Den här killen bade ut det gamla året. Nästa år kanske vi gör det tillsammans.
Vi får väl se!

(null)

(null)

(null)

(null)

Hej då 2020!
Hela dagen har det regnat. Eftersom det inte blev någon träff med barnen på grund av sjukdom och inväntande av provsvar på julafton bestämde vi att träffas idag. Naturligtvis så skulle vi var ute. Att det regnade hela tiden spelade ingen roll, vi var väldigt sugna på att ses. Alla är pigga och provsvaren var negativa. Barnbarnen passade på att rasta sina föräldrar i lekparken medan korvarna låg på grillen. Mumsade gjorde vi under tak och det var ju behagligt med tanke på att det var lättare att duka upp då. När vi ändå såg så passade vi på att fira ettåringen. Han fyller ju  i och för sig inte förrän nästa år men det är ju snart. 

(null)

(null)

Det finns inget dåligt 
väder.......

Det blev en runda till ön innan jobbnätterna. Grått och stormigt men väldigt avkopplande. Äldsta dottern med familj tog sig också en tur över bron för att rasta sig och barnen. Vi bestämde oss för att åka till Djupvik som är ett litet fiskeläger med välbevarade sjöbodar och som ligger någon mil ovanför Köpingsvik på västra sidan. Vi har varit här på sommaren och badat några gånger, väldigt trevligt ställe även en blåsig decemberdag. 

(null)

Om ni har läst Johan Theorins böcker så förekommer Stenvik, som är en påhittad by på Öland. Stenvik påminner väldigt mycket om Djupvik enligt författaren. Skumtimmen som en av böckerna heter har även blivit film. En stor del av romanen Blodläge utspelar sig i och omkring samma plats. 

(null)

(null)

(null)

Efter att vi strosat runt i Djupvik och tittat på stenar och plockat pinnar åkte vi till stugan för att äta lite innan jag skulle hem för att jobba. Lite stressigt blev det allt, svårt att slita sig och lämna lugnet. En gång till måste jag hinna dit i år.

(null)

2021 närmar sig!
För att vara på den säkra sidan så vågade jag inte träffa minsta dottern med barn nu i juletid när N fick lite feber i veckan. Men vi löste julklappsutdelningen balkongledes. En korg och några meter snöre så fixade vi det. Tur de inte bor på översta våningen. Hur som så blev det ett roligt inslag i denna något fyrkantiga tillvaro. Det finns ju mycket annat att vara tacksam över så jag ska inte klaga. 

(null)

(null)

(null)

Julklappen kommer att
ge mina spända axlar en
välbehövlig behandling. 

Idag har jag bara varit. Fantastiskt skönt måste jag säga. Det var väldigt längesedan som jag inte gjort något mera än att äta och rasta Eddie. Det blev en långpromenad i skogen på dagen i det härliga vädret med Eddie och äldsta dottern. Jag hittade ett grönklätt hjärta i skogen och det måste ju bara betyda tur. Eller så var det ett önskehjärta och då önskar jag, ....... nog lika bra jag bara tänker denna önskningen. 

(null)

(null)

Vi hittade även lingon, jag provsmakade inte, så de hänger kvar. Torrt och fint i skogen var det också, Eddie var inte nersölad med gegga som han annars varit de senaste tiden när vi kommit hem från promenaden. 

(null)

På kvällen gick Eddie och jag en långrunda till, denna gången fick det bli i vår vackra stad. Julbelysningen är fantastiskt fin i år. Den gamla Fredrikskyrkan som invigdes 1744 av kronprins Adolf Fredrik och prinsessan Lovisa Ulrika har också fått känna på hur det kan vara att bli pimpad.

(null)

Utanför rådhuset står stans ståtligaste gran. Om jag varit inne i stan på kvällen kör jag alltid upp på torget för att beundra den från bilen en stund. Idag fick det bli en promenad dit. 

(null)

Ronnebygatan och Klaipedaplatsen är också vackert pyntade. Jag kan inte få nog av lampor i juletid.

(null)

Om jag inte hinner ändra mig så tar jag nog en "bara vara dag" i morgon också.


 .....önskar jag er alla!

