Söta goa B-rolle är på hjulen igen efter en tid sjukdom. Vilken tur han ville starta igen för mitt liv har varit väldigt tomt sedan han blev krasslig. Men idag så blev det en tur till de små barnbarnen för mamman och pappan skulle till en kompis och sova över. Kan tänka mig att det inte blir så mycket avkoppling för dotterns del eftersom det är första gången de är borta över natten själva sedan N föddes. När mamman och pappan hade kört så drog vi till skogs för att plocka blåbär och ta en mumsig fika. Naturligtvi så började vi med blåbären, var sak har sin tid som han sa Alfons.


Vill du smaka?


Mmmmmm va gott!


"Mycket goda" tyckte N


Här finns jättemycket, räcker till alla!

Mycket och goda blåbär fick vi med oss hem.

:-)
Även att vi hade övertaget så räckte det inte till en seger.











Sov Gott!
Vem kan segla förutan vind?



Vem kan ro utan åror?

Vem kan ..........?

Kram kram
Jag har idag bevittnat en av de viktigaste händelserna i en fjärils liv, nämnligen parningsspelet. De dansade och visade upp ett fantastiskt skådespel för mig. Fjärilar gillas nog av de flesta människor, de är vackra att titta med alla sina färger var och en på sitt sätt och de bits inte. Åtminstone inte de som finns dagtid i alla fall. Det ingår ca 16.000 arter i dagfjärilarnas familj.






Då är det bara till att vänta och se om det blir några nya fjärilar

Efter en härlig dag med nya intryck så säger jag god natt.
:-)
Ibland får jag en galen tanke eller oftast flera galna tankar. De bara pluppar upp som svampar ur jorden efter regn. Att bara gör saker som man inte bör, ska, får eller förväntas att jag ska göra. Som att springa i grannens majsfält, hoppa på en viss persons biltak, sätta mig i en helt okänd persons trädgård och äta av mitt fika, sitta i någons bigaråträd äta av läckerheterna och sedan spotta kärnor för att nämna några. Samtidigt är jag glad att min pannlob fungera och gör så att mina galna tankar just stanna där vid.


Bada får man!!

Vad är det som droppar på våra paraplyn
vad är det som droppar ner från skyn
jo....vatten, vatten bara vanligt vatten.

Alla som just läst detta kommer att bli smittade av mitt galna virus :-)
Titel: Älskade syster
Författare: Joyse carol Oates
Joyse är 72 år och har skrivit runt hundra böcker.
Det sägs att ovan boktips är en av Joyses bästa böcker och det säger inte så lite.
"Älskade syster" bygger på en verklig händelse - mordet på skönhetsdrottningen Jon Benét 1996.
Handling;
Boken är en rasande skildring av en trasig familj med en framgångsrik bullrig pappa som aldrig är hemma och en mamma som är besatt av att göra dottern berömd. Mordet och kärleksbristen gör Skyller till en nerknarkad ung man, olycklig, skadad och påklistrad en mängd bokstavskombinationer. I verkligheten hittades aldrig mördaren. Författaren har en egen lösning.



Nu ska jag ta mig samman
och göra något onyttigt!

:-)
Medan Gozzi sprang runt i trädgården för att lukta på alla kaninslagen och kissa runt på alla buskar så tog Nikon och jag en runda bland blommor och blader. Det är underbart att ta bilder i morronljuset. Men jag inte är den piggaste på morgnarna om jag inte jobbar för då är jag ju ändå uppe förstås och ställa klockan vill man ju inte då man är ledig.







Det jag hör glömmer jag,
det jag ser minns jag,
det jag gör det kan jag.

:-)
Sonen bjöd på middag,
nu ska jag traska till jobbet,
sååååååååååå mätt


:-) Nyttig sommarmat :-)

Ha en bra kväll!
:-)
Lika bra att få det gjort innan jag går och lägger mig efter mina 10 timmar på jobbet. Frukost med sönerna och sedan så smattrade det på tangentbordet och så var räkningarna betalda. Hade bestämt mig att det var bara det jag skulle göra men i detta fallet så är jag inte att lita på. Titta lite här och så kika lite där och så går minutrarna och John Blund börjar bli otålig för att han har andra som ska ha besök. När man ändå har maskinen igång så ska det kollas lite bilder och då är det lätt att man blir kvar tills ögonen hänger. Så mycket kul, barnlägret, trivsellägret, bröllopsbilder..........

