Önskar er en fantastisk jul!
 
❄️🎄🎁
Kan det bli annat än perfekt när man ger bort päron och så kommer de tillbaka i burk.
Jag bugar och bockar för den smarriga upplevelsen.
 
 
Natti natti!
 
😇
 
Vilken lycka när jag fick en te-kalender av min svärdotter till första advent. Varje dag fram till jul har jag en ny smak att njuta av från min kalender. Vad sägs om päron & vanilj, eller karamell, vilda jordgubbar, kvidevitt eller som dagens söta vita te med smak av ingefära, lakritsrot, citronskal och peppar som hette Shangri-La. Ni mån tro att jag njuter. Längtar redan efter morgondagens te med smak av solros, blåklint, röda vinbär som heter Fiesta, sommarkänslan är hög på den. 
 
 
 
 
Nu är det dags för lite julklappsstök 🎁
 
😅
Inte ofta jag blir glad över att diskhon står full av odiskad disk när jag kommer hem från jobbet, men idag så var det väldigt skönt att doppa ner händerna i det varma skummande vattnet. Vi har bara haft minus 6 grader som mest i natt men jag är fortfarande lite beroende av värme trots att jag redan varit hemma 14 dagar. Idag är det redan ett år sedan jag flyttade in i min lya inne på Trossö, jag triv förhållandevis bra även om lantluften lockat mig mer sedan jag kom hem från Australien. Vet inte vad det kan bero på men troligtvis är det den sköna hösten som kan vara anledningen. Får köra till stugan på Öland några dagar så går det nog över. Nu ska jag titta på lite foto från min resa innan jag kryper ner i den sköna sängen. 
 
 
 
Ha en bra måndag!
 
😃
 
Innan vi åkte till Australien så pratade sonen och jag om att åka till ett ställe där han och Jenny hade varit på förut för att campa någon natt när vi skulle komma på besök. Jag älskar att campa, ett krav är att det måste vara rätt så ensligt så att jag inte behöver att trängas med allt för många andra. Dagen det  var dags hade sonen lånat en bil av sin kompis och efter en timmes bilfärd så stannade vi till vid en liten butik för att köpa lokalt vin, som vi sedan skålade med under den bara himlen. När vi var framme vid vårt lilla ställe så satte vi upp tält och förberedde för kvällen/natten innan vi dukade upp maten vi hade med oss. När vi satt där i månens sken så såg vi något som inte såg ut som en fågel utan mer som en fladdermus.Flygandet upprepade sig några gånger tills sonen såg en liten Australiensk flygpungekorre kika fram bakom trädet som stod väldigt nära oss. Naturligtvis så var jag ju bara tvungen att kolla upp denna söta lilla svävare när jag kom hem. De glider med hjälp av ett hudmenbran som sträcker sig mellan frambenet och bakbenet. En väldigt söt liten nyfiken glidare med pigga små ögon. Det sägs att de kan glida upp till 100 meter men vanligast är 45 meter mellan träden. Suger glider är ett av de få däggdjur som kan bemästra sig i luften. Tyvärr så var det alldeles för mörkt att ta ett foto på glidaren även om månen och stjärnorna gjorde vad de kunde för att lysa upp.
 
 
Ledig fredag!
 
:-)
 
På radion spelas det julmusik dagarna i enda, på TV så pysslar Ernst Kirchsteiger runt bland kvistar och barr. Jag har inte många tv-kanaler att välja på men när Ernst stökar runt så byter jag gärna kanal eller så stänger jag av burken. Vet inte varför jag inte synkar med denna folkkära person. Däremot när jag körde upp till min kompis igår så hörde jag honom på radion, ett program där lyssnare kunde ringa in för att få tips eller svar på sina undringar ang juliga ting. Blev lite imponerad av mig själv över att jag inte bytte kanal utan körde vidare med hans röst som faktiskt lät riktigt behaglig genom högtalarna. Hur som så pratade de om älgfärsbullar, något som jag tycker är mycket gott. Damen som ringe in undrade över hur mycket anjovis hon skulle ha i färsen???? Jag spetsade öronen och blev då någon sekund osäker på om jag hört rätt, tänk så lite man vet om den stora värden trotts att jag varit på andra sidan jordklotet. Jo då..... tre små anjovisfiléer skulle ner i färsen men absolut inte flera enligt Ernst. Man skulle bara ana smaken utan att veta vad det var man kände, och naturligtvis då fråga personen som gjort dessa utsökta bullar om vad det var som förhöjde smaken.  Jag måste bara fråga, har ni möjligtvis testat detta?? Ernst har verkligen satt griller i huvudet på mig.
 
 
Idag ska jag fika med tomten :-)
 
 
Hörs!
 
