Ångrar att jag köpte lördagsgodis redan idag. Nu står påsen där och retas med mig och jag som är så sugen.
Måste hålla mig tills i morgon!



Snart är det lördag!

:-)
Uppfödaren hade lagt ut lite bilder på den senaste kullen som hon kallar C-kullen på sin valpblogg
och jag vill ha denna lilla sötnosen!!!





Gozzi nicka instämmande.
"jag är redo för att bli storebror nu"

:-)
Vad vi firar ikväll när vi står där vid brasan och värmer oss medan korven blir bränd och ryggen iskall kan ha sina olika orsaker. En del bränner det gamla för att få plats med det nya. Några eldar för att fira våren och andra för att fira heliga Valborg. På min tid innan denna tiden då jag var häxa samlades vi alltid för att hedra våra döda för gränslandet var som svagast denna natt.


Får mig att tänka på Karin Boye, "Ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka....."

Försökte sova en stund då jag kom hem från jobbet , vaknade av en dröm som jag trodde var verklighet. Försökte somna om igen tillbaka till min dröm men den förblev bara en dröm.

:-)
De som inte vet vad de ska göra i helgen så kommer här två heta tips!

Tips nr 1.  Konstrundan i Blekinge med start den 1 maj 10-17 missade man något den dagen så misströsta inte för de har även öppet den 2 Maj samma tid 10-17. Kan även här komma med ett förslag, bakstugan i Skrävle håller öppet där det bakas surdegsbröd (mycket gott kan jag intyga då jag har haft förmånen att förhandssmaka). Kör mot Sälleryd avtagsväg vid affären och så är det bara att följa brödbakslukten. Åke Franzén håller i det hela och han ställer då även ut teckningar, måleri, illustration. Varje konstnär säljer 15 st signerade orginalverk för 100 kr i form av en lott då man även kan ha turen att vinna ett verk till ett värde av 1500 kr.


Ännu hetare tips och
ett måste, matchen som Trion spelar mot Noplen kl 15.00 i Fågelmara den 2 Maj som då är en söndag. Glöm ej att sjunga upp och medtag fikakorg, panderoller, trummor, vimplar samt ett glatt humor.

Ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir!!!!!


Gozzi kollar vad som bjuds från Gubben Rosenboms hand

Snart dax för jobb igen, ska bara först.

Bättre med en tia i handen än en tjuga i foten.

:-)
Plastikpanik

Hur gjorde man förr?
Korsett och snörliv!

En plastikkirurgs dag
Ögonbrynslyft och bakåtdragning av öron
fettinjektioner i kinder och läppar
hakförminskning
botox i panna och i T-zonen
bröstförstoring och lyft
fettsugning av nacke, midja, höfter, inner- och ytterlår
och sist men inte minst
rumplyft

Trenden att unga tjejer som lägger sig under skalpellen har åter igen ökat.

Bloggaren Kisse som är många unga tjejers förebild i bloggvärlden förstorade nyligen sin bröst till storlek E.
Grattis till henne!!
Eller?



Från snörliv till kniv

Nio minuter om dagen
ger
rutor på magen.

Puss och kram
:-)



Jag lovar att det är i ordets rätta bemärkelse när jag skriver att denna dag är en dag att minnas. Denna sista onsdagen i april 2010. Jag har lärt mig att man inte ska råka välta ner en plastflaska med olja från översta hyllan i skafferiet när man har en tid att passa. Man ska alltid förvara olja så nära golvet som det bara går. Men hur konstigt det än låter så var det mera olja på golvet än vad som ryms i en enlitersflaska. Konstigt! Hur gick detta till? Men en sak är säker olja är som granbarren efter julgranen, jag lär att få torka många gånger innan allt är borta.




Hoppas att det hänt något kul för dig idag?

I natt är det fullmåne så passa på att ställ dina frågor och funderingar till mångubben,
han brukar komma med kloka och väl genomtänkta svar.

:-)
Kan tyckas vara en helt vanlig onsdag, men det är den sista onsdagen i april 2010 och den kommer aldrig mera tillbaka så se nu till att göra något roligt så att du kan minnas den med glädje.




Det jag hör glömmer jag,
det jag ser minns jag,
det jag gör det kan jag.
(Kinesiskt ordspråk)

Puss och kram
:-)
Inte många av mina ärende som blev avbockade idag. Allt tar ju sådan tid, köer, fundera, lite prat här och lite prat där och så massor av kolla-pilla saker. Så mycket fina kläder det finns, vårkläder är alltid kul att kolla på och de finns i massor av fina ljusa färger. Men jag föll inte för frestelsen att handla något som inte stod på min lista :-)
Vilken tur att man inte behöver gå till banken så ofta, hur lång tid fick man inte sitta där och rulla tummarna då. Skulle lämna in min gamla betaldosa som varit bort i ett år men som nu är återfunnen. Jag fick lösa ut en ny för 250 kr, men om den gamla dök upp så skulle jag få pengarna tillbaka. Banken och apoteket är hur dryga som att köa på, apoteket är nog ett snäpp värre när jag tänker efter för där ska det hostas och nysas också, banken kan man ju i alla fall kolla när andra räknar sina pengar.

Mitt första träningspass för bättre magmuskler är avklarat och det var inte utan att jag fick mjölksyrevärk, kan inte fatt hur de små magmuskler jag har kan göra så ont. Så nu är jag ett steg närmare magrutorna.


Mini bananer

Låt inte gårdagen ta för stor del av dagen.

:-)
Blev lite paff då jag kom ut idag när jycken skulle få sin första nosa-kissa-promenad när det inte blåste isvindar som det gjort nu de senast dagarna. Gick en skön runda i skogen och tusan ta mig så var det nästan vårvindvarning. Nu tittar solen fram också efter att ha varit täckt av en grå himmel. Då kanske det är ännu goare ute nu när det är dax för nästa runda, denna gången bara till brevlådan.
Räkningarna är betalda och idag blir det en tur till staden, kom-ihåg listan är lika lång som önskelistan till jultomten.
Så det är bara att sätta igång så att man kan börja bocka av innan dagen är slut.