.................inte för att på något vis vara tjatig..............


Såååååååååååååååååå fint!


Såååååååååååååååå roligt!

Just det!
Jag skulle ju lägga mig :-)

Gillar du Rosor?
Rosengården är ett blomstrande kulturarv som ägs av Linda och Jonas Hallström. De bor i en gammal köpmannagård i Kristianopel i Blekinge och de äger en av Sveriges största samling av privata rosor, över 500 gammaldags sorter. Här finns rosor med starka dofter, klättrande och buskiga, rosor med färger som varierar i det oändliga och rosor som blommar hela sommaren fram till frosten kommer.

Är du i blekinge måste du bara ta dig dit!


Denna fina ros växer i min trädgård på Öland

Lindas och Jonas trädgård är öppen dagligen
15 maj till 20 augusti 10 - 18 
och
det är gratis entré.
Läs mer på
www.rosengardenkristianopel.se

Nu ska jag gå ut för att lukta på min klätterros
som är översållad med röda stora blommor.

:-)
Alla stolta Egbybor går idag omkring och sträcker lite extra på sig efter gårdagens match som slutade 3-1. Stackars Sandbybor som ska höra detta i 10 år. Gliringarna kommer att dugga lika tätt som regnet gjorde under hela matchen. Blöta och frusna så var det väldigt skönt att komma in i värmen och fira med lite vin. För naturligtvis så hejade vi på Egby.


Hårda tag i matchen mellan byarna Egby och Sandby på Öland


Kul bild, tycker jag.

En härlig dag idag trots regn, för vi har ätit gott, spelat poker och minigolf, ätit tårta och kollat på film.
Ska nog ta retur på den underbara sovmorgon som vi hade på söndagsmorgonen.

Ur boken "Barn skriver till Gud"

Kära Gud,
Menar du
verkligen att
girafer skulle
se ut så där
eller var det
en olycka?
Maria

:-)
Jag måste ha retat gudarna, för det är bara regn hos mig.
Blåsiga Öland, regniga Öland, men det är lördag och jag får äta godis. Plockegodis från Bomas butik i Köpingsvis, tröstegott och mumsfaktor 18. Finns det något ställe som är så loppistätt som Öland. I varje buske, garage, lada och på var och varannan gräsplätt står ett bord med loppisprylar på. Idag är det bara loppis innomhus för det är full storm och ösregn här som på så många andra ställen i Sverige. Även vi har varit på loppis och det blev lite av varje. Några böcker till W, en glasskål till en orkidéplantering, en rödvit skål till ett ljusarrangemang, några stickor en sångbok samt en bok om barn som skriver till Gud.


Mina loppisfynd från Öland

Tro det eller ej men nu ska vi gå för att kolla på fotboll. Egby och Sandby ska göra upp. Det är en mycket prestigefull match där det står 2-2 i uppgörelse. Var tionde år spelas det en match mellan ovan byar och vi hejar naturligtvis på Egby. Om inte spelare och publik blåser bort så får vi hoppas på att spelarna ger allt för sin Egby publik.


Lördagsgodis är gott

Från boken Barn skriver till Gud, står föjande;

Förlåt att jag
inte har skrivit
tidigare men
jag har inte lärt
mig skriva fören nu.
"Märta"

:-)
Inatt har jag sovit eller försökt sova eller det är nog mera nära sanningen om jag skriver "jag hade velat sova". Har varit redo med flugsmäckaren när flugorna surrat eller trippat runt på kroppen. Snodde in mig i en filt men eftersom det är bra att kunna andas så fanns det ju ställen för flugorna att sitta på ändå, där man inte vill slå till med smäckaren. Inte på sig själv i alla fall, men gärna på andra :-), för att ge utlopp för sin frustration nattetid då sömnbehovet tar över förståndet. Jag hade hoppats på att hunden skulle vara mera eftertraktad, men mina näshålor gillades bättre. Flugor får gärna leva om de kan låta mig vara ifred. Med risk för att få min brevlåda bombad så måste jag bara få skriva att jag saknar värmen, solen och de härliga baden.


