Första frosten, check på den. Efter flera dagars blåsande så blev stillheten total då det helt plötsligt slutade blåsa. Trotts kyla och en frusen kropp så kunde jag njuta av promenaden innan det var dags för EddieUnik och mig att jobba. Natten har varit väldigt intensiv både för fyrbent och tvåbent. Bra när man är två som kan trösta, jag med ord och kramar, EddieUnik med sin unika förmåga att trösta med att bara finnas där. Tårarna i pälsen har torkat och vi var nöjda över hur natten blev till gryning och vi kunde traska hem i den kyliga morgonen. Tacksam över att få jobba med det jag brinner för, tacksam över den underbart fina och duktiga hund som ger mig och många andra i min omgivning så mycket kärlek. 
 
 
Oktober slut!
Jag trött, men tacksam över livet!
Snart sängen!
 
❤️
Vissa bryr sig inte men idag är jag glad över att min timme är tillbaka. Det känns alltid lika bra söndagen då klockan stämmer med mitt inre urverk. Många tycker att jag överdriver eller inbillar mig. För min del kan det vara normaltid året om. Jag kan ju knappast vara den enda personen som känner så här 😬?
 
 
 
Kommer att sova väldigt gott efter nattens slit!
😴
Idag fyller min lillebror år. Den bästa lillebror man kan önska sig 🎂!
 
 
 
Grattiskramar på din dag 😘
Tur jag har en hund med en fantastik päls. Hur blöt eller skitig den än är så tar det inte lång tid innan den är vit och torr igen Tycker man om att bada i gyttja så är det ju en fördel. De här båda godingarna dras till bäckar och vattendrag, för tillfället så behöver de inte ens leta.
 
 
 
 
 
 
😁
Alla dagar är "kramens dag" för mig. Jag älskar att kramas, en del bara en flyktig kram andra en lång och intensiv. På mitt jobb kan en kram förändra en hel natt för någon, både anhörig, brukare eller arbetskamrat. Det är skönt att kramas, avslappnande och rogivande. Nu är det inte så att jag flyger på och kramas till höger och vänster. Men de jag tycker om får mer än gärna en kram och ibland två. Det fanns en period i mina barns uppväxt då de inte uppskattade mitt kramande men det var snabbt övergående som tur var eftersom jag fortsatte att kramas ändå. Att få en kram eller många av mina barnbarnen är fantastik härligt och alldeles underbart. Det är beroendeframkallande. Ibland kan en kram säga mer än tusen ord. Ibland kan en kram ge mer än något annat.
Den bästa presenten, men svår att slå in. 
 
 
 
Kramar till er!
😁
 
Kramensdag,
Mitt lilla lampprojekt får vänta lite eftersom jag missade att köpa en av lamporna på Ikea som ska sitta i luren. Ska snart dit igen så jag får passa på då. Men det finns annat att göra. Mina elefantöron behövde omplanteras och de små sticklingarna behövde eget boende. Så vad kunde passa bättre en dag som denna där det bjuds på duggregn på andra sidan rutan. Inne är det mysigt att pyssla med det gröna, får lite hopp då. Nu är det bara till att hoppas att de små liven trivs så de blir lika stora och fina som modersplantorna. De svarta krukorna köpte jag på en loppis för 25 kr stycket, köpte tre stycken. 
 
 
 
Trevlig kväll!
 
😁
Elefantöron,
Nu när mamma och pappa inte har någon fast telefon längre så fick jag deras fina röda telefon. Jag tänkte att jag skulle göra en lampa av den. För några månader sedan så såg jag en sådan telefonlampa som någon gjort och jag blev så sugen på att göra en till mig själv. lamporna som jag tänkt använda är inköpta på Ikea. Det är lite pill men den kommer att bli så fin. Färdigt resultat kommer inom kort.
 
 
 
 
Önskar er en trevlig måndag!
😃
Solen skiner på ön och EddieUnik och jag har just varit ute på promenad. Nu får jag fortsätta mitt grejande inne trotts det fina vädret. Igår och idag har jag donar med förberedelser inför murning av järnstag som spisen ska stå på. Jag har även burit in och kollat höjden på lekablocken inför murning av dessa, det är lite plock innan det hela är på plats. Som tur och väl är så kommer jag att få hjälp med själva murningsarbetet och ditsättning av rör från spis till murstock annars vet man inte hur det hade blivit. 
 
 
 
 
 
Hörs snart igen!
 
😅☀️
Vedspis,
Igår då jag var upptagen med annat fick EddieUnik leka med sin syster som bor kvar hos uppfödaren. Är så skönt att veta om man skulle behöva hjälp så finns alltid Tina där. Hon är en grym fotograf också så har man lämnat EddieUnik hos henne så har jag sedan en massa härliga fartfyllda foton att lägga ut på bloggen. 
 
 
 
 
 
Nu sängen efter nattens jobb!
 
😃
Min gamla sotlucka som är gömd i ena hörnet längst ner där murstocken slutar ser man inte så mycket av. Men efter rengöring, blästring och lite färg blev den så vacker att jag tycker det är skam att gömma den. G Svensson övertog järnhandlen i Borgholm 1901 och där var han verksam tills sonen tog över 1947. Troligtvis har luckan funnits i min lilla stuga sedan den byggdes 1909. Den hade många lager färg på sig så ommålad har den blivit iallafall. Järnhandeln finns kvar i Borgholm. 
 
 
Ha en bra dag!
 
