Dagen äventyr startade på BLT där jag skulle hämta informationen till de kategorierna som skulle fotograferas till fototävlingen. Tävlingsreglerna var att bilden skulle tas den 30 maj mellan 10.00 och 14.00 sedan skulle bidragen lämnas in till Photoline innan 16.00. Tre kategorier, var av en bild på ett djur på stan, inte så svårt eftersom det nästan alltid medföljer ett djur med mig. Ett självporträtt, inte heller så svår eftersom jag alltid medföjer Nikon. Den tredje och sista skulle vara en dagens bild. Så ville man ju gärna vara lite klurig me, så Emmie och jag funderade och kom på det ena efter det andra. Men till slut så bestämde jag mig för en bild som jag tycket va lite kul. Har jag tur så kanske någon av bilderna publiceras i BLT i mitten på juni.
Nedan lite bilder som jag har fångat under dagen. 


Gubben Rosenbom stod och väntade på besökare. 


Pigorna strosade runt med sin äggakorg. 


Vackra damer fanns att beskåda för de som ville.

Vi har haft en kul dag på stan Emmie och jag, många glada skratt och go fika.
En bra start inför mammadagen.
:-))


Ställde klockan, för idag skulle det bli en strålande dag med sol och 28 grader. Kan ju vara så att jag är lite ivrig, klockan är ju bara 07.30. Vi kanske har fått skåneväder, grått och mulet på morgonen och strålande väder framåt fm. Men om jag tittar långt bort i väster ser jag en strimma av hopp, blå himmel. 
Idag fyller min mamma år, pappa skulle bjuda henne på restaurang i Borgholm. De skulle åka över dagen på en liten tripp med god mat och fikastopp. Jag grattade mamma igår med vin, paket och en stor blomma som hon kunde hänga ute. Jag tog även med en kladdkaka som nog fick följa med i fikakorgen till Öland idag. 
Kom hem rätt så sent i gårkväll efter en helt underbar promenad till Långö. Med en bunt rabarber under armen som skulle levereras till GN`s mamma, blev det te och goda kakor när vi kom fram. Nikon var med och på balkongen hittade vi lämpliga objekt att rikta linsen mot.


Denna hittade jag i rabatten, innan jag körde. Kunde inte motstå.


Pelargonia



Oj, då! Nu är det dax att sätta fart mot dagens äventyr.

HA EN BRA DAG!
:))



När jag var hos Uppfödaren Annica en av gångerna i år så visade hon mig till Sörmlandsleden. Denna led är indelad i olika långa etapper med varierande svårighetsgrad. Sörmlandsleden är 100 mil och en av Sveriges längsta natur-och Kulturvandringsleder. Den sköts och utvecklas av Föreningens medlemmar. Ca 180 av föreningsmedlemmar arbetar ideellt med att hålla leden, rastplatser, skärmskydd mm i gott skick så att många människor har möjlighet att vistas i naturen och få ett friskare och rikare liv. 
Annica, jag och två av Gozzis syrror strosade runt där på leden i någon timme. När vi var där så var det is, snö och tö men ändå så vackert. Många fina byggnader som tack vare leden rustats upp och bevarats. Jag ska med all säkerhet återvända till denna led och utforska den ytterligare.
Ta en titt du me och blir sugen. www.sormlandsleden.se 


Bara att välja


Så här glad blir man 

:)
Idag har jag varit på Cafe ChapmansRo som ligger i Skärva by. Vi har varit där på en temadag med information om miljöredovisning, fiskeriutredning, Johannishusåsprojektet mm. När vi hade ätit en alldeles utsökt lunch fick vi tillfälle att besöka Skärva herrgård. Fredric Henric Af Chapman var 64 år då han beslutade sig för att bygga en liten lantgård strax utanför staden. Till hjälp hade han Carl August Ehrensvärd som ritade och var byggherre. Herrgården byggdes 1785-1786. Sedan kallade F H Af Chapman sin lilla herrgård för "bondstugan". Den hade "bara" 20 rum och form som ett H. Från början var bondstugan rödtjärat och på taket var det torv. Nu är det gult med vita knutar, en del plåt och på taket finns tegel. 
Där finns också en vandringsled som jag gärna provar någon tidig morgon, får se om det finns någon frivillig som har lust att traska med. 
Som tur var fick Nikon följa med på temadag.


