Sonens flickvän som också huserar här i Australien pluggar en kurs på distans i digitala verktyg i förskola. I ett av sina arbeten skulle hon klippa och klistra lite med ett foto. Måste bara få visa detta foto eftersom det blev så bra. Det gäller att ha fantasi och intresse av bilder. 
 
 
Idag blir det upptäcksfärd! 
Fortsättning följer 😀
Känguru,
Jag gillar verkligen alla dessa ödlor som springer runt här i Australien. Här i Mooloolaba så träffar vi på dem varje gång vi ska ta oss ner till havet. De små ödlorna är mera skygga än de som är större. Troligtvis så vet de väl att ingen hinner att fånga dem ändå. När vi var på vår lilla utflykt så kom det två godingar fram för att kika på oss. Som tur var så hade sonen sin kamera redo för att fånga en av dem på bild. Visst är den söt? 
 
 
Nu är det dags för dagens träningspass!
 
😎
Ödlor Mooloolaba,
Resan hit gick mycket bra så när vi landade i Brisbane så blev jag förvånade över att redan vara framme. Några dagar med massor av utflykter har vi hunnit med då sonen fått låna bil av en kompis. Vädret växlar mellan sol och åskväder, men det passar oss perfekt eftersom vi njuter av både och. Här är så fantastiskt att man nästan inte vill lägga sig för att sova, vill ju inte missa något. Som tur är så sköter kroppen själv när det är dags för ögonen att slå igen, igår så somnade jag visst mitt i en mening 😊. Till min lycka har det svarta svanparet fått två ungar. (foto kommer). Jag blev så glad då jag kom till dammen, var bara tvungen att gå dit så fort jag kom hit för att hälsa att jag var tillbaka. De kom simmande direkt för att visa upp sina fina ungar, kan ju även bero på att vi hade bröd med oss. Nu ska det långpromnenad! Passar på att vila mig lite inför milen. 
 
 
 
Hörs snart igen!
 
☀️😎
Mooloolaba,
Det är många som undrar om jag har resfeber nu. Ärligt så har jag inte en aning för jag vet inte hur det känns. Det som jag vet är att jag bara har 10 arbetstimmar kvar av veckans 30. Så när jag går av i morgon så är jag ledig från jobb och andra måsten i över 5 veckor. Mycket på min "att göralista" är inte klart men jag reser ju inte förrän fredag morgon så än är de många timmar till. Helt ärligt så det jag inte hunnit tills dess är nog inte större problem utan att det kan vänta. På många sätt så blir det en annorlunda resa denna gången även om målet är detsamma. Mitt lilla barnbarn med tillhörande moder blir kvar hemma i Sverige, det kommer att bli otroligt tomt utan barnbarnet på flyget och under vistelsen i Australien. Min älskade Gozzi som lämnade jordelivet i våras har jag inte behövt att ombesörja boende till och all denna oro som varit i samband med honom tog sitt av energin. Ovanligt att bara ha sig själv att hålla reda på. Men det är väl bra att träna på det också. Pratade med sonen för en stund sedan........ vad jag längtar!
 
 
Tvättstuga väntar!
 
:-)
Så varför inte stanna upp ett ögonblick och njuta av stunden 💕
 
 
😃
Avslutar barnbarnshelgen med en fantastisk solig höstdag! 
 
 
Nattinatti!
 
😄
Läste en studie som visar att barn som tränar aktivt upp sin benstyrka de sista åren innan puberteten minskar risken för benskörhet och olika typer av benbrott. Får verkligen hoppas att det stämmer eftersom risken för min egen del att få benbrott minskar. Med tanke på att jag kom sent in i puberteten så hade jag ju några extra år på mig att jobba med benstyrkan. Den som lever får se.  
Läste också att män har bättre sömn än kvinnor. Var sjätte kvinna tycker att man sover dåligt medan bara var tionde man tycker att sömnkvaliteten är dålig. Eftersom nu kvinnor bör sova mer än män så är det ju inget bra resultat av den studien. Om man vill förbättra sin sömn så kan det vara idé att flytta till Gotland eller Östergötland - där sover nämligen befolkningen bäst i landet. Jag märker stor skillnad på min sömn när jag är i stugan på Öland, det märkte jag även då jag hade huset så det beror inte på lantluften eller att jag är ute mera. Min sömn är ju inte den bästa i världen men det är sällan jag är hängig och trött, så för min del så får jag väl den sömn jag behöver. 
 
