....att jobba! Finns ju så mycket annat man vill göra.... 
 
 
...som att skrapa t.ex det är ju sååååååå roligt!!!?
 
:-)
Idag när jag slö bläddrade i en gammal tidning som råkat bli liggande så hittade jag en liten bild på en rot som jag aldrig hört talas om eller sett  innan. Persiljerot!!? Den verkar ju vara hur nyttig som eftersom den är rik på folsyra som är så livsviktig för blodproduktionen och kroppens celldelning. Där stod också att den är rik på c-vitamin, tillsatte man lite citron i tillagningen av denna för mig nya rot så bevaras tydligen de flesta antioxidanter.
Undrar ifall man kan odla den själv? Ska nog kolla upp detta idag. Är det någon av er som har erfarenhet av denna lilla sunda rot?
 
Härliga tider!
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Jag tror inte det finns ett enda ställe som ger tillfälle till "arga lappen" så som tvättstugan gör. Är det inte städat så är det luddfiltret i torktumlaren som är fullt eller så har någon helt enkelt trott att deras tid är mera dyrbar än andras. Detta råkade hända mig. Med händerna fulla ger jag mig ner för trappan till källaren för att påbörja min tvättdag, när jag upptäcker att någon helt enkelt snott min tid. Eftersom jag hade lite ont om tid och mycket tvätt så blir jag för ögonblicket lite ilsken och den där lappen skrivs redan inne i mitt huvud. Kånkade upp alla påsar igen för att vakta in min granne som bor någon stans i huset och med livet som insats vågat sno min tid. Varje gång jag hörde någon i trappen så kollade jag i ögat, men ingen gjorde sig ärende ner till tvättstugan. Efter två timmar gav jag upp, sprang ner i tvättstugan en snabbis för att kolla om någon smugit in genom dörren direkt ner till källaren innan jag körde iväg på mitt möte. Allt såg ut precis som innan. När jag återvänder på eftermiddag så är tvättstugan fortfarande upptagen. Jag svär lite. När jag sedan kör mot min lilla stuga så börjar ju tankarna komma ifall det hänt grannen något..... Som tur var allt i sin ordning när jag kom tillbaka och den där "arga lappen" blev aldrig skriven.
 
 
Nu ska jag gå ner till tvättstugan,
för att sno någon annans tid!
 
:-)
April närmar sig sitt slut trots att den nyss börjat. Har hunnit en hel del nu när jag summerar månaden även om jag hade hoppats på att hinna lite till, men så är det väl alltid. Inte utan att jag är lite nyfiken på maj eftersom det kommer att hända lite spännande saker både här på hemma plan och en hel del på andra ställen i Sverige. Jag har även lite ommöbleringstankar och hemmafix att göra när tillfälle ges. Ska ha en liten minisemester framöver och det är ju alltid trevligt med tanke på vilken fin månad maj är. Nu är i alla fall gröten på plats, räkningarna betalda och sängen ropar, lika bra att få tyst på tjatet :-)
 

Ha en fortsatt fin dag!
Här är det sovareväder :-)
 
Det är alltid lika kul att säga att solen skiner hos mig när pappa ringer för att berätta att det regnar hemma. Jag var lite tveksam till vädret innan jag körde upp eftersom jag såg på rapporten att det skulle regna på eftermiddagen igår på Öland. Jag är ju lite väderberoende eftersom jag håller på att skrapa på stugan. Men solen har lyst hela helgen från och till hela lördagen och med klarblå himmel idag så jag är nöjd, med vädret i alla fall. Jag ska inte vara tjatig, men det är såååååååå tråkigt att skapa så det är till och med roligare att ligga på knä och plocka ogräs i min trädgårdsgång.
 
 
Då var det dags för en jobbnatt igen!
 
Ha en fortsatt trevlig kväll :-)
 
 
Trots att det bara är några dagar sedan jag körde från mitt älskade Öland så har det hänt hur mycket som helst med växligheten nu när jag återvände. Tyvärr så har det inte hänt lika mycket när det gäller bortskrapning av färg medan jag varit här ifrån. Det är ju så tråkigt att skrapa så det finns inte, men som tur är så överväger det färdiga resultatet de där långa timmarna med skrapan. Ärligt talat så får jag väl skylla mig själv eftersom jag valde att göra det trärent. Den mycket goda salladen som nu är dagens skrapbelöning smakar fantastisk gott. 
 
