Idag just innan jag skulle lämna stugan på härliga Öland och dassbygge för att ta mig till fastlandet och jobbet som väntade, såg jag något i ögonvrån. Jag såg något prickigt, men just bara en liten skymt. Jag smög mig fram till grannens lada som ligger intill den lilla väg som skiljer oss åt. Jag kikade och såg att någoot rörde sig där inne i mörkret. Snabbt sprang jag och hämtade kameran för att vara berädd ifall det var något av intresse. När jag låg där på knä bakom min lilla stenmur med kamera i högsta hugg så kommer den lilla prickiga saken uttripande och nyfiket vädrande. En liten minigris unge. Det var kärlek vid första ögonkastet, ville bara gå fram för att stoppa den lilla grisen i kameraväskan och ta den med hem.
Hur söt kan en gris bli?


Snuttepussig

Jag såg mig själv kastande på den lilla vägen för att hamra och slå med knytnävaran på asfalten och skrika det högsta jag kunde " JAG VILL HA EN PRICKIG LITEN SNUTTESÖT GRIS" . Men man gör ju inte sådana saker i min ålder, men viljan fanns.

.....och nu så är det snart jobb!

Ha en trevlig kväll!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ;)
Vi bygger en ny trumpetarebod vid stugan.
Vi började med att åka runt för att köpa materialet till nya dasset. Två släpar fulla fick vi ihop innan vi var nöjda med vad som skulle gå åt till bygget. Tanken är att vi ska bygga det nya dasset inne i lada och såga upp delar av den ena vägge för att sätta dit den nya fina dörren som vi också inhandlat idag.
Det ska bli skönt att slippa det gamla äckliga spindelnästet. Det nya ska bli ljust och lukta gott och spindlar och andra fler än tvåbenta har inget på vårat fina dass att göra.
Massor av bilder har det tagits idag för Annelie har roat sig med min kamera. Så här kommer lite fina bilder som Annelie tagit på Byggare Bob.



Som ni ser så har det snickrats både här och där.....



.....och vi har varit så duktiga och det kommer att bli så braaaaaaaaaaaa.

Nu ska det sovas så jag orkar upp för att fortsätta greja.

Puss och Kram

:-)
Ikväll har vi träffats för att kramas, dricka massor av te, fika på godaste bullar, kladdkakan, kolabröd och flätan.
Med cykel tog jag mig med lurvetass springande bredvid upp till vår lilla insjö för att träffa tjejligan. Planerna inför höstens lilla tripp till något trevligt ställe ett par dagar har börjat ta form. Tills nästa gång vi träffas ska vi fundera ut något bra ställe som vi vill besöka. Men vilken härlig kväll vi haft med solnedgång och mys. Någon badade men jag höll ju i kameran så jag slapp undan. Det var bara 24 grader i vattnet så jag väntar nog lite till.



Tack för en trevlig kväll mina goa vänner!

:-)
Att slå vad om något är ju alltid kul och har man sedan rätt eller turen med sig så kan det ju bli en slant. När jag var yngre kunde jag slå vad om nästan vad som.  En kväll så slog vi vad om vem som kunde tjäna mest pengar på en och samma dag och på kortast tid. Redan dagen därpå skulle vi försöka håva in våra pengar, en stack till en bonde för att köra hö, en annan letade burkar och flaskor för att panta, någon skulle sälja grejor som de inte längre behövde (garageloppis) och jag plockade jordgubbar och sålde. De av oss som det gick bäst för var jag och han som skulle hjälpa bonden att köra hö. Men vann gjorde jag, mina jordgubbar gick som smör för solen och medan de andra donade med sitt så låg jag vid sjön och solade hela eftermiddagen. Den som vann fick sedan de andras förtjänst, men jag nöjde mig med äran och min egen förtjänst den gången.


Sälja röda gubbar är ett vinnande koncept, inte bara då utan även idag.

Nu är det bara några timmar kvar tills jag ska få sova.
;-)


Utmaningen kommer från en blogg till en blogg till en annan blogg.....och så då till min. Man ska lista sex bra saker om sig själv, man kan ju fråga någon om man känner sig träffad av jantelagen, men det är bra om man funderar och kommer på dem själv. Det kan upplevas som mycket med sex stycken, men jag har ju haft natten på mig så efter en del  funderande så kom jag fram till nedanstående rader.