Ikea ska få ett besök av mig, sänghimmel ska inhandlas.

Snälla sol kom tillbaka och värm upp vattnet så att jag kan bada för det var så skönt.
Snälla sol ......

:-/
Det satt en katt på pappas hembygda grill och kikade fram då vi var där för att fotografera.



Nu är det snart dax för mig att dra till jobbet :-)


Puss och kram
För ett antal år sedan så jobbade jag på en skola för barn mellan 6 och 10 år. Jag var elevassistent till en kille som gick i trean. Vi hade mycket roligt och de lärare som jobbade på skolan var påhittiga och försökte alltid finna lösningar på barns olikheter att lära. Eftersom jag alltid varit glad för bilder och att fotografera så var det så roligt när vi satt i en ring och massor av bilder lades ut på golvet med bildsidan nedåt. Man fick sedan i tur och ordning välja och berätta om bilden man fick upp, inget var rätt eller fel. Vad vi vuxna lärde oss mycket under dessa stunder då man fick komma in i barnen värld, se med deras ögon på något som man själv inte tänkt på. Tänker just på en lite pojke som var rätt så tystlåten, han brukade nästan inte säga mera än ett ord högs två till bilderna han fick upp. Just denna gången hade han fått upp en bild på en cyklist, nästan som den nedan då det var hans tur att beskriva. Han hade massor att berätta om mannen som varit ute och cyklat och sett både det ena och det andra men nu var han trött och på väg hem.


På väg!
Hem eller bort?


Ja, dessa härliga barn!

Nu är det dax för mig att sussa efter den goda frukosten :-)

När jag nästan hade gett upp att få igång min bil så startade den utan problem och så rullade den så fint ända hem. Jag hade pratat med stora dottern och de skulle komma upp för att hjälpa mig som idag om jag inte lyckades själv. Konstig bil jag har, idag har han startat utan problem. Men till verkstaden ska den för att få sig en översyn.

Vaknade och hoppades på att jag fortfarande hade semester och var kvar på Öland. Men en snabb blick runt i rummet gjorde mig påmind om att jag befann mig hemma i huset. När ändå lurvetass skulle ut på morgonpromenad så tog jag kameran med till pappa för han ville jag skulle fotografera hans fina blommor.


Liljan luktade helt underbart

När jag gick hem från pappas så stannade Gozzi och jag för att titta lita på kossorna som låg och idisslade efter sitt morgonmål. De små kalvarna låg och sov så gott men kom snabbt upp på fötter då vi stannade till för att fotografera.


Passade på innan kalven vaknade


Finns det något mera nyfiket djur än kossor?

Nu ska jag se om jag hittar något som jag kan röra ihop till en smarrig måltid innan sängen får ett litet besök så att man orkar att jobba hela natten.


:-)

....är skönt och tiden går väldigt fort, när man har roligt. Både min bil och jag strejkar. Jag vill inte åka ifrån stugan och som det ser ut nu så kommer jag inte från ön utan en fungerande bil. Efter att någon kollade på bilen i söndags innan lägret var över så kom någon fram till att det kan vara bränslepumpen. Konstigt nog så går den att bogsera igång om man drar runt den på halva ön. Igår kunde vi starta den med hjälp av startgas men det gick inte idag. Jag ska prova lite senare så att lurvetass inte behöver sitta i en skållhet bil hem de två timmarna det tar att köra. Men jag börjar ju inte jobba förrän i morgon kväll 21.00, så jag hinner. Det finns ju bussar :-).


Igår kväll så stekte vi kroppkakor, packade ner några goda öl, lingonsylt, grädde, badkläder och så tog vi cyklarna och drog till havet. Oj vad skönt att sitta på bryggan och kolla på de små svanungarna medan man käkade Evas goda kroppkakor från Köpingsvik. Något bad blev det inte för mig, huhu bara 22 grader i vattnet, så uteduschen fick det bli i stället. Kvällen innehöll även en runda i pokerhuset, jag måste ju ligga i och träna så man kan vara med i de stora sammanhangen. Jag lyckades vinna en gång även om läromästaren tydligt talade om att det inte var stor risk att jag skulle kunna det när vi startade spelet :-). Men vissa är ju födda till proffs.


