Varje år så länge jag kan minnas körs gräsklippareracet på klockarängen mitt emot kyrkan i Egby. Överskottet skänkes till olika organisationer eller till inköp tex som till en hjärtstartare till bygdegården. Egby på Öland är byn som har massor av aktiviteter för stor som liten. Hela skördefesten drar även spelmansstämman många personer från hela Sverige för att få spela med likasinnade

(null)

Soliga härliga dagar på Ön❣️
Gick en runda i min trädgård idag, det finns fortfarande lite blommor kvar efter sommarens heta dagar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Härligt väder idag! 
😁
Vilken dag jag hade i går. Skönsång, presenter, underbar dag i stugan med mina hjärtan. God fika, gott i glaset, mumsig mat från grillen och massor av kärlek❣️Mitt hjärta svämma över av kärlek till alla som grattat mig på olika sätt.
Tusen tack alla❣️
 
 
🎉❣️🎂
 
När bullarna är slut finns det bara en sak att göra. Fram med ingredienserna för att börja knåda. Så nu luktar det ljuvligt gott i hela huset. Nu är alla bullarna nerpackade för snart drar vi till ön. 

(null)

(null)

(null)

Frost inatt och fullmåne!
😉
Inte utan att det är lite spännande att besöka ödehus. Hittade detta ute i ingenstans. Ingen väg dit om du inte har traktor vill säga. Tänk att man bara kan låta ett hus förfalla på detta sätt. Här finns det absolut ingen återvändo. Hade varit spännande att få höra husets berättelse. Kan det vara här som spökena bor.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Två timmar kvar,
sedan har jag lite semester 😁
Pappa har odlat vattenmelon i år, väldigt goda. Inte lika söta som de man köper i butik men nästan. Det varma vädret har säkert varit en bidragande orsak till att de blivit så stora och lite vatten på det naturligtvis. Det ska visst inte vara så lättodlade. Ca 25 meloner blev det i varierande storlekar. Undrar ifall det går att spara kärnor till nästa års odling? 

(null)

(null)

Nu tror jag att Knud lämnat oss!

😁
På Öland är det vanligt att man har dörrar på sin lada så man kan köra rakt igenom. Det är så fint när man kan se huset då båda sidors dörrar står öppna så som mina grannar kan göra. Jag har bara haft dörrar ut mot lilla vägen. Men nu så har de igenspikade portarna in mot min trädgård fått nytt liv. Är så glad över att de går att öppna . Lite färg också så kommer de bli väldigt fina. Hade först tänkt sätta dit nya dörrar men det är ju så kul att bevara det gamla. De måste haft väldigt gott om spik förr, ljuger nog inte om jag dragit ut tjugo stucken per dörr som enligt mig inte tjänat till något syfte. 

(null)

(null)

Knud härjar utanför!
😲



Sitter på jobbet mätt och glad efter kvällens mycket delikata måltid. Jag var väldigt skeptisk till det där vilda svinet först men efter att ha kollat upp tillagningssätt så blev det helt klart ett VG. Jag har ju ätit vildsvinskorv innan och det var fantastiskt gott. Men rent kött tyckte jag luktade konstigt. Både lukten och den konstiga smaken försvann med hjälp av ett litet bad med en skvätt ättika i. Trodde att köttet skulle ta åt sig  både av smaken och att det skulle lukta ättika, men det gjorde det inte. Tur det blev lite över till i morgon.  

(null)

(null)


Mumsigt❣️





Jag minns när jag bekantade mig med granatäpplet för första gången, det var på en resa till Turkiet. Det stod en kille i ett gatuhörn och pressade granaräppeljuice så saften sprutade över hela gatan. Mums vad gott det var och vad jag vet nu väldigt nyttigt. Granatäpple i sallad är nu mera ett måste. Granatäpplet innehåller mera antioxidanter än någon annan frukt eller grönsak. Dessutom kan granatäpple lindra eller förhindra en rad olika sjukdomar samt att den är väldigt god. Många tycker att granatäpple är osmidiga att äta eftersom det är lite svårt att få ut kärnorna. Det finns många knep för detta, jag brukar skära av "kronan" för att sedan snitta skalet i fyra delar från topp till botten. Sedan är det bara till att bryta isär klyftorna. Den goda juicen som blir när jag klämmer ut de små röda kärnorna samlar jag upp i ett litet glas för att sedan ta som en hutt. Mycket smaskigt❣️
 
 
 
Ny vecka och halva månaden har redan gått!
 
☀️
Nu är det inte så att vi inte har något att göra på jobbet, men en av mina jobbarkompisar har haft lite mindre att göra så hon har gjort en loppa. Minns ni?  Jag gjorde massor av sådana  när jag var mindre. Först bad man någon att säga en siffra, sedan en färg eller ett mönster. Så öppnade man den fliken och då kunde det stå att man skulle äta upp någons godis, eller att man skulle hälsa på någon okänd, att busringa var ju den bästa 😁.  Loppan som finns på jobbet står det att man ska bjuda chefen på kaffe med salt i, städa akvariet, baka till nästa APT och en massa annat. 

(null)


(null)


(null)

Säg en siffra?