Jag är väldigt mångsidig och kan lite om mycket.
I krissituationer är jag skärpt och kan fokusera, inte alltid fatta de bästa och mest genomtänkta besluten men inte handlingsförlamad.
Har lärt mig att saker och ting springer inte ifrån mig om det inte hinns med på en och samma gång. (om det är bra eller dåligt vet jag inte men det känns bra)
Med mycket träning, svett och tårar så har jag även lärt mig att man inte behöver spara på allt, målet är ännu inte på långa vägar uppnått men jag är på god väg.
Jag försöker att tänka possitivt och leva som jag själv vill bli behandlad.
Sist men inte minst
är jag omtänksam och vill att mina nära och kära ska ha det bra.

Det var det hela :-)




Inte alltid så lätt att komma fram till de bra sakerna om sig själv.

Tänk efter!
Vad tycker du själv att du är bra på?!

Honungen är slut och jag är te-sugen!
Nu ska jag sussa.......
:-)



Om man då som jag råkar arbeta den natten man ska plocka sju sorters blommor för att lägga under huvudkudden om man vill drömma sig bort med sin tilltänkta, så får det då som i mitt fall bli när man kommer hem.


Sju sorters blommor under kudden (kan du sorterna?)

Så när Gozzi och jag tog vår morgonpromenad så passade vi på att plocka blommorna som nu ligger under kudden.
Om man inte prövat så får man inget veta!

Svar meddelas senare under dagen :-)
Känns lite segt att man snart ska ta sig till jobbet när man haft en trevlig dag och är sugen på att vara ledig resten av aftonen. Men det är ju så det är när man är i detta yrket och någon måste ju släpa sig dit.
Började med frukost på bryggan i vår vackra stad. Ciabatta med sallad, tomat, brieost och grönpepparsalami smakade ljuvligt med en kopp te till. Båtarna avlöste varandra och fåglarnas skri hördes över vattnet när fiskarna tog sig upp till ytan.


En vacker träbåt tuffade förbi

Efter en lång skön promenad så begav vi oss vidare hemåt för att tillreda maten. Nypotatis och laxtounedo med limesås och en grönsallad satt fint innan fotbollen på tv började.


Mumsigt gott!

Efter fotbollen satt det fint med jordgubbar och glass.


Jordgubbar med gamaldags vaniljglass, sååååååååå underbart

Nu ska Gozzi få en långrunda innan jobbet så att han inte blir ledsen när matte åker.

Hoppas ni haft en trevlig midsommarafton och att kvällen blir lång och galet rolig!

Puss och kram
:-)
Fotbollen ute på Hasslö skrällde. 4-1 till hemmalaget.
Så synd!
Men det är bara till att bryta ihop och komma igen.









Nu ska jag sova på saken!

:-)
Idag är dagen då många lämnar sina arbeten för några veckors vila från klockan som ringer och alla måsten. Att bara vara, söka det enkla i livet och att ta dagen som den kommer. Lukta på blommor, dricka kaffe i lugnets vrå, vara tillsammans, luta sig tillbaka och lösa ett och annat korsord eller ta bilen för att göra den där resan som aldrig blev av.

Men är det så här det är?



Nu ska jag i alla fall njuta av vad denna dagen har att ge!

:-)




I morgon den 24 juni är det lövmarknad i karlskrona, det är en marknad som har sina anor från 1871 då bönderna åkte in till staden för att sälja sina buskar och blommor som man lövade sina gårdar med. Nu säljs mycket annat på lövmarkande med sina 400 knallar med allt från marknadsgodis, blåklintskransar, träskor till stinkbomber. Lövmarkanden är alltid torsdagen innan midsommar. Vi får se om B-rolle har lust att ta mig dit in en sväng i morgon.
Det ska i alla fall bli bra väder och det brukar ju gynna försäljningen.



Vilken härlig kväll sommaren bjuder på!

