Förändringarnas år tickar på inför de sista timmarna av 2012. Efter flera års funderande blev 2012 ett år då många beslut blev fattade och genomförda. Avsked är inte min grej precis men jag har genomlidit och faktiskt kommit ur det hela tack vare alla trevliga stunder med nära och kära som alltid finns där med kramar och glada tillrop.
Glädjens månad april 2012 gav mig tillökning i barnbarnsskaran, två små helt juvliga flickor föddes med 25 timmars mellanrum av mina döttrar. Mina stora barnbarn har under året blivit ett år äldre och det är så kul att följa deras utveckling. Min egen födelsedag ska jag sent glömma då det blev fotografering av mig och mina underbart påhittiga barn. Det finns hur mycket som helts att skriva om året som gott men nu tar jag och avslutar det hela med....
Ett
Gott Nytt år
till er alla
 
2013 kommer att bli överraskningarnas år, man vet aldrig vad som döljer sig bakom krönet.
 

Gott Slut 2012
Gott Nytt 2013
 
På återseende nästa år :-)
 
 
 
Vad gör det om det regnar ute när man är ägare till en kamera och har förmånen att ha barnbarn som ställer upp för att roa sin mormor. Lite muta fick vi allt lova som tack för hjälpen, men det var de vekligen förtjänta av.
 
Gullungar
 

Från regn till en strimma av blå himmel idag,
överraskande!
 
:-)
Ibland så känner jag en tröttheten över personer som ska låta allt gå till ytterligheter. Jag skickade för några dagar sedan kvitton till inläsningscentralen för sjukresorna som jag gjort till Växjö. Först ringde jag och kollade ifall det räckte med de uppgifter som jag hade skrivit upp, damen som jobbade där var inte på plats så någon annan svarade i hennes ställe. Döm om min förvåning när jag kom hem i förgår och ett kuvert med kvittona låg i brevinkastet. I kuvertet låg även en lapp där jag skulle skriva i samma upgifter som jag redan en gång hade skrivit upp. Jag ringde damen igår och frågade om vilka kvitton hon ville jag skulle skicka med eftersom hon efterfrågade det i brevet. Jag fick verkligen andas lugnande för att inte få ett bryt när hon svarade mig att de kvitton som jag en gång skickat till henne skulle jag även bifoga i kommande brev. För att jag nu skulle få någon som helst förståelse för att jag skulle skriva en ny lapp så undrade jag när jag ändå hade bemödat mig med att ringa vad hon gjorde med den nya blanketten som jag skulle fylla i ....."den slänger jag när jag fyllt i uppgifterna på datorn", svarde hon mig. Hahaha...eller hur!
 
 
 
Regn idag och 5 plusgrader
och all snö är borta
 :-) Bara en natt kvar sedan är det färdigjobbat för i år :-)
 
 
Ha en bra fortsättning på kvällen!
 
 
 
En jul för många år sedan när vi samlades för att fira jul så pratade vi om traditioner. Jag är uppvuxen med att julgranen kläddes på julaftonskvällen av mamma och pappa, lutfisk serverades aldrig innan julafton, strumpa med julgodis på dörrhantaget som tomten hängt dit, ingen jultomte före sena kvällen och all denna julmat som jag inte ville äta. Syltor och grisfötter, surkål och rödkål, sill i mängder, det värsta var ju att man sedan åkte runt hela julen för att äta av varandras julmat tills man gråt av leda. Jag minns att det bästa var den kokta potatisen och köttbullarna för det var det närmaste vanlig mat jag kunde komma om man då frångår såsen som saknades. Inte nog med detta....jag har även plågat mina barn med julmaten tills just denna julen som jag började inlägget med när någon av de kloka barnen föreslog att vi kan skapa egna traditioner. Svårare än så var det faktiskt inte. Jag kan bara säga tusen tack för det. Som en följd på detta så klär vi granen när vi vill men jultomten kommer fortfarande på julafton...men vem vet....till nästa år så kanske vi flyttat även på det besöket.
 
En tradition som jag aldrig vill ändra på är att få fira julen med min underbara och galna familj.
 
Två av de galna i familjen
 
Tusen tack för min braiga julklapp
jag fick av er mina galna ungar:-)
Det är många som ska ut i trafiken idag för att ta sig till sina kära familjemedlemmar och om vi alla hjälps åt så kommer alla fram dit de ska med hjälp av bra däck, ett glatt humör och ögonen på vägen.
Kom just hem från öarna och vinden har tilltagit och den mörka snöfyllda himmlen speglar sig i det redan mörka vattnet. Vackert i och för sig men med tanke på redan nu rådande väglag och att det kommer mera snö i en vindhastighet på runt 16 m/s som plogbilarna inte hinner få undan.
 