 
 
Nu var visst matrasten slut!
Ha en trevlig kväll :)
Jag hördes knappast när jag gled i på stadens gator efter mitt besök hos däckbytaren ikväll. Det är många fördelar med det där bytet, lägre bensinkostader, men tystnaden väger nog upp allt. Förr byte jag alltid hjulen själv, men ärligt så är det värt några hundralappar att få hjälp med detta bestyret. Snart är det dags att smyga iväg till jobbet och det känns ju extra skönt att veta att hela helgen är till för fria aktiviteter efter de 10 timmarna.
 
 
Ha en bra natt!
 
:-)
Den där deklarationen har legat på måstebordet länge nog nu. Hade som mål att INTE sitta med den samma dag som sista datum för inlämning. Eftersom jag sålde min bostadsrätt förra året så skulle en särskild blankett fyllas i och det är den som ställt till  med oviljan över att ta tag i deklarationen. Men nu så är det gjort och skatten inbetald och lättnadskänslan är total. Ska inte gräma mig över hur svårt det kan vara att ta tag i saker och ting direkt istället för att de ska suga energi över att det inte blir gjort. Nu har jag i alla fall laddat med ny energi efter nattens jobb, den godaste gröten på länge simmar just nu runt i min mage.
 
 

Sol ute, sol inne
sol i hjärta, sol i sinne :-)
Nikon fick följa med på blomstervandring i min underbara trädgård!
 
Pion
 
 
Plymspirea
 
 
Gullviva
 
 
Kejsarkrona
 
 
 
 
 
Kerria Japonica
 
 
Blåsippa
 
 
Min underbara Magnolia står i ett täcke av Scilla
 
 

Svårt att slita sig när naturen bjuder på så vackra ting!
 
:-)
Blommor,
Då var det ny vecka och med tanke på hur förra veckan slutade så kan starten på den nya veckan inte bli annat än bra. Jag har en väldigt roligt och givande helg bakom mig med många stärkande ingredienser. Nu skiner solen och jag har just intagit min smoothies så nu är det bara till att ta tag i dagen. Men först så ska jag på massage.
 

Önskar dig en bra dag!
 
:-)
 
Hostan är borta, snoret avtorkat, håret borstat och naglarna nymålade. Ikväll så ska danseskorna på och festblåsan dammas av liksom jag. Nu finns det ingen återvändo. Så snart är det bara till att ge sig iväg och göra det bästa av det. När jag för en stund sedan öppnade garderoben så hittade jag inget att ta på mig, konstigt fenomen som vi kvinnor har. Så.....den som inga kläder har får gå med rumpan bar :-)
 
 
 
 
Önskar alla en trevlig och härlig lördagskväll!
 
:-)
Det där orangea kuvertet du vet med den allmänna pension som kommer till alla som råkat tjäna in någon krona och som ska bli överlevnaden den dagen då vi ska få fri tid, funderade lite över detta. Det var ju nyss som det var långt dit. Har man då som jag valt att ha mera tid med sina barn under deras uppväxt så är det nu detta syns bland siffrorna när man synar innehållet. Är det försent? Eller finns det någon chans för mig att kunna bättra på min pensionen de sista yrkesamma åren som jag har kvar. Funderade på om jag redan nu var tvungen att se till så att barnen hade ett extra rum till sin mamma så att hon kunde ha växelboende där en vecka i taget.  I så fall skulle fyra veckor per månad vara räddad, övriga dagar av månaden kan man väl alltid husa in sig hos någon kompis som ännu inte gått i pension, utom i februari då förstås. Det är väl inte värt att skrämma ungarna med detta förslaget, risken är väl då att alla flyttar till annat land. Det är ju några år dit och risken är väl stor att de höjer pensionsåldern då det blir min tur att få till utbetalningen. Nu skiner ju solen så jag tar tag i detta en annan dag.......det är ju långt kvar??
 
 
 
Trevlig helg!
 
 
När småbönorna får bestämma vad de vill hitta på tillsammans så är det nästan givet att de vill till 4H gården som ligger intill Ölandsleden i Kalmar. Ni kan tänka er så stort det var när Natasha skulle få följa med för att hämta sina kusiner på deras förskolor som ligger någon mil innan Kalmar. Först hämtade vi lillkusinen Ella sedan Nea innan vi körde vidare mot Skälby där vi skulle träffa resten av familjen då de slutade skola och jobb. Oj vad det lektes, de sprang fram och tillbaka mellan gungor, klätterställningar och mycket annat roligt. Tur med vädret hade vi också för när alla var trötta efter grillkorven, fikat och all lek så hann vi precis bort till bilen innan regnet kom.
 