Klocktornet som står intill herrgården


Vackra blad och blommer hittade Nikon som gärna förevigades



Tänk så mycket fint som naturen har att erbjuda oss, alldeles gratis.
:-))






Gör egen blandning  av tacoskryddor enkelt och lätt. Blandning räcker till ca 1kg köttfärs. Hittade det i en tidning och jag blev så glad. Mycket billigare och man slipper en massa onödiga tillsattser.
1 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes eller chilipeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk spiskummin
1 msk salt
1 tsk curry
1 tsk koriander



:-)
Efter att jag sovit idag skulle jag ta mig ut för att gå en liten Gozzirunda. Lite yrvaken och smala springor till ögon, trodde jag nästan att det snöade.


Alla frukträd som stått i blom släpper nu sina blommor och i blåsten far de runt i luften och en vit matta skapas. Men vilket gott väder det varit. Efter Gozzis och min lilla sväng så körde vi till L-by för att uträtta några ärende åt pappa. Apoteket ska man ju inte besöka en måndag och inte när man sovit efter natt två och man vet att man har en natt till att jobba. En timme tog det lilla besöket, så skulle vi ju tanka och det hade ju inte bara vi kommit på att det behövdes. När vi ändå var utåt så stannade vi för att handla och kön var lika lång som jag var trött. Lön för vissa men inte för oss som får lön av kommunen. Den som spar han har.
Löneförmånen inatt består av att jag kan blogga på arbetstid.
:-)

 
Semestern avslutas med en runda till Backaryd för att kolla när grabbarna spelade till sig tre pinnar. Mycket bra avslutning på semestern. Så lite bilder på nr 11 naturligtvis.

















Det är härligt att se glädjen hos grabbarna för varje poäng de tar hem.
:-))



Efter helt otroligt sköna dagar på Öland med olika aktiviteter är det dax för nattjobb. Annica och Yngve med hundarna har varit på besök. Lillebror Thomas med familj och Annelie med sötnosen W har oxå varit på Öland. Huset var fullt och vi har alltid lika kul när vi träffas.
I onsdags så skulle brunnen rengöras, så det var bra att Y och A kunde hjälpa mig, jag hade frått stränga order om att inte klättra ner där utan att någon var med.


Först måste man kolla så det inte finns spindlar och döda råttor.


Så här glad blir man av att få klättra ner i brunnen, prova gärna.......


Ella undrar var jag tog vägen.


Långrunda ner till havet


Pussdax


Annica kollar om hon fått några bra bilder

:-))
Lita bilder med Dennis från sista bollkoll, idag blir det mer men från Backaryd.




De t blev 7-1 till våra killar och då blir man så här glad. 
:-))


Vad tänker du på när du läser orden "Fairy tale"? Nu har jag försökt allt för att denna låt ska lämna min hjärna. Alexander Rybak har spelat med ståken rakt in i min hjärna. Jag kan vakna mitt i natten och höra honom sjunga och spela. Ja, låten var okej, men nu har jag hört den 7010 gånger. Eller kan det va så att denna låten vill säga mig något och tänker här med inte lämna min hjärna förrän jag kommit på vad. Ska nog fundera på detta medans fiolens stängars toner spelas upp för mig. Hjälp mig gärna!!!


Tänk vad lite ljus kan göra.



:-)
Flera bilder från vår lilla morgonskogspromenad. Man kan ju inte låta bli att le.


Undrar om mamma Annelie kan räkna ut vad W just gjort?


Funderar nog över nästa hyss....


Solstråle

:-))
Lalalafestivalen slutade med överlägsen vinst till Norge. När femte landet hade röstat var det redan avgjort. Den norske gutten hade tydligen något som många gillade, även de som brukar rösta på sina grannländer. Jag tyckte att Norges bidrag var bra, men den slog ju inte Islands bidrag som var helt underbar, vilken röst. Stackars M E som sjöng för kung och fosterland men hamnade ändå i bottenskrapet. Hon var värd en mycket bättre placering. Men nu får vi glädjas med Norge.