Ett liv är lika skört som glas
 
 
 
Lova mig och dig själv att
KÖRA FÖRSIKTIGT!
På julafton så ska vi äta hemmagjort julgodis som döttararna rullat och kokat och grejat med. Jag längtar jättemycket för de brukar vara väldigt gottiga påhitt som de där flickorna fixat med. Jag tror att jag bara ska ta lite av maten, för man vill ju inte vara mätt tills gottebordet ska dukas.
 
 
Idag har jag sagt Gott Nytt År till en jag mötte
det kändes väldigt konstigt
att året 2012 snart är slut.
 
:-)
För några måndader sedan så började jag läsa Kristina Ohlssons bok Askungar. Men hur det var så blev den liggande för jag tyckte det var så jobbigt att läsa med läsglasen jag köpt på ÖB. Optikern tyckte inte alls det var konstigt att jag inte såg med mina ÖB-glas eftersom jag hade olika synfel på mina ögon. Men nu så ser jag igen och boken den är sååååååå spännande.
 
 
En liten flicka försvinner från X2000 som just rullat in på Centralen i Stockholm. I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av den man som hon först trodde var en prins och befriare. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.
 
Hej då....nu måste jag fortsätta läsa :-)
 
 
Mitt smakminne har spelat mig ett spratt.
När jag var på Willys igår så blev jag så grymt sugen på ostkaka. För det är ju så gott minns jag, men det var ett tag sedan jag åt av den goda massan. Så när jag kom hem så dukade jag upp med sylt och lite lagom varm ostkaka så som jag vill att den ska vara. Men......det blev inte som jag hade tänkt mig...det smakade inte alls så gott som jag minns att det skulle göra. Så om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog inte bli sugen på ostkaka mera, inte i år i alla fall. I dag har jag varit på ett lagom stort julbord, trots detta är matkoman bara förnamnet. Varför ska man äta så mycket, som om det vore sista måltiden varje gång.
 
 
Då har snart denna tisdag,
blivet till onsdag :-)
När jag för några dagar sedan var hos min dotter och bara lilla Ella var vaken på kvällen så åkte kameran fram. Medan vi förberedde så fick Ella sutta lite på en gurka. När det sedan var dags för fotografering så vägrade hon släppa gurkan och när hon väl släppte så blev det illtjut. Så för husfriden och de sovande syskonens skull så fick det helt enkelt bli en gurkätande liten tärna.
 
 
:-)
Vad passar inte bättre än en lite fräckis så här i denna regniga morgonstund
 
En ung kille kommer in på apoteket för att köpa kondomer.
Något nervös så berättar han för apotekaren.
"Jag ska hem till min flickvän på middag och så ska jag få träffa hennes familj
och jag är nästa säker på att jag sedan ska få tillbringa natten med henne".
Precis när killen ska betala så ber han om en kondom till.
Han förklarar: " Min flickväns syster flörtar med mig ibland och jag är säker på att hon gillar mig.
Kanske har jag tur även med henne inatt!"
Åter igen så ångrar han sig och ber om ännu en kondom.
Du förstår att min flickväns mamma är väldigt ung och vem vet även hon kanske får ett gott öga till mig.
På kvällen då alla sitter samlade runt middagsbordet inleder
de middagen med en bordsbön. Efter bönen tar alla upp sina bestick utom
den unga illen som fortsätter be.
Efter några långa minuter knuffar flickvännen till honom och viskar:
" Jag visste inte att du var religiös!"
Killen svarar: "Och jag visste inte att din pappa jobbar som apotekare!"
 
 

Önskar alla en bra måndag!
 
:-)
 
 
Idag tänder jag ett ljus för alla som drabbades i skolmassakern i Newtown.
Det finns inte ord för denna hemska handling.
 
 
 
Många bönder har så stora problem med att folk stjäler på planteringarna att de nu sprider grisurin på sina granar. Inget som man känner när man är där i skogen och springer men när den lilla stulna granen stått inne ett par dygn så luktar det så illa att lukten inte försvinner förrän till påska. Inte utan att jag småler lite åt tanken på den förstörda julen. Jag för min del skulle hellre vara utan gran än fira julen med en stulen sådan.
 
Haha...kul med spegelbilden!
 

Tredje ljuset brinner så fint
nu är det inte många dagar kvar
tills Tomten kommer.
 