 
 
 

Nästa gång de ses så ska det tittas på isdans!
 
:-)
Lästa att grönkål, skaldjur, nötter, bönor och ägg gör dig glad. Forskning visar att det har väldigt stor betydelse vad vi stoppar i oss inte bara för den fysiska hälsa utan även för vår sinnestämning. Mycket intressant. Något som gör mig väldigt glad just nu är att se min magnolia som håller på att slå ut. Ett ägg, några bönor och lite nötter på det så är lyckan fullkomlig.
 
 
Mitt i veckan och i månaden!
 
Jag hör hur det smattrar utanför mitt fönster. Härligt med regn de dagar man ska sova. Att mysa i morgonrocken med en god kopp te på sena eftermiddagen är ju lite lyxigt. Sitter vid datorn och kollar på lite foto. Hittade ett vackert och rofyllt foto från en tidig morgon på jobbet. La till en liten dikt som jag hittade en gång i en tidning, så blev det  fulländat.
 
 
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 
 
Tillbaka i vardagen. Nu får det vara slut på godsakerna ett tag. Det har ju blivit en hel del kalasande i helgen för att fira de små tjejerna. I år var de väldigt medvetna om sina födelsedagar de där små bönorna. Alla de träffat eller på annat sett mött vet om att de har minsann fyllt tre år. Så söta!
 
 
Nu säger jag God Natt!
Då är det dags för mina minsta hjärtan att fylla 3 år.
Eftersom det endast är 25 timmar mellan dem så firar jag dem samtidigt.
Grattis på eran födelsedag mina små älsklingar!
Mormor kommer med paket och skrovlig sångröst.
 

 
Massor av kramar!
 
Jag har blivit med nytt modem, vilken skillnad på hastighet. Det bara rasslar till, så nu är det slut på trummandet med fingrarana på datorbordet medan jag väntar. Så bra med tanke på att jag egentligen inte har tid att sitta här eftersom jag ska till jobbet. Ska bara kolla på Ingmar Stenmark först, tur han dansar som nummer ett idag.
 
Får bli lite blått idag också!
Ha en bra kväll!
 
 
 
 
 
Idag fick det bli en tripp till härliga Öland. Har dragit på det här besöket länge nog nu eftersom jag visste att det skulle bli jobbigt att komma dit utan min kära Pälskling. Skulle sovit över egentligen, kände att jag tar det en annan dag. 
Varje år är det lika dant, det går varken att ta sig ut eller in genom grinden till stugan. Värre och värre blir det för de där kejsarkronorna förökar sig värre än kaninerna som bor under stenmuren. Som tur är så använder jag inte den grinden så ofta denna årstiden så de hinner att både blomma och vissna ner innan det är dags för grindöppning. För några år sedan så grävde jag upp en rabatt som jag hade intill huset, jag lade dubbel markduk och fyllde på med massor av sten. Redan året efter så kom det upp fem kejsarkronor, nu får de växa där om de är så envisa. Jag brukar rycka upp stjälkarna sedan när de blommat över. Oavsett var de växer så är de så vackert praktfulla med sina gula kronor.
 
 
 

Har ni sett min blåa fina gräsmatta?
 
 
Förstår inte varför alla grodor och paddor måste vara på vägen om nätterna när jag är ute och kör. Försöker jag att undvika den ena så har jag i nästa ratt-tag kört på tre andra. Hela vägbanan är som värsta blodbadet och det gör så ont i mitt grodhjärta att behöva se och uppleva detta. Det var när vi satt där och ojade oss i bilen min arbetskamrat och jag som vi kom att prata om barnprogram från förr. Tror att det var Fablernas Värld som kom upp först. Vi försökte räkna upp alla de barnprogram som vi har tyckt om genom åren. Det blev många härliga minnen som lättade upp.  Alla vi barn i Bullerbyn är nog det barnprogrammet som jag har som mitt första minne. Pellepennan och Suddagumman, Vi på saltgråkan, Titta leka lär, Tant Anita och Televinken för att nämna några andra som vi kom på under natten. Helt plötsligt när vi satt där och pratade barnprogram så kom vi på signaturmelodier som vi började sjunga på, lät säkert inget vidare med min skrovliga hoströst. I fablernas värld...i fablernas väääääääääärld :-) Natten har gått fort i alla fall.
 
