Trevlig kväll mina vänner!
 
:-)
I skogarna där jag oftast strosar runt finns mycket träd, många av dessa är ekar som mer ser ut som spöken än träd. Ibland har jag funderat varför dessa träden får stå kvar med sina kala grenar. Men någon har tänkt till och det gillar jag. Information på plats är bra och kan många gånger ge en snabb förklaring till varför det ibland ser ut som det gör. Så tack för det Länsstyrelsen!
 
 
 
 
 
Solen skiner och det är nu dags för dagens långpromenad.
 
:-)
Snödropparna och krokusen börjar titta fram från sin vintervila för att glädja oss som är vårtörstiga. Hittade en bok på promenaden som gjort allt för att glädja mig hela vintern. Bra försök tycker jag!
 
 
Ha en fortsatt underbar tisdag!
 
:-)
Men nu har jag iallafall fått svar på ett......
 
 
Dagen har varit solig underbart ljuvligt!
 
:-)
..... än så är det vinter, än så sova björk och ljung, ros och hyacinter, än så är det långt till vår innan rönn i blomning står, sov, du lilla vide, än så är det vinter.
 

Underbar söndag med långpromenad i solskenet och silver i hockey.
 
:-)
 
 
Titta vad fin, har du sett denna då!!? Jag har lita svårt att låta bli att ta med de där små stenarna och snäckorna när jag varit ute och rest. Min lilla samling har legat och skräpat i en låda länge nog nu. Så när jag bestämde mig för att om jag ändå inte skulle ha de framme kunde jag lika väl slänga allt, men den tanken blev till en idé istället. Cylindervasen i glas som jag hittade i en butik passade perfekt till mina snäckor och stenar. Dessutom var det halva priset. Mycket nöjd, snäckorna ger mer glädje i en glasvas än att bli liggande i en låda. Naturligtvis så fick det bli ett ljus också för att lysa upp de ännu så mörka kvällarna.
 
 
 
 
 

Lördag och solen som tappert kämpar sig igenom molntäcket!
 
Ha en fortsatt trevlig eftermiddag/kväll!
 
:-)
Nu börjar sportlovsveckan närma sig sitt slut, tråkigt nog, Det har varit mycket skoj att träffa mina stora barnbarn varje dag hela veckan. Pyssel, bio, fika hos minsta kusinen, kreativum, massor av skratt och mycket bus. När de stora barnbarnen och jag körde hem från Kalmar i tisdags då vi passat Ella som varit lite sjuk men nu var på bättringsvägen så tog vi William med oss hem till mig. Han tycker det är så mysigt att sova över samtidigt få lite egen tid utan småsyrrorna. Men nu efter en lång dag och ett varmt bad ligger han nerbäddad i soffan med ett spel på min mobil. Jag ska släcka ner om en stund så att han kan komma till ro, går ju inte att sova om mormor är uppe.
I dag har vi varit på Kreativum som ligger i Karlshamn ca 6 mil från Karlskrona och det är ett roligt ställe med massor av kul för alla sinnen. Tror nog att vi vuxna har haft lika kul som barnen. Kreativum är lagom stort så att barnen kunde gå runt själva och testa på lita av varje.
Så nu hoppas vi på att solen ska skina i morgon så att W och jag kan gå en kamerarunda till Wämöparken.
 
Linnea tränar min busiga hund!
 
Mot sängen!
 
:-)
 
För 6 år sedan så hittade en vän till mig en liten kattunge utanför sin dörr. Vi tror att den kunde varit ca 8 veckor då hon fann den. Hon ville inte ha någon ny katt för hon var rädd att den nya lilla katten skulle jaga iväg deras katt. Min dotters familj tog sig ann denna mycket tillgivna och trevliga kille som fick namnet Samba. Mycket speciell katt enligt mig, han har egenskaper som jag inte sett hos många katter. Orädd, nästan på gränsen till lite oförståndig. Gillar barns omilda behandling, då spinner han extra mycket. Gozzi och Samba har alltid varit kompisar, även om Gozzi tycker det är kul att jaga honom när de träffar på varandra ute. Trotts Sambas yviga och tjocka päls så tovar den sig aldrig oavsett väder. Idag så har även denna lilla sötisen fått sig lite kel när jag var hos dottern för att passa barnbarn.
 