 
 
Lördag och snart tid för pizzabak 😃
.....dansar jag och barnbarnen på bordet. Sent igårkväll tog jag min packning och drog till Kalmar. Barnbarnen och jag ska ha en hel helg för oss själva medan de stackars föräldrarna ska åka iväg för att ha tråkigt utan oss. Snart blir det skogspromenad ska bara bli klar med morgonfixet till Alfons nynnande från TV-rutan. Undrar ifall jag kan beställa lite solsken till promenaden, det kan väl inte vara för mycket begärt. Eller hur?
På fredagar är N ledig från förskoleklassen, men hon tycker det är så kul att träna på att skriva bokstäver så hon ha alltid sin lilla bok nära till hands. Trots att det är många år sedan jag själv lärde mig skriva så minns jag hur tråkigt de var med de där böckerna då man skulle skriva sida upp och sida ner med samma bokstav. Jag ville lära mig skriva sagor och läsa böcker, traggla var inte min starka sida. Men det var säkert något bra med det också.
 
 
Trevlig fredag mina vänner!
 
😃
Kom till kassan idag City Gross och inte märkte jag något ovanligt. Men när jag hade betalt så sa kassörskan vänligt att jag gärna fick ta en ros för besväret med att de hade bytt kassasystem. Naturligtvis så tog jag en ros, alltid trevligt att få en ros på morgonkvisten efter en intensiv natt på jobbet. När jag kom hem och hade vecklade ut kvittot på en halvmeter för några få varor, det kan det ju varit anledningen till att jag fick en ros för det besväret.
 
 
 
Varför inte köra till jobbet en runda!
Detektivjobb väntar på mig 😜
 
Alltid lika spännande när den nya årskalandern är inköpt. Helt ren från måsten och trevliga stunder. Det första jag ska skriva in är alla födelsedagar som ska firas. Många som fyller jämt nästa år och det kräver ju sin planering. Mamma vill nog ha hjälp att fira sin dag och känner jag sonen och dottern rätt så vill nog de också ha hjälp. Som tur är så klarar jag mig några år till för egen del, trots att jag älskar att fira. Jag ska köpa en fin penna i morgon i bokafären som jag ska ha när jag ska skriva in alla trevligheter som ska hända. Ska nog vänta med att skriva något tills jag kommer hem från Australien. Vintern är ju lång.
 
 
 
Då var det dag för jobb igen!
 
😄
 
Mitt senaste loppisfynd kan användas som vas på sommaren och mysbelysning på hösten! 
Perfekt eftersom jag behöver mycket mys för att hålla värmen så här års. Lite oroande med tanke på att det kalla bara börjat. Tur jag snart ska åka iväg för att värma upp mig 😀
 
 
 
Nu är det dags för sängen
efter en intensiv dag!
Klockan larmar tidigt i morgon 💤💤💤 
 
Idag är ingen vanlig dag........för idag ska mitt äldsta barnbarn firas.
Grattis min fina och älskade Linnéa!
 
 
Nu ska det förberedas!
Mat och tårta, mums!
 
:-)
 
....och nu håller det på att gro inne i min hjärna. Jag hoppas att jag kan hitta alla ting runt om i kring som krävs för att det ska bli en stark och stadig planta. Spännande må jag säga. Mina första samtal är redan avklarade, men det är bara några droppar av all vätska som behövs. Fortsättning följer....... håll tummarna!
 
 
Önskar er en fortsatt underbar dag!
 
:-)
Ombyte förnöjer tänkte jag när jag tackade ja till att hjälpa till på ett stort kalas för två 40-åringar som skulle slå ihop sina födelsedagar. Det är så kul att vara behjälplig på stora kalas eller bröllopsfester. Jag gillar farten och stressen och glada gäster. Maten var fantastiskt god och det var många ny smakupplevelser som både gäster och jag fick ta del av. Så när jag kom hem i natt på småtimmarna efter att ha varit språng i tio timmar så smakade teet gott och soffan var ovanligt skön.
 
 
Söndag!
Då laddar jag för en jobbnatt på Öarna :-)
 
Varför frångå en trevlig fredagssyssla. Tredje helgen på jobbet. Massor av kramar, en dansant dam, en smaskig kaka i en bur, fina ord och annat trevligt väntar på mig så varför skulle jag välja att göra något annat.
 
 
Ha en finfin kväll!
 