(null)

(null)

Om några timmar går jag av
då väntas det lite ledighet.
Skönt!
Det var en lättnad att få påbörja min nya kalender igår. Det kan upplevas som lite gammalmodigt med kalender men jag tycker det är både praktiskt och överskådligt att kunna se en vecka i taget. Det bästa är ju att det krävs inte något batteri som måste laddas för att den ska fungera. Så varför ändra något som funkar. Jag brukar spara min gamla, man glömmer ju fort. Men 2020 års kalender ska jag nog inte spara. Det bästa som hänt det året var den tredje januari och den datumet lär jag komma ihåg ändå utan kalender. Vilket år det varit, vill inte ens summera det. Så nu ser jag fram emot att få planera in lite trevligheter och massor av bus, hyss, mys, avkoppling, lite jobb och en del andra måsten. Vi får se vad som händer. 


 

Jag kan ju börja med att 
skriva in lillejul.
Roar mig så gott jag kan den lilla stunden det var ljust
på årets kortaste dag. 


 
Lättroad!

Så mumsiga skorpor som farmors lilla älskling bakat med hjälp av sin mamma. Trots hennes ringa ålder så älskar lilla E att hjälpa till i köket. Baka är favoritgörat. Jag tackar och bugar för de väldigt välsmakade saffranskorporna. Farmor gillar hembakat laddade med massor av energ.

 
 
Önskar alla en trevlig lördag!
När jag kom hem igårkväll efter att ha gått en långpromenad i ösregnet med den lurvige så satte jag mig vid datorn en stund. I arkivet med alla bilder där är det lätt att bli fast kan jag lova. Hittade två bilder som mitt barnbarn tog på mig i våras då rapsen blommade. Påminner mig lite om hur det känns på jobbet just nu när man tar upp något som känns viktigt i dessa pandemitider. Tyvärr tror jag att många chefer blundar för att verksamheten som jag jobbar i är ett jobb tjugofyrsju. Så där kan man stå och veva utan att någon lyssnar eller förstår. Blir galen!! Rapsen är gul och fin iallafall. 

 
 
Det är bara till att kämpa på!
Trevlig fredag!
Tyvärr så sov jag bort det mesta av solbesöket idag, men det blev ändå en liten stund med Nikon innan den gick ner för kvällen. Om jag tittar på kommande prognos så har den visat sig för gott I år. Jag kan ha fel och det hoppas jag verkligen att jag har. 2020 är ju ett år man får vara glad för det lilla så nu är jag väldigt tacksam för den stunden den var framme idag. Den finns där iallafall. Hur som så tänkte jag ta några fina foton på min hund i eftermiddagsljuset. Ljuset var fantatsiskt men den där hund hann ta ett dopp i ån innan jag ens hade fått upp kameran. Nu är ju Eddie ett litet träsktroll så då passar ju det bra med lite lerblandat åvatten i pälsen inför fotografering. 


 
 

Eddie luktar så gott nu!

 

 
När jag var hemma hos lillebror för några kvällar sedan så hade min svägerska köpt en förstor grapefrukt som låg på diskbänken. Jag har sett den i fruktdisken någon gång men trott att det var någon slags melon. Min svägerska erbjöd mig att provsmak och nyfiken som jag är så tackade jag ju inte nej. Där stod jag med stora ögon och tittade på när hon började skala bort ett tjockt lager med skal efter det var det dags för klyftorna att bli skinnfria. Skinnet var både bäskt och segt och gick inte att äta enligt min svägerska. Mycket gott och när jag satt där och tuggade så kom jag att tänka på att jag ätit det förr men aldrig tänkt på hur citrusen såg ut innan den hamnade i burken jag köpte på en marknad i Thailand. Jag minns att den var mycket sötare då men så är det ju med all frukt som äts där de växer. När jag kom hem så googlade jag fram att frukten heter pomelo eller pompelmus. Igår köpte Jag hem en när jag var och veckohandlade, mycket smaskigt blev det tillsammans med filmjölk, granola och ciafrö. Var bara tvungen att äta en portion ikväll också innan nattens jobb. Innehåller C-vitamin och A-vitamin i rikliga mängder. Gör allt för att fylla på depåerna i dessa gråa tider. 


 
 
 
 

Längtar till frukosten 🤩
 
 
 
 
 
 
Vackert och stämningsfullt, Lucia med följe från Jukkasjärvi sjunger så vackert så att disken diskar sig självt och huset blir skinande rent. Helt fantastiskt att få lyssna på reprisen av deras ljuva stämmor och barns härliga röster. Idag har det varit precis som vanligt, så underbart att få göra något som jag alltid gör så här års, lillebror och jag har sålt julgranar. Det är många som kommit förbi bara för att få prata eller gått förbi och sagt att nu är allt som vanligt.  En helt fantastisk dag med andra ord. Naturligtvis har vi även sålt julgranar. 

