Oj vad det stickas i stugorna nu i alla fina färger när hösten knackar på. Sockar, mössor, halstubar, vantar och fina tröjor i mjuka garner. Jag ska ju naturligtvis inte vara sämre utan nu åker mina stickor också fram för i morgon ska det köpas lite garn i någon av höstens fina kulörer, kommer att bli svårt att välja bara. Jag gillar verkligen alla dessa färger som är på modet i höst. Så det gäller att hålla sig borta från alla butiker.
 
Gozzi i höstskogen
 
Att sova bort septembers sista dag och strålande sol på det, känns ju inte så bra.
Men jag får tänka på nattens som var med fullmånens magiska ljus över öarna
som kompensation.
 
Ha en fortsatt bra dag alla!
 
:-)
 
 
 
 
 
Ölands skördefest lockar många besökare varje år och alla har vi våra favoriter som måste besökas. Fyrverkeriet i Borgholm som är i kväll brukar vara ett sådant tillfälle där alla som bor eller är i närheten vill se. Många utställare passar på att visa sina alster. Pumpor och andra gröder finns till försäljning, jag köpte en hel kasse med olika potatissorter, rödbetor, morötter och annat för 60 kr. Vackert väder bjöd Öland oss på denna trevliga fredag.
 
Bonde söker fru gjorde ett tappert försök
 det liknade inte KamelBengt.
 
 
    
 
 
 
 
:-)
 
 
Vilket födelsedagsfirande det blev igår med hela härliga busiga familjen, det blev mycket barnbarnsgos när alla var samlade. Dottern med familj sov över så idag passade vi på att leka av oss lite. Medan regnet bara vräkte ner i flera timmar rastade vi av oss på leklandet. För barn kostade det 100 kr och de vuxna gick in gratis. Mycket prisvärt. På frågan om vem som lekte mest av oss så får bilderna tala för sig själva.
 
Här skjuter jag bollar på svärsonen.....
 
 
...det skulle jag aldrig gjort, för som straff blir jag nerbrottad...
 
 
Här får dottern hjälp med att klättra...hahaha
 
 
...men den här lilla apan behöver ingen hjälp...
 
 
..och i sin egen värld ligger lilla E helt ovetande om allt som sker..
 
 
 
 
 
Tack min underbara
familj för allt :-)
Vaknade till skönsång på min dag.
Frukost på sängen och trevligt sällskap.
En runda till staden och en liten salladsbuffé på det.
Nu väntar den nyfikna mamman på vad de busiga barnen ska hitta på.
 
 
Jag älskar att fylla år!
 
:-)
 
 
Två bussturer på en och samma dag, inte ofta som jag åker buss här hemma men nu så har det hänt. Väldigt smidigt måste jag säga för de där bussarna passar med arbetstider och annat. Mycket praktiskt med reseplaneringen där man lätt fyllde i "från och till" på Blekingetrafikens hemsida. Sedan fick man upp alla bussturer som gällde för den sträckan man valt. Nu lär väl inte jag bli någon flitig bussare för det eftersom jag behöver åka två olika bussar och har endast någon kilometer till jobbet. Men en tur till stan kan det säkert bli framöver.
 
Nu börjar bladen lossna från sina grenar
 
Regnväder hos mig!
 
:-)
 
 
 
 
 
Idag har jag varit på babysim. Varje söndag samlas flera grupper med sina små för att plaska runt i varmbadhuset. Idag fick Nikon och jag den äran att hänga på för att föreviga ivrigt plaskande händer och fötter. Mitt minsta barnbarn verkar gilla att få bada, nästan ett leende hela tiden.
 
 
 
 
 
Den lilla baderskan brukar sova väldigt gott
efter bad och en slurk med mjölk.
 
:-)
 
 
Snart är det inte bara detta trädet som skiftar i höstens färg.
Är det något jag gillar med hösten så är det just alla dessa nyanser.
 
 
Solen håller just på att leta sig fram.
 
:-)
Ovädret blev nog stoppat i tullen för här har det inte kommit, ännu i alla fall. Antagligen lär jag väl få äta upp detta i morgon. Det verkar vara svårt att spå väder så varför skulle det stämma i morgon. Nog om vädret.
 
 
När lurvetass och jag var ute på långpromenad så stötte vi på en hundägare i skogen där det var lite trång om utrymmet. Visst hörde jag någon som pratade eller nästan lite panikartat försökte få kontakt med mig, men jag var fullt upptagen med att skriva ett sms till dottern. Jag tittade ju upp emellanåt för att inte snubbla och det var då jag såg damen med hunden. Damen, hon hade bussat hunden på mig om hon sett att jag skrev det. "Jag får nog vända", hörde jag henne säga. Men jag menade på att det behövdes väl inte. Jag orkar inte hålla min hund, säger hon då. Tråkigt för dig, tänkte jag! Där stod vi med några meters mellanrum och började prata hund. För att inte bli allt för långrandig och riskera att du slutat läsa på grund av allt negativt som damen sa om alla hundtränare, hundägare, hundraser, mat, träningsmetoder och att personspår var mycket mera status på än viltspår "för det har väl du gjort med din" säger hon lite syrligt. Så man kan ju undra hur hon förhåller sig på andra platser än i skogen. Där stod vi eller jag och försökte få en syl i vädret men hon avslutade med att säga, "trevligt att prata en stund, alla andra bara går förbi med näsan i vädret". När jag gick hemåt så undrar jag om inte vi också kommer att göra så nästa gång vi möts.
 