 
 
Hoppas du också haft en bra dag!
 
:-)
Kom knappast inte ihåg mitt lösenord till datorn nu när jag väl har hittade hit. Efter en mycket trevlig helg med mys och härliga vänners skratt och tokigheter så sitter jag nu här och ler.  Helgen har gått lika fort som en skenande häst. Har varit en sväng på jobbet idag för att kolla läget, trevligt att var på arbetet dagtid. Tandläkaren har också fått ett besök av mig idag, snabbt men dyrt. Tänkte det när jag låg i tandläkarstolen, att tandläkare skulle inte vara något yrke som passade mig. Hur kommer man bara på tanken. Men tur att det finns de som vill.
Mina vänner från Forshaga har varit i Ronneby i helgen för att fira sin 25-åriga bröllopsdag. Naturligtvis så ville de fira med oss så vi packade bilen full med skönsjungande flickor för att ha trevligt en stund. ....Och vad ger man då till några som har allt.... lite vin är ju aldrig fel. Italiensk hetta, given med massor av kärlek. Köpte glasfärg i hobbybutiker och så målade jag deras namn på några glas som jag sedan brände i ugnen. Man ska ju fylla på varandras glas men endast dricka ur sitt egna, sägs det. Så då kan det ju vara bra att veta vems som är vems :-)
 
 
 
 
Nu är det lika bra jag slänger mig i sängen,
i morgon är det barnbarnsgos hela dagen.
 
:-)
 
 
Alla dagar är mina hjärtans dag,
så här hos mig behövs inga speciella dagar för att visa det!
 
Ingen - Inte ens poeter . har
kunnat mäta hur mycket
hjärtat kan rymma.
 
 
 
Önskar alla en underbar fredag
och en hjärtans dag!
 
:-)
 
Något som är väldigt viktigt för oss kvinnor är att gå på de viktiga undersökningar som vi blir kallade till och dessa är, mammografi och gynekologiskacellprovstagningar. Var 9:e kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer. Det är vanligaste cancerform för kvinnor. Därför är det väldigt viktigt med regelbunden mammografi så att cancern kan hittas i tid. På den gynekologiskacellprovsundersökningen  så kan man hitta cellprovsförändringar innan den har utvecklats till cancer. Tack vare att de flesta kvinnor som blir kallade på cellprovtagning tar sig dit för att blir undersökta så har livmoderhalscancer minskat kraftigt och blivit en ovanlig sjukdom.
Så nu är det bara till att vänta på resultatet.
 
 
Halva veckan har nu gått!
 
:-)
...för mig! Medan regnet piskar mot mitt fönster så njuter jag av tända ljus, varmt te, goda knäckebröd med ost och röd paprika. Drar upp min röda mjuka filt över axlarna och så borrar jag ner mig i soffan med min nya bok. Här kommer jag stanna så länge det finns mat i mitt kylskåp. Varför kollar Gozzi så konstigt på mig???
 
 
Dagen tankenöt!
Önska Dig tre saker som du vill ska hända
i ditt liv!
 
Trevlig tisdag!
 
:-)
 
...huvudvärk, halsont och öm i mina leder, så idag har jag gjort så lite som möjligt.
 
 
I morgon är allt som vanligt igen!
Hoppas jag!
 
