Kan man annat än älska denna galna, tokiga och alldeles fantastiske hund. Uppfödaren ville ta lite foto på Eddie och lägga ut på kennelsidan. Hoppas Tina tyckte de blev bra. 

(null)

(null)

(null)

Mycket trevlig promenad
fick vi iallafall 🥰
Eftersom jag skulle jobba hela julhelgen så träffades barnen och jag redan i söndags. Sedan har det varit jobb och som vilka dagar som helst. Jobb, hundpromenad, sova, äta hundpromenad, besöka päronen och sedan hundpromenad igen innan jobbet. Mörkt dygnet runt. Men nu blir det ljusare igen, ett par minuter varje dag. Ingen av barnen äter traditionellt julbord mera än risgrynsgröt och julskinka, så en massa mat har det inte blivit över. Gott och som alltid väldigt trevligt. Minnen som värmer. Tomten packade ihop och drog sig hemåt till Nordpolen. Hoppas de skickar samma tomte nästa år. Han var så mjuk och go. 

(null)

(null)


(null)

(null)

Tack Julen 2019❣️


En natt på jobbet så pratade vi om varför vi firar Lucia. Det var ingen av oss som jobbade den natten som hade samma svar på den undran. Det vi alla minns var debatterna i sociala medier hur en lucia ska vara och hur högtiden ska firas. Minns ni luciatåget då lucian bar sockendräkt och de sjöng folkvisor i stället för luciasånger. Vilket liv det blev! Eller det året då Åhléns hade en mörkhyad pojke som Lucia. Hatreaktionerna fick förtaget att plocka bort alla bilder. När vi sedan googlade på manlig lucia fick vi napp att 1820 var första gången Lucia skrider fram med ljus  på huvudet och bäraren av detta var en man. Förresten har ni sett Johan Glans tankar från 2018 om luciatraditionen. Även Jan-Öjvind Swahn berättar i ett klipp från Yles arkiv om  denna traditionen. Det är en mycket intressant vandring hon har gjort den där Lucian den trettonde december. Enligt folktro var denna natten farlig då onda makter var i farten samt att alla djur kunde prata. 

(null)

Jag hade den stora äran att få lyssna på skönsång från Karlskronas Lucia med tärnor i år. De var verkligen grymt duktiga på att sjunga. 

Idag är det en annan dag!





........... är som ett hem utan hund!

(null)


God Jul
mina vänner🌲
Alltid lika fantastiskt underbart
att umgås med de bästa❣️

(null)

(null)

Farmor/mormors älsklingar❤️
Mina kära Ölandskompis skrev till mig att min studsmattan hade fått vingar så det fick bli en tripp till stugan. Tur inte studsmattan blåste åt det andra hållet för då hade den fart rakt in i huset. Vilka krafter alltså, den är ju inte så liten heller.  Nu var det ingen större skada skedd, bara några böjda stag till nätet som är runt om mattan.  Kunde varit mycket värre. Härligt och ljuvligt har det varit med skön avkoppling i stugan.  Endast promenader och lite annat plock och det allra nödvändigaste, inte mer än så. Som ni ser på foton nedan så lyste månen på natten och solen på dagen. 

(null)

(null)


(null)

Laddad!
Jag njuter av min fina amaryllis, jag har en vit och en röd. Den röda har extremt stora blommor även om de är få. Två stänglar är på gång med stora fina knoppar. Så förhoppningsvis kommer det finnas stora röda blommor att njuta av även efter jul. 
Må hända att jag är lite trög men att det bara är en vecka kvar till jul har jag allt lite svårt att fatta. 

(null)

Regn hos mig!

Då var vi på plats på fisktorget i Karlskrona för den årliga julgransförsäljningen. Det blåser och regnar så någon vidare julstämning bjuds det inte på. Kajakklubben bjöd på julmusik och  glada tillrop, får hoppas deras klingande stämmor lockade till sig lite mera stämning inför den kommande julgransveckan. Svanparet med sina grå ungar kom simmande för att se ifall det fanns något gott att mumsa från havet botten. Flera trevliga dagar väntas med lillebror och förhoppnings bättre väder. 

(null)

(null)

(null)

(null)
   
(null)

Tredje advent❣️


Eddie nosar och nosar. 
Vilken lucka ska öppnas idag?
Igår valde han fyran, idag tvåan.
Han älskar sin adventskalender.