:-)
Den härligt pirrande sommarkänslan hänger sig ljuvligt kvar som ett rosa skimmer i mitt hjärta efter det fina bröllopet. Sovmorgon idag, men nu så snurrar tvättmaskinen för fullt. Tvätten som hängdes ut tidigare är redan torr och nästa lass hängdes just ut. Den sena frukosten ute smakade mycket bra. En runda till farsgubben med vovven och där stod det en liten påse med färskpotatis som stilla kokar på spisen. Det ska bli gott med lite dill till och en köttbit. Solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt och gott så länge man befriner sig i solen. Pratade just med min arbetskamrat som befann sig utanför Boris lilla butik i Ullared men där var det mulet. Men de skulle vidare till Örkeljunga så hon tyckte det var bra åkväder. Blev så ressugen när jag innan idag bläddrade i en tidning, så nu har jag drömt mig bort en stund till Moseldalen. Längs den slingrande meanderfloden Mosel, från Koblenz till Trier, löper en av Europas trevligaste vägar. Eller vad sägs om Rimini i Italien eller Soppot i Polen. Vem vet.................


Det är inte bara jag som latar mig idag utan även lurvetass passar på, fast i skuggan.

Nu ska jag ut för att njuta mera av solen!

Lalalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:-)

Sovmorgon = Att jag inte behöver ställa någon klocka :)



Sov gott!

:-)
Det var svårt att lämna den soliga ön igår för att ta sig hemåt mot regn och åska. Att åka ifrån stugan efter en mycket underbar helg med nära och kära och glädjetårar av känsloflöden, det tog emot. Att få vara delaktig i ett bröllop har man ju suktat efter i många år. Eftersom Annelie vill ha ett personligt bröllop så var det sonens flickvän och jag som stod för fotograferandet (900 bilder), vi fixade bröllopsfrisyren själva och även brudbuketten. Efter många timmar med att bläddra i tidskrifter och sökande på nätet så hade Annelie fått en del förslag som hon tycket kunne passa henne. Vi fixade även maten själva med smörgåstårta efter kyrkan och grillat på kvällen för de gäster som valde att vara med på den lite mera avslappnade efterfesten av brudparet. Barnen lekte till sena timmen och alla slocknade nog denna natt med ett leende på läpparna och med nära till skrattet.
Min svärsons tvillingsyster hade köpt en slackline-tools till brudparet som de satte upp mellan två träd i trädgården. Det är en balanslina som tydligen är väldigt användbar såg jag då jag var inne på youtube för att se vad man kan träna på att göra. När alla hade åkt igår så tjuvtränade jag lite för att kunna impa nästa gång vi ska dit upp. Man måste ju visa ungdomarna att man inte är helt ute:-)


Annelie visa hur man börjar med att träna sin balansövning på slackline tools


Jag och W föredrar levande stöd


Man tränar inte bara balansen utan även skrattmusklerna då det är mycket kul när andra ramlar.

Tusen tack till underbara familjen för dessa härliga dagar med er!

Idag skiner solen även på fastlandet

:-)
Inte alltid lätt för en liten kille att inte få klättra, hoppa, snurra och kasa på gräset, blöta ner sig och gräva jord när man har finaste byxor och skjorta med slips och väst på sig.

Att man bara kan vara så söt!


Hålla fint sa mamma


undrar....


.....om det finns några maskar här?

Solen fortsätter att skina på Öland!

:-)
...så blev klockan så där kusligt mycket igen, men aldrig försent för några bilder på det fina brudparet.




Foto; Sara Persson




Vilka underbara dagar på Öland med familjen

:-)
Underbara dagar på Öland



Klockan är sent och det finns hur mycket som helst att skriva om detta sagolika bröllop.
Men jag lovar att skriva mera i morgon.

:-)
Som jag skev i ett tidigare inlägg om mannen i 74 års åldern som hade irrat bort sig och det blev fullt sökpådrag. De hittade honom till slut efter nästan ett dygns letande. Levande men medtagen eftersom han hade diabetes. Men det fanns en annan gubbe som polishelikopterns värmekamera hade fått span på. Gubben hade just suttit vid ån och metat när han tog sin cykel för att börja trampa hemmåt. Det var då den stora helikoptern seglade upp ovanför  hans huvud och följde varje trampsteg i en kilometer. Hatten höll på att blåsa av ett flertal gånger och det tjöt i hörapparaten. När den cyklande gubben var hemma på gårdsplanen så skulle nästan helikoptern landa i kohagen. Gubben tog då det säkra före det osäkra och gick in i huset. Gubbens fru undrade oroligt vad som hänt eftersom hon såg den stora helikopter utanför fönstret på övervåningen.
Jag skrattade gott åt hans historia då han ringde mig på jobbet.
Farsgubben var det som var ute för att kvällsmeta lite och så var det han själv som blev betet.