Tänk att det ska bli fina svanar av de där grå dunbollarna

När jag gick förbi min Magnolia igår så såg jag ett tecken att någon tänker på mig. En ensam lite rosa blomma tittade fram mellan de gröna bladen. Undrar om det kan vara min kära vän E-beth som gick bort för 3 år sedan som ville skicka mig en hälsning. Jag vänder mig upp mot himlen och skickar en släng puss tillbaka som tack.


Konstiga saker kan ibland uppstå


Underbara sköna sommar!

Puss och kram
Uppe tidigt, sent i säng inte mycket tid till att lägga in inlägg eller kolla runt vad andra har för sig i värmen eller när åskan mullrar. Även vi fick smaka på åskan och regn som öste ner, 33 ml på en liten stund höll nästan på att dränka hela ön. Strömmen gick och var borta i många timmar och vi som skulle koka mat till alla hungriga spelare och pupliken som följt hela förmiddagens cup.
Att det bara kan bli så tyst, saknar de glada skratten och alla härliga människor i Trionfamiljen. Så många dagar tillsammans och så gick det så fort. På onsdagen kom de första och innan lördagskvällens melodifestival hade börjat bulta över byn så var vi runt 60 personer.


Tältet höll nästan på att flyta iväg under lördagens åsk-och regnoväder


Gräsmattebad

Förmiddagen bjöd inte bara på åska och regn, det skulle även spalas cup på "tomta". Det var Ottoarunespojks cup som skulle spelas på liv och död ( kunde man nästa tro). Domaren hade pipan i munnen hela tiden för han fick ha mycket frisk luft i lungorna för att kunna plåsa för fula tacklingar och annat som domaren inte tyckte var till-låtet.


Man ska inte ifrågasätta domarens beslut


På liv och död


Ingen hänsyn togs om du var kille eller tjej

Lördagen var långt ifrån slut efter många timmar på "tomta".
Melodifestivalen är alltid lägrets höjdpunkt. Man slutar aldrig förvåna sig över dessa underbara grabbar. Ena helgen är de ledare i fotbollslägret för barn, nästa gång så spelar de div 4 boll och nu så ställer de då upp i melodifetsivalen med bidrag som utförs som om de vore proffs. Inte lätt att fotografera när man skrattar så tårarna rinner och det blir imma på kameralinsen.




Bröderna Herreys var där

Idag har det städats och plockats för att iordningställa platsen som vi hyrt efter många dagar på ön. Sopor och flaskor har sorterats, men på baksidan av mitt lilla paradis i det som en gång ska bli trädgårdsland så har jag lagt en stor hög mad pastasallad till igelkottarna. Jag kan se hur de ligger i sin rishög efter en skrovmålet och klappa sig på sin mätta mage. 


Vi är nog alla lite slitna efter helgens alla aktiviteter

Tack till alla underbara vänner som berikat min tillvaro på Öland under flera dagar.

Puss och kram

:-)




Tro det eller ej men jag har badat idag igen. Kan knappast inte tro på det jag ser, tur det finns bildbevis. Det var så varmt i vattnen idag så ville inte stiga upp. Hinner jag så blir det ett dopp i morgon oxå.         


Valross?

Klockan är ställd för att frukosten ska vara klar innan åtta, innan dess ska flaggan hissas. Trionflaggan ska vajja på Öland så att alla kan se att vi är på plats.

Puss och kram

;-)
Idag fyller min underbara hund 6 år. Många mil och långa cykelrunder har det blvit genom åren. En härlig kompis som alltid finns där oavesett om man är glad eller ledsen.




Grattis Gozzi!

:-)
Kom just in efter änu en skön kväll, natt på Öland. Vi satt ute under äppelträdet med tända lyktor och bara njöt av 24 grader, stillheten och tystnaden. Bara ett bräkande från något djur som vi inte kunde identifiera, många konstiga djur på Öland. Igelkotten smög runt för att kolla om vi råkat tappa några läckerbitar vid middagen. Gozzi blir tokig på tagge, vi tror att det beror på att tagge äter ur hans matskål som brukar stå vid trappan. Vi har varit så duktiga idag och hunnit jättemycket. Tippen har fått besök, två lass fulla av skräp som vi renade ut från ladan. Det är kul att köra till tippen på Kaleguta, trevlig personal som vi misstänker har hökögon, de ser allt och inte en liten hårnål hamnar fel. Men de är hjäpsamma och finns alltid till hands om man är osäker på  var man ska lägga sitt skräp och det är man. Två lass till byggtippen med bräder och annat bränbart hann vi också med. Är så skönt när man renast ut från en massa bråte som bara ligger och tar plats. Nu är det luftigt och fint i ladan. 


