Bara en bit från där jag bor ligger en garnaffär. Där finns det bland annat mycket fina linnegarn i många färger. Två nystan svart och två nystan grönt fick följa med hem till mig. Nu kan de snart pryda min hals, ska bara tvättas först. När jag och Gozzi gick en kväll för att fönstershoppa så hittade jag en jättefin stickad sno-om-halsen sak i en av stadens små butiker. Så när jag traskade dit för att kolla prislappen någon dag senare så insåg jag att jag "kan själv". Sagt och gjort, nu har jag två fina schalar i linnegarn för priset av en halv från butiken.
 
 

Hittade ett annat garn i mina gömmor, så än är jag inte sysslolös.
 
:-/
 
 
För att skingra tankarna så är det bra att pyssla lite!
 
 
 
 

Undrar vad jag ska hitta på nu?
 
:-/
Kär dag, många namn. Fettisdagen, semmeldagen, semlans dag och fastlagstisdagen är en av våra mest firade dagar. En god och väl bakad semla sitter som en smäck i gommen. Eftersom ingen suttit och läskat mig med en sådan så har jag även holt mig borta från sådana platser där dessa säljs. Det råka vara så att denna mycket goda saken inte ingår i min utmaning. Eftersom jag  vet att utmanaren inte gillar runda bullar med ljuvligheter i så är jag nämligen helt säker på att det inte blir någon tjuvätning. Så för att jag inte ska sabba det hela så här på startsnöret så nöjer jag mig med att skriva "smaklig spis" till er som fått tillfället att äta. Undrar om jag kan äta den slät?
 
 
Njutaredagen är här!
 
:-D
 
Jag har träningsvärk!! Jag vet att det är mitt eget fel eftersom jag har tränat. Men har man antagit en utmaning så får jag väl lida lite kan man ju tycka. Men, det värker i varje liten muskel. Jag vet exakt var på kroppen alla muskler sitter, på ställen där jag bara trodde fanns ben har jag också muskler som ömmar. Ut och in i bilen i natt var en annan rolig utmaning som jag inte tagit med i beräkningen. Skam den som ger sig, det kan bara bli bättre vad det någon som sa. Oavsett så är det väldigt trevligt att tänka på något annat för tillfället. Mer om denna utmaningen kommer jag att skriva om i ett annat blogginlägg. För nu står Gozzi med benen i kors, dags för kisserunda innan matte ska till jobbet.
 
Frukt är gott!
 
Trevlig kväll/natt önskar jag er!
 
:-)
 
 
Kul att två av dotterns barn tycker det är så kul med mello. W hejade på Linus Svenning och N på Mariette. För min egen del så blev jag väldigt nöjd med att Magnus och Mariette gick vidare :-) Efter en dag med långpromenad och Ikeabesök så var det skönt att sjunka ner i soffan för att mumsa på morotstavar med god dipp.
 
 
Hoppas att du hade en trevlig lördag!
 
:-)
Lotten är köpt och skrapad, för jag köper alltid en lott fredagen den 13:de. Tyvärr så ingen vinst denna gången , men man kan ju inte ha tur i allt. Dagen har bjudit på en massa andra trevligheter som bland annat mjölksyra i benen. Har varit på värsta träningspasset i kväll, så just nu så känns benen som kokt spagetti. Vi får väl se hur det känns i morgon. Hur som så var det ju bra att jag tog mig dit. Nu blir det till att slappa lite innan jag ska iväg på kvällens höjdpunkt.
  
 
Hoppas ni haft en bra dag?
 
:-)
Aj, aj ,aj!!!
Om man har en backe som är full av snö och hämtar sin pulka och åker med full fart så kan detta hända.
 
Samma dag det hände såg det ut såhär.
 
 
Två dagar senare såg det ut så här.
 
 
Vila ett par dagar sedan är det full fart igen!
 
:-)
.......gör så gott han kan!
Helt otroligt, i år fyller denna fina vovve 11 år.
 
 
 
 
Nu blir det långpromenad!
 
:-)
Eftersom det snart är jobb igen så tänkte jag fixa färdigt alla måsten på min lediga dag när det ändå år mulet ute. Det har varit väldigt intensiva dagar innan och så jobb på natten, ingen bra kombo. Känner mig lite seg i huvudet idag, mer än vanligt. Det kan bli så ibland, nackdel med att jobba natt är att man kan tulla på sömnen när det kör ihop sig. Men med handen på hjärtat så har jag blivit mycket mera försiktig med att låta det hända allt för ofta nu för tiden, värre var det förr.
 
 
Det gäller att inte ha för många apelsiner (bollar) i famnen (luften) samtidigt!
 

Ha en bra dag!
 
:-)
 
Till sommaren är det 10 år sedan det blev förbjudet att röka på pub-och restauranger här i Sverige. Kommer ni ihåg debatten? Alla krögare var helt säkra på att folk hellre skulle stanna hemma än att gå ut för att ta sig en öl om de inte fick röka. Det skulle var spiken i kistan helt enkelt. Tji fick de!!! Summan blev att nu gick även de ut som valt att hellre sitta hemma för att de luktade så fruktansvärt i dessa lokaler. Tänk, där satt man med sina barn de gånger som man var ute och åt på restaurang. En dagmamma som jag hade till mina stora barn en väldigt kort tid rökte inne, hände till och med att hon rökte vid matbordet ifall man råkade komma tidigare än vad vi bestämt. Extrakläderna som man hade med i väskan fick tvättas varje dag. Helt sjukt då man tänker efter på alla platser som det fick rökas på förr. Som tur är så är det andra tider nu. Synd bara att rökningen ökar bland unga tjejer. Livet är skört.
 