....och så var det snart måndag igen, o jag har fortfarande SEMESTER... så gott, så gott.
Sov Sött mina kära läsare :)

På öland finns inte bara harar, blommor, vatten, fotograferande engelsmän, ogräs i rabatten, jag och Gozzi.
Det finns fåglar också.





:-]

18.45 kom vi fram till Kallinges fina fotbollsplan som det inte var så lätt att hitta till. Nikon och jag var mycket laddade, för att förra gången de spelades boll så var vi i Säffle. Trion vann med 1-0 så tre pinnar plockade goekillarna hem till vår förtjusning. Det var inte utan att vi var lite nervösa.
Så lite bilder naturligtvis.








:-))
Idag har min pappa och jag varit duktiga i trädgården. Jag har gräsröjt, grävt upp stubbar, hackat ogräs och fixat till en stenrabatt. Fint blev det. Pappa har klippt gräset och fixat med lite annat. När vi hade varit duktiga körde vi en runda, pappa bjöd på mat. Sedan körde vi till Sanby och kollade på lite stenar som skulle kunna passa jättebra i min nya stenrabatt. Nikon var med så jag har tagit lite fina kort på solnedgången som var alldeles förtjusande.


Hej då solen, hoppas vi ses i morgon.
:-))


Igår hade Nikon och jag nästan en heldag. Vi började på morgonen med en liten W promenad till skogen. En härlig promenad med solken och en ljusgrön matta av blåbärsris som klädde hela skogen. W hopade glatt ut vagnen då vi kom till den lilla skogsvägen.


Mycket ris var det att kliva över.


Kottar vill Gozzi inte äta.

     
Var är mina solglasögon?


Fina blommor från min trädgård på Öland


Ljuvligt

Mera bilder kommer senare :-)




Lottadagen firades med god mat, chokladbollar och te hemma hos Annelie. När vi hade ätit gick vi en runda me Gozzi och Emilpollen, men W fick åka vagnen. 


W hjälper sin pappa med stenmuren

Tack Annelie för goda maten :-)) och att du ville hålla mig sällskap när vi hejade fram M E.
Kram kram


Undrar om Sara vill ha ett pussel? Det medföljer såg och fil.
:-]

Sitter just nu i stugan på Öland, regnet öser ner och brasan knastrar i spisen. Gozzi och jag tog oss en runda hit för att fortsätta med städningen. Det ända jag har gjort är att jag satt dit en ny påse i dammsugaren, tror knappast att jag kommer att göra något mera ikväll mer än njuta av ledigheten.
Tiden mellan hägg och syren är ljuvlig att beskåda. Blommorna trängs i rabatterna och det luktar underbart. Nikon och jag gick en runda innan regnet började ösa ner.

Hägg



Gullvivorna breder ut sig på ängen


Magnolian blommar för fullt.

Passa på och njut av det som finns att beskåda helt gratis i vår underbara natur.
:-)

När jag kom hem från min resa med tjejerna så var hela goa familjen hemma och firade Emmie. Jag kom mitt i den goda efterätten som smakade ljuvligt.
Emmie hade fått många fina paket och alla verkade va nöjda med väder och tilltugg.

Resan hem från Säffle gick bra och alla var nöjda med dagarna som vi fått tillsammans. I-L är så duktig på att laga mat och fixa, vi har ätit och njutit av allt. På lördagen var vi i Åmål och kollade runt lite, de hade nog 10 affärer så det tog lite längre tid än att springa över Säffle. Tänker ni på samma sak som jag när man hör, Åmål?


A-m, I-L, B och M sitter och njuter i vårsolen.

När vi hade ätit så åkte vi iväg till vikingaleden för att kolla in bävrarnas tillhåll. Det är helt otroligt vad de kan gnaga för att få omkull de stora träden.


Bäverfällning av träd

Bokarna höll på att slå ut och vitsipporna hade rullat ut sin ljuvliga matta. I-L´s man E följde med och berättade om bäverbon och vikingarnas framfart i leden.




Vikingaleden


Bokskog med vitsippetäcke.



Tack för en trevlig tripp tillsammans med er.
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
GRATTIS EMMIE PÅ 21-ÅRS DAGEN!