:-)
 
Vaknade till att en liten hand låg och klappade mig på kinden. Mitt lilla barnbarn fick följa med mig hem igår då jag var och hälsade på. Dotter jobbar också väldigt mycket nu så för att slippa vara på dagis hela tiden så tyckte N och jag att en dag hos mormor skulle passa bra nu när jag var ledig. Långfrukost med lite av varje och nu medan N förbereder för att trollen ska rädda Anna från sin isiga dvala så passar jag på att skriva några rader här. Hela min säng är just nu full av sovande troll. Vem vet jag kanske får sova på golvet i natt om trollen inte hinner vakna innan det är dags för mig att krypa till sängs igen. Nu har vi lite att stå i :-)
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Skinkmacka gånger tre, citronte och ett stort glas proviva med smak av hallon granatäpple står just nu uppdukat efter nattens jobb. Veckans 50 jobbtimmar är nu avklarade och jag kan med gott samvete ta mig veckans längsta frukost. På tal om halsontet från helvetet, huvudvärken och febern så är den som bortblåst, inte med hjälp av Gorm eller Helga dock utan av universalmedlet ingefära. Jag vet inte hur många gånger som denna rivna rot har räddat mig från att bli liggande i sjuksängen.
 
Hahahaha.... nu ska ni få höra!!! I förgår blev jag uppringd av en man som undrade om jag kunde hjälpa till med att spela upp en teater på Grevagården, teatern handla om en familj som firade jul någon gång på 1700-talet. Naturligtvis så tackade jag ja eftersom min roll inte skulle innebära någon större uppoffring för min del då jag i slokhatt och rock skulle bära runt på en stor stjärna och en lykta. Pjäsen var väldigt uppskattade för de ca 80 barn och vuxna som var där under två olika föreställningar. Föreningen som spelade upp pjäsen är ett gäng som träffas för att dansa, studera 1700-talet, spela teater, sy tidsenliga kläder samt göra utflykter till olika 1700-tals gårdar. Grevinnan i pjäsen hade en fantastisk fin klänning som hon sytt själv och om jag vill fick jag mer än gärna låna någon av hennes egengjorda verk ifall jag vill vara med på någon dans eller om jag skulle kunna tänka mig att vara med i deras teatergäng. Vem vet, jag kanske lägger undan stickorna nu för att sy upp mig en snygg 1700-tals klänning.
 
 
 
Nu mina vänner blåser jag ut andra ljuset
i adventsljusstaken för att sova en stund.
 
:-)
 
 
Jag är så vädersjuk idag, regnet har smattrat på rutan och jag har inte ens brytt mig om att leta upp några kläder att ta på mig. Min mjuka morgonrock har fått värma min frusna kropp. Jag vet inte hur många koppar te jag druckit med ingefära, eukalyptus, honung allt för att killet i halsen ska försvinna. Jag vill INTE bli sjuk. Ska ju jobba i helgen så det är bara att ladda inför den och att Helga inte blir lika elak som Gorm. För det tar så mycket energi när man måste vara på sin vakt hela tiden när det stormar i mörkret. Nu är det lika bra att jag tar mig i kragen, för nu ska det bli lunch på något trevligt ställe, allt för att pigga upp mig.
 
Kom just på att jag glömt att berätta om det svarta svanparet som bor i dammen bara några steg från sonens boende i Australien har fått två stycken ungar. Jag blev så glad över att se den lilla familjen. Denna gången såg jag många svarta svanar på olika ställen som huserade i små dammar som fanns runt om där vi passerade när vi var på utflykt.  Mycket trevligt!
 

Trevlig fredag!
Hoppas Helga är snäll under sitt besök :-)
Svart svan,
Efter en intensiv natt på jobbet med trevlig kollega så satt frukosten som en smäck när jag kom hem. En ledig natt innan det är dags att sätta tänderna i jobbhelgen. Men det är inte förrän i morgon så innan dess blir det massor av trevligheter som måste hinnas med.
 
 
 
9 plusgrader i natt! Perfekt för en fryshöna som mig :-)
........ så finns risken att man vaknar tidigt, alldeles för tidigt. Har varit intensiva dagar med mycket på jobbet om nätterna och APT- möte samt utbildning i genomförandeplan på dagtid. Så när jag bara skulle läsa lite havliggande på rygg efter middagen igårkväll i soffan med sköna filten på mig så kom John Blund svepande utan förvarning. Vaknade i soffan med tidningen i ansiktet, famlade mig in i badrummet för rengöring av ganityr och så stupade jag i säng igen. Men, när jag fått mina timmar så vaknar jag oavsett tid på uret. Så nu är det snart dags att äta middag 😆.
 
Trädet och dess bakgrund på bilden nedan är ett väldigt populärt ställe att ha som bröllopsfotografering Ägarna tar en slant för lånet, men det hindarar inte de brudpar som önskar denna vy som bakgrund. 
 
 
Mitt i veckan!
Det som inte blev gjort igår, kan förhoppningsvis bli det idag 😃
Blundar och njuter av min resa, kom att tänka på att vi inte bara hade det fantastiskt, utan vi käkade gott också. Mycket fixade vi till själva hemma hos oss eller hos Dennis och Jenny. Så fanns det även dagar då andra fick förmånen att laga något smaskigt till oss. När vi var i Brisbane så besökte vi en liten restaurang som erbjöd lite av varje, inte utan att man blir lite småsugen när jag ser fotot.
 
 
Nu får jag övergå från dagdrömmeri till
sovdrömmeri 😉
God morgon till er!
Brisbane,