 
Måndag och nya tag!
 
:-)
Tidigare i veckan så planterade Natasha och jag frö. Det är bara till att hoppas att de ska gro och bli till stora fina plantor som ska ge oss massor av nyttigheter. Mycket bra att ha tillgång till en duktig liten flicka när man ska leka trädgårdsmästare. Nu håller vi tummarna för att de ska gro. Vi rapportera så fort vi ser något sticka upp.
 
 
 
 
 
Trevlig helg!
Nu drar jag iväg på galenskaper :-)
 
 
 
Idag när jag körde till stugan så råkade ett rådjur springa ut framför min bil, efter en sekundsnabb blick i backspegeln så insåg jag att ett rådjur i fronten är bättre än en svart Saab i häcken. Så fick det bli. Det var då många timmar i telefonen började. Lite tur måste man ju också ha för från motsatt håll kommer assistanskåren precis lagom för att hjälpa till att slå ihjäl det lidande djuret. Tror ni att trafikflödet saktade ner för det, nej de gasade och körde på som om inget hade hänt. Slask och modd yrde och där stod vi. Som tur var mina skador på bilen inte värre än att vi kunde vi köra från platsen efter att vi märkt upp stället där polisen skulle hämta det döda djuret. Samtal nummer ett var till polisen, sedan så ringde jag upp mitt försäkringsbolag. men för att de skulle kunna hantera ärende så var de tvungna att ha ett diarienummer, så det var bara till att ringa polisen igen. Ringde till verkstaden också när jag ändå var i Kalmar, (köpte min bil där) så att jag kunde köra dit där för att fotografera skadorna. Blir till att byta det mesta framtill, ev även en riktningsskada. Skaderegleraren sa att jag fortfarande hade en nybilsgaranti som gälle på vagnskada så då fick jag även ringa till det försäkringsbolaget. Det är just nu 34 före dig i kön, men dröj kvar vi tar strax emot ditt ärende. Förutseende är ju alltid bra att vara och det kan man säga att man är när man tecknar en djurkollisionsförsäkring i samband med bilköp. Eftersom jag kör väldigt mycket både i gryning och skymning så betalar det sig ifall olyckan är framme. Självrisken hade annars legat på 5000 kr utan denna försäkring, den är betydligt billigare om man får en svart Saab i häcken.
 
 
Lite siffror medan man väntade.
 
Vi som satt i bilen klarade oss helskinnade!
 
:-)
Det är verkligen inne med mönster och saker med ugglor på nu. Jag köpte en jättefin svart ugglelampa på rean, billigt billigt. Får lov att säga att jag är mycket nöjd med mitt fynd som lyser upp så fint. På tal om lampa så har jag lekt elektriker idag, köpte mig en taklampa igår som jag hängt upp idag. Jag har 3.70 upp till taket så dottern fick hjälpa till att hålla stegen, bäst att ta det säkra före det osäkra. Det hängde ju bara en massa sladdar ur ett hål i taket så det var ju lite pyssel innan det blev klart. Men bra blev det. Så nu har jag även blivit med taklampa, det är lysande.
 
Här är Neas fina mugg som hon fått av sin mormor.
 
 
Oj då! Natti natti igen....!
 
:-)
Jag gillar blodapelsin, smaken är fantastiskt god. Troligtvis så tycker inte alla så eftersom de nu ska byta namn på det här lilla klotet till röd apelsin för att göra den mera attraktiv. Misstänker att om man inte gillar blodapelsin så kan det ju knappast vara för namnets skull. Ja, ja bara de inte ändrar smaken så :-)
 

:-)
  
Efter en myskväll med noga utvalda ingredienser så säger jag "Natti Natti"!! 
 

Hörs i morgon!
 
:-)
Måndag och den andra dagen denna månaden, känns nästan lite synd att sova bort halva dagen. Men det är väl lika bra att jag drar mot sängen, den ser ju rätt så inbjudande ut. Ska ju ändå bara göra måsten idag och så blir jag så seg av detta vädret. För att pigga upp min vintertrötta hjärna så finns det inget bättre än att vila ögonen på en bukett tulpaner. 
 
 
 
Önskar er som måste vara vakna en bra dag!
 
:-)
Kommande vecka så ska jag börja min lilla plantering av chili. Det är tack vare min bloggvän som skickat mig fina frö som snart ska i jorden. Mycket spännande att se hur de små liven ska till att rota sig mitt inne i staden. Jag har funderat och klurat på hur jag ska få till en bra lösning i mitt fönster. Idéerna har varit många men nu så har jag fått till en perfekt lösning som jag tror kommer att bli mycket bra. Det bästa är att med den här geniala idén så kan jag ju utöka med flera hyllor efter hand. Det är bra med höga och djupa fönster. Smidigt och lätt utan ingrepp. Ska till Ikea i vecka och där ska det inhandlas lite inför kommande plantering. Längtar!
 
 
Fortsättning följer!
 
Gårdagens kvällen blev mycket lyckad :D