Det kurrar i magen och klockan börja närma sig sju, då är det dags att gå hem och natt tre av tre är avklarade. Ledig tre sedan är det tre jobbnätter igen. Men först ska jag hinna med lite av varje hade jag tänkt. Idag när jag vilat klart ska jag uträtta en massa ärende, sedan blir det lite kvällsmys. I morgon tisdag är det dags för blåbärsskogen igen och på onsdag blir det sista skrapet på stugan ifall vädret tillåter det. Ska även hinna med att städa bilen och lämna den på service. Ska bli så skönt att få detta fixat.
 
 
 
 
Sista måndagen denna månaden!
Tack O Hej!
 
😁
 
För ett tag sedan så pratade vi om glömska på jobbet. En av tjejerna berättade att hon ofta får treva efter orden innan hon kommer på vad hon ska säga. Det kunde handla om enkla ord som man ofta använder när man samtalar. Ibland glömde hon bort var hon ställt bilen och vad människor heter. Jag har läst att om man kommer på ord och namn efter ett tag så finns det inget att oroa sig över, orolig ska man bli ifall vardagen inte fungerar. När jag hörde henne berätta så är det ungefär så som jag själv upplever mig emellanåt och jag har inte funderat över om det kan bero på en blivande demens. Jag kanske också skulle börja oroa mig. Helt ärligt gör jag inte det, inte så länge jag hittar hem när jag väl funnit bilen på parkeringen.
 
 
Åska och ösregn hos mig!
Underbart!
Det finns alltid andra människor som ska lägga sig i och ha åsikter om än det ena och än det andra. Vissa dagar så lägger man så mycket energi på vad de där människorna tycker så det finns ingen ork över till annat. Ibland ställer jag mig frågan varför man över huvud taget bryr sig. Så det får vara slut med det nu. Jag vill inte att det dåliga ska få fäste och gro, inte heller att andras dåliga välmående går ut över mig. I grund och botten så handlar det nog mycket om avundsjuka. Vissa energistjuvar måste man ju tyvärr lära sig att leva med.
 
 
 
Natt två av tre snart avklarad!
 
Har man inget annat har för sig så kan man ju alltid jobba lite. Nu är det bara åtta nätter och 3 jobbtimmar till sedan är det semester i tre veckor. Då vill jag ha massor av härlig och värmande sol. Jag lägger även in om tre regndagar då jag ska greja i förrådet samtidigt som mina svampar i skogen får lite extra växtkraft. Vi ska även hinna iväg på lite äventyr, EddieUnik ska få träffa sin pappa som bor i Örebro och så blir det en sväng till skånelandet. I förgår var jag och laddade batterierna på ön, det är alltid lika trevligt. Sonen med flickvän var också där så vi tog oss en sväng runt om på norra Öland glasstället i Källa, vilken glass alltså. Dyrt men fantastiskt gott.
 
 
 
Idag har jag grejat lite med min vedspis. Lite i sänder. Dagen projekt har varit att lägga eldfast lera på den tunna gjutjärnsplåten i ugnstaket. Den eldfasta leran har två viktiga funktioner. Den gör att spisen värmer gämnare, samt  att den ska skydda den tunna gjutjärnsplåten från hetta. Allt fanns färdigt i en hink, endast en halv liter vatten behövde tillsättas. Detta skulle sedan röras ihop till en massa och placeras på ugnstaket inom en timme. När väl leran var blandad så gick det snabbt att lägga den på plats. För att vätskan i leran skulle dunsta snabbare skulle jag tända fem värmeljus i ugnen som utdrivare. Såg lite roligt ut då jag gick ut på min första inspektionsrunda och såg att det rök från spisen. Allt blev mycket bra, så nu sitte jag här och klappar mig på axeln nöjd och belåten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ska bli så spännande att få spisen 
på plats i lilla stugan till hösten.
 
😄
 
Så mycket vackert det finns att skåda i rabatten.
 
 
 
 
 
 
 
Bara till att njuta!
 
😁
 
Inatt när jag satt och filosoferade på jobbet så kom jag att tänka på en plats på andra sidan jordklotet. Som tur var så hade jag min padda med mig så att jag kunde drömma mig bort med hjälp av lite härliga foton. Tids nog så kommer solen och sommaren tillbaka hit till mig. 
 
 
 
Natt tre av tre snart till enda 👍😄! 
Idag på morgonen då jag kom hem efter nattens jobb var jag så trött så ögonen stod i kors. När jag hade bäddat ner mig, inlindad som en kåldolme eftersom jag frös, så skulle jag bara skriva ett sms till mitt barnbarn innan jag somnade. Jag vet inte hur många gånger jag fick skriva om eller ta upp mobil som jag tappat då jag somnade mitt i ett ord. Till slut efter en hel del möda så var sms:et klart och redo att skickas iväg.
När det är så skönt väder som det varit idag är det svårt att hålla sängen mera lockande än att varav utomhus. Det sägs att vädret ska vara fint  även i morgon så någon stund under solen kan jag säkert få till.
 