(null)

(null)

Jag kommer att somna 
med ett leende på mina
läppar ikväll. 
Vi matas dagligen med information ang pandemin.
Det kryper närmare inpå oss.
Nu är inte frågan om, utan när.
Bara några ord från information från jobbmejlen. 
Kritisk situation 
Svår period
Kulmen 
Nödläge
Depression 
Katastrof 
Svår tid 
Oro
Press
Stress
Personlig kris
Krisledningsnämnden
Extraordinärt 
Händelse
Viktiga beslut
Åtgärdsplaner
Krisberedskap 
Skärpta regler
Smittspridning
Krisverksamhet 

(null)

Jag knegar på som vanligt.
Hejar på folk ute på gatan
Går mina långrundor
Äter något gott
Ringer till de jag inte kan träffa
Tvättar och spritar mina händer
Håller avstånd
Håll ut!





Det blev inte som tänkt, men kvällen blev så bra det bara kunde bli. Corona sätter stopp för mycket men inte allt. Det gäller att göra det bästa av det och idag känns det som om jag har haft inre spa. Gott att äta, gott i glasen, gott för hjärtat och gott för själen. Som om detta inte vore nog, en helt vanlig tisdag. 

(null)

(null)

Nu höll jag på att glömma!
Tomten kikade in 🤗

(null)

Dags för långpromenad 

Idag hittade jag sångboken som följde med ett piano jag köpte någon gång i början på nittiotalet. Massor av minnen dök upp. Jag har alltid tyckt det varit kul att klinka lite men något mer än så har det aldrig blivit. I femman gick jag pianolektioner, hade väldens bästa lärare. Han hade nog kunnat lära vem som att spela piano. I en och en halv termin klinkade jag på och hans tålamod var större än universum. Så en dag var han borta, han hade fått cancer och händelseförloppet gick väldigt fort. Jag saknade honom enormt så när nästa pianolärare kom så slutade jag. Spelade nog inte en ton på många många år. Men så en dag följde jag med en kompis på bondauktion. Inne i huset så stod ett piano i ek. Så otroligt vackert, tyvärr så lät det inte lika bra som det var vackert. Hur som så fick jag hem pianot och jag var så otroligt glad och lycklig över mitt fynd. Efter några dags bekantskap så ringde jag till en pianostämmare som kom hem till mig någon vecka senare. Tyvärr gick det inte att stämma, killen trodde att det hade stått i ett utrymme utan värme på vintern så det blev aldrig någon riktig klang. Jag spelade på det ändå och vi hade många trevliga stunder där jag klinkade på efter bästa förmåga, boken som följde med användes flitigt. Mitt fynd blev kvar hos mig tills jag sålde huset för nio år sedan. Jag fick aldrig för mig att sälja pianot, men det värmde gott en stund.

(null)

(null)

(null)

Sjunger hellre
än bra!


Igår fick Nikon följa med på promenad. Anledningen var att jag hade sett denna båten ligga fastsurrad i ett träd intill ån och jag har tänkt så många gånger att stanna till för att fota lite. Jag måste ta med Nikon lite oftare för det är så roligt att fotografera. Oftast så är det mobilen som får stå till tjänst när något ska förevigas. Blir hyffsade foton med mobilen också men det är en helt annan sak när Nikon är med. 
 
 
 
Nu blir det sängen några timmar.
 

 

Med tankarna på något helt annat än det jag borde hällde jag det varma tevattnet i mitt dricksglas i stället för i temuggen. Glaset sprack direkt. Så det var bara till att göra om och göra rätt. Annars hade jag en trevlig fredag med lite olika aktiviteter. Eddie ska ju rastas och så lite träning på det. Lite pyssel hann jag också med innan det var dags för jobb. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Trevlig lördag!


I dag stannade vi upp när vi promenade i skogen, synade varje liten gren. Nära nära, här behöver vi inte hålla avstånd. Härligt!

(null)

(null)

(null)

(null)


Så var det visst 
fredag igen.




Första advent, som jag längtat efter ljus, massor av tända ljus. Första advent har varit så efterlängtad i år. Det bevövdes mer än nånsin just nu. Även om solen tittat fram både lördag och måndag så mörknar det så fort på eftermiddagen. Är det sedan mulet och grått så blir det aldrig ljust. Dottern och jag fixade till flaggstångsbelysningen i regnet på ön i söndags. Det tog inte lång stund förrän det plingade till i mobilen och grannen tackade för uppmuntran. På kvällen lyste det upp hela framsidan på tomten. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Hoppas du haft en fin
första advent.