Vallmo från Öland

Solen har varit här hela dagen!
:-)
Underbar morgon med solsken och så då veta att man inte ska till jobbet på nio dygn. Inte vara ledig men ändå inte till jobbet. Kramade min jobbarkompis som ska ha semester och satte mig i bilen för att ta mig hem till mina kokta ägg, te och smörgås. Funderade lite över Eine och så kom tankarna över på nattens polispådrag. Massor av poliser, hundpatrull och polishelikopter, de letade efter en man i 74 års åldern som hade virrat bort sig med sin bil och som nu inte hittade hem. Polisen hade haft kontakt med honom per telefon men sedan är han spårlöst borta.
Medan jag funderade vidare så ser jag en bil i min backspegel komma närmare mig, han körde väldigt nära så en liten inbromsning från min sida så hade B-rolle suttit som kylarprydnad på hans bil. Jag ser tidningsrubrikerna framför mig "Killen utan hjärna, körde Volvon väldigt nära". Jag hör hur han gasar och beter sig konstigt. Dåre tänkte jag!. Nu råkade det var en 30 väg jag befann mig på och vad gör man då på en 30 väg. Det var just vad jag gjorde, höll 30. Efter 30 blir det 50 och billisten bakom visar tydligt sitt missnöje över min låga hastighet. När det blir fritt från mötande trafik i en miljö det ofta skolbarn rör sig, då kör bakomvarande bil upp vid min sida just innan en kurva. Han kollar på mig samtidigt som han pekande skakar på sitt huvud. Jag ler mot honom en man i 40 års åldern och han gasar iväg för att lämna ett svart moln efter. Ventilerna var nog uppe på huven och vände. Jag ser bilens baklyse  försvinna bort och jag bara önskar att ingen oskyldig blir offer för knäppskallens vansinne. Efter en mil så ser jag att det står en bil utmed vägen och huven är öppen, det ryker lite lätt och det luktade glykol kände jag när jag körde förbi vinkande och med en handfull slängkyssar körde jag hem till min frukost.

Älskar soliga morgonstunder!


Hopp-as vädret håller i sig hela helgen!

Säng säng säng........
Kan man annat än leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Puss puss!
Fick ett lugnande samtal från dottern som ringde för att meddela att Petra och Eine kommit fram och att allt hade gått bra. Skönt att höra så man kunde jobba på utan att vara orolig över det.
Jag hoppas så innerligt att han ska trivas och inte sakna oss lika mycket som vi redan saknar honom.


Vadå tjock.......?

Puss puss Eine Blajne!

Jag ska köpa mig en sliskig bakelse och trycka i mig idag som tröst, det kan hjälpa.
Annars provar jag med en till, en till, en till!
Bättre med ont i magen än hjärtat.



Då var dagen här då våran häst ska flytta hemifrån. Det är en underbar tjej från Göteborg som är hans nya ägare. Alltid lika jobbigt då man ska skiljas oavsett om det är tvåbenta eller fyrbenta vänner. Men nu är beslutet fatta och även om det känns lite jobbigt just nu så ska vi vara mycket nöjda över val av köpare. Han kommer att få det hur bra som helst med nya kompisar och Petra kommer att ge honom den träning och omsorg han behöver.


Gossen i det gröna


Tvätten var ju helt onödig, han har just rullat sig.


Kollade ifall vi hade något mumsigt att bjuda på


Då får det duga med gräs

Annars har allt har gått bra idag med besiktning och lastning
och jag hoppas att häst och den nya ägaren tar det lungt på vägen hem till Göteborg.

Kommer att sakna dig
Eine blajne.




Det blev en liten runda till Ikea igår för mig och dotter med två barn. Alltid kul att kolla in alla nyheter och se om det är något man kan ta efter. Restaurangen fick också ett besök som var mycket uppskattat av W, efter mat blev det glass och en runda i lekhörnan. Några timmar senare så åkte vi vidare med våra fynd för att fixa med grillen.
Grillat sitter alltid fint, med sallad och klyftpotatis.