Sötis vovve

Ha det gott!
:-)




Medan jag satt i solen och hade det bra så passade Gozzi på att busa runt med en lite kompis.


Gozziz mjuka öron var roliga att tugga på och hänga sig fast i.


Skrik mig inte i örat!!!


Halllllllllååååååå, hjääääääälp han dog!!!


Gick du på den lätte???

Behöver jag skriva att Gozzi just nu ligger helt utslagen i sin korg efter allt busandet.

:-)
Platt mage på 8 minuter?

Fyra övningar som tar 8 minuter vaje dag i 12 veckor ska enligt detta träningsprogram ge mig en vältränad mage, med början idag. Tre träningsdagar en vilodag och så börjar det om igen. Bort med de klassiska situpsen, träningen går ut på att man ska ligga helt stilla - om än i någon ansträngande kroppsposition- men ändå helt stilla. 6-8 veckor skulle det ta innan man skulle märka av början till den vältränade magen.

Härligt!



Fortsättning följer!

Solen väntar på ett vinterblekt ansikte
:-)
Vad passar väl bättre en söndagskväll än att avsluta veckan med lite mat och trevligheter efter en eftermiddag på IP. Något frusen efter två timmar på skuggsidan. Mina händer har återfått sin naturliga färg och fötterna har tinat upp. Även att det var skönt i lä så var det kalla vindar. Men så är det ju inte sommar heller, kunde ju tagit på mig mera kläder.
En ledig söndagsnatt passade mig ypperligt.
Tror att det ska bli en vana.
Fotbollen gav inga poäng till vår grönvita kämpar men det är inget att hänga läpp för. Det är bara att ladda om och ta nya tag.


Det är bra att vara vig

Nu är klockan mycket igen och för en nattarbetare som ska stiga upp klockan sex är det nog lika bra att se till att man kommer i säng nu.

Snart är det fullmåne.
Sov gott!
:-)
Visste ni att en 70-årig fotbollsveteran är lika stark som en otränad 30-åring. Enligt en färsk undersökning så gör fotbollen dig frisk och ger dig många tillfälle till ett bra hälsoval. Det finns flera hälsovinster att räkna med om det är så att du lirar boll ett par gånger i veckan. Utmaningarna på fotbollsplanen gör ditt hjärta starkt och risken för hjärt-kärlsjukdomar minskar pga att ditt blodtryck sjunker. Skelettet stärks, balansen, smidigheten och reflexerna förbättras i samband med alla tempo- och riktningsändringar i fotbollsspelandet. Så får du också ökad styrka som sitter i långt upp i åren....bra va!




Det är inte bara roligt det är bra för hälsan också!

Detta måste ju även gälla för oss som tittar på fotboll,
Eller hur?!!

Idag så är det match på Trions underbara hemma-arena. Massor har fixats av duktiga Trionfolk.
Så då håller vi tummarna för att det blir ännu några poäng till samlingen.
Har du inget för dig så kom gärna dit
eller
så kan du följa det hela live från www.spelarfruarna.blogg.se där våra duktiga bloggorskor följer varje steg spelarna tar och på ett mycket proffsigt sätt gör matchen läsbar för dig.

Nu ska kameran laddas och linsen poleras.

Då syns vi på Trions IP!

:-)


Först öppnar man sitt lilla inplastade pappersark.Så kollar man ifall man fick några pengar tillbaka är man då nöjd över de siffror man ser så har man då lite olika alternativ att välja på. Men innan du gör något så kolla gärna att alla siffror stämmer även om du är nöjd med återbäringen. Skulle det nu vara så illa att du ska betala en massa pengar, då ska man kolla extra extra noga. Sedan kan man då göra följande.  Ta fram din mobil eller sätt på din dator, så kan man ju ringa me naturligtvis om man då tycker att det passar en bättre. Eller, så kan man ta bilen in till skattekontorets inlämningslåda någon minut innan tiden går ut så som man gjorde förr och så många med mig gjorde.

Några enkla knapptryck så är det klart.
Tänk så lätt!


Jag ska köpa vingar för pengarna

Brukar du spara dina gamla deklarationsblanketter?
(jag har sparat alla mina)

:-)


Glöm ej att köpa årets fina Majblomma.

Den första majblomman såldes i Göteborg 1907 för hjälp till de turberkulos drabbade. Idag så går hjälpen från försäljningen till andra drabbade barn och ungdommar som behöver extra stöd och hjälp.
Det kan vara hjälp till dyra och nödvändig medicin, semesteraktiviteter, läger och kollo, utvecklingsutrustning för delaktighet, jul och andra högtider, skolaktiviterer och behandlingar.


Frans och Lovisa gillar sina fina Majblommor

Idag ska det bli en kanonfin vårdag med solsken och upp mot 13 härliga grader. Kan man inte tro med tanke på att jag fick skrapa bort ett tjockt lager med is från bilens rutor innan jag kunde köra hem från jobbet.

:-)

Tur det är fredag för då är det jobb, kan ändå inte sova på nätterna så man lika gärna jobba. Somnade runt tolv efter att ha läst lite i min bok, vakande efter en timme och kunde helt omöjligt somna om igen. Jag var uppe, la mig igen, snurrade från ena sidan till den andra, kollade klockan, funderade och så höll det på i många långa timmar. Drygt! Och hur pigg är man idag då på en skala.
Men efter en runda med handsågen så blev man pigg igen. Grannen som ska hjälpa mig med köra iväg rishögen skulle göra det i helgen och eftersom jag är på hemmaplan då så var jag tvungen att ta det sista trädet som skulle sågas ner innan dess.
Rishögen är så stor så jag skulle kunna ha eget majbål här om det inte hade varit för att bålet skulle kunna ta med sig både lada och boningshus. Det vill man ju inte riskera.

Nu är det packa och städ inne som gäller innan vi vänder nosen hemåt efter härliga dagar i det lilla gula huset.



Ha en bra fortsättning på dagen!

