Oj så mycket gott jag stoppat i mig 
nu i flera dagar. Hade jag varit en hamster 
skulle jag nog kunnat klarat mig en hel vecka utan mat. Konstigt nog kommer jag vara lika hungrig i morgon trotts allt. 
I söndags var det mors dag och då var 
jag på restaurang med två av barnen och deras respektive med barn. 

(null)

Igår firade vi min mamma som fyllde 86 år och då firade vi även mors dag. Smörgåstårta och kladdkaka med blåbär och glass mumsade vi gladeligen i oss. 

(null)

           
Idag så blev det pannkakor och lite annat gottigt med yngsta dottern som inte kunde komma i söndags. 

(null)

Naturligtvis var mini med och den nya kepsen och västen fick vi inte ta av. 

(null)

Så nu sitter jag här på jobbet
mätt och nöjd 😄. 

… i stugan. 
Nu har rumsgranen fått fart minsann efter omplanteringen. Det var det som behövdes. Det är snart två år sedan jag köpte min rumsgran och inte ett endaste barr har tillkommit förrän nu. 

(null)

Hoppas den skjuter iväg rejält nu. Tror att jag ska ställa ut den när jag fixat till min uteplats. 

(null)

🤩

Mitt inlägg som jag skrivit på en bra stund och var så gott som klar med bara försvann. Väldigt irriterande. Det var inget speciellt egentligen men alla inläggen med barnbarnen är ju roligt att ha sparade. Så nu blir det lite bilder istället. Är på jobbet och det brukar börja larma vid denna tiden. Hur som så har jag haft två mysiga dagar med några av mina små älsklingar. 

(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit på busfabriken, väldigt uppskattat tyckte mina älsklingar. 

(null)

(null)

Plikten kallar!
Lika bra jag kilar vidare 😅

Vilken trevlig helg med brudarna. Två 70-åringar skulle firas, den ena av dem har till och med hunnit fylla 72. Men bättre sent än aldrig, misstänker att det är många som fått skjuta på festligheter för den där covidens skull. Vi startade med kroppkakor på Arontorp för att sedan ta oss till Stora Alvaret för att titta på orkidéerna. Det är så vackert med alla lila nyanser och en och annan rosa. 

(null)

(null)

(null)


(null)

Nästa år blir det extra festligt för då firar vi 30-års jubileum. Vi har hunnit med massor av trevligheter på dessa åren, allt från resor till kafferep. Efter vår promenad så körde vi till stugan för att fika. Det var väldigt skönt ute trots att det var mulet och regnet hängde i luften. 

(null)

Efter ett par timmar flyttade vi in för det blev lite ruggigt ute trots filtar samt att  vi satt i lä. Vi hade även hunnit bli lite småsugna på mat. Efter maten var det dags för paketleken och det brukar alltid vara en intensiv upplevelse. Kul har vi och många goa skratt blev det tillfälle till under kvällen. 

(null)

❤️



Visst är det allium som döljer sig i högbladen. Knopparna är ännu delvis skyddad men snart kommer de visa upp sitt fyrverkeri. Jag tror att de är lila och i vitt jag planterat. 

(null)

(null)

Vilket underbart väder vi har ❤️
Det var bara att samla ihop sig för att ta sig till jobbet ikväll, känns som om jag bor här. När jag satte mig i bilen så visade den att jag hade 8 minuter hem när jag var påväg till jobbet. Inte lätt för en bil att förstå. Jag börjar en timme tidigare lördagar och söndagar så solen var uppe och folk var påväg till festligheter. Trevligt att det rör lite på sig igen efter år av stillsamhet. Stannade till och fotade detta fina träd påväg till bilen. 

(null)

Nu blir det musikunderhållning 
på jobbet! 
Hejsa Sverige, även att det finns andra bidrag 
som levererar minst lika bra. 
Trevlig kväll! 

Många grattiskramar på din födelsedag 
min kära Dotter ❤️

(null)

 ❤️ Hoppas din dag varit till belåtenhet ❤️
trotts mycket jobb.
Som tur var hann vi att träffas på en lunch mellan dina jobbpass.