:-)
"När huvudet är dumt, får kroppen lida" sa alltid min faster till mig när jag växte upp. Nu i vuxen ålder så borde man ju vara klok nog att undvika sådana situationer där detta kan tänka sig uppstå. Men......!! Sedan 4 år tillbaka har jag bara ätit godis på lördagar. Ett nyårslöfte som jag har hållit utan några som helst problem. Problemet är att jag inte borde äta godis alls, för att varje söndag när jag vaknar så är min magen svullen och öm. Några smaskiga chokladbitar, salta bilar, skumtomtar, punchpraliner och en och annan liten sur napp och en hel del annat passaserar gärna min gom. Jag vet.... får skylla mig själv. Får nog gå i terapi. Läste i en tidning att man kan prova att dricka surt för att minska sötsuget. Så nu ska jag prova att dricka ett glas vatten med en halv pressad lime i varje dag i flera veckor. Mycket gott tycker jag, så då hjälper det säkert inte på mig. Det är nästan så att man tror att det bara hjälper när något smakar pyton. Återkommer med resultatet :-) 
 
 
 
Nu får det bli lite OS innan långpromenaden!
 
Söndagens tankenöt från det lilla
röda kuvertet lyder.
"Finns det människor i ditt liv som stjäl din energi?
.....undvik dem!"
 
:-)
Då var det dags för andra deltävlingen i årets melodifestival. Förra lördagen hade jag inte tillfälle att se programmet, men det har jag tagit igen många gånger om. För er som inte kollade så måste jag bara be er att lägga Ellen Benediktsons namn på minnet. Hon sjön låten "Songbird", så vackert att jag nästan tappade andan. Elin är 18 år och sjöng förra året det franska bidraget "Lénfer et moi" inför repetitionerna av Eurovisions Song Contest. Det var då de fick upp ögonen eller rättare sagt öronen för henne. Riktigt grym tjej.
När mina tjejer bodde hemma så var melodifestivalkvällarna heliga. Med papper och penna, gotter och annat som tillhörde satte vi oss för att diskutera programledare, sångerna och hur artisterna var klädda.
Ikväll så hoppas jag att de går bra för JEM, en grupp som jag tycker är så duktiga.   
Men innan det blir dags för kvällens utbud av melodifest så ska lurvret och jag se vad naturen har att bjuda för trevligt att vila ögonen på innan solen går ner.
 
 
Dagens tankenöt!
Vilka människor ger Dig kraft och energi i livet?
.... var tillsammans med dem!
 
Trevlig lördag!
 
:-)
Eftersom det har regnat nästa hela dagen så har vi inte varit så där sugen på att vara ute idag.  Men är man hundägare så har man oftast inget val. När Gozzi var yngre så tränade vi mycket i olika väder. Det hände ju ofta att vädret inte var det bästa när vi var på tävlingar eller utställningar, även i dåligt vädret ville man prestera och då gällde det ju att man tränat i alla väder. Men med åren så har vi ju inte haft en massa krav på prestation och därför är vi rätt så vädersjuka båda två när regnet piskar mot rutan. Så när jag var uppe i tidig morgon för att få första rundan avklarad så tittade inte ens Gozzi på mig, då gick jag och la  mig igen. Inte mig emot :-)
 
 
Efter en timme på gymmet ikväll
så är man rätt så mör :-)
 
 
 
När jag gick ut med hunden på eftermiddagen igår så var jag helt säker på att jag kollat fel på klockan. Klockan var halv fem och det var fortfarande ljust. Jag trodde inte på det själv förrän jag verkligen hade tittat en gång till.
Fantastiskt nu när man märker att det är ljusare längre om dagarna.
Idag går solen upp 07.41 och ner 16.42
För exakt en månad sedan så gick den upp 08.27 och ner 15.40
Tittar vi då en månad framåt så går den upp redan 06.34 och ner 17.43
Låter underbart härligt tycker jag!
 

 
Dagens tankenöt!
Innan du somnar.....
Sänd en tanke av tacksamhet till Dig själv
som gjort ditt bästa även idag.
 
Trevlig fredag mina vänner!
 