:-)




Tanke var att Gozzi och jag skulle stiga upp tidigt idag men det ville inte min kropp, så när klockan ringde så stängde jag av den vände mig om och fortsatte med det jag håll på med innan, Soooooooooooooooooooooooova. Men dagen ha ju många timmar så nog har vi hunnit med en tur till havet, jag cyklade och Gozzi kutade. Det var helt vindstilla och solen tittade fram när vi gick den sista biten. Nu ska vi leta strandfund sa jag till Gozzi och vi började kolla runt, men det där med strandfynd ser vi helt olika på hunden och jag.


Gozzis strandfynd...


Sumpråttan Gozzi

Eftersom jag bara hittade en gammal pall så ska jag bespara er en bild på den. När väl Gozzi kom upp från sin lilla "standfyndsrunda" så kan jag säga att han luktade inte hallonbåt precis. Han luktade mer som jag kan tänka mig att en sumpråtta luktar. En prislapp på honom idag hade varit GRATIS. Måste kolla vad sumpråtta heter på tyska. Enligt google skulle det bli "sumpfratte" alltså Grosse Sumpfratte. Mycket passande namn :-)

Jag känner att en smygande träningsvärk börja ta form.
Härligt!
Jag gillar träningsvärk.

Avslutar dagens inlägg med lite andra bilder från vår lilla cykeltur till havet.







Nu ska jag avsluta kvällen med te och en bok.

Sov gott!

:-)







Medan jag fikade ute i vårsolen som råkade titta fram ca 15 min så passade jag på att se om det flyttat in någon i ettan som vi hyr ut. Men ännu så länge är den ledig.
Får nog sänka hyran :)


Ingen liten pippi här inte

Gozzi och jag är så duktiga, jag sågar och Gozzi jagar grannens katt. Jag har ju hundratals kejsarkronor som växer mot stenmuren som vi inte sett nu på några år eftersom det vuxit upp en massa sly och annat snårigt. Men det har jag fixat idag, fick ta resten med handsågen eftertsom jag råkade köra i en sten med kedjan. Pappa ringde bara en stund innan för att höra vad jag gjorde och då frågade han just om kedjan var vass. Men pappsen fixar det tills nästa gång jag ska hit. Pappa kan :-)


Kejsarkronor


Grannens katt som Gozzi så galant satte sprätt på

Nu ska vi ut i det fina vädret igen, men det gäller att skynda för det är mulet med regnmoln i väster.

:-)

.....avslutades med med blå himmel och solsken. Men jag skulle ju ändå städa också så det gjorde inte så mycket att det regnade i em. Jag är mycket bättre i min fot nu, kunde gå nästan ner till havet i kvällssolen. Vågade inte fresta på med att gå hela vägen för jag hade foppa på, foten är omlindad och då kan jag inte ha några andra skor. Jag hoppas på fint väder i morgon, då kan jag ta cyklen ner för gozzi kan ju springa lös, tänkte jag skulle ta med Nikon och fota lite. Det är så underbart ljus på morgonen ska bara se till att komma upp i tid, lika bra att ställa klockan.


Massor av påskliljor både där det ska och inte ska

Nu blir det till att ut med lurvetass för sista gången ikväll. Sedan blir det tv och en god kopp te innan jag ska ligga sked med John Blund.

Sov så gott!

:-)


Det är bara till att sjunga med!

:-)
Tänk så många gånger ved värmer. När man sågar ner trädet, då man klyver veden och när den brinner i spisen. Min syssla denna underbara morgon var att se till att vedklamparna blev något mindre så de inför kommande vinter kan stoppas in i spisen. Igår så roade Gozzi och jag oss med att fixa med riset och med de grengånglar som ännu inte kommit till vedhögen, oss är väl att överdriva eftersom han var och snodde bakom min rygg och sprang iväg. Retfulla hund! :-) Nu snöar det men vad gör väl det när det sparkar från spisen och teet smakar så juvligt.  Men jag var inte så tuff då jag stod där ute i regnvädret och svingade min yx. När jag bara torkat till lite efter dagens regnande så ska jag städa av efter vintern dvala.


Från vedklampar....


..till vedstapel

Då var det bara resten kvar men det krävs lite andra grejer för att kunna klyva dessa. En större yx och gärna ett par kilar, så ska jag nog tusan få ved av de stora klamparna oxå.
Nu så har jag roat mig med att skriva en lista på vad som behöver göras inför kommande år. Listan blev jättelång. Men allt behöver inte göras nu, men det som blir gjort är ju jättebra.
Tänkte bjuda upp mina barn och respektive på lite mumsig mat och dryck.
Så när de ändå är här så kan jag ju överraska med min lista :)
Vilken bra ide!

:-)

Väldens bästa Sara har med sina magiska fingrar gjort det för mig omöjliga möjlig. Helt utan min hjälp har hon gjort min blogg bättre än vad jag kunde tänka mig att den skulle kunna bli
och jag är så nöjd och stolt över detta fina arbete.
Tack så jättemycket!

Ni som brukar kika in här hos mig har nog sett att min blogg ändrat utseende några gånger den senaste veckan. Så blir det när man tycker det ska bli kul att ändra lite men så blir man ändå inte nöjd. Var det inte det ena som inte kändes bra så var det något annat. Man har en bild i huvudet hur man vill att de ska vara men så blir det inte så som man tänkt sig, kan man inte så är det inte lätt att göra något eget och personligt.

Men min kära svärdotter hon kan!





Jag kommer nog att sova uppkopplad i natt så att jag är säker på att min blogg inte förvinner.

Tusen tack för hjälpen!

:-)
Idag har W och jag haft en egen fm medan mamma och pappa W skulle ta en tur till staden för att fixa lite. Sessan fick åka med så det var bara vi,Gozzi och katterna hemma.
Eftersom det var så härligt väder så gick vi ut. W hade fått massor av fin sand i sin sandlåda så det var bara att sätta skopan i och börja gräva.


Först måste man jobba lite...


...sedan ska man koka mat, receptet är pappas goda soppa enligt W..


