Lediga dagar efter mycket jobbande är härliga dagar. Nu väntar lilla stugan på att få besök, staken ska upp i fönstret och så finns det ett och annat att plocka med. Har jag tur och rören som röken ska passera på min lilla vedspis hinner att komma så kan det vara dags för lilla spisen att få värma gott. Spisvärta ska också på. Hur som så finns det att  gör ändå.
 
 
Sova först!
 
😁😴😊😁
Dag att påbörja min nya fina kalender, kommande års färg är röd. En av mina älsklingsfärger. Alla rena blad utan en massa måsten. Jag ska idag denna sista söndag i november sätta mig ner för att skriva in 10 saker som jag önskas uppleva  2018, som en livets önskelista. Det gäller att ta hand om sig. Unna sig trevliga och energigivande upplevelser i smått som stort. 2018 är ett speciellt år, mycket trevligheter att se fram emot. Det första och det viktigaste att planera och ge utrymme för i min nya kalender är tidlösa tips. Motion, vila, lek och bus, upplevelser och massor av kärlek. Man ska vara snäll mot sin kropp, tanke och själ. 
 
 
 
❤️
Idag (fredag) har jag varit och pysslat om mitt älskade barnbarn på hennes 8-års dag. Pannkakor med sylt var önskemenyn. Den magiska filten hann bli klar så då blev det mys i soffhörnan innan mormor åkte hem. 
 
 
Födelsedagskramen ❤️
 
Vilken förmån jag har som får gosa valpar. Dessa små godingar föddes den 14/11, sju stycken små underbara Aussievalpar. Uppfödaren till min EddieUnik har en kull nu så det är ju svårt att låta bli att titta lite försiktigt då jag är där. Denna kullens tema på namn är, spelkullen. Förslag på namn är "TillyHills Fia med knuff", TillyHills plockepinn" eller kanske TillyHills Svartepetter". Roligt med olika tema på kullarna. 
 
 
 
Grått och disigt ute!
Inne brinner ljusen som ger mys och värme!
 
😁
Har en fantastisk helg bakom mig med alla tänkbara ingredienser. Kommer att suga på den karamellen hela denna arbetsvecka som är fulltecknad med möte och jobbnätter. Men nu är det bara måndag och vad är bättre att börja en ny vecka med än pyssel. Mina stora krukor som står på golvet är lite otympliga att flytta på när snabeldraken kommer fram. Så då får jag göra något åt detta. Vaxduk, montageskruv, några hjul och en stadig skiva. Resultatet ser du här 😁. 
 
 
 
 
Önskar alla en fantastik dag!
 
😁
Med bästa hjälpen så var det fina golvet i stuga på plats. Inte utan att jag fick lämna stugan med andan i halsen för jobbet skull ikväll. Passade på att göra det klart nu när golvläggningen var påbörjat. Naturligtvis så hade jag gärna velat stanna kvar en natt till bara för att få njuta av att det var klart. Kommer att bli skönt att slippa draget och att se springorna mellan planken som samlade både damm och som även var boplats för flerbenta. Nu är det bara listerna också som fattas 👍
 
 
 
Nöjd och glad!
 
😅
Då var den klar. Tog sin lilla tid men så är det när man har många projekt på gång samtidigt. Hur som så är jag grymt nöjd. När mamma och pappa blev av med sitt fasta nät så var det färdigringt, synd tyckte jag att den fina telefonen skulle hamna i en låda. Nu står den här och lyser upp höstmörkret. Tanken är att jag ska försöka få tag på en liten telefonhylla som jag kan ställa den på framöver. Borde väl finnas att få tag på någon stans, loppis eller något kanske. 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag ut i grådiset!
Ha en bra dag!
 
😙
Tänk att denna fantastiska underbara EddieUnik funnits i mitt liv i åtta månader redan. Vilken kille! Han har alla egenskaper man kan önska hos en hund. Jag är så tacksam över att han kom in i mitt liv. Kan nog inte riktigt fatta hur tomt det varit utan en pälskling vid min sida. Underbara EddieUnik!
 
 
 
 
❤️
Aussie,
EddieUnik sover och jag stickar lite på den magiska filten. Ibland så hinner jag sticka några varv på jobbet, inatt har jag en sådan stund. Det har varit rätt så oroligt på förnatten. Alltid skönt att sitta lite innan jag sätter igång med annat. Filten ska mitt barnbarn få i födelsedagspresent (skvallra inte) som fyller år om två veckor. Så förhoppningsvis hinner den bli klar. 
 
 
Trevlig fredag!
 
😁
Så här såg det ut förra året utanför min lilla stuga den 9:de november. Hoppas det inte kommer någon snö än på ett tag. Önskeprognos vad det beträffar väder så vill jag ha 10 cm snö från 1 advent till 16 mars, gärna 3 till 7 minus och sol varje dag. Det skulle jag verkligen gilla. 
 