:-)
Förlåt! Jag bara citerar en som var på samma möte som mig igår. Jag hade varit och sträckt på benen, hämtat mig en kopp choklad och när jag kommer in i rummet så ser jag ett så vackert träd i alla dess färger utanför fönstret. " Vilket underbart vackert träd" säger jag högt, "jävla höst" hör jag då till svar från en av deltagarna. Hon såg inga vackra färger eller kände någon speciel höstluft, allt var bara grått och trist och fruktansvärt tråkigt. Jag tyckte riktigt ärligt synd om henne att det inte fanns något litet att njuta av nu när det är så vackert i naturen. Jag gillar inte mörker, höststormar, kalla nätter, gråa dagar, men jag gillar alla dessa färger som naturen bjuder mig på alldeles gratis. 
 
Idag såg jag Tomten letandes efter julklappar i containern. Bra att var ute i god tid.
 
😄 
Det gäller att hålla i hatten idag ifall man sticker ut näsan. Som tur är så skiner solen för att lätta upp. Innepyssel och lite plock för min del innan jobbmötet. Samtalet från sonen i Australien var ju ett trevliga avbrott i städningen. De satt på bussen och var påväg hem från Coles där dagens middag hade inhandlats, så nu skulle de hem för att laga mat och ta ett dopp i poolen. Det lät ju trevligt! Eller hur? Sa jag förresten att det var sommarvärme där...☀️! 
 
 
 
Ha en bra dag!
 
😃
Sommar och sol.....tralalalaaaaaa! Vad jag blir glaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaá när jag tänker på att sommaren väntar på mig. Här kommer jag att sitta för att intaga min gröt och mitt goda te om några veckor. Tillsammans kommer vi att lösa värdsliga problem, få starka ben och må så sjukt bra att jag inte finner ord.  Om jag längtar???? Nääääääää inte det minsta <3
 

Ska bara jobba, packa, träffa vänner
och njuta av hösten först :)
 
 
 
Mooloolaba,
Jag kan inte sluta njuta!
 
 
Natti natti!
 
:-)
Under en av mina skogspromenader så fann jag detta något kala träd som jag misstänker heter saltstensträdet. Har försökt att googla men jag hittade inget som stämde in på min beskrivning. Letade efter små skott men de har väl inte hunnit slå rot ännu. Såg små slag av klövar runt stammen, djuren verkar gilla trädet i alla fall.
 

Nu ropar sängen!
Hoppas jag hinner lägga mig innan jag ska upp igen :-)
Tvättstuga, trappstädning, fika på stan och lite annat plock har denna fredag bjudit på. Så var det jobb igen, hur gick detta till, två jobbhelger på raken. Men jag har ju ändå inget annat för mig så jag kan ju lika gärna vara på jobbet...... eller inte. Det vackra vädret håller i sig och kvällarna är fantastiskt fina även om det vissa nätter är lite kyligt för en fryskyckling som mig. Sätter man sig i solen dagtid så kan det precis lika gärna vara sommar. Stämmer prognosen så får vi fortsatt fint väder. Inte mig emot.
 
 
 
Trevlig kväll!
 
:-)
Min pappa är en riktig pumpaodlare. Allt från prydnadspumpor till stora runda köttiga pumpor. Ingen höst utan pappas pumpor. Han radar upp dem snyggt och prydligt på traktorvagnen så att man lätt kan se alla i sin helhet. Det bästa är att jag alltid får välja först, helt ärligt så tar jag mig friheten att göra det :-) 
 

 
Torsdag och jag är ledig!
Jippi :-)
Jag älskar att fylla år. En gång om året är det bara min dag. Att fylla år är inte som mors dag, då är det så många andra som ska konkurrera med mig. Att få samla mina nära och kära för att fira bara mig är så ljuvligt. Att få paket och födelsedagskramar och få bjuda på mat och gottigheter är det bästa som finns. Det där med att åldern är en siffra stämmer absolut in på mig, jag har varit förskonad från åldersnojor och andra kriser som har med åldern att göra. Men det är lika dant varje gång man fyller år,  påpekandet och pikarna om att nu minsann kan man inte göra så och inte göra si för det passar sig minsann inte. Mig veterligen så står det ingen åldersgräns uppåt på varken studsmattan, lekplatsen, kläder eller hur pass barnslig man får vara. Hur som så börjar ju åldrandet vid födseln och inte vid 30, 40 eller 50 år. Sådant som inte blir bättre har jag slutat att klaga på eller lägga energi på för länge sedan. Dagen till ära så sken solen för full kraft och alla var vi samlade utom sonen i Australien men tack vara dagens teknik så var han inte långt borta. Det enda som förändrades med min födelsedag är att jag fick några skrattrynkor till och att mitt hjärta fylldes med massor av energi.
 
 
:-)