❤️ Tusen kramar ❤️
När ett av mina slagbord flyttade till dottern i Kalmar som var inköpt på en loppis för 35 år sedan för sextio kronor har jag letat efter ett nytt. Det andra slagbordet som står i stugan har jag lånat av mina föräldrar och eftersom jag haft det i 13 år så räknar jag det som mitt. Slagbord är bra, tar liten plats när man inte använder det och bra när man får gäster. Hur som så fick jag tag på ett slagbord i veckan på en loppissida på fb. Kostade lite mer än bordet jag nämnde innan men det skiljer ju dock några år. Tänker jag så förresten så var bordet billigt. 

(null)

Bordet var lite rangligt och ena stödbenet hängde på sned men det var lätt fixat med en sexkantsnyckel, lim och en skruvmejsel. Är det något jag stör mig på så är det skrapljud, med möbeltassar så var det problemet avhjälpt. Mycket nöjd!

(null)

Ny vecka och jag är ledig några nätter.

Mysteriet med mina lökar som jag planterade 
i höstas är ännu inte löst. När jag gogglat runt så är Allium det närmsta jag kommit fram till. Men jag tycker inte att bladen stämmer med det jag ser när jag kollar på google. 

(null)

De har vuxit lite varje gång jag kommer till stugan. Snart så har jag nog svaret. Spännande!

Trevlig fredag till er, 
önskas det härifrån 🤩

När jag var hos ett av mina barnbarn för ett par veckor och det var dags för bokläsning så fick jag mig ett gott skratt. Boken som jag fick i min hand handlade om en pojke som skulle gräva sig ner till Kina. Nu är ju jag alldeles säker på att det där med att gräva sig ner till Kina är det nog många som kan räcka upp handen på. Jag kan vifta med båda händerna på den frågan. Oj, oj, oj vad jag grävde. Jag var så säker på att jag skulle lyckas och inte nog med detta så blev jag påhejad av mina föräldrar. Smart drag av dem faktiskt, de viste var jag höll hus och att jag var sysselsatt. 

(null)

De trodde nog att jag skulle tröttna och ge upp, men jag är nog född envis. Jag fortsätte att gräva, timme efter timme, dag efter dag. Jag minns så väl när jag en kväll svamlade på om min kinagrävning att den där känslan av att bli påhejad inte var lika tydlig längre. Jag skulle minsann visa att jag skulle klara det. Jag skulle få nya vänner och hur skulle jag kunna lära mig det nya språket när jag väl grävt så pass långt ner att en liten kines tittade fram. 

(null)

Hur som så blev mina föräldrar lite oroliga över rasrisken när jag kommit så pass djupt så att mitt huvud inte syntes längre. Det var då de kom till insikt över att de skulle behöva ta  ett snack med mig. 

(null)

Jag skrattade inte då men som tur är så gör jag det idag när jag tänker tillbaka på en av alla tokigheter som jag hittat på, drömmare som jag var. 

🤣

Alltså maj är för mig, något alldeles alldeles speciellt. Vi har alltid varit överens, oavsett väder. I år tänkte jag ha två veckor välförtjänt semester. Med början idag faktiskt. Som ni säkert redan räknat ut så blir det till att traska iväg till jobbet för min semester gick inte att lösa. Då är det ju tur att jag inte är som en del andra på min arbetsplats, man löser ledigheten på annat sätt. Nog talat om detta. Första klippning av gräsmattan är klar. Något som jag är extra glad över att ha gjord. För scilla och andra fina blommor på gräsmattan gör den första klippningen dryg. Blommorna är blöta, klibbiga och extremt hala. Min åkare har jag inte lagat ännu men det fungerar alldeles utmärkt med den gamla klippon. 

(null)

(null)

Det tjocka blöta gräset fastnar inte bara under mina skor och gör de svinhala utan det sätter sig även i gräsklipparens hus. Stanna tusen gånger och pilla scilla tar ju sin lilla tid. Men nu är det gjort. Känns extra bra. Jag lovar att gräsklipparen är avstängd varje gång jag pillar loss den blöta gröna geggamojan. 

(null)

19 grader idag. Men jag blev inte frestad att klä av mig. Våren ska svettas in. 

🤩