När mina söta barnbarn fyllde 7 år fick de var sin  entrébiljett till Ölands djurpark av mormor.  Tanken var att vi skulle åkt dit redan i början på juni men takbygge och en risig pappa har  fått all fokus.  Vi trotsade regnet. Mycket trevlig och underbar dag har vi haft. Lemurerna fick lite extra gott idag när tjerna kom på besök. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tack för idag❤️

Detta fotot säger allt om att vara
småbarnsförälder. 
Ler varje gång jag ser det❣️

(null)

Finns stunder då de är vakna också!

(null)

Bli lika glad och varm
i hjärtat varje gång det
plingar till i luren❣️
Jag börjar se ljuset i tunneln. Fortfarande en del som ska göras. Men det värsta måste ändå ha gjorts kan man tycka. Jag vet inte hur många gånger som jag sprungit upp och ner på den där ställningen. Hur många skruv och spik jag använt. Helt klart är bästa snickaren och jag väldigt nöjda. När jag vaknat efter nattens jobb ska vindskivor på plats så vi kan mäta för att få rätt mått på plåten som ska ligga som skydd. Ställningarna ska plockas ihop och skräp ska köras till tippen. Sedan får resten vänta tills i september. För i augusti är det annat som ska grejas med. 

(null)

(null)

Det är en go känsla
att vara nöjd!
Denna lilla ljuvliga flicka är redan sju veckor. Föräldrarnas värld består av amning, blöjbyte, vaggning och mellan allt detta försöka få i sig lite mat. Dagarna i stugan har gett lite extra energi inför flytt till nya bostaden. Farmor hann också gosa med lilla juvelen ett par dagar mellan alla måsten. Tänk att det är så längesedan de egna barnen var små. Tiden rusar på. 

(null)

Dags för jobb igen!
Natt ett av tre 😅
.........för att finna lite svamp!

(null)

Så gott!!
De är inte bara vackra, de doftar även ljuvligt gott. För varje år så tillkommer det nya liljor. Jag har försökte googla fram vilken av de 75 olika liljeväxter dessa tillhör, hittar alla möjliga men inte just denna. Hur som så är de fantastiska att titta på. Gillar att de förökar sig så lätt. 

(null)

(null)

Värme på ingång!
Jag hatar ALS!!!
Den bryter ner de nervceller i hjärnan
och ryggmärgen som aktiverar
de viljemässig styrda muskler.
Sjukdomen är grym!

(null)

Frid viskar träden kring
hemmet du älskat.
Farväl bugar blommorna
du vårdat så ömt.
Tack kvittrar fåglarna 
som var morgon dig hälsat.
Tyst viskar vinden farväl.


Tidigt idag på morgonen kunde jag inte motstå frestelsen att ta mig en liten promenad i majsfältet. Försiktigt smög jag in bland stammarna medan morgonsolens strålar letade sig in bland bladen. Daggvåta blad killade mig i ansiktet med jag strök runt i majslabyrinten. Mycket mäktigt! Fick mig att tänka på en amerikans film jag såg en gång då en tjej sprang med utsträckta händer mellan majsstammarna, denna frestelsen hoppade jag som tur över. Lite fascinerad är jag dock över hur alla sådda frön faktiskt har grott. Jämna fina och ståtliga stammar över hela fältet. 

(null)

Jag hittade ut igen 🤗
(Mitt barnbarn är på semester)
Hej mormor, jag är på semester på Gotland. Vet du vad? Det kom ett piratskepp och kastade i land en flaskpost. Där i låg en skattkarta, jag letade en hel dag, till slut hittade jag skatten. Du ska bara veta hur tung den var. Mamma fick hjälpa mig att bära. Idag ska vi åka till en park där man får låna skateboard, jag ville stanna hela kvällen, jag åkte och åkte fram och tillbaka. Vårt hus vi hyrt är jättefint och trädgården är sååå stor. Mamma går och luktar på alla rosor, det finns rosor över allt. Vi har det jättemysigt!
Puss puss!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Blir varm i hela hjärtat ❤️
Regn, sol, blåst, sol, regn och lite sol igen så håller det på, dagens väder. Bästa snickaren och jag kämpar på med taket, fixar med sådant som vi behöver vara två. Igår skrapade och målade jag, bredvid mig hade jag getingsprayet för det finns getingar i varje vrå. Eftersom jag är superallergisk vill jag inte bli stucken, har liksom inte tid till det. Nu lite mat sedan är det bara till att greppa spik och hammare igen. Getingarna har fått sig en omgång så förhoppningsvis kommer de inte att störa mera. 