...jobb och matlagning kräver lite vila....


..undra vad W tänker hitta på nu.....


...vi tog en runda till skogen med fikakorgen....


..när vi kom tillbaka så planterade vi våra skogsfynd.

Oj oj oj vad han kan greja lilla W , alltid är det något. Gozzi är helt slut nu efter pinnleken "jag-tar-alla-pinnar-som-du-hittar". Men Gozzi tyckte inte det var lika kul att bli sandhund och naturligtvis så var det ju ännu roligare att jaga Gozzi med sandhinken när han inte ville.

När vi gick till skogen idag så pratde vi om allt som finns i skogen, träden, ljungen, riset, kottarna, bäcken och just då hittade W en pinne som han ville ha. Den var ett svärd ibland och ibland en bössa, men så gick pinnen av då sa jag vad Ior en gång sa till Nalle P.
Ior sa; "bättre med en liten pinne än ingen pinne" och då sa W att det var bättre med än stor pinne än ingen pinne.

:-)


Idag är först dagen som jag kunde trycka ner foten i en vanlig sko, inte helt smärtfritt men det gick. Jag skulle på möte och då ville jag inte gå med foppa dit, ska man va fin så får man lida pin. När jag kom hem så lättade jag på trycket och tog på mig mina foppa utan bandage för att ta en sväng med hunden. Jag tog då en runda i skogen eftersom jag tänkte kolla in alla sippor. När jag gick där och njöt av solen, fågelsången, sipporna och våren så såg jag mig inte för utan drog min fot rakt in i en stubbe, mår lite illa bara av tanken.
Allt blev svart, fågelsången, sipporna och den jävla våren var som bortblåst medan smärtan höll på att kosta mig livet.
Men det var ingen mening att sitta där i skogen och lipa för ingen räddade mig eller la en tröstande arm om mina axlar.
Så jag började att linka hemåt......


Linnea och Sally myser i soffan

Högläge, alvedon och bandage.
:-(



Solens största fördel är D-vitaminet.

Men inte nog med detta man blir även på bättre humör så får man ett skydd mot sjukdommar och färre bakterier.

När det gäller sjukdomar så hjälper solens strålar mot psoriasis och diabetes typ 1 eftersom uv-strålningen verkar minska på överaktiviteten i immunförsvaret. Enligt den senaste forskningen så finns det bevis på att uv-strålningen även har positiv effekt på astma.

Soljusets uv-strålar kan även döda bakterier på huden och i sår, de kan till och med leta sig in under sängen för att bekämpa dammpartiklar i dammråttorna som lurar där.

Vitaminet D bildas i huden och är solens största hälsomässiga triums. Många forskare förknippar vitaminet som ett skydd mot sjukdomar.

Som tex
Bättre kolesterolvärde
Starkare skelett
Ett friskare hjärta
Starkare muskler
Starkare immunförsvar
Måttligt solande eller vistelse i solen ger även ett skydd mot cancerformer som tarm-, prostata-, lung- och bröstcanser


Det finns andra solsken som också är bra för hälsan, barnbarns-solsken

Nu har jag bara skrivit om solens fördelar
men som alltid finns det även en baksida på solmedaljen
men den skriver jag om en annan dag.

Så tills dess njut av solen!

:-\




När sonen fick rycka in för att jobba så får farmor passa sjuka barnbarn. Kevin blev sjuk redan i förgår med hosta och feber, så igår blev det en dag i soffan för honom. Natten som gått har han hostat och varit varm som en braskarmin. Lustigt nog vakande han idag med endast lite feber och från att ha hostat vid varje andetag så mår han mycket bättre idag. Linnea var me lite hängig igår, kan ju varit för att lillebror var sjuk (ingen att bråka med).  Så det blir inget eldande av något ris idag heller. Det får bli till att fixa lite inne i stället. Ska iväg till jobbet så fort Jimmie kommer hem, har lite som ligger efter som måste fixas. Min fot mår mycket bättre så om någon dag ska Gozzi få sina rundor igen som vanligt. Jimmie steg upp tidigare idag så att han kunde gå med Gozzi innan han åkte till jobbet. Nu har jag suttit en stund med mina bilder och då hittade jag en kul bild på Gozzi och Fjordor när de sitter modeller vid fiskesjön. Ingen fokus på fotografen här inte.


Olika raser med olika intressen.

Nu har jag tänk byta design på min blogg igen, kan inte bestämma mig. Men nu så tror jag att det får bli den här ett tag, hoppas det i alla fall. Gillade blommorna på den som jag hade nu sist, men den var för mycket med färgerna. Nu så har jag hittat en som är lite mera mjuk. Saknar det gråa och svarta från min första men jag ville  ju ha "lite" förändring.

Vi provar får vi se!
:-)
Varför är godis som godast innan man tagit den första biten. Just nu känner jag att jag aldrig mera vill äta godis, men jag kan lova att framåt torsdag är jag sugen igen och glömt av att jag nästan vill kräkas nu. Har ändå inte ätit så många bitar och det är väl tur det. Nu ska jag sätta mig ner för att memorera detta ögonblick då jag känner mig som om en salt groda och några cholkadpraliner satt i halsen och så ska jag plocka fram detta obehagsögonblick nästa lördag då det är dags för godis igen.


Nästan allt godis är kvar

Tror ni att jag kommer att äta godis nästa lördag?

Sov så gott till er som tänker gå och lägga er!
:-]
Trion förlorade idag mot Sillhövda med 3 mål i baken. När först halvlek var över stod det 0-0 och jag hoppades på att killarna laddade för att hålla nollan nästa halvlek också. Men efter två snabba mål av motståndarna så blev de lite låga. Det var så kallt att jag trodde jag skulle frysa sönder, det var så kallt att jag inte kände min onda tå eller främre fotblad som nästan är halvt bortdomnad. Jag lindade foten rätt så hårt innan jag åkte hemmifrån så att den inte skulle svullna mera när jag skulle stå stilla så länge.
Nu så har jag fixat lite med bilderna från dagens match och gör så gott jag kan med att försöka få upp värmen. Efter en kanna te så ska jag nog återfå mina 37 grader.