Gozzi passade på att bli lite kliad av lilla sessan.

Här skiner solen!
Man får passa på att njuta, man vet ju aldrig hur länge.

:-/
En sak är säker, min vänstra tå går inte att lita på. Kan vara att den råkat ut för lite äventyr i vår. Har ett flertal gånger brutit upp en redan bruten tå så den har varit jätteblå. Jag ska inte skriva alla vackra horngubbarord som jag under ett flertal gånger skrikit ut av smärta. Men det som kändes som en behaglig ilning igår inför matchen var bara ett tecken på att den nu börjar att läka.
Jag tycker oavsett att våra duktiga killar borde vunnit igår med tanke på alla stolp och ribskott de hade.
Men det finns en mening med allt som sker och de ska ju mötas flera gånger.
Men då ska  motståndarna få se på andra bollar.




Bra kämpat Dennis, trots din blåtå!

Körde upp till kalmarfamiljen efter jobbet, så det blev frukost, W promenad och sessagos innan sängen.

Solen skiner!

:-)
Idag så hoppas jag att de rätta vindarna ska blåsa i Rödeby då Trions herrar ska inta och äga deras plan.
Jag ska hålla mina tummar så hårt jag kan  och hoppas nu att många av Trionfamiljen är där för att stötta.  Tränare Tomas har säkert laddat killarna med massor av energi inför denna viktiga match.
....och i min vänstra tå så känner jag att det ska gå bra.


Tränarens lille son lirar gärna boll så fort han får tillfälle.

15.00 var det!

Kram
:-)




Snart är det dax för lilla sessan och mitt minsta barnbarn att döpas.


Bilden på sötnosen är tagen på morsdag

Dagen regnade bort och B-rolle har gått igenom besiktingen utan anmärkning, "igen".
De var så skojfriska på besiktningen idag så man kunde nästan tro att de skulle gå på semester hela bunten. Jag vet att ibland så finns det någon där utan att nämna några namn som nästan skrämmer slaget på folk. En gång då jag var där så tog besiktningen 25 minuter, bra att man är noga men man behöver ju inte gå till överdrift. Det fanns inte en kapel, skruv, nippel, kåpa osv utan att personen DNA var där.
I vilket fall som helst så är det skönt när bilen går igenom besiktningen, oavsett hur lång tid det tar.

Nu är det kvällen igen!
:-)

Borde nog inte skriva något om vädret, det regntunga täcke som vilar över oss, som alla talar om. På jobbet, i kön, på stan, på radion, tv, bloggar, facebook......
Så därför så tar jag på mig min nya bikini och lägger mig på min strand madrass och väntar på dig, du varma och goa.

Så då till mina rosa drömmar.
För ett tag sedan så läste jag i en blogg om en tjej som målat sin cykel rosa. Jag tyckte det var en jättebra ide och blev lite sugen på en rosa cykel. Blev därför mycket glad när jag hittade just den cykel jag vill ha i en tidning. Kronans rosa cykel med 28 tums däck, dynamolyse fram och batteridriven lykta bak. Pump ingår, samt en unik registreringsskylt. Kostar 4495 kr.

Så jag säger som en klok kvinna sa till mig en gång.
Bara dröm på du, det kostar inte mer än att önska ett flygplan.



Idag så ska B-rolle besiktas. Håller tummarna för att det ska gå bra, han är ju inte ny precis.
Köpte en liten lampa till bromslyset på Mekonomen som ska sitta mitt på bakluckan.
Tror ni att han gav mig rätt lampa!!!!
Hur svår kan det vara,
eller hur ofta får man rätt grejer?

På med bikinin (under dunjackan).

:-/





Enligt vägverkets beräkningar så görs minst 15 000 bilresor dagligen av alkoholpåverkade förare.
Skrämmande läsning tycker jag. Andelen trafikdödade förare som varit påverkade av alkhol har ökat under senaste åren. Det är yngre och medelålders män som dominerar bland rattfylleristerna.
Idag då jag körde hem från jobbet hade jag en bil framför mig som körde sakta så fort han mötte någon, när det sedan var fritt så ökade han på och färden gick då från mittlinjen till diket som en orm som slingrade sig fram. Man kan ju inte misstänka alla som har ett avikande körbeteende för att köra onyktra, de kan ju ha tappat något på golvet, skriva sms eller annat. Om man nu skulle ringa så hinner ju föraren nyktra till innan man ens kommit fram till polisen.
I dagens läge så skulle man ju aldrig våga gå fram och frågasätta någons körbeteende om de av någon anledning skulle stanna efter en vinglig färd.