 
Vilket är ditt bästa barnprogramsminne?
 
 
Dessa fantastiska soluppgångar vill man spara mer än bara på näthinnan.
 
 
Dags för kudden :-)
Vad jag gottar mig!
 
 
 
Lite vila på maten är ju aldrig fel!
 
 
När jag tittade på reprisen av "När livet vänder" kom jag att tänka på denna fina dikt. Tyvärr har jag inte har en aning om vem som skrivit den.
 
 
<3
Dikter,
...kan man ju tro att jag lider av just nu.
Men råkar man hitta en bit tyg...
 
 
...och har en Ikeapall som behöver lite nytt.....
 
 
...är det bara till att fram med symaskinen....
 
 
....så kan ju pallen bli som ny.
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
 
När jag kände att det började killa i min hals för lite mera än en vecka sedan så köpte jag en bit ingefära. Hade läst ett par dagar innan i en tidning att den där lilla knölen kan hjälpa mot mycket. Jag har hackat, rivit, skurit och tuggat den som den är i hopp om att bli bättre. Om det har hjälpt mot just influensan vet jag ju inte eftersom jag kunde ju varit betydligt sjukare ifall jag inte ätit av den. Men en sak vet jag, värken i mitt knä är borta. Har haft ont nu i ett par månader och tyckt att det har varit väldigt tråkigt eftersom jag anmält mig till en hel del lopp i år igen. Redan efter tredje dagen var värken borta. Eftersom jag var i full gång då med tränandet så beror det ju inte på att jag låtit det vilat nu när jag trynat sängen i ett par dagar. Så när jag gick in och googlade "ingefära" så fick jag veta att det är ju rena rama mirakelroten. Den ökar blodflödet, lindrar illamående, ökar matsmältningen, motverkar inflammatoriska ämnen i blodkärlen samt mycket bra för leder och lilla magen bara älskar den oavsett i vilken form den dyker ner i. Så den kommer ingå i mitt dagliga intag nu mera. Har börjat läsa en ny bok. Mer om den när jag läst den klart.
 
 
Aprilväder ute!
 
Ingefära,
Mitt senaste loppisfynd är en lampfot för 110 kr. Väldigt vacker enligt mitt tycke. Med ny lampskärm och sladd så blev den ännu vackrare. Tyvärr så hade inte säljaren den gamla lampskärmen kvar. Som ni ser så lyser det även i lampfoten, där sitter också en glödlampa. Trevligt när gamla saker som andra tröttnat på kan glädja någon annan. Passar perfekt i mitt fönster.
 
 
Goder afton till er!
Loppisfynd,
Vila, vätska, värme är vad jag behöver just nu. Jag drog benen efter mig bort till apoteket för att se ifall de hade något som kunde hjälpa mot min hosta. Slemlösande, kramlösande, febernedsättande och ett rör med c-vitamin och lite annat fick följa med tillbaka. Nu håller jag tummarna att jag INTE behöver vänta 4-6 veckor som det kan ta för den här influensan att ge med sig.  Det kunde varit mycket värre, så där bara till att gilla läget. En liten påskgumma kom inom och piggade upp vraket en stund så nu känns det redan mycket bättre.
 
 
 
Host, host, host!!!!
 
 
.......inte var sant. Egentligen var det inte i natt för det var i går natt som jag drömde att någon vänlig själ målat om och lagt nytt golv i mitt ena rum. Jag var så glad och det blev så fint så jag kan liksom inte släppa tanken på hur bra det blev, Fattar ni hur besviken jag var då jag vaknade och insåg att det bara var en dröm. Nu när jag tänker efter så kanske det var menat som årets aprilskämt. Något som inte år ett aprilskämt är min hosta, den är på riktigt, ungefär som en manlig förkylning.
 
 
 
Tror jag dissar Blåkulla i år!
 
 
Jag brukar alltid vara på hugget när det gäller att luras den 1 april. Det har skapat många goa skratt eller mördande blickar genom åren. Men i år så har det hänt något, är väl inte i fas för att skämta kanske. Vaknade med värdens huvudvärk, ont i halsen och en hosta som säkert holt hela kåken vaken under morgontimmarna. Så idag har jag inte ens kollat upp mediernas skämt, det brukar nästan vara det första jag gör då jag vaknar. Får kurera mig lite nu på förmiddagen så kanske jag kommer igång med något dåligt skämt under dagen. Vätska ska vara bra, sägs det.
 
 
Har du blivit lurad idag?