Dagens lirare


Väldigt nära


Många närkamper blev det i dagens match

Oj då, är klockan så mycket!

:-)
Ni som hann kolla här innan idag såg nog att jag fixat lite, tänkta jag skulle byta utseende på bloggen. Man behöver ju ändra lite ibland men eftersom jag inte är så bra på detta så får man ju använda de mallar som finns. Vissa av spelarfruarna är så duktiga att de kan där med koder och vad-det-nu-är, jag fattar i alla fall inget. Men trycka på en knapp går ju bra, träning ger ju färdighet sägs det. Satt i natt och fixade lite med bloggen men när jag idag skulle kolla på mitt resulltat så blev jag inte lika nöjd, blåa ramar runt bilderna funkar ju inte lika bra som det var innan. Jag hade inte kollat detta dumt nog. Tyckte annars att det blev bra men nu så har jag ändrat igen, inget behöver ju vara för evigt :-) Men när jag tittade på den gamla bloggen så tyckte jag om grått och svart för det passade så bra till alla foton men det såg så kantigt och stelt ut med texten. Ville ha lite mera liv och mjuka linjer.
Får se om svärdottern är mutbar!
Men tills dess så får det bli denna, tror jag!

Då var det lördag och jag har varit uppe sedan halv sju. Inte utan att jag är lite pirrig i magen idag, men jag har snart hunnit äta upp en påse med "crazy candy frogs- for den gode smag", det hjälper för stunden.


Jag vill ta många sådana bilder idag!!!!

Hoppas nu att många kommer för att stötta vårat Trionlag
till ett bra resulltat
idag

Då syns vi senare!
:-)


Mina svart foppa passar bra till min svullna blålila fot. Har idag linkat så mycket att jag till slut fick ont i mitt knä. Det har inte blivit något grejande i trädgården idag, men jag har fått mycket annat gjort. Världens störtsa tvättberg har blivit fixat och inburet i garderoberna. Strumpor har blivit sorterade och tvätt har blivit tvättat och upphängd. Plocka lite här och plocka lite där, så denna dagen har också gått. Symaskinen har också varit framme på luftning. Jag har sorterat lite bilder och kollat bilderna från Trion förra match. När jag var och fikade med en kompis idag så körde jag inom maxi för att förse mig med lite godis inför morgondagen. Blev lite orolig att jag skulle glömma bort att köpa lördagsgodis eftersom jag är nervös inför morgondagen match. Mer än 14 dagar utan godis är tillräckligt. Kameran har nyladdat batteri och minneskortet är tömt, redo för att följa grabbarna i morgon när Trion möter Sillhövda.



En aprilbild från Öland förra året

Ja, då är det bara till att ladda för morgondagen.
Upp tidigt för att greja lite i trädgården och jag hoppas att min fot blivit bättre så jag inte behöver halta omkring.
Sedan bär det av till matchen och jag undrar om det kommer att bli någon skärpa på bilderna i morgon med tanke på hur nervös jag kommer att vara.

HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!

:-)

Idag så hände något som jag inte vill skulle hända. Jag sprang rakt in en va-det-nu-var med stortån så det känndes ända upp i huvudet. Gozzi tittade på mig med stora ögon undrande vad som hände. Jag sa massor av fula ord, haltande tog jag mig hem och det tog inte lång stund innan min fot började inta en färg som inte liknar min fot och svullen som en fotboll. Jag hade hoppats på att jag skulle bli bättre om jag röde på mig lite så jag började köra lite ris men den idén var inget bra. Gick in och satte foten i ett varmt bad och så en linda runt enligt konstens alla regler. Försökte gå en runda med Gozzi men smärtan fick mig att återvända innan promenaden ens hade börjat. Till saken hör att just denna tå fick sig en smäll i januari och fick då vara tejpad länge intill sin kompis till vänster, sa till min arbetskamrat då vi jobbade sista att nu som först är nog min tå läkt. Ja, just så var det och nu så lär den nog inte vara bra innan jul. Det var nog någon där uppe som tyckte jag skulle sitta i solen och ta det lungt.  Men ack vad denna någon hade fel, det måste ju vara ännu bättre att vara i rörelse, inte just ikväll men i morgon. Jag har inte tid med några fötter som ser ut som fotbollar.


Foto; Pappa

Fotografiet ovan hittade jag idag när jag höll på med mina bilder. Det är taget för ett år sedan av min pappa. Jag hade varit på ängen och fotograferat lite och mamma säger då till pappa att Lotta tar så fina bilder. Pappa menar på att det är väl bara att trycka. Ge mig kameran säger han till mig och så tar han ett kort. Så vänder han sig till mamma och säger "va vad det jag sa, bara till att trycka". Så var det med det och bara så ni vet så är det just bara till att trycka. 

Har ni inget för er så finns här en hund som behöver er!
:-/
När jag bodde hemma hos mina föräldrar så fanns det ett berg som jag brukade gå till då ja var barn. Detta berg är mera en sten, men då var den nästan lika hög som Kebnekaise tyckte jag. Känndes som om jag varit borta i evigheter varje gång jag var och besökte tänkareberget. Det konstigta med detta berg var att man sittandes där upp kännde sig stor för att man fick gå så långt och klättra så högt utan en vuxen var med. Ibland hade jag fika med mig och ofta när pappa ville att jag skulle gå en runda med hans jakthund så gick jag till tänkareberget. Det fanns bara ett krux med berget, jag var tvungen att passera stora vägen, så därför kunde man inte bara smita dit när det passade en själv utan man var tvungen att fråga om lov. Jag gick bara dit en gång olovandes, pappa blev ursinnig den gången och berget fick inget besök på lång tid. Inatt när jag jobbade så kom jag att tänka på det där berget av någon anledning så när jag ändå skulle gå en runda med lurvetass så passade vi på att gå dit. Så där satt Gozzi och jag och tittade ut över kalhygget medan solen letade sig fram. Nästan så att man kunde känna hur det var när man var liten och satt där och funderade över allt och inget. Tror jag ska ta en runda i morgon också för att se om stenen har svar på mina frågor jag ställde idag.