:-)
 
 
 
 
...i februari började med en långpromenad. Glittriga grenar efter natten kyla och en envis hackspetts hackande ekade i skogen. Väldigt skönt ute. Men ack så skitig hund jag har nu. Får nog bli en heltvätt av honom snart. Troligvis inget som han längtar efter.....  :-)
 
 
:-)
Efter långpromenaden med lurvret så blev jag lite sugen på att rensa i en av alla mina överfulla pärmar. Den där pärmen gav mersmak så nu är båda mina Billyhyllor urstädade och avtorkade. Fattar inte varför det ska vara så svårt att slänga gamla tidningar med alla dessa bantningstips, recept på festmåltider, träningstips för platt mage på 8 veckor till att virka vinterns varma schal . Önskar att jag kunde skriva "att nu är det gjort", men jag vill ju inte ljuga. Men för att inte verka allt för svag för mina tidningar så har jag i alla fall lagt en bunt i hallen som ska ner till återvinning om en stund. Hoppas jag, de är ju inte där ännu :-) Men..... jag hittade ett litet rött kuvert men tankenötter som jag kom ihåg att jag fick på jobbet för många år sedan. Många små vita lappar med massor av tänkvärda meningar att ha till hands när vardagen känns grå och tom.
 
 
Dagens tankenöt!
Tänk på en sak Du längtar efter att göra...
Bestäm Dig nu för när det ska ske!
Undrar om det har något med mina tidningar att göra....!?
 
:-)
 
 
 
Sol ute, sol inne.
 Sol i hjärta, sol i sinne.
 
 

 
 
Solen har varit här hela dagen,
och kameran fick följa med på
gozzituren. Lycka!
 
:-)
 
Min favoritblomma är orkidé. Just nu är fönsterbrädan som ett hav av vackra stora vita blommor. Långt innan jul började den första orkidéstänglen att blomma. Nu när jag sitter här och funderar så skulle vilja ha mina orkidéer hängande i glasamplar i mitt stora fönster. Tänk så vackert. Då skulle jag ju även kunna ha hela fönsterbrädan full. Dubbelt så många att glädjas åt. På så sätt så skulle jag även slippa ha gardiner. Då vet jag vad jag ska göra i morgon. Måste nog kolla så att gardinstången håller till mitt nya projekt. Lovar att ni ska få se när det är klart, om det nu är genomförbart.
 
 
 
Tisdagar måste vara bra dagar för lite sol!
 
:-)
 
 
Jag äger mitt liv sa en elev till mig en gång på en skola där jag jobbade. Vi satt ute på en bänk och han frågade mig om jag kände någon som tagit sitt liv. Jag visste många men jag bara nickade till svar, ville ju inte klä hans tankar, för av någon anledning frågade han mig. Hela rasten gick åt till hans funderingar, om rädslan, ilskan och sorgen över att någon han kände tagit sitt liv. Hemma hade de lagt locket på, för nu var det som det var. Men som tur var så hade inte denna eleven som satt där med mig lagt locket på. Just självmord är ett svårt och stort samtalsämne så jag kan ha förståelse att det inte är något man tar upp vid middagsbordet precis. Finns hur mycket tankar och frågor som helst och som många gånger är svårt att få svar på. Läste i aftonbladet idag att det är många unga människor som väljer att själva avsluta sitt liv. Där fanns också råd om hur man kan hjälpa och vilka man kan nå för hjälp. Ingen ska behöva ta sitt liv idag sägs det eftersom det finns så bra hjälp med psykteam och medicinering.  Min vän som valde att ta sitt liv för snart 8 år sedan, hade hjälp av ett sådant team. Henne hjälpte det inte. De hade förlängt hennes liv med några år men hennes demoner kunde ingen medicinera bort sa hon många gånger till mig. En dag tog de överhand. Svårt ämne detta, som säkert många funderar över.
 
 
Tänder ett ljus för min vän!
Det känns som om det bara varit fredag och söndag denna helgen. Har haft grymt kul, skrattat mycket, bubbelbadat, bastat, ätit gott och bara njutit. Det är ju så det ska vara när det är som bäst.
 

Hoppas och önskar att din helg också varit bra!
 
:-)
Månadens första dag bjuder på töväder och hungriga fåglar!
Så nu ska mina pippi få lite mat på fågelbordet.
 
 
Trevlig lördag mina vänner!
 
:-)