Bilden får tala lite för sig själv...hahaha
 
"Ta ut glädjen i förskott!
Det ända som kan hända är att du varit glad i onödan!"
 
:-)
 
 
 
 
 
Då har den blå varit och fått sig en rejäl koll, alla delar som gick att skaka och vibrera på har fått sitt. Det har knackats och bankats på all plåt, alla slangar och annat som kan rosta eller av någon annan anledning gå sönder har noga synats med ficklampa. Har man en bil av årsmodell 88 så måste ju bara något vara trasigt så till slut så tyckte han att det nog var lite glapp i en styrled så det var lika bra att jag bytte den. Men annars var allt mycket bra och jag skulle vara stolt som hade en sååååååå gammal bil i det skicket. Så då får jag ju vara det. Jag kan ju känna mig helt säker denna gången på att det inte missats något i alla fall, så utöver styrleden lär det inte dyka upp några överraskningar förhoppningsvis till nästa gång.
 
 
 
Nu håller vi tummarna för att det där busvädret
som skulle drar in över Sverige
blir stoppat i tullen :-)
 
 
 
Thaiavokado med räkor
 
50 g kokosmjölk
2 msk vatten
1½ dl naturell yoghurt
saft från en lime
1 nypa chilipulver eller kanjennpeppar
4 salladslökar, hackade
250 gr skalade räkor
2 srora mogna avokador
1 stort frasigt salladshuvud
100 gr rucola
1 mango, skalad urkärnad och skivad
2 msk hela färska korianderblad
 
1. Blanda kokosmjölk och varmt vatten i en skål och låt svalna.
Tillsätt yoghurten och hälften av limesaften samt
chilipeppar eller kanjennpeppar.
 
2. Tillsätt salladslök och räkor
 
3. Halvera avokadorna, kärna ur, ta av skalet och skiva upp halvorna i tunna klyftor
och häll över resten av limesaften.
 
4 Fördela sallad och rucola på tallrikar. Lägg på mangoskivor och koriander.
Toppa med avokadoskivor och skeda över räkblandningen.
 
4 portioner
Förberedelse 20 min
 
Sååååååååååååååå musigt!
 
Detta får mig att tänka på....
 
 
Då var det onsdag igen!
 
Glöm ej att kolla in KamelBengt från Öland
i Bonde söker fru :-)
 
 
 
 
 
De här veckan firas den europeiska Trafikantveckan som det  runt om i Europa kommer att handla om cykling. Är det bara jag som tycker att cyklandet har ökat och att många är så duktiga på att använda hjälm. Där är jag en riktigt slarver, inte för att jag cyklar så ofta nu men förhoppningsvis så kommer det att bli mera av den sysslan framöver. Jag tycker att det är underbart att cykla och nu när kommunerna bygger ut cykelnätet och i alla fall här i Karlskorna har skyltningen blivit mycket bättre än innan.
 

W gillar att cykla
 

Önskar alla en fin och trevlig måndag
så här i mitten på månaden
 
:-)
"Ladda inför hösten", läste jag på en löpsedel...jag vill hellre ladda för kuddkrig!
Betydligt mera uppigande, värmande, skattigare och utvecklande än HÖST!
 
Igår fick jag ta på mig min vinterjacka, den är väldigt skön och mycket bra med många fickor och så
men inte ännu.
 
Ett leende barnbarn är alltid lika underbart
 
Jag sporde fint väder i morgon!
 
:-)
Fem månader har redan gått sedan jag blev dubbelmormor. Vi har fått många mysiga dagar och veckor tillsammans på Öland där de små tjejerna sovit, ätit och åkt omkring guppande på långa promenader med sina mödrar. Trots sina olikheter så utvecklas de lika, fäster den en blicken så dröjer det inte många timmar eller dygn innan den andra gjort det, ett leende ena dagen från någon av flickorna så kan man vänta sig samma av den andra. Så nu letas det febrilt i munnen på lillkusin när tänder har börjat dyka upp i munnen på storkusin som är 25 timmar äldre. Men jag misstänker att modern till den lilla letar mera av förskräckelse än av förtjusning då storasyster berättar vad hennes dotter gör när det ammas
 
Storkusin
 


 
och Lillkusin
 


Grattis till solstrålarna
både inne och ute.

