Dåliga vanor!

7kommentarer

Undrar hur det kan vara så lätta att befästa dåliga vanorna, när man istället får kämpa för att få till de goda och bra vanorna. Jag minns på den tiden då jag rökte och ville sluta, det var ju nästan lika långt dit som att åka till månen. Men när jag väl hade bestämt mig (tyvärr tog det för många år) så var det inga problem att bryta den dåliga vannan till en bättre. Ingen är gladare än jag över att jag slutade för mer än 20 år sedan för rökning är det absolut dummaste och idiotiska man kan hålla på med. Vad tänker många barn på då man säger lördag? Om det är lördagsgodiset som är det första som dyker upp så kan man ge sig tusan på att vanan redan är etablerad.
En av mina goda vanor är som bortblåst, mina sköna dagliga promenader som jag gjorde då min pälskling levde. Det sägs att det gynnsammaste läget att förända dåliga vanor är vid någon större händelse, för min del blev en god vana dålig istället. Som tur är så hade jag redan innan pälsklingens bortgång förändrat mina motion och matvanor annars hade jag med all sannolikhet haft lördag varje dag nu för tiden. Men trotts detta så saknar jag vardagsmotionen och naturligtvis min håriga härliga vän. Får se ifall jag kan hitta de där basala ganglierna i hjärnan som vanorna styrs av :-)
 
Fotografera är en mycket bra vana!
 
 
Ovanligt härlig och skön söndagsmorgon!
 
:-)

7 kommentarer

Petra Wikman

17 May 2015 10:07

Ja, foto är himla bra! Avslappnande samtidigt som man kommer ut på ett roligt sätt!

Micke

17 May 2015 10:55

Jo..bra vanor får man kämpa sig till ibland...kämpar på här med att komma ur min "jobb-bubbla"...har i ett par år endast åkt till och från mitt arbete på vardagarna..jobba äta sova...se på tv.
Nä..åker ner till stan en gång i veckan efter kneget...träning på för mig hög nivå.

Ha en superb eftermiddag.

Anonym

17 May 2015 11:14

Ja visst är det skönt att vi la av med att röka ;.) 24 år sedan sist för mig och det har gått bra hela tiden.
Du måste kanske ta hand om en ny hund som behöver dig?!?! Finns många som inte är valpar men som behöver en ny matte. Förstår att det är svårt när du jobbar att uppfostra en valp med mera. Aldrigatt det går att jämföra Pälsklingen med någon annan hund men att öppna sitt hjärta igen går mer än bra. Du behöver en fyrfotad kompis ... det känns bara så/ kram

Spanaren

17 May 2015 11:15

Ps Glömde att skriva namnet men nu ser du vem som skrev detta ovanför detta

Soffie

17 May 2015 20:56

Ja dåliga vanor är inte bra,jag försöker ta mej ut på en daglig promenad och det är lättare nu då det är ljust länge på kvällarna, sen har jag ju min stolpjakt med och det är en mycket bra vana❤️

Maria

17 May 2015 21:03

Som väl var började jag aldrig röka. Hade aldrig kunnat sluta med den karaktären jag har. Men häromdagen hjälpte jag en vän räkna ut för hur mycket hen röker /år, 1800 kr blev det. Insåg att jag har råd unna mig något jag önskar mig som en ny kamera till exempel. Jippi! :)

Anne-christine

17 May 2015 22:03

Tyvärr feströker jag. Borde sluta. Inte bra att röka.
Vi har nog alla mer eller mindre dåliga vanor. Mycket som man borde ändra på.
Maten ett annat ex. Lite mer grönsaker borde man äta och mindre kött.
Äh......nu får vi hoppas på en ny fin vecka.
Kramelikram.

Kommentera

Publiceras ej