Hittade denna bilden idag då jag letade efter lite andra foto. Härligt med vattendropparna på svanens huvud.

Är ledig i fyra underbara nätter
och
lika många härliga dagar.

:-)



Såg i en tidning för ett tag sedan att vissa ord kommer att försvinna för att de inte används längre. Undrar vem som bestämmer det. Skulle det vara jag som bestämde så skulle många ord försvinna, har aldrig lärt mig konsten att änvända mig av långa och krångliga ord som man knappast inte kan uttala eller stava till eller ens förstå. Nu var det ju inte dessa orden som var menade att försvinna utan det var gamla ord som ersatts med nya. Kollade in högskoleprovet och då den svenska delen som innehåller ord. Ska ladda hem ett gammalt högskoleprov och lära in lite nya krångliga och svårstavade ord som abscess, antichambrera, cheilon, glossoptosis, xantippa och weltschmerz.


Igårkväll var jag på spjutan för att kolla in formen på Trionkillarna inför helgens viktiga match. Inte utan att jag är lite nervös för det är viktiga poäng och en match som jag vill att de ska vinna. Hoppas tränare Tomas kan ladda grabbarna så de spelar som de aldrig gjort förr.


Dennis som ibland varit mutbar inför viktiga matcher ska ju inte vara med på lördag

Medan ni roar er på jobbet
så ska jag ta en dejt
med John Blund

:-)




När jag kom hem från jobbet idag på morgonen så möttes jag av två glada ansiketen och så fick jag en bamsekram. Vi fixade med frukost innan skolan väntade för de små hjärtanen.


Farmors lillhjärta i sin pappas fina mössa


Farmors storhjärta

Nu ska mina små hjärtan sova
och
jag ska gå till jobbet.
Sov gott!
:-)
När jag kom hem från jobbet idag på morgonen så möttes jag av två glada ansiketen och så fick jag en bamsekram. Vi fixade med frukost innan skolan väntade för de små hjärtanen.


Farmors lillhjärta i sin pappas fina mössa


Farmors storhjärta

Nu ska mina små hjärtan sova
och
jag ska gå till jobbet.
Sov gott!
:-)
Då var det tisdag igen och det gör ju inget. Två nätter jobbade och så bara en futtig kvar. Undrar om natten ger flera timmar till funderingar än dagen. Kan det vara därför som många är så oroliga på natten, med ångest och hjärtklappningar. Det är mörkt, tiden upplevs som att den går saktare, man hör en massa ljud och så alla dessa funderingar som blir mer tydliga eftersom man inte kan hindra dem genom att göra andra saker.


Det kan ju hjälpa med en god kaka

När lurvetass och jag var ute i skogen igår så såg vi att vitsipporna började att sträcka på sig efter en skön vintervila. På vissa ställe som solen hunnit värma så var de till och med utslagna. Det är en underbar tid nu, man vill bara sätta en pinne i tidsmaskinen så att man hinner njuta av det härliga. På torsdag så ska Gozzi, NIkon och jag ta en lång härlig tur till skogen för att fotografera och njuta av våren.
Nu ska jag träffa John Blund,
hoppas att han är bra på att värma så att jag kan få upp värmen innan sommaren.
Det är kallt ute om nätterna.

Stanna upp
om så bara för ett ögonblick.
Se dig omkring
våren är här för att möta dig.
:-)


Jag överlevde en lördag utan godis. Var lite tveksam tidigare i veckan men det gick ju bra. Tänkte först att jag kunde äta mitt lördagsgodis på en söndag, men kunde jag inte komma ihåg att äta när jag ska så behöver jag inte äta när jag inte ska och så blev det.
Kan ni fatta att halva april snart har gått.
Det kan inte jag!


Han är så grön och grann lille Hulken

Då var det måndag igen och nya utmaningar väntar.

:-)
Hela veckan har jag varit så godissugen, har nästan tänkt att avbryta mitt nyårslöfte hur många gånger som helst denna veckan. Men jag har hela tiden tänkt det är snart lördag, snart lördag, ja det är snart lördag. Men vad händer när det väl blev lördag, jag glömmer att köpa lördagsgodis. Jag har inte ätit en endaste liten futtig bit idag. Jag som nästa i detalj hade planerat vad min gottepåse skulle innehålla. Salta grodor, center, sura flaskor, fillidutter, sockerbitar, chokladdoppade majs vad-de-nu-heter??? och så massor av heta läppar.
Men jag tror att jag vet, eller jag VET varför jag glömde bort att köpa godis, spelarfruarna har haft ett års fest. Vilket härligt gäng som man fått äran att lära känna.
Det är ingen mening att jag försöker återberätta något som måste upplevas.
Här kommer några foton som får stå för innehållet i kvällens härliga, underbara och trevliga fest.


Kvällens första bild som jag kallar "jag har inte druckit" för fotografen var körbar hela kvällen.


Så har vi fått blommor....


...och vi käkade jättegod spelarfrutårta..


...alla var inte nyktra....


..vår nya maskot...undrar om "Hulken" blir ett bra namn?

Tack underbara spelarfruar, tack alla goa Trionkillar och tack alla andra för en mycket trevlig kväll.
Tack för alla goa skratt!

:-)
Grattis till världens bästa grabbar!


Det första målet i serien


och här blir det snart det andra


då blir både publik och spelare glada

I andra halvlek gick det inte att fotografera för det blev så mörkt och mulet.
Inte utan att man var lite nervös i början på andra halvlek, men när bara Trion hade gjort sitt tredje mål så kändes det lite bättre och när fjärde målet kom så kunde man återfå normal puls igen.

Grattis!

:-)


I kväll gäller det!
Första matchen i fyran kl 19.00 på Rosenholm
Håll era tummar så hårt ni kan eller kom gärna dit för att vara med oss när vi hjälper grabbarna till seger.