😃
När jag fyllde år fick jag en fantastisk fin lampa av min mamma och pappa. Äpplet lyser med ett underbart sken upp höstmörkret i min lilla stuga på ön. Den lilla ljuskoppen längst fram fick jag när EddieUnik blev reserv i BIG. 
 
 
Efter en härlig helg i lilla stugan
med fint väder och annat trevligt,
sitter jag helt nöjd på jobbet.
😁
... "Vad ska du göra sedan när du blir färdig"? Jag kommer alldrig att bli färdig......
Snurrar nya projekt i mitt huvud hela tiden. Det måste få ta sin tid. Då blir det som bäst.
 
 
 
Tisdag och jobb om några timmar!
Ska bara först .... 😁👍
Medan regnet piskar mot rutan och musiken får lilla stugan att gungar är jag fullt upptagen med mina lister. Hörnor ska sågas, längder ska passa och så ska man tänka rätt. Mycket på en gång. Så nu när magen är mätt och det goda teet är på plats så ska det säkert gå mycket bättre. Ska bara kolla så att jag har några lister kvar som är långa nog. Tror att jag tar en kopp te till för att stärka mig lite extra. 
 
 
 
😅👍
Igår gjorde jag kycklingsallad, jag tog med en burk till jobbet som jag ätit upp inatt. Det är så gott med egengjord kycklingsallad. Då kan man blanda i det som man tycker bäst om. Något som jag gillar att ha i sallad är granatäpple, mycket mumsigt. Fetaost och avokado är också ett måste. Det allra godaste är när jag jag köpt färdiggrillad kyckling, köttet blir så saftigt och gott. Gurka och tomat ska det också vara, helst (alltid) ska det vara små tomater, körsbär eller plommontomater. Smakade smaskens.
 
 
 
Först sova sedan en runda till ön.
Älgjakt idag, gäller att se upp 😃
...... kom tillbaka. Bort med regn och rusk.
 
 
☀️
Oj så bra det blev, en finsnickare hade naturligtvis gjort det bättre, men detta duger så bra till mig. Jag gillar det här med lite nytt blandat med det gamla. Det vita släta tillsammans med det gröna allmogen. Nu är det bara lite elkablar som ska komma på plats runt dörrhållet. Nästa gång jag kommer till stugan så får jag sätta igång med tak och golvlister. Tidskrävande men jag har ju hela hösten på mig. Jag har också skruvat upp mina fina loppisfynd för 80 kr, blev precis så bra som jag tänkt mig. Ville ha något enkelt och lättplacerad med många krokar så denna lösningen blev perfekt. På nedersta fotot har jag bara lagt två restbitar i skarven på golvet. Ska även byta golvet i köket framöver så då försöker jag få till något bra då. Helt ärligt så vet jag inte hur jag ska ha tid att jobba, är ju så kul att fixa och dona i lilla stugan. 
 
 
 
 
 
 
Då var det dags för jobb igen!
Fortsatt trevlig helg 😁
...... och fullmåne på natten. Ljuvligt underbart!
 
 
 
❤️
Mina lilla stuga på ön har ju som ni säkert redan vet några år på nacken. Om jag inte minns fel så byggdes den första delen någon gång i början på 1900-talet. Jag har ju grejat på utsidan i många år både med skrapning av hus och gallring av buskar och träd. Även om jag inte är riktigt klar där ännu så kände jag att det var dags att greja lite inne också. Vissa saker var jag bara tvungen till, så när man börjar i en hörnan så är man plötsligt i den andra och fixar också. Hur som så har toadelen fått ett eget litet krypin och det resulterade att jag fick en rätt så stor och rymlig hall på köpet, stor och stor men om jag nu går efter husets proportion. Den lilla toadelen behövde en dörr och måtten är ju inte anpassade efter dagens dörrar så jag annonserade på blocket efter en liten dörr med karm. Fanns en och annan men var det inte fel mått så var det väldigt långt iväg. En natt på jobbet så kom det plötsligt till mig att jag hade ju en passande dörr redan, dörren mellan hallen och köket behövdes inte längre så den fick det bli och måtten var perfekta. Sakt och gjort, dörren flyttades och allt blev så grym bra. Nu till sak, där dörren hade suttit blev det ett stort gapande hål som nu behöver fixas till, där av min vistelse i stugan. Med släpet bakefter bilen bar det av till byggfirman i Kalmar för att köpa lite foder i olika längder och bredder sedan vidare över bron i blåst och regn. Ute går inte att vara så köket får bli min arbetsbänk. Efter förutsättningar så råder kommer det att bli mycket bra. 
 
Hit flyttades dörren. Målningen har min mamma gjort. Häftigt!
 
 
Här gapar det tomma hålet.
 
 
Här har vi listerna.
 
 
 
Resultatet kommer under morgondagen 
😁👍
Härliga sommaren, var har du varit. Vet att du kommit på snabbvisit någon gång. Men jag ville ju njuta länge och mycket. Behöver värmen och ljuset. Här du tid, kom några dagar trotts att det är sent. Jag lovar att inte tjata, bara du kommer. Lovar du? Snälla!
 
 
☀️
Grattis min söta goa unge på din födelsedag!
 
 
 
Farmor älskar dig!
 
❤️
Skördefest och hundutställning! 
EddieUnik blev bäst i ras i lördagens hundutställning i Nybro, matte är sååååååå stolt!
EddieUnik till vänste och fina syrran Flippa till höger.
 
 
Efter en händelserik helg så är det 
skönt med en kopp te i lugn och ro idag.
 
😁