:-)
Lurvetass och jag körde upp till mina barnbarn i Kalmar en sväng när vi ändå skulle kolla till stugan på Öland. När man ändå ska köra förbi Ikea så måste man ju bara stanna till för att se om de hade något kul som vi kunde köpa. Mycket bra beslut eftersom jag fick tag på några julklappar som jag tänkt köpa på annat håll och så en påse lördagsgodis till mig. Lite mat fick det också bli, dottern och jag åt deras julbord som fick 3 julgrisar av 5 möjliga. Tyckte nog att förra årets julbord på Ikea var något bättre. Men det kostar ju bara hundra kronor, så man får vara nöjd. Pappas fågelmatställe hann jag smyga lite på igår innan jag drog norr över (och stackars Tomten), men jag stod där inte så länge eftersom det var -10 grader.
 
 
Fredagsmyset väntar!
 
:-)
 
För att inte missa när ljusets drottning skulle träda fram i tv-rutan så ställdes klockan på väldigt tidigt. Te och andra lusse godsaker bullades upp på bordet och med uppdragna ben i soffan inlindad i fleecefilten så kom hon då med ljus i sin krona. Så fint de sjöng och det goda teet har aldrig smakat så gott. Som krona på verket så tittade solen fram och de många dagars skitväder var som bortblåst. Hunden har nu  fått läsa sin morgontidning och jag är redan inne på min tredje tekopp. För att ni nu inte ska tro att det bara är nöjen denna fina dag så har jag även tvättstugan :-)
 
Nikon fick följa med på morgonrundan
 

Hoppas du också fått höra ljuva toner från något luciatåg,
kanske samma som jag.
 
:-)
Mitt nya mobila bredand är så snabbt att jag knappast inte hinner med, men det gör ju inget med tanke på hur jobbigt det kan vara när sådant segar sig eller inte fungera. Det gamla har dummat sig en längre tid så det var riktigt skönt att få skaffa ett nytt som gör att bilder och annat inte behöver ta evigheter att ladda upp. Detta har varit stort för mig men jag har även förstått att många ringar har växlats denna något speciella dag 20121212 kl 12,12. Vid detta klockslag stannade jag till under den gamla eken när Gozzi och jag var ute på promenad. Jag klappade trädets fåriga bark som är hur stor som i omkrets, det där gamla trädet hade gärna fått berätta en del av sin historia för mig.
 
Uppehåll och -10 grader!
 
:-)
När jag gick förbi vår lilla butik på väg hem från hundpromenaden för en stund sedan så läste jag på löpsedlarna och där fanns massor av tips och annat inför julen och det nya året vad det gäller både hälsa och harmoni. Men nu behöver ni inte slänga ut en massa pengar på det för jag ska ge er tio hälsevårdsregler från farfars universal plånboksinlägg från 1933, för visst borde de väl ändå gälla även 2012 :-)
 
1. Frisk luft dag och natt är grundvillkoret för hälsa.
2. Rörelser är liv. Daglig kroppsrörelser
3. Måttlighet och enkelhet i mat och dryck.
4. Nogrann vård av hudens och förnuftig härdning.
5. Dräkten får icke vara för varm eller för trång.
6. En hälsosam bostad.
7. Noggrann renlighet i allt.
8. Regelbundet arbete.
9. Ändamålsenlig vila och förströelse.
10 Ett gagnrikt, på arbete, ädla gärningar och sann glädje rikt liv är slutmålet för all häsovårde.
 
 
Här gick Gozzi och jag idag, men det vita på bilden stämmer inte med hur det ser ut idag.
 
Ha en bra kväll!
 
:-)
 
 
 
 
Snön yrar utanför mitt fönster och jag äter just nu en välbehövlig frukost efter nattens jobb och ur högtalarna dansar toner av Rod Stewart Chrismas. Jag gillar verkligen att jobba när det är sådant busväder som det varit inatt, man blir liksom lite småbusig och inte nog med detta jag har även skrattat så jag har så ont i mina ej musklade magrutor. Snart är det min tur att få sträcka ut för att dra täcket över huvudet, vill vara pigg och utvilad till nobelfesten. Jag har nämnligen förmånen att i stället för att skrapa stol i Blå hallen och behöva stå bland 1300 gäster i toakö en egen lite fest där jag kan utan "vett och etikett" njuta av mina egna läckerheter.
 
 
Hur är vädret hos dig?
 
:-)
 
Jag som trodde att det var kört med mitt bredband efter att jag sååååå många gånger försökte att logga in igår. Men idag så var vi tydligen synkade igen. Det är ju trevligt när man nu vill summera helgen som gått. Njaaa den är ju inte riktigt slut ännu men det är lika bra att passa på att skriva nu när jag har kommit så här långt. Efter en stressig fredag så avslutades den med en trevligt julfest med god mat, roliga lekar och så lite "skaka rumpa". Haha....skrattar bara jag tänker på alla tokigheter. Men efter den stressiga fredagen blev det en desto lugnare lördag med mycket bebbegos och andra trevligheter. Trots att jag nu har ätit så mycket gott i helgen så vaknade jag idag och var så hungrig. Men är det inte värre än så kan det ju lätt åtgärdas. Annars har det snöat och varit mycket kallt på nätterna.
 