:-)
Då är det klart att Karlskorna blir en av de sex städer som kommer att arrangera 2013 års deltävling i melodifestivalen. Det blir tredje gången som vi har den äran att få hålla i denna stora musiktävling. Den första deltävlingen kommer att hållas på arena Rosenholm den 2 feb 2013 och övriga deltagare kommer att få sjunga ut i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad och Skelefteå. Mikael Fransson som är arenachef har som målsättning att göra detta till en folkfest och jag kan bara säga "jag hänger på".
 


 
I dagens horoskop kunde jag läsa
Gör inget överilat.
Om du ser tillbaka
finner du nog
många likheter
med dagens speciella behov.
 
Lite att fundera över medan solen skiner :-)
 
Solen på vindarnas ö och jag är väldigt tummisar just nu. Det fina vädret gör att jag kan skrapa och måla förhoppningsvis en sida till innan Kung Bore slår klorna i hösten. Man vill ju hinna så mycket som möjligt nu när man fått upp farten. Grannens lilla föl var ute idag på ängen mitt över vägen, så då var jag ju bara tvungen att ta Nikon med mig för att fota det lilla livet. Han hade visst stukat sitt bakben idag då han kutade runt i hagen för att göra sig av med sin överskottsenergi. Som tur var så blev han bättre framåt dagen.
 

Grannens hund kikade fram då jag var hos hästarna
 

Så söt det lilla fölet
 

Hoppas på fint väder i morgon också!
 
:-)
 
 
När jag körde hem från jobbet idag på morgonen blev jag stoppad i en poliskontroll, körkort och nykterhetskontroll. Polisen frågade var jag var påväg och när jag berättade att jag var påväg hem från mitt nattjobb så undade han lite var jag jobbade och så. Trevliga poliser som måste ha varit väldigt morgonpigga för klockan var bara några minuter över sju.
 
Nu är det kallt om nätterna, jag frös inatt trots knästrumpor och långtröja. Får nog bli långkallingar nästa arbetspass, men det känns lite dumt att börja med dem redan, men vad gör man när man är en fryskyckling. Flera av mina arbetskamrater svettas och frustar om nätterna i kortarmat och uppkavlade byxor. Det kallas visst övergångsåldern, inte utan att jag också längtar dit då kanske man skulle kunna blir normaltempurerad.
 


 
Hoppas ni haft en trevlig helg :-)
Rätt dag, rätt tid och rätt plats kom jag till Lyckåvallen för att se matchen mellan Lyckeby Goif och Nosaby IF i Div. 3 Sydöstra Göland. Efter 4 minuter gjorde Nosaby mål och efter ytterligare några minuter så blev en av Lyckebys spelare utvisad. Men grabbarna kämpade på och när domaren plåste av matchen efter 90 +4 minuters speltid stod det 2-2 på resultattavlan.
 


 
 
 
 
 
Ha en bra fortsättning på lördagen!
 
:-)
 
 
 
 
Fotboll,
Efter frukost idag så var det så nära att jag tänkte ta mig en smaskig bit godis som jag inhandlade igår inför min godisdag som är på lördag. I flera år nu så har jag bara ätit godis på lördag och det fungera riktigt bra. Jag har provat godisförbud, en gång i månaden, äta lite när jag vill och nu då lördagsgodis. Som om detta inte vore nog så flög jag upp ur sängen när jag sovit efter natten jobb för att hinna äta och gå med hunden innan dagens match.......som är i morgon. Men pappa fick ett besök och det var han glad för och när jag ändå hade kameran med så blev det lite hästfotografering. Tänk att jag glömt att hästar luktar så gott.
 


Avslutningsvis kan jag bara säga
fredagar är bra dagar
 :-)
En långsida färdigmålad och en gavel färdigskrapad på den lilla stugan på Öland. Byggställningen som dotter och svärson byggde ihop kom nu väl till pass så jag slipper balansera på en stege med alla pryttlar man behöver.
Men hur drygt är det inte att skrapa, som tur är belöningen att få måla. Det är så kul och så blir det så fint. Stugan kommer nog att se rätt så rolig ut med två färger i vinter eftersom jag inte hinner skrapa och måla hela. Jag hoppas på många fina dagar i september så att jag åtminstone hinner en liten sida till. Bildbevis kommer :-)
 
 
Solnedgångarna på Öland har varit fantastiskt fina
 

Vilka fina dagar vi haft :-)
 
På vår lilla runda till skogen så hittade Lurvetass och jag massaved som någon hade glömt bort.
 
 
Det var ju synd tyckte jag!
Nu duger den inte till mera än att beskåda.
....och några svampar hittade vi inte, alldeles för torrt.
 
:-)
Fullmånen lyser upp hela Öland med sitt stora runda klot. Det var fantastiskt skönt och väldigt ljust när lurvetass och jag var ute på nattpromenaden för några minuter sedan. Hade det inte varit för att jag skulle upp tidigt i morgon så tror jag nog att vi gått ner till havet och satt oss en stund.
Alla dagar har ett slut så även denna soliga fina dag som avslutades med en god bit mat och lite gott till att dricka.
 
Så här många år är W nu!
 

God natt!
 
:-)