19880510 föddes en liten flicka klockan 09.59 som vägde 3.800 och var 50 lång. Hon föddes 2 veckor innan uträknat datum som barn nr 653 det året. Hennes farmor hade broderat ett täcke och namnet var redan klart, så när vi ringde och berättade, broderade hon dit datum, vikt och längd. Tanke var att hon skulle heta Emmelie, men jag tycket att alla små flickebarn fick det namnet så det var till att hitte på något annat. Emmie tycket vi passade bra och så fick det bli och det hette hon lång innan hon blev född. De på BB kallade henne för prinsessan med sitt broderade täcke som hennes farmor var och lämnade några timmar efter vi hade ringt. Eftersom Emmie var minst av fyra syskon så fanns det alltid någon som tröstade om man var ledsen, storasyster Annelie var alltid den som såg till att ingen var dum mot Emmie. Att vara minst av fyra syskon fick man inte säga, sa man det till Emmie så sa hon att det var Lillebror som var minst. Dockan "lillebror" satt med vid matbordet, han skulle man bytas på, mata, natta och så var alltid han som var mest olydig. Emmie älskade att vara ute och greja när hon var liten. Fåglarna som vi mate på vinter var hennes "pippi", nåde den som påstod något annat. Hade Emmie bestämt sig för något så tillhörde det inte vanligheten att vi kunde ändra på det. Emmie har alltid gillat djur, så när hon fick ett övergivet lamm när hon var 5 år var lyckan fulländad. Hon matade och passade lilla Cleas som lammet hette. Han fick åka med i bilen och Emmie gick med honom i koppel. Av sin morfar fick Emmie en svanslös katt  vid namn Ian Olsson. Han hade ingen svans för han var en vinterkatt, sa Emmie. Man kunde stänga dörren om honom snabbare eftersom svansen inte var i vägen. Ian fick va med om mycket och det fann han sig gärna i bara han fick vara i närheten av Emmie. När hon var 9 år fick hon en häst som vi döpte till Einstein och han har vi fortfarande kvar i våra ägor. Emmie bor numera i lägenhet med sin pojkvän Andreas. Emmie har gått hotell och restauranglinjen i Kalmar, men jobbar nu som personlig assistent.

Så jag säger till dig,
Emmie, Prinsessan, Snöret, Svartögat Törnström.
Tusen grattiskramar till mammas goa, söta härliga tjej.

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM
Idag har vi vandrat till centrum två gånger. Det jag lovade skriva om idag kommer jag inte att hålla. Det behöver smältas någon dag innan man kan återberätta. Möjligtvis senare, ska fundera på det.
Men vi har ätit, kollat i alla affären (6st), fotograferat, ätit, kollat på kinabilder, ätit, pratat i mobilen och så hållt tummarna för att Trion skulle vinna. Trion vann med 3-1 och Dennis gjorde 2 mål. Grattis Dennis, bra jobbat.
I morgon ska vi åka till Åmål, Nikon hänger med.
Sov Gott!
:-)
Nu är klockan läggdax och vi har ätit i många timmar. Resan upp gick bra för utom några odödliga som körde på vägen. Vi måste sova nu för i morgon ska vi stiga upp tidigt och va me om något som jag kommer att delge er senare.
Go natt me er och sov så gott.
.-)) 
I morgon ska jag och tjejerna från sopautjulen gänget åka till Säffle. Men vi ska inte sopa ut julen. Vi ska hälsa på en av gänget som flyttade från oss till Säffle. Nyladdade batteri på Nikon, min lilla dator ska me så att jag kan uppdatera våra hyss. Synd att jag inte kan spela in me, för vi brukar sjunga i bilen när vi åker. Vi skulle åkt tåg men det blev billigare med bil nu när vi bara blir fyra från karlskrona. Gozzi blev lite sur när han inte fick åka med, men jag lovade honom en runda till Öland när jag komer hem så han kan bada och nosa harspår.


Inte vägen till Säffle, men till ett annat underbart ställe på Öland.
Corioliseffekten= Att vattnet och vindarna vill vrida sig medurs på norra halvklotet och moturs på södra halvklotet. Men att vattnet snurrar åt andra hållet i badkar, handfat och toastolar i Australien det stämmer inte. Coriolseffekten har ingen inverkan på små vattenmängder som i diskho eller toastol.
Så för er som har funderat så är det slumpen eller utformningen på vasken, toastolen eller badkaret som avgör om vattnet virvlar medurs eller moturs.
Det var ju bra att få reda på det :-)


En sak är säker, denna har vridit klart sitt iallafall.

