När man på jobbet kommer in på oviktigt vetande.......
 
Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen.
 
Det är omöjligt att nysa med ögonen öppna.
 
Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit.
 
Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.
 
Internet består av 61% porr.
 
Vi föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.
 
Den bok som utgivits i flest upplagor förutom Biblen är Ikea-katalogen.
 
Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egna armbåge.
 
En struts öga är större än dess hjärna.
 
Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkaren.
 
En krokodil kan inte sticka ut tungan.
 
 
 
🤣
Här trotsar vi värmen så ugnen sattes på. Allt för att få goefika. Jag blev så sugen på scones, det är ju bara för gott. Jag gillar de med havregryn i, blir så härligt tuggmotstånd. Denna gången strödde jag lite flingsalt på, det var verkligen pricken över i:et. Behöver lite salt nu i värmen. När de små godingarna blev färdiga så bredde jag lemon curde på den ena, mögelost och hemkokad körsbärsmarmelad på den andra halvan. Sååååååååå mumsigt! Det ska vara gött att leva 😁
 
 
 
 
 
 ☀️👍
 
Bio! Jag älskar bio! Igår hade mina döttrar och jag en väldigt mysig eftermiddag/kväll i Kalmar. Vi shoppade, käkade god mat innan vi klev in på SagaBiografen. Vi tittade på Mamma Mia, Here we go again, heeeeeeelt underbar. Jag har dansat fram idag, mer än vanligt. Jag har nynnat på ABBA-låtar hela dagen. Jag måste se den igen. Tvåan var bättre än ettan och då ska ni veta att jag tyckte ettan var mycket bra. Den innehöll alla tänkabara bioingredienser, skratt, romantisk, musik, sång, glädje, sorg och en väldig massa annat. Vilka skådespelare. Jag tycker att det är fantastiskt att man kan göra film av Abbas låtar, samtidigt som jag är väldigt glad att någon kom på att göra det.
 
 
 
 
 
 
 
Laddad med energi!
❤️
När pappa och jag var och handlade vårblommor så hittade han en planta som såg lite konstig ut. Tjejen som arbetade där sa att det var en vattenmelonplanta. Bladen var fantastiskt fina och annorlunda, så pappa var bara tvungen att köpa en planta. De är väldigt svårodlade sa biträdet samtidgt som hon slog in priset i kassaapparaten. Hon sa det i välmening så att inte kunden senare skulle komma tillbaka för att klaga ifall det inte blev några meloner. Visst har det blivit vattenmeloner på pappas plantor, han erkände att han hade handlat några fler plantor då han var hos trädgårdsmästaren gången efter. De växer så de knakar och idag då jag summerade så slutade jag räkna vid 20. Hoppas bara de är mogna snart för jag älskar melon.
 
 
 
 Sommaren fortsätter!
 
☀️
 
När pappa och jag var och handlade vårblommor så hittade han en planta som såg lite konstig ut. Tjejen som arbetade där sa att det var en vattenmelonplanta. Bladen var fantastiskt fina och annorlunda, så pappa var bara tvungen att köpa en planta. De är väldigt svårodlade sa biträdet samtidgt som hon slog in priset i kassaapparaten. Hon sa det i välmening så att inte kunden senare skulle komma tillbaka för att klaga ifall det inte blev några meloner. Visst har det blivit vattenmeloner på pappas plantor, han erkände att han hade handlat några fler plantor då han var hos trädgårdsmästaren gången efter. De växer så de knakar och idag då jag summerade så slutade jag räkna vid 20. Hoppas bara de är mogna snart för jag älskar melon.
 
 
 
Sommaren fortsätter!
 
☀️
 
Att vila innan nattens jobb är ju bra att göra så man känner sig pigg hela natten. Helt ärligt så somnade jag som klubbad då jag la huvudet på kudden. Eftersom jag är en av de få som inte far illa av värmen så sover jag gott oavsett vad det står för grader på termometern. Jag vaknade av att larmet gick och jag reste mig upp för att ta en dusch. När jag kom till dörrhålet så låg det lite saker på golvet som jag skulle kliva över, men det gick inte. Hur mycket jag än försökte så stod benen helt stilla. Svetten började lacka i pannan och jag kämpade och kämpade. Jag kände hur paniken började komma och tusen tankar for runt i mitt huvud. Höll jag på att bli galen?? När jag nästan höll på att ramla ihop av utmattning så vaknade jag. Jag tittade mig omkring och fattade rätt så snabbt att det bara hade varit en dröm. Jag som sällan svettas kunde nästan tro att jag just hade kommit ut från duschen. Kan inte förstå hur man kan få till det i drömmarnas land. När larmet (det riktiga) gick en stund senare så skrattade jag lättad för mig själv. 
 