Är det någon som tycker det är för varmt?


Längtar du efter svalare väder?



Puss och kram

;-)
Skulle bara följa med som titta-när-andra-badar då jag själv blev lite sugen på att prova det där badandet. Började med att doppa ena stortån för att kolla temperaturen, tyckte det var sköldgrader men blev övertygad om att det var lite lite varmare då temperaturmätaren visade 24 grader på östra sidan av Öland. Härligt när jag väl kom så långt som att båda mina knä var under vattnet, sedan var det ju bara resten kvar så var badkrukan doppad. Många skakar på huvudet för att jag är sådan landkrabba, men som jag känner det nu så blir det ett dopp i morgon med. Men då tror jag att jag ska bada utan kläder, tog det säkra före det osäkra idag då jag badade och behöll kläderna på. Tänkte som så att det skyddar och värmer väl något.


Solnedgång från Köpingsviks camping

Härliga underbara sommar!

Puss och kram
;-)
Blir man akut badsugen så är det bara till att fram med diskbaljan.


Bilen blev också lite badsugen


...så kul man kan ha.

Nu är det sova som gäller!

Puss pssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
En liten skur letade sig ner från himlen under natten. Men dagen har bjudit på solsken och varma vindar. Arbetet med dasset fortsätter och om allt går enligt planerna så kan man nog sitta där på eftermiddagen i morgon och , ja vad man nu vill göra:-).


W vilar på filten.......


...medan N njuter av livets mjölk.


Mina pioner är ovanligt stora och luktar himmelskt gott i år.

Puss och kram!

:-)
Det blev en runda till Ikea ikväll för stora dottern och mig. De har öppet till 21.00 på torsdagar. Vi tog med släpet ifall det fanns stora paket att inhandla, det är ju cirkus på Ikea och då kan man ju inte veta ifall de säljer av sina elefanter och cirkustält. Släpet hade inte varit svår att fylla, plånboken höll inte samma mått.  Men lite bra att ha saker, ett köksbord och två madrasser fick  följa med till stugan på Öland. Sängen som vi tänkt att köpa var slut så nu får gästerna bara sova på madrasserna. När vi stod på lastparkeringen så höll två kvinnor på att lasta in i sin bil, jag kom då att tänka på en annan gång när dottern och jag for till ikea för att handla. Vi handlade mycket mera än vi tänkt oss och ingen släp hade vi med. Inte utan att vi kliade oss lite i huvudet över hur vi skulle få in alla saker i bilen. Det var inte bara vi som undrade det utan även mannen som stod en bit bort och sög på sin sura pipa. "Det där kommer ni aldrig att få in i bilen" skrockade gubben medan röken sipprade ut ur näsan. Det där skulle man inte sagt till min dotter, hon satte igång med värsta stuvningen och i takt med att bilen fylldes så avtog gubbens leende. Dottern tittade åt mannen och knyckte lite på nacken medan hon högt och tydligt sa "hur svårt kan det va". Jag kan lova att det inte ens hade fått plats en vakumpackad kudde inne i bilen, så mycket grejer var det.
;-) Skam den som ger sig :-)





W;s pappa har skrattat gott idag åt mitt inlägg där W var iklädd Annelies löshår. Söt som socker är han det lilla busfröet.

Nu regnar det på Öland!

