......skrivit att det slutat regna hos mig.
Från det att jag tryckte på publicera, så har det inte gjort annat.
 
 
Som tur är så blir det en ny dag i morgon!
 
 
 
....att det slutat regna nu! Får se ifall det blir till att surfa eller köra bil :-)
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
Min store son han gillar att fiska och han gör det också så ofta han hinner, han skickade ett foto på denna lilla fisken som han råkade få på kroken. Det finns många roliga fiskar under ytan......
 
 
......och så finns det stora fiskar också.
 
 
 
Dags för sängen här hos mig!
Inte utan att man blir lite fundersam och skraj över vad som hände på Gerrmanwings tidigare i veckan. De har nu lyckats utvinna en användbar ljudfil i en av de svarta lådorna och enligt den så var den ena piloten utelåst från cockpiten. Det är många frågetecken som ska rätas ut innan man kan se ett sammanhang, om det ens går. Innan allt är utrett så spekuleras det naturligvis. Det som är väldigt oroväckande är att många av dessa olyckor inte beror på maskinella fel. Hur ska man kunna känna sig trygg när man flyger då det finns de som råkat födas utan hjärta och som kan utsätta oskyldiga människor och deras anhöriga för dessa hemskheter.
 
 
 
Blir du rädd för att flyga när sådana olyckor händer?
Vilken tur att de äntligen kunde få träffas de där små tjejerna. Det har längtats väldigt mycket efter varandra. Ellabönan och hennes syskon har haft vattenkopporna och det kan ju ta sin tid när det är tre stycken som ska gå igenom det. Som tur var så har de nu blivit pigga igen så att vi kunde komma för att fira mamman som fyllde år. Om några veckor är det dags för bönorna att gosa igen, då blir 3-års kalas.
 
 
 
 
Tisdag och gråmulet!
 
 
Idag är det minsann ingen vanlig dag för idag fyller min kära dotter år!
Passa på och vila upp dig nu för om några timmar kommer din mamma och stojar med dig.
 
 
 
Kramelikramkram!
 
<3
 
Idag är det fyra veckor sedan min älskade hund lämnade jordelivet. Jag vet att det inte hjälper att sätta sig i garderoben och vägra gå ut, även om det är just det jag helst skulle vilja göra. Träning och planering inför min kommande resa till sonen har lättat sorgen något även om det är väldigt tungt fortfarande. Jag kommer på mig dagligen med att jag har svårt för att tänka mig ett liv utan en hund. Det är nästan som det är en del av min identitet att det ska finnas en fyrfoting vid min sida. Det går aldrig att ersätta min pälskling så det är nog klokt att vänta tills sorgen kommit i en annan fas, först då är jag nog redo att ta hand om en ny kompis. Hur som så ska jag vänta tills jag kommer hem från landet långt borta.
 
 

 
Min kloka fina Gozzi!
 
 
Regnet öser ner ute men det gör inget för att jag ska sitta inne för att lyssna på föreläsning om kost, träning och hälsa. Alltid spännande att få till sig lite information ang detta viktiga ämne. Jag ser ju bara hur viktigt det är med träning när man jobbar inom ett så slitsamt yrke som många av oss gör. Fler och fler kollegier lider av värk och trötta onda nackar och ryggar. Det största felet man gör är att man tror att man kan vila bort sina krämpor på sina lediga dagar. Man har kommit in i den onda cirkeln. Maten har ju också en viktig roll i den här onda cirkeln, man äter fel för att det finns ingen ork till att tänka på vad man stoppar i sig. Det är ju så lätt att ta en macka eller köpa något färdigt. Jag märker stor skillnad sedan jag började med att träna kontinuerligt för min onda rygg har blivit mycket bättre. Så försöker jag att lära mig att mata de där musklerna med rätt kost också. Det sägs att träningen är bara 20 % och kosten 80 % för att hålla musklerna och kroppen på topp.
 
 
Önskar alla en trevlig fortsättning på lördagen!
 