 
 
 
😁
Alltid kul att komma iväg på lite äventyr. När dottern jobbar heldag så passade lilla N och jag på att följa med mamman på jobbet och på så vi få en dag tillsammans trotts jobb. Tågtur till Karlshamn i det fina vädret, mat och glass i stora lass. Musik i varje hörn, alla såg så nöjda och glada ut i tokvärmen. Det är detta som är så lyckat med Östersjöfestivalen, all denna musik och glädje. Det går liksom inte att stå still, man gör så glädjeskutt i vart och vartannat steg.  Som om inte detta vore nog vi fick även en fjäril med oss hem. Väldigt lyckad dag med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
💃☀️😘
Trotts värme, torka och alla dessa hemska bränder (lider med alla drabbade) så kommer det en vinter. Finns det något som värmer så många gånger som ved, den ska sågas, klyvas, lastas och staplas. Jag har allltid älskat ved, den är rolig att jobba med och så luktar den så gott. Kan också bero på att jag är en frusen själ och har alltid varit.  Nu är den på plats, inte för att jag vill att det ska bli vinter men det är skönt att veta att den finns där. Torr är den också kan jag lova. 
 
 
 
 
👍☀️
I söndags var dottern och jag på loppis. Alltid trevligt att strosa runt i det vackra vädret och vända och vrida på alla pryttlar. Naturligtvis så gjorde jag även ett fynd, kunde liksom inte låta bli. Inte för att jag var i behov av ännu en skål utanför att den var så vacker och väldigt billig. Tänkte först sälja den vidare men jag upptäckte då jag kom hem att denna vackra skål måste få stanna hos mig. 
 
 
 
Nu är snart mina tre nätter slut!
Hem för att sova!  
Jag älskar blåbär, är ett måste på min gröt. Dessa små härligheter får mer än gärna finnas i överflöd i min frys. Blåbär innehåller antioxidanter som är bra för kroppen. Nu är det ju så att de där bären kommer ju inte till min frys av sig självt, så jakten har börjat. Förhoppningsvis så har inte alla blåbär torkat bort denna ljuvliga sommar. 
 
 
 
Glöm inte bort att dricka i värmen!
 
☀️😉
 
 
Cikorian är så vacker med sina blåa blommor som växer över allt på ön, kan inte se mig mätt. 
 
 
 
En söndag så här 
mitt i månaden 😁
Efter mycket jobb blev det underbara dagar i stugan med trevligt sällskap. Femkamp, sol, bad, god mat, bus med glada jycken så nu är batterierna laddade. Har även hunnit med lite nytta så jag har inte bara latat mig. Vi fick även tio droppar regn idag, räckte inte ens till att fukta pälsen på Eddie som låg på gräsmattan och sov. Det har regnat mer på andra ställen så det räckte väl inte riktigt ut till östra sidan. I morgon ska jag upp med tuppen, har lite att greja med innan jag styr mig hemåt för några nätters jobb.
 
 
 
Natti natti!
Många tror att jag själv eller varit iväg och kuperat svansen på min Eddie bara för att jag ville ha en svanslös Aussie. Jag har fått höra att det är olagligt och straffbar åtgärd. Men min hund föddes utan svans, det är uppfödarens första kull där en del av valparna föddes mer eller mindre utan svans. Eddie var den ende i kullen som är helt svanslös, det finns endast en liten skinnflick som knappast är märkbar om man inte känner efter där svansen skulle ha suttit. Eddies pappa är också utan svans. Man får inte para två svanslösa med varandra för då kan det bli andra åkommor som inte är bra. Jag vet flera både på jobbet och privat som inte ens tänkt på att Eddie är svanslös. Många skulle aldrig kunna tänka sig att köpa en hund utan svans, men jag är så van så jag tänker inte på det längre. Jag tycker Eddie passar som svanslös. 
 
 
 
 
 
Hurra!
Nu drar vi till ön om några timmar❣️
Aussie,
Liljor av alla de slag är så fantastiskt fina, skulle vilja ha hela trädgården full. Denna fina lilja gör mig lika lycklig varje gång jag ser den. Tror att jag ska ta och anlägga en rabatt med olika liljor som luktar himmelskt. 
 
 
 
Denna tistelblomma är som en magnet till humlor och bin. Tyvär blev de lite rädda när jag närgånget skulle fotografera så det blev bara en rädd stackare kvar. Tog inte många sekunder innan tisteln var full av surrande  vingar igen när jag väl hade flyttat på mig. 
 