(null)

(null)

(null)

Finaste Eddie🥰

Inatt när jag jobbat så har jag klätt granen, så att  mina jobbarkompisar får njuta av denna skönhet till morgonkaffet. Julsånger och Lucias glada röster kommer att fylla avdelningen. Det är en vacker tid nu med alla ljus och härlig julmusik. Tomtefar fick äran att inta tronen för vår stjärna har fått fötter. De fina röda kulorna passar perfekt efter som jag älskar rött. Nu är det snart dags för Lucia på TV, sååååå fint.

(null)


Önskar Alla
En Fin Lucia!
Nu har jag varit uppkopplad i tjugofyra timmar. Blodtrycksmätningen och pulskoll under ett dygn för att se hur det står till med hjärtat. Nästa månad ska jag ta EKG under ett dygn. Extra slag och lite annat som inte stämmer ska nu alla mätningar förhoppningsvis ge resultat på. När jag satt i väntrummet igår och väntade så var medelåldern rätt så hög och det som slog mig då var att många satt och pillade på sina mobiler. Kvinnan som satt bredvid mig bläddrade ivrigt på FB med ett klapprade ljud från sina naglar. Herren till höger kollade nyheter och pratade ivrigt om vad som hänt. Tjejen från Karlskrona som sytt en av klänningarna till hovet  inför Nobelmiddagen engagerade  nästan hela väntrummet när denna klänning dök upp på nyhetsflödet. Två damer satt högljut och ojade sig över hemtjänsten som inte kommit med maten i tid och att de inte tagit med sig soporna. Som tur var så blev det snabbt min tur och min tomma stol lämnade plats till någon annan. 

(null)

En natt till
sedan lite semester!
Även i år har det flyttat in en Nisse hos ett av mina barnbarn. Årets Nisse är tokigare än tokigast. Han har redan hunnit med flera hyss till barnbarnets stora förtjusning. När familjen vaknade i helgen hade Nisse varit flitig. Barnbarnen skrattade så hon låg dubbelvikt på golvet. Är det inte underbart med små hyss. Barnasinnet är något jag aldrig hoppas ska sina i mitt sinne. Det får gärna flytta in en Nisse även till mig. 

(null)
 
Fjorton dagar till
Julafton 🌲
Idag har sonen varit i Stockholm för att tävla i tips-SM. Efter många svåra frågor och nervösa timmar meddelade han oss att det blev en femte plats. Han meddelar också att han var grymt nöjd med sin insats. En fotbollsresa till London med övernattning i två nätter är ju aldrig fel. 
Medan pappan var på resande fot fick jag det stora nöjet att gosa med denna lilla godingen i två dagar. 

(null)

Stort Grattis Dennis❣️
Äntligen har jag bestämt mig hur jag vill ha det med min maskroslampa från Ikea. Jag köpte lampan begagnad för någon hundralapp. Återbruk gillar jag. Men nu var jag trött på de där pappersblommorna som satt fast på spröten även att blommorna gav en härlig spegling när den var  tänd. Jag har haft funderingar på prismor, olika figurer, måla om pappersblommorna eller bara låta den vara som den är. Såg en bild där någon spraymålat hela lampan i brons, och det såg också väldigt snyggt ut. Så här blev min lampa och jag är supernöjd. Kostnad en ljusslinga för 149 kr. Före och efterbilder. 

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Andra advent idag!
Den stolta mamman håller 
tummarna stenhårt. 

(null)

Heja heja❣️
De där Lussebullarna blev så goda att jag nästan får baka en omgång till. Ska det vara några kvar till jul så är det nog så det får bli. Jag får ringa min lilla bakerska så får jag se ifall hon har tid. Alla ingredienser finns redan hemma så det är bara till att sätta igång. Väldigt gott med pärlsocker på som tur är för russin är det bara jag som vill ha. Hittade detta receptet på arla.se, fantastiskt goda och saftiga även dagen efter.  

(null)

(null)

(null)

Fredag!
Idag blev det rätt!



... eller kanske tisdag. Jag är dagvill och totalt tidsvill. Mörkt när jag lägger mig, mörkt när jag stiger upp. Jobb jobb... dagarna och nätterna går. Första december har passerat och första ljuset är tänt. Lussebullarna bakade och provsmakade, farligt gott. Fem nätter kvar sedan ledigt i nio nätter, hissnande känsla. Ska bli så skönt efter alla turer på jobbet. Det är mycket nu. Det verkar vara inne att fatta dåliga beslut över huvudet på oss. Beslut som man inte själv behöver att utföra. Trött på att inte kunna påverka. Djupandning och tankar på annat hjälper inte. Känns som om hjärtat tagit hissen upp till översta våningen. Gos med farmors minsta älskling ger kraft och blöta pussar. 

(null)

Var det tisdag?