 
 
Ser lite småkyligt ut!
 
😬
Plocka lite här och stöka lite där. Tog tag i byrån idag, tänkte städa och sortera lite. Det var inte så länge sedan jag gjorde det så jag flyttade mest runt kläderna kändes det som. Så nu lär jag väl inte hitta någonting. Blommorna ska få lite kärlek också naturligtvis. Passade på att kolla på lite foton medan jag tog en kopp te, hittade ett foto som min svärdotter grejade med i ett skolprojekt när hon studerade i Australien. Blir alltid lika glad när jag ser den bilden. Det är två år sedan jag var där senast. När längtan är för stor så sätter jag mig en stund och gottar ner mig i alla fina foton. Det hjälper för stunden. Denna tiden är det extra mycket längtan. Jag tröstar mig med att jag har ändå inte tid att åka iväg någon stans, så är det. Nu ska EddieUnik få sin tid, först lek och bus sedan ska vi träna vidare på spårningen. 
 
 
 
Hörs 😁!
Helt otroligt vad mycket man kan stuva in i en liten bil. 15 kvadratmeter golv och lika mycket underlagsisolering, en bur med hund och massa annat. Det tog mig minst 30 min att krångra ut allt från bilen och bära in det i stugan. Jag ska nu slutföra målningen i tv-rummet som jag påbörjade i våras. Hann inte bli klar innan sommaren så jag bar in alla möbler igen för att ta tag i det till hösten. Ja.... så var det då höst och allt har burits ut igen. Min tanke var från börjat att det gamla repiga golvet från hedenhös i någon rödbrun färg skulle få vara kvar, men nu har jag ångrat mig. Som tur var så kom jag på detta innan allt var målat och möblerna var på plats igen. Har snart slitit upp möblerna av allt flyttande fram och tillbaka. Det dragiga kalla golvet ska få sig en liten tätning. Det är bara ett problem, jag vill vara klar NUUUU!! Hur som är teet på plats och magen fått sitt, nu är det dag att sätta igång med förberedelser inför morgondagen. Min förhoppning är att jag ska komma i säng i tid så att jag Inte tullar allt för mycket på den välbehövliga sömnen. Köpte lite nya glas på rean. Jag hade i och för sig redan glas i stugan men för den ringa summan som de kostade kan det vara kul att alla kan få ett lika dant glas när vi dukar upp. Helt ärligt så älskar jag färgen och för att de var väldigt prisvärda naturligtvis.
 
 
 
 
Månen är magisk ikväll!
 
😉
Idag är det två år sedan min kompis som också är uppfödare skickade ett foto som du kan se nedan till mig på denna söta lilla valp med frågan om jag var sugen. Jag minns det speciellt eftersom jag var i Australien hos sonen då, man kan ju inte annat än att smälta men det skulle dröja ytterliga över ett år innan jag till slut gav med mig. Ett beslut som jag inte ångrat en sekund sen han kom in i mitt liv. Många trodde att jag aldrig mer skulle skaffa hund efter att min älskade Gozzi lämnade jordelivet. Det satt långt inne med ny hund ska ni veta, men nu är snart min underbara EddieUnik 8 månader. En fantastik underbar kompis och härlig valp på alla sätt. 
 
Fotot som uppfödaren skickade 
 
 
Min älskade Gozzi
 
 
Min underbara pälskling EddieUnik 
 
 
 
Underbara hundar!
 
❤️ 
Blommor är så väldigt trevligt att greja med. Jag har alltid tyckt om blommor, både att sätta sticklingar till att köpa I butik. Min svärdotter som också gillar blommor vi brukar ge sticklingar till varandra som vi sedan jämnför utvecklingen på. Jag fick några eletantöra av henne som nu blivit en hel djungel av öron, (tur det inte växer elefanter också). Kul när det spirar. Orkidéer är ju en annan växt som jag verkligen gillar. Just nu så har jag ett blomsterhav på fönsterbrädorna. Min dröm är ju ett inglasat vinterrum där mina växte och jag kan få leva ut våran lusta. Vem vet, det kanske kommer framöver. 
 
 
 
 
 
Trevlig allahelgonhelg!
 
☀️
Projekt,
I Blekinge finns två olika arter av ek, skogsek och bergek. Skogseken trivs bäst på näringsrik mark och blir vanligen större och kraftigare än bergeken. Ekar kan bli 1000 år gamla. Ekar är mycket värdefulla eftersom cirka 1500 olika arter är beroende av dem. Flera av dessa arter är sällsynta som exempelvis skalbaggen läderbagge. Läderbaggen är sällsynt och är fridlyst i hela landet. 
Nu på hösten är ekarna extra fina med sina guldgula kronor som glimmar i morgonsolen. (Ingen rättvis bild)
 
 
Trevlig fredag!
Här skiner solen från en klarblå himmel och temperaturen visar på noll.
😁