 
En natt till sedan bär det av till min kära stuga!
 
❤️
I lördags var jag och hjälpte till på ett bröllop, det är alltid lika kul och inspirerande. Alla fina klänningar och frisyrer på glada och förväntansfulla gäster. Det var 95 gäster som skulle serveras med mat och dryck. Allt flöt på och brudpar och gäster var väldigt nöjda med vår insatts. 12 timmar på stående fot med massor att göra så lovar jag att det kändes mycket skönt då jag kom hem för att lägga mig raklång och sova. Brudgummen sa att det var inte lätt att planera bröllop när Sverige går vidare på bröllopsdagen. Middagen blev försenad och fotbollen fick gästerna titta på en storbildsskärm. Trotts förlusten mot England så var det ingen som deppade. Hur som så gjorde Sverige bra ifrån sig även om en vinnst hade suttit perfekt. 
 
 
 
 
 
Snart är det läggdags för nattarbetaren!
 
😁
Köpte mig en lott idag då jag var och handlade. Lotterna hängde på en lina med numrerade knäppe, jag tog mitt turnummer 13. Har inte vågat skrapa ännu. Väntar tills jag slutat jobba. Kanske ska vänta tills semestern, är ju bara 5 veckor kvar. Spänningen är olidlig!
 
 
 
✊️
Sommarlovsbussen Busse stannar till vid olika hållplatser hela sommaren och erbjuder gratis aktiviter till barn mellan 6-15 år. Dessa aktiviter är helt kostnadsfria. Det som erbjuds är skattjakt, cirkus, trolleri,glass, teater och teknarsworkshop. Igår var Busse på plats i Holmsjö och då passade vi på att vara där. Efter lek och bus så blev det ett bad i en närliggande sjö. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mysig dag som avslutades på jobbet!
 
☀️👍😁
 
Mitt nya spel, nu ska barnbarnen få sig en match.
 
 
 
 
 
 
Ska bli skitkul att testa!
🤣
Inte lätt att få in vikarie på mitt jobb då någon är sjuk så då får jag ställa upp. Tur man trivs på sitt jobb. Snart har även denna natten gått och lilla stugan väntar på mig. Ska bara sova en stund först. Har inte sovit med någon reda dessa jobbpassen men det är så Ibland för mig. Känner mig inte så värst trött trotts lite sömn men det kan ju komma efteråt. Har lite på min "att göra" lista när jag kommer till ön. Sådant som jag har haft lite hängande över mig, jag har gjort roligare saker så det är därför jag inte fått det gjort. Men nu är det nog dags för att skrapa sista lilla vägen. Den där sista väggen är såååååå trög. Efter att ha handskrapat hela huset med hjälp av en varmluftspistol så kanske det inte är så konstigt att den där sista tar emot. Nu får jag ta och spotta i nävarna för att få det gjort. Skulle inte förvåna mig ifall jav kommer på andra tankar då jag kommer på plats. 
 
 
 
😁👍
Jag är så fascinerad av sköldpaddor, inte bara för att de kan bli väldigt gamla utan för att jag tycker de är så häftiga. Sköldpaddor är kända för att vara väldigt långlivade. De lever till och med så länge att det är svårt att veta hur gamla de kan bli. En sköldpadda dör sällan av hög ålder utan av sjukdom eller rovdjur. Hur gamla de skulle kunna bli om de slapp skador eller sjukdom är svårt att säga men flera arter har blivit över 200 år. När vi var i Australien så såg vi sköldpaddor som spolats upp döda på land, de sa att det troligtvis berodde på all plast som finns i vattnet. Bilden på sköldpaddan nedan är från Ölands djurpark. När han fick syn på Eddie vid stängslet så fick den en väldig fart och ville nosa på honom. Eddie blev helt skräckslagen. Så det blev inget kompisgos den dagen 😁
 
 
 
Måndag igen!
 
😁
Sommaren fortsätter att gästa, solen skiner och gräset är alldeles gult. Det är torrt över allt och inget regn i sikte. Blommor och annat som försöker växa får vatten med handkraft. Ännu är inte regnvattnet slut i mina tunnor på ön. Lagom tempererat och bekvämt att vattna med, vattnet i brunnen är så kallt att blommorna skulle dö på kuppen. Konstigt nog så frodas både ogräs och de där nässlorna som jag så gärna skulle vilja slippa. De ryktades om att det var 22 grader på vårt badställe men det lockar inte mig, jag torrsimmar hellre. Ska till ön så fort jag jobbat klart mina nätter kanske jag tar ett dopp då. Lovar inget. 
 
 
 
Sovsöndagar är bra söndagar!
 
😉