 
 Bara några timmar kvar!
 
😄
Stickellistick, när inte värmen behaga komma så stickar jag en ullfilt i stället. Det är väldigt kul att sticka filtar eller plädar som det också kallas. Detta är min sjätte filt som mina stickor knåpat ihop. Det är inte den sista, har ännu mera garn på G. Denna filt stickas i tre delar som jag sedan ska syr ihop. Jag har även virkat ihop två som också gjordes i delar. Tänkte prova något nytt denna gången. Färdigt resultat kommer när alla delar gjorts klara. Det är så avkopplande att sticka några varv när man ändå inget annat gör, finns säkert någon forskning på detta också.
 
 
Snart är natt 4 av 4 avklarad!
Sängen väntar 😴
Nu är det dags för nästa gäng att gå på semester, andra perioden har sin början idag. Lyckliga och lagom slitna styr de sina steg mot hemmet. Tyvärr så återvänder inte de arbetskollegor från sin något kalla semester med lika lätta steg. Jag börjar räkna ner nu, när de kommer tillbaka som går idag är det min tur. Fyra veckor går fort och vädret ska ju bli fantastisk då. För tillfället är det väldigt grått ute. 
 
 
 
🙂
Jag känner mig så horngubbens irriterad, har verkligen försökt med allt för att få bort den där känslan. Som om detta inte vore nog så kommer det även över mig andra små irritationsmoment som jag egentligen inte brukar bli irriterad över eller iallafall brukar släppa snabbt som en liten bonus. Just nu så vet jag inte vilken av anledningarna som gör mig mest irriterad. Borde gå till botten med vissa saker men jag hoppas att de ska gå över av sig själv. Troligtvis så gör det inte det men just nu så känns det som om jag får välja mina strider för att inte göra saker och ting värre. Tror inte det skulle finnas så mycket förståelse. Så jag får fortsätta att djupandas till anfallet går över.
 
 
 
😏
Om du inte har lyssnat på Dagny 105 år som sommarpratade i P 1 och som även är bloggerska så måste du bara göra det. Att höra henne berätta som sitt liv och allt hon varit med om, hon är en stor förebild måste jag säga. Vilken fantastik kvinna. Hon har en sådan go syn på saker och ting. Hennes glädje är verkligen inspirerande. Jag blev nästa besviken när det hade gått 90 minute och hon avslutade sitt program, jag vill verkligen att hon återkommer med resten av sin berättelse. Vill höra mera. Jag hoppas för egen del att jag kommer att hålla mitt bloggande vid liv även om jag aldrig kommer att bli lika känd som Dagny oavsett hur gammal jag än kommer att bli. 
 
 
Jobbnatt tre av tre påbörjad 😁
Trotts regn och blåst så har jag haft fantastiska och härlig dagar nu när jag varit jobbledig. Mycket barnbarnsgos och Ölandsluft har det blivit. Har även fått en hel del gjort så jag påbörjar min jobbintensiva tid med att känna mig väldigt nöjd. Medan småtjerna pysslat med sitt så har jag grejat med mitt 😍
 
 
Snart ny vecka igen!
 
😄
 
"Hobby är en fritidssysselsättning som utförs som avkoppling eller nöjes skull till skillnad från ett yrke som utförs för försäljning. Med andra ord kan en hobby sägas vara frivol, lättsinnig, men också ett sätt att göra fritiden meningsfull" enligt wikipedia.
 
En stressig vardag förbrukar energi och det är då lätt att känna sig orkeslös. En hobby man brinner för är ett roligt och effektivt sätt att fylla på bränslet. Enligt en studie så håller man sig friskare och får bättre livskvalitet än om man inte har någon fritidsaktivitet. Oavsett vad du gör så är det viktigt att det känns meningsfullt och att du känner dig glad. När man väl sitter där och känner sig håglöst ointresserad och utarbetad kan det kännas motigt att ta sig för något, men en blick i backspegeln kan räcka för att komma på något. Om inte annat så kan man ju kolla upp vad vännerna håller på med så kan man ju hänga på där. 
 
För egen del så finns det inga fritidsproblem, det är väl därför jag sälllan är sjuk 😄. Stugan, fotografering och hunden ger massor av energi ❤️
 
 
 
 
En natt kvar av fyra, sedan det blir det ledigt
och mina hobbies väntar på mig 💖
EddieUnik 16 veckor och 13 kg tung! 
Söt och blöt ❤️