Bettan, Gozzi och jag åkte till Kalmar i söndags efter att jag sovit en stund. Hästarna behövde en ny hage, så jag packade in lite stolpar i bilen, efter som Emil var på rymmen i den gamla hagen. När jag kom fram hade Annelie maten klar, det luktade så gott, det var helt underbart att bara sätta sig för att äta. Sedan var det bara till att sätta igång med hästhagen. Vi grejade och fixade, W hjälpte till med det mesta, men ibland var han bara spårlöst försvunnen, hur kan så små ben springa så fort.

Kan bli lite tungt, men inte enligt W.



En hammare kan vara bra att ha.


Va det grejades hela tiden.

Tiden rusade ju på naturligtvis och medans mamma Annelie gick in för att fixa en kaka så gick W och jag en runda med Gozzi. Klockan hade hunnit bli pyjamas och välling dax för W så det var till att lämna resten av hagfixandet till nästa dag. W och jag skulle ju va hemma för Annelie hade planeringsdag på jobb och Andreas skulle sova efter en natt på sitt jobb. Dagis hade stäng så det passade ju bra att vi var hemma och fixade lite.


W hjälper till att plocka ur diskmaskinen.



Puss puss till er me mina godingar.



Vad gör man inte för sin arbetskamrat. Asta som min jobbarkompis heter håller på att trimma sig inför sommaren. Hon har gått upp några kilo och nu försöker hon att bli kvitt dessa på min bekostnad. Jag har varit så hungrig i natt att jag nästan skulle kunna tänka mig att äta kokt höna som är det västa jag vet. Ja vet att jag skulle kunna äta ändå, men hur kul är det att någon sitter och smaskar och man själv får suga på en näve luft. För att inte fundera så mycket på mat, har jag funderat över konstiga ord. En del är ju väldigt logiska, men andra måste ha kommit till av ett misstag, de går ju inte ens att stava för en vanlig människa.
Kommer ni ihåg Lilla Sjöjungfrun, hon hade fått hjälp av en fågel med ord som hon ville lära sig. Snuteplatte= ? Dinkelhoppare= ? Tänk till lite nu.
Jag för min del funderade svärord, helvete, vad kommer det av. Enligt uppslagsboken så är helvete ett sammansatt ord av Hel, dödens gudinna i nordiska mytologin och "viti", som betyder straff.
Adams äpplet är ju som bekant en broskknöl på manliga stuphuvudet, det kommer av en föreställning att den förbjudna frukten (äpplet) fastnade i Adams hals. Hm, jaja. visste inte att det var ärftligt.
Det var många flera ord som man funderade över när hungern tilltog. men nu är magen glad igen efter en hel burk med köttsoppa och en stor kopp te. Asta sitter nog där hemma och luktar på något matrecept och äter kallt vatten med sked.
Nu är det dax för Gozzirunda sedan sängen för min del.
Ha en trevlig söndags förmiddag.
:-))


Hem från Öland för att ladda Nikon, nya fotbollsbilder till spelarfruarnas blogg och till min egen naturligtvis.
Killarna förlorade med 1-2. Men Dennis fick iallafall göra mål på den omtalade Mjällbymålvakten, bara det är ju en seger.
Hasslö tog alla tre strecken med sig, men det är inget att hänga läpp för. Eller som tränaren Paken säger " inga gamnackar".







Eldningsförbud var det, men det hindrade inte oss från att fira valborg utan brasa. Grillen fick jobba dubbelt, både fixa goda köttet och vara valborgsbrasa. Kul hade vi, det både tävlades och mumsades mat. Årets första jordgubbar med socker och mjölk fick oss att känna vittring av sommaren.

Magnolian blommar så vackert på Öland


W gosar lite med sin mamma.


Så blev det natten

Tack min goa familj för ett trevligt dygn på Öland. Nu laddar vi inför nästa gång. Hoppas det blir snart....
Kramar i massor till er alla
:))