 
Hoppas du också haft en bra och trevlig helg :-)
 
Kallt men ingen snö, så jag ska nog inte beklaga mig när jag vet hur mycket snö det kommit på andra ställen i Sverige. Men det är ju så jobbigt att frysa, jag gör ju av med hur mycket energi som helst när jag hela tiden går och spänner mig. Axlarna uppe vid öronen och stela muskler. Ska ta på mig extra mycket kläder inför sista jobbnatten för veckan. Nu ska jag ta mig en stor kopp te för att tina upp efter hundpromenaden. Haha...Gozzi trippade som en fin dam när vi var på väg hem, han tycker inte om att bli kall om tassarna. Jobbigt med att bli blöt och så fastnar det en massa snö under trampdynorna. Men nu ser han nöjd och belåten ut efter mat och hundrunda. Naturligtvis så hann vi ut idag innan solen gick ner, en runda ner till de tomma bryggorna styrde vi nosen och Nikon.
 
 
Min väderuppdatering,  -9 och uppehåll
men mörka moln har klätt vår himmel.
 
Just nu så nynnar jag på Mauro Scoccos nya jullåt
"Årets Julklapp" heter den!
 
"Hej hej December,
med snökaos och försenade tåg....."
(den är såååååå bra)
 
Ha en fin fortsättning på kvällen :-)
......på att sova bort en sådan vacker dag. Solsken, gnistrande snö, barnen åker i pulkabacken och tro det eller ej....min granne kom just hem från sitt bad. Jo..det är sant! Han badar fortfarande ute, nu spolar han upp sig ett hett bad inne för att tina upp. Jag som knappast badar i Sverige på sommaren får nästan krypa ner i ett hett bad jag med för att inte få frossa av tanken. Vem vet, bor jag här ett tag till så kanske jag också kommit på tjusningen med att vinterbada. Nu väntas snart jobbmöte innan natt två av tre ska påbörjas.

Bara en liten uppmuntran
 
 
Här är -1 och solsken och
endast några stackmoln.
 
Hoppas solen lyser 
hos dig också!
 

 
:-)
 
 
 
Igår så firade SMS:et 20 år och jag minns så väl när jag skickade mitt första sms. Satt på spårvagnen i Göteborg när jag fick ett sms från kompisen jag skulle besöka. Året var 1995 och min mobil hade jag bara till att ringa med i nödfall, dyrt att ringa och dyrt att skicka sms kom jag ihåg att det var. Men hur det än var så försökte jag få till ett litet meddelande om var jag befann mig och när jag skulle vara framme. Det jag kan säga om denna lilla upplevelse var att jag på kvällen fick en grundlig genomgång hur man skriv ett sms. Ja... ni kan nog själva fatta att det sms krävde sin kvinna att tolka.
 
 
Slask hos mig,
grått och skitigt,
vart tog den vita snö vägen som föll så fint igår?
 
 
 
 
 
Det säkraste sättet att ha koll på vädret är att titta ut genom sitt fönster.
Här snöar det just nu och det är -6.
Framförhållning är svårt att ha när prognosen ändrar sig hela tiden.
 
 
Hoppas morgondagens prognos inte stämmer
för då ska det regna.
 
:-)
 
 
Så fort det kommer lite snö och det börjar pyntas i stugorna så trippar de små tomtarna fram 
från sin vrå. Tur Gozzi gillar småfolket.
 
 
Kvällspromenaden var underbart
härlig med all snö som lyser upp.
 
:-)
Första advent och det snöar. Hunden blev som tokig idag då han fick komma ut på morgonrundan. Nu är det lite stämning här inne med tända ljus och snön som faller utanför. Frukosten serverad och alla grannar är vakna. Jag råkade få igång brandvarnaren när jag stekte bacon. Nu vet jag att den fungera. Sova ett par timmar nu efter nattens slit så får vi se vad denna dagen har att erbjuda .
 
 
Halsontet är på övergång
mycket silverte hjälper och lenar.
 
Tänd ett ljus och låt det brinna,
låt aldrig hoppet försvinna.......
 
:-)
 
 
 
 
 
 
Det är bråda dagar för stackars Tomten som har en vecka mindre på sig detta året för att hinna med alla sina sysslor innan julafton. Jag fick en liten skymt av honom igår då han gav sig iväg på sin Grålle.
 
 
Nu går jag för att dra täcket över huvudet,
när jag vaknar vill jag att solen ska vara kvar och halsontet borta.
 
Ha en bra dag alla!