😁
Vet du vilken blodgrupp du har? Jag har 0 rh- . Mycket bra blodgrupp eftersom jag kan ge blod till alla, men om jag själv behöver blod då är den mindre bra eftersom jag kan hinna förblöda innan de har hittat en skvätt. Jag har varit i det krisläget några gånger att jag behövt blod efter operationer, en gång fick de hämta i Malmö, de andra gångerna har jag hunnit repa mig så pass att jag fått äta järntabletter i evigheter innan det blivit bättre. Jag har alltid varit intresserad av blodgrupper och deras olikheter. Något jag funderat på är varför min blodgrupp heter noll och inte bokstäver som de andra, A,B, AB och Noll, varför inte O? Vetenskapen säger att vi nollor är den ursprungliga blodgruppen, på den tiden när jorden inte brukades utan de levde som jägare och samlare. Ämnesomsättningen på nollor är inställd på att lagra till svåra tider. Nollorna är känsliga för mjölk och gluten, vi har mycket magsyra och kan smälta mat bra. All mat innehåller lektiner som liknar någon av blodgruppernas antigener. Lektinerna i sin tur reagera olika i kroppen beroende på vilken blodgrupp man har. Tyvärr är nollorna känsliga för magsårsbakterier och drabbas ofta av sår i mage och tarm. Nollorna har lätt för att bygga muskler och bättre förbränning. Vetenskapligt så är inte forskare överens om kost och motion vad det gäller olika blodgrupper, men när det gäller mig så stämmer det väl in både då det gäller  känslighet med magen av mjölk och gluten samt att jag har väldigt lätt att bygga muskler.  (Om jag ger kroppen en chans 😅)
 
 
 
Dags att sova!
😴
Här står jag❣️
Drömmer mig bort en stund och njuter av den underbara vidden.
En resa jag aldrig skulle vilja ha ogjord ❤️
 
 
 
☀️
Mitt senaste loppisfynd, en grön telefon för 50 kr. Nu ska jag göra en lampa till, den förra jag gjorde var röd. Den har mamma och pappa haft så när de la ner det fasta nätet så fick jag den. Jag visste direkt vad jag skulle göra. Lampor kan man ju aldrig få förmånga av. Jag har börjat med att plocka isär telefonen och så måste jag få bort tejpen på luren. Försökte med olika rengöringsmedel och annat, men jag fick ta till ett av mina husmorstips, tyvärr hade jag ingen majonäs hemma men det gick lika bra med aioli. Det är fettet som löser upp tejpen tror jag, denna satt som berg. Tog lite tid men skam den som ger sig. Sedan får det bli ett stopp på Ikea när jag kör till ön nästa gång för att inhandla ledlampor. Det färdiga resultatet av den gröna kommer inom kort, så här blev den röda. Så nöjd!
 
 
 
 
 
Trevlig Söndag!
😁
I början på sommaren dök det upp en smal och tanig katt hos mina föräldrar. Mamma gav den lite mat med hopp om att katten skulle vandra vidare när hon ätit upp sig lite. Katten förblev liten men med lite mera hull på kroppen och inte hade den någon tanke på att gå iväg någonstans. En kväll när katten mumsade på sin mat så sa min lillebror att han tyckte hon hade en liten bula på magen. Någon vecka senare så var katten slank igen, ytterligare några veckor senare så kom kattmamman spatserande med en liten unge hängande i munnen. Efter att ha lagt den på verandan så gick hon iväg för att hämta ytterligare en. Som tur var det bara dessa två. Mamma och pappa som inte vill ha katt hade nu plötsligt tre. Jag har försökt att klappa de små liven då jag varit där men det har oftast bara varit en som gått att klappa. Veckorna gick och pappa hotade till slut med att.......(ja ni vet). Jag fick eld i baken och kontakte kattkomando för att få de utplacerade till någon som vill ha katterna. Inte så lätt som jag trodde, det finns ju hur mycket katter som helst som söker nytt hem. Jag skulle ta foton i alla möjliga och omöjliga vinklar, inte lätt på två vilda kattungar. Hur som så ringde det en tjej från kattungeakuten, där de försöker placera ut kattungar lite snabbt. Det fanns en familj som kunde tänka sig att ta alla tre katterna, så nu äntligen kunde jag andas ut. Det gick till och med snabbare än jag någonsin kunde föreställa mig att fånga in två halvvilda kattungar. Jag hade lovat att lämna katterna och de är nu innekatter tills de blivit lite tamare. Hur otroligt det än låter så tog det endast några dagar innan de funnit sig i sin nya hemmiljö och de har gjort sina behöv på lådan sedan första dagen. Helt otroligt! 
 
 
 
❤️
Ny vecka, ny månad och solen skiner. Efter en helt fantastik helg med alla tänkbara ingredienser så är jag laddad för en ny vecka. När jag vaknade i lördags morse i min underbara stuga på ön fick jag för mig att det var förste augusti. Hur man kan tappa bort en månad bara så där har jag ingen aning om. Hur som så tog det ju inte så lång stund innan jag fattade att jag var helt fel ute. Förste september, swich så var denna sommaren över. Nu tycker ju jag att september är en fantastisk månad med många härliga skiftningar. Solen värmer fortfarande och de tända ljusen på kvällen ger en underbar försmak inför höstrusket. Trotts att jag jobbat hela sommaren så har den varit helt underbar med solsken och värme. På något sätt så tror jag att det behövs lite värme för att människor ska lugna ner sig lite. De orkar inte stessa runt på samma sätt då temperaturen ligger över 25 grader en längre tid. Även de som jobbat har sänkt tempot lite och vad jag vet så har de hunnit med det som ska hinnas endå. 
 
 
 
Några foton från söndagens solskenspromenad❣️