Sov Gott!
:-)
På mitt jobb händer det oftast tänkvärda saker, som man sedan innan man man somnar på morgonen funderar lite extra på. Det var inatt då vi var hemma hos en brukars som inte tillhör våra fasta besökare som det hela utspelade sig. Han låg där i sin säng med en hemma stickad kofta på sig. Jag tyckte koftan var fin och påpekade också detta då han visar oss massor av små hål på hela armen. Malen hade börjat mumsa på hans kofta som säkert någon hade tillverkat från grunden, får till kofta. Jag tyckte det var jättesynd eftersom den var gjord med fina flätningar och andra mönster. Han berättar att han inte velat slita på sin kofta eftersom den var så fin, men nu när malen börjat tugga på den så hade han börjat använda den. Vad kan man dra för slutsats av detta?
Jag började då tänka på min farmor som hade ett linneskåp fyllt med de finaste lakanen, med knypplade bårder och broderier. Tror någon att min farmor använde dessa fina lakan. Nej man slet på det gamla som lagades och syddes ihop med andra redan utslita lakan. Nu menar jag inte att det på något vis är fel att vara sparsam, men om malen äter upp kläderna eller om lakanen ligger och blir fördärvade i sina skåp, är man sparsam då. Inte enligt mig, i alla fall. En natt för länge sedan när vi kom hem till en brukare så hade det hänt en liten olycka i sängen. Efter en snabb blick i garderoben så hittade jag fina lakan som säkert hade legat där sedan de gifte sig, modig som jag är så bäddades det rent med dessa. Det var så vackra att vi stod kvar en stund vid sängen för att njuta av dess mönster. Brukaren somnade gott och vi har även sett att lakanen bäddats om när de varit dax för byte.



:-) Undrar om det finns någon mamma som känner igen det här barnet? :-)

Nu ska jag ut i solen för att förberade lurvetass för ännu en natt som vakthund medan matte är på jobbet.

Puss och kram!

:-)
Laxvallen fick besök av många från Trionfamiljen igår då våra grabbar spelade mot Mörrum. Vi var flera än Mörrums hemmalagspublik. Vi är så trogna vara spelare, man vill ju inte missa något. Matchen slutade 4-0 till oss och det känns mycket skönt att gå på sommarvila när man avslutar med en vinst. Uppehåll och någon solglimt blev vi bjudna på i den sköna sommarkvällen.






:-) Nu börjar planeringen inför det härliga trivsellägret på Öland med Trionfamiljen :-)

Men först ska jag sova!

:-)


När E och jag jobbade inatt så stannade vi upp ett flertal gånger då vi klev ur bilen för att blunda och känna alla härliga dofter från blommor och buskar. Efter det lilla regnet så kändes det som om man befann sig i en parafymbutik. Det var så skönt att bara stå där, släppa på uppdragna axlar, blunda, känna dofter, lyssna på tystnade och njuta av nuet i stressen av att hinna. På betald arbetstid har vi i natt varit livsnjutare och jag tror bestämt att vi tog in detta lugnet till våra brukar som sovit som stockar. Vi ska fortsätta strö njutarpulver under följande natt.


Man kan njuta på olika sätt, det här är också att föredra.

Nu ska hunden få njuta av att läsa sin morgontidning på hundars vis!

Puss och kram

:-))
Det blir mycket läger bloggande nu några dagar, blir väl lätt så när man har fått uppleva en sådan härlig helg. Något som var mycket poppis på lägret var att få springa under vattenspridaren. Barn stora som små drog sig gärna till denna del av fotbollsplanen där spridaren stod. Det tjoades och skrattades medan det ena barnet efter det andra sprang runt för att bli blöta. Vattenspridaren kan ju även varit extra poppis denna helg pga av att solen stekte på hela helgen. Inte utan att jag själv kom att tänka på mitt förhållande till vattenspridaren som snurrade hemma utanför föräldrahemmet på somrarna. Eftersom vi bodde intill en å så hade vi ju alltid tillgång till vatten oavsett om det var soltorrt i brunnar och diken, ån tog ju aldrig slut. Jag minns att jag kunde springa i timmar under spridaren och vattnet hade ju nästan alltid en behaglig temperatur.
Något som jag dock lade märke till på lägret var att det fanns en ledare som var mycket förtjust i vattenspridaren, jag tror inte att jag en enda gång såg honom springa runt där för att bli blöt utan hans förtjusning var mera att se till att andra blev blöta.


Gräset blev halt där spridaren stod och det var lätt att man kanade när man sprang fort.


Utan att nämna några namn och hänga ut någon ang vatten-lek-ner-blötaren så visas här en bild istället :-)


En och annan ledare blev också blöt


Här var en liten kille som mer än gärna höll sig intill vattenspridaren

Så var det måndag igen och det var nu dax för tre nätter på jobbet.