Det är bara tuffa grabbar som har Trionhalsduk



:-)


Jag tror bestämt att fåglarna har fått pippi. Tog en liten runda med Gozzi tidigt idag på morgonen och fåglarna var som om de fått i sig alldeles för mycket sångfrö. Kan det vara hampafröna som de ätit under vintern som nu visar sig i form att galet sjungande. Tänk om det beror på helt andra saker som abstinens tex, tänk om vinterns rus nu börjar gå ur deras kroppar och av smärta sjunger de att jag ska fram med mera frö.
Kan ju bero på våren med naturligtvis!
Nog om de galna fåglarna!

Idag är det fredag och vi är många som längtat efter just denna fredagen. För ikväll ska våra grabbar spela på Rosenholm kl 19.00 mot Mörrum.
Kameran har nyladdat batteri, jag har sjungit upp mig, Gozzi har vässat klorna och tummarna kommer att hållas under hela dagen.


Min snabbe favoritspelare kommer inta att vara med på några matcher eftersom han är skadad.

Om ni grabbar lovar att göra ert så lovar vi att göra vårt för att ni ska ta hem denna seger ikväll.
Ni är bäst!

Då ses vi på Rosenholm ikväll!
:-)

Blåbärssmoothies med vanilj
2 port
Mixa 6 dl vaniljyoghurt och 2 dl blåbär
med en mixer till krämig konisistens.
(Låt blåbären vara frysta)

Hallonsmoothie med lime
2 port
Mixa 6 dl yoghurt, vanilj eller naturell, 2 dl hallon, saft av en lime och 1-2 msk honung
i en mixer till krämig konsistens.
(Låt hallonen vara frysta)

Mycket gott och betydligt bättre än en kaka
nu när man ska tänka på att komma iform till det är badedax


Man kan lätt stå ut med flera bilder på blåsiporna

Har du någon gång undrat över vad curry är för krydda
När Emmie gick hotell-restaurang på gymnasiet så skulle jag förhöra henne på just kryddors innehåll inför ett prov hon skulle ha. Jag trodde att curry var en krydda som kom från någon buske typ "curryträd-buske" eller något liknande. Eftersom jag inte varit en vän av curry så har jag inte heller tänkt så mycket på om det är en egen krydda eller en blandning. Men nu så har jag lärt mig både om dess innehåll och att tycka om smaken.

Curry är en kryddblandning där innehållet kan variera stort.
Men det finns en krydda som alltid ingår och det är gurkmeja som ger den gula färgen.
Oftas så finns det även ingefära, kanel, kardemumma, koriander, muskot och spiskummin.
Mycket gott till kyckling, lamm, ris- och grönsaksrätter.

Ha en bra dag!
:-)



Underbara Öland bjöd på vacker väder och många timmar i rishögen efter björken och syrenhäcken idag. Min snälla granne är så hygglig och hjälper mig att köra bort riset till majbålet. Mitt jobb är att se till så allt riset kommer på ett ställe så det är bara att ta med griplastaren. Pappsen var med idag och hejade på medan jag släpade och drog. Vi ställde fram trädgårdmöblerna och där satte vi oss för att ta lite fika som vi haft med, det var så mysigt och skönt i solen. Synd jag ska jobba inatt annars hade jag gärna stannat på Öland några dagar.


Fullt av blåsippor längs med vägen

Kvällen är räddad med möten och jobb.

Ha det gott!
:-)
Duktig som jag är så somnade jag väldigt tidigt för att vara jag i gårkväll, ca 22.30, tänkte läsa lite men det blev lite funderande istället. Sedan vet jag inget förrän Jimmie ringde idag på morgonen 06.45, han trodde att jag jobbade. Men jag fortsatte där jag slutade kvällen innan med att fundera lite till nu när jag ändå var vaken. Denna gången gick det mycket bättre. Eftersom jag skulle till besiktningen så var det bara till att stiga upp för att ge sig iväg, tog en liten runda med luvetass också innan jag körde. Efter besiktingen så åkte jag till Emmie för att äta frukost, köpte nya goda frallor på maxi som vi mumsade i oss. Maxi har tusan ta mig stans godaste frallor. Jag köpte rågskorpor till mig och de var jätte mumsiga. Annars har jag städat och så har jag städat och så har jag städat. Jätte roligt!
Kvällen för övrigt har jag varit på vårjakt. Spelarfruarna skulle träffas på Rosenholm för lite fotografering till Sydöstran, skulle bli något repotage där i slutet på veckan. Så håll koll torsdag eller fredag.


En av spelarfruarna sätter lite Trionmärken på fotografen


Se så fin han blev, så här skulle alla kommuninvånare gå omkring

Men innan vi skulle träffas så gick jag en runda på Rosenholm med Lurvetasen för att kolla in våren, vi kikade efter små sippor i backarna står, men inte såg vi några små blommor inte. Men det gör inget nu när jag tänker efter, för ju längre de dröjer desto mera vår har jag framför mig.

Jag Älskar Våren!

Sov Gott!
:-)




Sov en alldeles för liten stund idag efter jobbet, men eftersom vi skulle till Kalmar för att äta gott hos dottern innan fotbollen så åkte vi i god tid innan matchen. Hann att ta några bilder i trädgården medan jag väntade på Sara och Dennis.
Det var så fint med regndropparna som hängde som glasprismor från trädgrenarna.


På varje liten gren på min trollhassel hänge det en droppe efter morgonens regnskur.


Snödropparna är så fina

När vi hade varit på fotbollen så körde vi tillbaka till Annelie för att äta av den efterlängtade kladdkakan och försöka tina upp oss med varmt te.


Dennis passade på att känna lite på bollen i halvlek

Hoppas det blir bättre väder i morgon för jag vill ha lite sol nu när jag är ledig.
Sov så gott!

:-)
Det blev inte att snön låg kvar till midsommar som många trodde. Kan inte fatta hur fort snön försvann när det väl böjade smälta, det är bara några enstaka snöhögar kvar i skogen. Just nu så har nog många redan glömt av hur jobbigt det var med snöskottning och fastkörningar. Men för att ni inte ska glömma den vita härliga snön så ska jag friska upp ert minne med lite snöbilder.