Har du druckit alkohol har du ej vid ratten att göra!

Skulle du hindra någon som är på samma fest som du att köra om du vet att personen druckit?
Hur mycket bevis behöver man ha för att ringa polisen om någon kör vingligt på vägen?

:-)
"Viken" är en personaltidning för oss som är anställda inom Karlskrona kommun.
Alltid lika trevlig att få detta färgsprakande lilla informationshäfte i sin hand. Nu mera så läser jag allt. Tidningen har fina bilder och läsvärda texter. Jag och min arbetskamrat var med i ett repotage i förra numret. Fotografen som vi hade med oss halva natten fick plumsa i massor av snö när han skulle fotografera oss på hala vintervägar. Men nu ska vi inte hänga upp oss på snö, det var ju såååååååååå länge sedan ;-).

På första sidan så ser man en bild på bladpersilja som står i en rostfri bunke, någons händer plockar där bland bladen, man kan nästa känna lukten av persiljan när bladen delas från stjälken. Ivrigt bläddrar man då vidare för att läsa ur tidningens innehåll.
Kommunchefen Ingrid undrar med sin överskrift om "hur många vänner har du?". Då börjar man ju genast fundera på det. Jag läser vidare och kan då se att hennes rader handlar om sociala medier som facebook, bloggar, tvitter...osv. Kommunen håller just nu på att ta fram riktlinjer för användandet av de nya medierna.
Ingrid skriver då vidare att även om hon är en nyfiken person så har hon även ett stort behov av intregriet och att det är det som stoppat henne från att vara med.

Men hur är det egentligen med integriteten för oss bloggar och fb användare. Många tror att man hänger ut sitt liv in på sömmen. En del men långt ifrån alla. Jag har snart haft min blogg i två år. Men vad vet mina läsare om mig?
Låååååååångt ifrån allt!



Medan jag stilla sörplar på mitt goda te så läser jag vidare i min personaltidning...

Jag måste ha retat gudarna,
för det är bara regn hos mig.....

:-)
När man har varit borta någon dag och kommer hem så är det ju helt underbart att känna sig välkomnad av en svansviftande hund. Man kan nästan tro att det där dygnet har varit som en evighet för honom. Hade det varit möjligt  att krypa ur sitt skinn så hade nog detta skett. Eftersom han blir så till sig så kan man inte säga något eller låtsas om att man ser honom. Utan hälsningen får komma efter en stund då han sansat sig en smula och han sitter ner. Har man en stor hund som väger runt 35 kilo och är 67 cm hög så kan han ju riva halva huset om han får hållas. När jag kommer hem från jobbet på morgonen så brukar jag släppa ut honom i trädgården en stund, där brukar han springa av sig sin energi. De sägs att hundar inte har någon tidsuppfattning att en timme eller flera inte spelar någon roll för hur glad hunden blir. Men jag märker skillnad på min hund om jag varit borta en timme eller en längre tid.



Många långpromender har det blivit idag för lurvetass. Sonen som varit hundvakt har gått flera långa hundrundor och så fick han en halvmil med mig då jag kom hem.
Så nu har han legat nöjd i sin korg sen vi kom hem.

Nu ska jag kolla om sängen är lika skön som den var när klockan ringde tidigt igår på morgonen.
Med tre snarkande damer i samma rum utan öronproppar så har man ju inte sovit sin skönhetssömn precis...
men kul hade vi....och vad gör då lite förlorad sömn...hihihi

Sov Gott!
:-)

Anders, Göran och Ove blev Asta, Gudrun och Kickan.





Efter en hel dag i Boris lilla butik så smakade det gott med lite djungeldricka.