(null)

(null)

(null)

Halva månaden har gått!
Kossor är väldigt nyfikna. Vi snickrar och kossorna tittar på. Eddie tycker att de borde vara på andra sidan av kohagen. Han ligger där och blänger på de nyfikna små kalvarna. Tur han har vett att vara på rätt sida om staketet. Söta är de iallafall.

(null)

(null)

Fredag!
Sol och vindstilla.
Flugorna flockas på ön, både inne och ute. Att sova bland flugor är inte min grej. Brukar ta en sväng med flugpisken innan sovdags men det sitter alltid några och trycker i en hörna som sedan dyker upp i min näsborre precis när John Blund gjort sitt. Brukar dra täcket över huvudet men det kan bli väldigt varmt efter en stund. Nästan så jag tror de sitter och lurpassar i väntan på att jag ska glänta på täcket. Fick ett tips att hälla vatten i en plastpåse och  hänga upp utanför ytterdörren så skulle flugorna välja ett annat hem att terrorisera. Någon glömde att upplysa mig att det skulle ligga lite mynt i botten och dessa mynt skulle sedan reflektera runt på trappen eller väggen när påsen rörde sig. Tydligen skulle detta skrämma flugorna. Min svärdotter tyckte att antalet flugor har minskat sedan påsarna hängdes upp, jag kan bara hoppas att det stämmer. 

(null)

(null)

Värmen ska komma tillbaka!
Hoppas det stämmer!


Nu när vi varit iväg mycket för att snickra på huset så är Tindra till sig av lycka när vi kommer hem. Eddie hinner inte innanför dörren förrän den kelsjuka katten förföljer honom och smågrälar lite som om det vore hans fel. De sover ofta intill varandra, mest på Tindras intiativ. De är så söta tillsammans. 

(null)

(null)

❤️
Tog oss en sväng till skogen idag den fyrbente och jag för att spana in tillväxten på guldknapparna. Får vänta några dagar till innan det blir dags för stekplåten. En bajspåse full lär det säkert bli i mitten på veckan. Hoppas bara att ingen annan hinner före. Det finns ju mycket annat vackert att titta på ifall det nu skulle hända. 

(null)

(null)

(null)

Härliga skogen!
Har suttit mycket i bilen de senaste dygnen, då är det perfekt med en spännande bok att lyssna på. Fick köra hem från ön, pappa blev helt plötsligt utskriven från sjukhuset. Efter nästan 4 veckor på sjukan så blev det dags. Håller tummarna att allt går bra nu med lilla pappsen. Åter på ön, underbart.
 
(null)

Uppehåll men molnigt!
Solen värmer underbart när
den tittar fram. 
Ledig, avkoppling, ladda, mysa, njuta, gosa och bara vara. Välbehövligt! Farmors lilla hjärta är på ön för första gången. 

(null)

Det regnar ute!
🤗
Idag när jag kom hem till mamma för att måla gaveln där vi monterade upp ett fönster i går så blåste det så mycket att jag fick hålla i mig i stolpen till tv-antennen. Jag kravlade runt som en skalbagge där på taket och mamma stod nedanför orolig över att jag skulle blåsa ner. Men jag klamrade mig envist fast. När vi lite senare käkade så visade mamma att hon hade fått ett "prova på" ex av kvällsstunden.  
  
(null)

 Helt ärligt så trodde jag inte den fanns längre. Fick en så flashback när jag bladdrade i tidningen att jag nästa hörde farmors röst. Jag var knappt läskunnig när jag började ljuda allt spännande ur kvällsstunden hos farmor och farfar. Serier och roliga historier började jag med, när jag övat upp mina läskunskaper så började jag läsa novellerna. 

(null)

(null)

Mamma var galen över all skit jag lärde mig från vitsar och serier. Det blev farfars och min hemlis att jag läste noveller och annat intressant ur tidningen.

(null)

(null)

Hade jag inte varit hos farmor och farfar på ett tag hade de lagt undan så att jag kunde fortsätta läsa på de spännande historier som var uppdelade i olika delar. 

(null)

Korsorden löste oftast farmor och jag tillsammans, med hjälp av farfar som också ville ha ett eller flera ord med I lösningen. Tidningen har funnits sedan 1938. Skulle inte förvåna mig ifall farmor och farfar började prenumerera då. Jag var ofta hos farmor och farfar under min uppväxt, så ni kan bara tänka er så mycket ej nyttigt för barnöron som jag fick till mig. Förhoppningsvis har jag inte tagit allt för stor skada av det. 

Då var jag på jobbet igen!

🤗
Tyvärr gäller detta inte bara idag 🤣! 

(null)

Ny månad och ny vecka. 
Många nya lagar träder i kraft idag.
En del mer efterlängtade än andra. 

Mot taket!
🤗