 

 
 
 
 
 
Alltid lika skönt att köra hem från jobbet efter att man gått av sitt nattpass och veta att man är ledig hela helgen. Förhoppningsvis så blir det sömn ett par timmar innan det blir dags att ta tag i dagen. Det fina vädret som varit hela veckan lyser med sin frånvaro idag, typisk när det skulle vara solförmörkelse nu på förmiddagen. Ska gå upp till torget för att köpa nya tulpaner idag hade jag tänkt. De andra som står på bordet börja bli lite vissna, men de är fortfarande vackra så de kanske får vara tills i morgon.
 
 
Önskar er en trevlig fredag!
 
:-)
Att välja rätt klädsel då man går till jobbet är alltid lika svårt den här årstiden, tycker jag. Eftersom jag alltid varit en fryskyckling av klass så klär man på sig så att man inte ska frysa och som om man ska vara utomhus då man går till jobbet. Men ifall man ska vara både ute och inne i korta stunder och där emellan sitta i en bil många mil så är det inte det lättaste att välja rätt. Så mina nätter består av att frysa, svettas och att vara lagom varm. Det där med att välja lagom mycket finns liksom inte, mycket eller lite är det som gäller. Några av mina kollegier har kommit upp i den åldern då de plötsligt fått inbyggd värmesystem som medför att min värmeinställning i bilen inte alltid uppskattas. "Bara vänta du" har jag fått höra i några år. Jag misstänkter att jag fått vänta förgäves och nu har jag gett upp hoppet.
 
 
År du frusen eller varm av dig?
 
:-)
Vaknade väldigt tidigt idag, men envis som jag är så bet jag mig kvar i kudden en stund till. Kändes lite bättre när klockan visade halv 8 än halv 6. Massor av måste är nu avklarade, telefonsamtal, mail skrivna och skickade och födelsedagspresenten till lilla Ella nästan färdig.  Konstigt nog så är det inga problem att kunna stå på benen idag trotts det intensiva passet igår. Kan ju i och för sig beror på att jag badade i kylande ormsalva innan jag somnade.
Nu ska jag gå till affären för lite påfyllning av kylskåpet som ekar tomt och innehållslöst. Allt är slut. Är sugen på grillad kyckling och en krispig sallad idag så det får det nog bli till lunch. Ska köpa hem lite ingredienser till soppa också för det skulle jag kunna äta fem av veckans sju dagar. Det finns så grymt mycket goda soppor som man enkelt kan koka ihop. Vi får väl se vad som får följa med hem.
 
Natasha bäddade ner sig med dockorna medan jag fixade med mitt.  
 
 
 Ha en fortsatt finfin onsdag!
Dottern har dragit iväg mig på träning som ska ge styrka, smidighet, uthållighet och massor av frisk luft. Innan passen är det segt att ta sig ut, men efteråt så är jag lika glad varje gång jag går hem. Just nu är mina ben så trötta av allt springande och hoppande, lite fundersam över hur det kommer att kännas i morgon är jag allt. Tur man är ledig i natt för annars hade jag nog behövt mera omsorg än brukarna vi besöker.
 
Sonen har skickat ett foto från Australien.
År så glad att jag lämnade kvar min ena kamera hos honom när man får så fina foto som ersättning.
 
 
Natti natti!!
 
 
 
 
Då var den här igen den där måndagen, starten på den nya veckan. Ledig och sliten efter helgens jobb sitter jag och äter lite middag samtidigt som jag kollar på foton från arkivet. Det är en mycket trevlig syssla som jag kan hålla på med länge. Just nu letar jag efter bilder till en födelsedagspresent som jag ska greja med ikväll. Jag tror att den lilla flickan som ska få presenten kommer att bli glad. Tänk att denna lilla böna snart blir tre år. Just det.....hennes mamma ska ju fylla år först :-)
 
 
Hoppas din helg varit till belåtenhet!
Ny vecka, nya utmaningar......
 