:-)
Jag måste fixa mig en flaggstång. Nästan alla som har en flaggstång har hissat sin flagga idag. Så fint. Men till nästa år så kan det även vaja en flagga utanför mitt hem. Jag började dagen med att sova, kändes mycket bra efter en natt på jobbet. Sedan så skulle vägen fixas, den hade runnit iväg när allt regn kommit. Men nu så är förarbetet gjort och på onsdag kommer lastbilen med material som också ska läggas på.
Ledig söndag sitter fint det, inte ofta men det händer. Trions damlag spelade idag så det fick bli en sväng dit så jag kunde ta lite kort till Trions hemsida.
Har nu suttit och grejat med alla helgens fotbollsbilder men nu så måste jag besöka sängen för klockan ringer väldigt tidigt. För jag och tre tjejer till ska åka till Ullared.


Bästaste Sara trixade boll medan damlaget slet på plan.

Tack solen
för ännu en underbar dag!

:-)





Oj, oj ,oj vad vi klappade.
Våra underbara Tiongrabbar spelade till sig tre fina poäng idag mot Jämjö. Efter en härlig eftermiddag med den grön-vita familjen trippar man iväg till jobbet med ett leende på läpparna.
Så kommer några bilder från dagens match på världens bästa Dennis.










Så av slutar vi med en segerbild

Ha det så trevligt i denna underbara försommarkväll!

:-)



Idag blir det fotboll på Trions IP kl 15.00. Trion möter Jämjö och naturligtvis har våra killar laddat extra mycket inför denna match. De har ju spelat två bortamatcher efter varandra och hemma är ju alltid hemma.
Så nu hoppas vi på att publiken släpper vardagsbestyren och möter upp på IP för att bidra till den rätta stämningen.


Hoppas Dennis laddat med några "mål" med mat.


Om ni nu inte kan slita er från hemmet så finns ju naturligtvis spelarfruarna på plats för att med flinka fingrar delge er dagens händelser på bloggen.

www.spelarfruarna.blogg.se

Hoppas vi ses!

:-)
Kom just hem från en underbart skön skogsrunda. Så fint med alla blommor, den ljusgröna färgen på blad  och växter, härliga lukter, alla sinnen blev mättade.

Tack för sällskapet!




Nu väntar jobbet!

:-)
Enligt Telia så ska företaget ge snabb service och ha en bra kontakt med sina kunder. Eftersom vi nu ska fixa till vägen och telias telefontrådar går över vägen som ett mönster på en huggormsrygen så tänkte jag att det är lika bra att lyfta av tråden då lastbilen skulle komma. Kl 08.43 så ringde jag upp teliaprivat och efter att jag styckt ett x antal gånger på knapparna så kom jag då fram till kön "du har plats 54 i turordning". Vid ett av vårens åskväder så gick vår bärbara telefon sönder så nu får jag hålla tillgoda med att sitta fast på en radie av två meter. Men jag hann blocka ur diskmaskin, torka av kakel och diskbänk, lösa ett korsord, dricka en stor kopp te, (la ifrån mig luren), hängde tvätt, mera tvätt i maskinen, tillbaka till luren. Sedan blev det nästan lite sport över att se vad jag kunde hinna mellan lurlyssnandet på turordningen. 45 minuter senare så säger rösten " du har plats 21 i kön", men skam den som ger sig. Det kan helt omöjligt sitta mer än en person på deras kundtjänst. En timme och 35 minuter senare så får jag då samtala med en Magnus som ger mig ett annat telefonnummer som jag ska ringa. Där var kön "bara" tio minuter. Efter att ha samtal med en kille som sköter tråd-ner-tagning så var jag ännu mera övertygad om att Telia har gjort sitt i mitt liv. Det skulle nästan kosta lika mycket som gruset att få trådarna bortkopplade en liten stund. Jag frågade bara lite vänligt vad mina pengar gick till som jag betalde på telefonräkningen mer än mina samtal som nästan är gratis eftersom jag sällan ringer på den fasta telefonen. De pengarna gick till service av tråd och stolpar, va bra tyckte jag för att mina trådar kan ju behöva lite service efter att lastbilen har tagit sig fram nästa vecka.

Tack Telia för en givande förmiddag tillsammans med er!



Jag hade i alla fall tur med vädret!