Titta och njut!

:-)
Sedan nyåret har jag ju bara ätit godis på lördagar. Det tycker jag har varit mycket bra eftersom jag är en gottegris, även om jag varit jättesugen på torsdagen så har det inte varit värre än att det gått att vänta tills lördagen. Jag brukar aldrig vara sugen på en söndag för då är jag så trött på godis efter lördagens frosseri att godis inte är det först jag tänker på utan snarare tvärt om. Men idag är jag så godissugan att jag skulle kunna äta upp vad som tror jag. Felet är att på jobbet låg ett godisägg med just godisägg i, de var så goda så att när jag tänker på de små läckeräggen så vattnas det i munnen och jag får svälja hur många gånger som.
Det är så jobbigt,
vill ha godis nu, nu, nu, nu.......


Annelies goda kladdkaka med björnbär och grädde skulle smakat gott nu.

Jag går en runda med Gozzi så går nog gottesuget över.
Hoppas jag!

Och för er som brukar tycka att
"är det redan söndag"
kan nu luta er tillbaka i soffan
och
njuta av ännu en ledig dag i morgon.

:-)
Vilka underbara morgnar våren och påsken bjuder på. Solen går upp och dimman som ligger kvar på ängar och sjöar liknar älvor i ljusrosa dräkter som dansar runt. Borde nästan få lämna tillbaka lite av lönen för att man får förmånen att se och uppleva detta när man kör utmed skogsvägarna när man jobbar. Rådjuren går lugnt och betar efter allt letande om mat i vinter, grävlingen irrar sömndrucket omkring efter vintervilan, haren skuttar runt sökande efter en partner att fixa sina avkomlingar med, katterna skriker och sprider sina dofter längs med husknutar och så då alla dessa kaniner som är mest ivägen. Barnbarnet ville ha en kanin så vi får väl stanna en natt och blocka upp några, det är nog bara till att ta en i högen. Förra vecka kom en stor älg klivande över vägen någon meter ifrån oss, han hade nog varit ner i en sjö och druckit, när han hade kommit en bit in från vägen stannade han för att stirrandandes andas ut efter den stora backen han tagit sig upp för. Vi stod länge och kollade på honom eller han på oss eller snarare vi på varandra.



Nästa gång jag jobbar så ska jag ta med min kamera för man vet ju aldrig om Älgapelle skulle kunna tänka sig vilja vara med på bild.
Tre nätter av fyra jobbade.
Nu är det dax för sängen efter en underbart god frukost med ägg, te, mackor och lite solrosfrö.
Hoppas det inte blir regn i eftermiddag för jag skulle vilja greja lite till i trädgården
innan jag drar till jobbet.

Om det nu skulle bli regn så kommer här ett filmtips.
En film som heter
Så olika
av
Helena Bergström
Den handlar om att bli sanslöst förälskad i sin värsta fiende, om människor som möts trots att de är fundamentalt olika. För här övervinner kärleken allt, från politisk maktkamp till dans med sälarna på Skansen.
Har du sett den?

Puss och kram
:-)
När jag kom hem från jobbet och skulle ta en runda med lurvetass så smög jag med mig Nikon, kunde inte missa det fina morgonljuset.


Det har varit fem minus på sina ställen inatt.


Huset speglar sig i den del av vattnet som inte var täckt med is


Mycket vatten i Lyckebyån.


Helt stilla ute under vår lilla morgon promenad. Det var bara lite kallt om benen eftersom lånkallingarna åkte av förra helgen,  det ångrade jag inatt. Tror just nu att jag aldrig mera kommer att få upp värmen. Det blir dubbla täcken och tre filtar nu när John Blund väntar.
Undrar om han är bra på att värma också den där John Blund?

Det kommer att bli en härligt strålande dag!

:-)
Idag har jag eldat, att det kan vara så kul. L och k har varit så duktiga och hjälpt mig med att klippa bort torra växter som vi sedan samlat ihop för att köra till vår egen trädgårdstipp. Jimmie tog en långrunda med Gozzi så jag har inte behövt att avbryta mitt roliga. När han kom tillbaka så gjorde han varma mackor och det vill jag lova smakade underbart gott.
Så nu känner man sig så nöjd efter dagens göromål.


Underbara våren som glädjer vintertrötta ögat med blommor

Denna långa dag gav också tillfälle att rasta Nikon, fick nästan blåsa dammet av väskan som inte varit framme på jättelänge. Nu ska jag snart bege mig till jobbet, bara tre nätter kvar.

Ha en trevlig kväll!

:-)
Har jobbat i natt och vad passar då bättre än att hinna med mycket på en lång fredag. Då hinner man äta en lång och lugn frukost, gå en lång kissrunda med hunden, sova länge, äta m(l)ånga ägg, gå en lång runda till med hunden för att sedan laga en härligt god middag.
Vi pratade om storhelger på jobbet och om vilken helg som vi tycker bäst om. Julhelgen förknippas med en massa måsten, farande och flängande, stress och matfrossa. Påsken är mera godishelg, bättre väder (oftast) inte lika många måsten och en lång skön ledighet för många av oss (er). Vi pratade också om hur många som tänker på varför vi har de här härliga ledigheterna. Om man nu börjar fundera på det så är ju julen en gladare storhelg med födelse av ett litet barn än då påsken som har med död och lidande att göra.
Men i vilket fall som helst även om mitt hem inte är fyllt av påskbonader, påskkärringar (utom den som är i min spegel), gula små ulliga kycklingar så gillar jag påsken för det är en trevlig årstid nu. Man är hoppfull inför stundande vår och sommar, den långa vintern är avklarad och man känner glädjen och förväntningarna spira inombords.
Tänka att mars är över
denna roliga
trevliga och underbara månad.
Eller?


Tulpaner ett måste på påskbordet

Ha en givande lång och innehållsrik dag!

Vilken storhelg tycker du bäst om?
:-)