Kan nog aldrig tröttna på tulpaner. Alla dessa underbara färger. Väldigt smidigt nu när jag kan springa upp till torget för att köpa nya så fort de gamla har blommat över. Jag tycker att blommorna varar ovanligt länge nu för tiden, det kan ju i och för sig bero på att jag har mer tid att sköta om de bättre nu mera.
 
 
Lite jobb till så var denna helgen över.
Skönt att jobba, borta på natten och sova på dagen.
Då hinner man inte fundera så mycket.
 
När jag körde hem från jobbet idag så tänkte jag att nu är det nog tid att vårfixa cykeln. Varför köra bil när man kan ta sig fram på två hjul, 6,7 km bör ju inte ta så lång tid. Hem går det fortare för då kan man cykla så svetten lackar. Min fina antika cykel som jag köpte av en arbetskamrat blev ju stulen förra året. Hoppas den skitstövlen som snodde den ligger sömnlös om nätterna. Som tur är så finns det en annan cykel som jag är delägare i. Eftersom han som äger den andra hälften är på andra sidan jordklotet så kan jag ju inte skylla på att den är upptagen. Om jag orkar efter jag sovit så ska jag ta mig till förrådet för att se ifall den behöver lite omvårdnad innan den ska dra iväg med mig på uppdrag.
 
 
Sol hos mig, ännu en dag!
 
 
 
 
 
 
Typiskt när det är så fint väder!
 
 
Oavsett intresse av sport så har nog alla pratat om det idag, lilla Karlskrona har ett lag som säkrat sitt spel i SHL inför kommande säsong. Det var ett sådant tryck i Arenan Karlskrona igår så det är många som förvånar sig över att inte taket lyfte efter att domaren blåst  av och det stod klart att KHK vunnit över Västerås med 3-1. Väldigt roligt att få ta del av denna glädje. Ikväll har vi tagit emot hjältarna på stortorget med pompa och ståt, man ur huse gammal som ung. Jag tror att det fortfarande är många som inte riktigt kan förstå hur stort detta är för oss.  Mäktigare än så blir det nog inte. Grattis killar ni är kungar.
 
 
KHK = Karlskronas Hockey Kungar
Då kan det vara bra att ta med en liten "komihåglista". Tur jag får hjälp med att skriva den.
Mjölk, bröd, pålägg, bananer och lite annat,
 

Solen skiner visst här!
 
 
Tack till alla er fina vänner som skrivit här på bloggen och till er som skickat sms. Tack för kramar jag fått då vi möts, ni ska veta att jag är så tacksam. Mitt hjärta blöder av saknad. Det är viktigt att få sörja oavsett hur många ben livskamraten har tagit sig fram med. Trotts att jag haft många hundar i mitt liv så lämnar Gozzi ett extra stort tomrum eftersom han kom till mig i ett skede i livet då hans närvaro gav mig kraft och styrka inför en prövning som jag och familjen drabbats av. Tänker på alla hyss och all den kärlek han givit oss både små och stora. Saknar våra promenader och att ta sig ut på egen maskin lockar mig inte. Så......när jag träffade en vän idag som behöver promenadhjälp till sin hund....... tog tacksam emot erbjudandet.   
 
 
Kramar!
Det är precis så här det är......jag vet inte hur jag ska börja. Det är nästan exakt en vecka sedan som min bästa vän lämnade ett tomrum större än universum efter sig. Mina dagar sniglar sig fram och allt påminner mig om att han inte finns mera, trots att jag både hör och är på väg att gå på promenad flera gånger om dagen. Jag ser hans huvud sticka upp när jag kollar backspegeln i bilen. Jag hör hans andning på natten. Jag känner värmen från hans mjuka underbara päls. Jag ser hans kloka ögon framför mig när jag nu ensam går. Vilken kämpe, enda in i slutet.
 
 
 
 
Kärleken är den som alltid finns.
Glömmer aldrig bara minns.....
 
Tack Gozzi för allt!