:-)
Kom hem från lägret för en liten stund sedan efter att jag har gått en runda med Gozzi. Jag var så hungrig så magen skrek och det kändes som om den hade rullat ihop sig som en spiral. Inte på något vis att vi varit utan mat på lägret, utan att man mera hann att känna efter nu när man närmade sig hemmet. Så nu sitter man här och njuter efter en härlig helg. Nöjd, mätt och trött.
Men innan jag släcker för natten så blir det rengöring av en svettig kropp och så smörja med mjukgörande. Känner mig som en knäckebrödskiva, husman. Måste även berätta om den sömnsnåla natten. Innan jag gick och la mig så kollade jag på bilderna från lägret och det är så svårt att sluta kolla när man börjat. Så det blev ju lite sent. Men till slut så kom hunden och jag i tältet. Det var behagligt svalt efter den kokheta dagen. Gozzi fann sig till ro och jag kände John Blunds sovgrus i mina ögon när Gozzi flyger upp och är påväg genom tältduken. Jag far upp och fångar honom i luften, får ner honom på tältgolvet och håller för hans gläffsande nos. Han lungnar sig efter en stund och jag lägger mig åter till rätta när jag då förstår varför Gozzi brusat upp. En kanin har hittat in bland tälten och tyckte väl att mitt var extra fint eftersom han behage yra runt utanför, gozzi var åter påväg att flyga ut ur tältduken igen, då gav jag upp. Traskade bort till bilen och där fick jag sova några timmar innan det var dax för Sara och mig att träffas i köket för att fixa frukost till 80 underbara barn och massor av duktiga ledare.


Mitt nya 2- manna tält, bara att.....så var det klart att sätta sätta fast.


Även den lilla pippin vill vara med på läger


Mitt roliga barnbarn :-)





God Natt!

:-)
Vilken dag med härligt underbara barn, duktiga ledare, god mat, massor av bilder (1022 st), fint väder, bollar och ett hav av vattenflaskor.
Klockan är mycket så det blir bara några bilder från lägerdagen innan lurvetass och jag kryper in i tältet.



Nu är batteriet på laddning och minneskortet tömt, så i morgon kl 06.00 så blir det en runda i köket innan Nikon ska få sig en runda bland barn och ledare.

Men först så ska jag ZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Natti natti!
:-)


Som jag skrev igår så mötte våra grönvita grabbar Sillhövda. De förlorade, men Sillhövda hade inte segen given. Någon som Sillhövdas spelare verkade gilla extra mycket var spelare nr 11, det kan man ju i och för sig förstå. På de flesta korten som jag tog på nummer 11 så hade han en röd spelare hängande på sig, med sig, under sig.....
Undrar om det är något som ingår i deras träning? "Idag tränar vi hakträning,grabbar"!!!


Armkrok...stoppade inte 11;an


Klamra sig fast på hans rygg...stoppade inte 11;an


Så provar vi hakning igen....men 11;an fortsatte att fokusera framåt


När allt annat var testat så, provades även fötterna....men inget kunde hindra 11;an


Jag råkade missa att få med alla tröjdragningar men gång på gång så slet 11;an sig loss......

Då var det åter dax för en kväll till på IP, det ska förberedas inför barnlägret som startar i morgon kl 10.00.
Häliga 80 barn ska inta planen för att tränas och umgås med våra duktiga spelare.
....och naturligtvis kommer Nikon och jag vara där för att föreviga det hela.

Ha en härligt fortsättning på dagen!
Nu ska det göras köttfärslimpa.
:-)
Ikväll möter Trion Sillhövda på hemmaplan. Så har du inget för dig, kom dit och möt upp och bli en av oss i Trionfamiljen. Förberedelserna är i full gång, det gäller att börja värma upp i tid. Kameran ska putsas, heja ramsan läsas på, stämbanden ska mjukas upp och provsjungas.


Då ska det skakas hand igen men på Trions IP denna gång

Hoppas att grabbarna har laddat och att de kan bjuda oss på massor av fint fotbollspel och många härliga mål i Sillhövdas kasse.
Ha en bra dag och så ses vi ikväll!
19.00 var det!

:-)