upp i lodrätt ställning. Nu ska jag bara försöka få lite ordning i min skokartong innan det blir dags för nästa möte.
 
Det skulle inte hjälpa med flera armar, men lite mera tid skulle inte skada :-)
 
 
Ha en fortsatt fin dag!
 
:-)
Jag har varit i Malmö två dagar på cykelkonferens. Malmö är en fantastisk cykelstad. De har jippon, tävlingar och massor av andra trevliga aktiviteter som man premieras ifall man är cyklist. Alla cyklar och det finns inget dåligt väder enligt de själva. Malmö har aktivt jobbat med att få en mera cykelvänlig stad sedan 70-talet och det bara fortsätter. Under konferensen så talade flera kommuner om hur de gjort för att få sin stad mera attraktiv som cykelstad. Inte utan att jag satt och drömde mig bort en stund i hopp om att någon en dag ska stå där framme för att berätta om hur vi i Karlskrona gjort för att vår stad ska bli en attraktiv stad för alla att cykla i och till. Jag lovar att jag ska göra vad jag kan för att det ska bli så.
 
Några bilder från bildspelet som visade hur framtidens stadsrum kan se ut.
Jag blir varm i hela hjärtat!
 
 
 
Förhoppningsvis blir det kudden tidigt ikväll!
 
:-)
Med raska steg tog jag klivet in i juni månad. Jag sneglar mig över axeln och ser att maj redan är långt bakom mig. Framtidens tåg tuffar på och i min iver att inte missa något viktigt så kastar jag mig av tåget. Nu sitter jag här lite mörbultad i mina egna tankar luktande på några blommor. Juni är här för att stanna .....hela månaden. Jag tänker att starta en kampanj "Vägra låta sommaren gå fort". Hänger ni på?
 
 
Ha en fortsatt solig dag!
 
:-)
 
 
 
Innan vi drog till Öland i fredags så stannade vi till för förmiddagsfika hos lilla mor som fyllde 78 år. Eftersom vi skulle fira henne på lördagen i stugan så köpt vi bara en tårta som vi tog med oss. Blommor är ju alltid trevligt att ge bort till någon som har allt och lite till, så det fick det bli några sådana också. När vi ändå var där så hjälpte N och jag till att plantera om blommorna till en större kruka. Så skönt att hon får vara pigg och alert så att hon kan hitta på massa trevliga saker mina kära mor. Sötnosen N fick den stora äran att se till att nyplanteringen fick en omsorgsfull bevattning med födelsedagsfiraren som övervakare.
 

:-)