:-/


Jag har ofta funderat över varför jag är så morgontrött. Men jag tror att jag funnit lösningen. Det beror nog på att jag drömmer så mycket. Som för några nätter sedan så drömde jag att jag sökte jobb. Jag fick jobbet men inte på grund av mina betyg och erfarenheter utan för att jag kunde säga vilken färg det var på en lapp som de hade bakom ryggen. Jag gissade rätt, därför fick jag jobbet. En annan natt i veckan så körde jag buss, jag hämtade folk inne i deras lägenheter med en stor buss. Körde upp och ner i trapphusen. Som om detta inte skulle vara nog, så vaknade jag i morse efter att jag varit på bröllop, dansat natten lång med massor av mat och dryck. Inte vilket bröllop som helst utan mitt eget och jag skulle inte få veta vem jag gift mig med. Prästen sa att jag skulle få veta vem min make var när jag vaknade efter bröllopsnatten. Jag vaknade och trodde fortfarande att jag drömde, kände något bakom ryggen och jag fick nästa andnöd. Hörde någon som andades tungt och snarkade. Jag kände med handen lite försiktigt i mitt yrvakan tillstånd, reser mig upp med ett ryck. På golvet ligger Gozzi och drar timmerstockar och min säng är tom förutom mig själv då förstås. Kan ni förstå varför jag inte är utvilad på morgonen.




Härliga underbara ljuvliga sommar!

:-)
Valpgos hos Tina på förmiddagen och en trevlig fika/pratstund och så lite bilder naturligtvis.


Är du min pappa?
(Tina skulle nog inte bli så glad om det hade varit så)


Tillys valp från förra årets kull hjälpte gärna till med passning av de små liven


Ryggsäck och fickor visiterades innan vi fick lämna tomtgränsen...Kan man bli annat än sugen?

Viket härligt väder vi har!

:-)



Inte ofta man kan skriva "min dag på jobbet" men hela arbetslaget har idag varit samlat för att tillsammans med hemvärnet ha sammarbetsövningar.
En mycket givande dag.
Neda kan ni se min dag i bilder.
Så håll till godo!



Efter en härlig solig dag med trevliga arbetskamrater så åkte Sara och jag till Annelie för att äta smörgåstårta. En trevlig kväll med bubbe och bebbegos. Annelie hade bakat en rabarber-jordgubbspaj som vi smaskade i oss innan B-rolle säkert tog oss tillbaka till hemmet.
Tack tjer för en mycket trevlig kväll!

Natti Natti
:-)


Hur kul är det att heta bollkalle om man är tjej?



Men enligt Wikipedia så heter man bollisa om man är tjej
och
Hur ofta ser man en tröja där det står bollisa på?

Det får vi ändra på!

Eller hur?

Heldag med arbetskamraterna i morgon.
Hoppas på fint väder för vi ska var ute.

:-)
Varför ska allt gott vara så himla onyttigt?

Crisp'n crunch är en ny familj (START) gjord av en extra krispig rostad musli med inbakad luftiga puffar och frasiga cornflakes. Frosty Fruit är en smakrik energikick som ger en bra start på dagen. Den innerhåller äkta vanilj, saftiga pumpakärnor, söta bananer, syrliga tranbär och en gnutta honung.

Igår när jag var och handlade så skulle musli inköpas för den andra var slut, det är så praktiskt och bra att ha när man är i stugan. Hittade en nyhet som hete crisp'n crunch "Frosty Fruit", som smakade underbart gott.
Men hur nyttig är den på en skala?
Vad sägs om 60 g kolhydrater eller 470 kcal och 20 g fett på 100 g musli.
Så vill man ju ha lite te, en macka, ett ägg också,
ja då har man ju redan innan dagen ens börjat fått i sig hela dagsbehovet.

Så var den för god för att man bara kan hålla sig till en matsked musli.

Igår så regnade det och blåste på Öland hela dagen. Jag kan inte påstå att jag var ledsen för att jag hade att göra inne, men hunden behövde ju ut. Trots att jag inte gick någon långrunda med Gozzi så hängde det blöta kläder i hela köket. Om det nu är sant som de skriver i tidningarna så ska det kommar högsommar värme till oss.
Det tror jag på när dropparna i pannan byts ut mot svett.

Inte nog med detta, gurktjuven har varit framme igen!



Tills DNA-provet är klart, så finns ännu så länge två misstänkta.


Byggare Bob ser lite lurig ut

Eller, kan det vara.....


...Krösa-Maja

Första Juni idag!

Mot fastlandet

:-)