Solen har varit framme idag och det har varit så vackert ute. Det är nog inte bara jag som tyckt det för över allt såg man människor som strosade runt. Vilka underbara färger. Björklöven ser ut som om de vore av guld i skolskenet. Hoppas solen kommer tillbaka i morgon, för då blir det en runda i sparka-löv-skogen.



Så åkte min favorit ut ur körslaget. Alla var så grymt bra i kväll. Olas grabbar var ju för söta i sista nummret. Nu ska jag gå en nattrunda med Gozzi, sedan ska jag besöka sängen och jag hoppas att John Blund kommer till mig först ikväll.

God natt!
:-))
Fredagsmyset med W började med frukost och eftersom jag planerade att hinna med att träffa Annelie innan hon åkte till jobbet så fick jag ställa klockan. Tidig morgon är ju inte min tid, men eftersom det skulle bli W-gos så hoppade jag ur sängen med ett skutt. När Annelie hade kört till jobbet så gick W och jag ut för att mata hästarna med bröd och äppel. W är så duktig, men oj va sur han blev på Gozzi när brödbiten höll på att hamna i Gozzigapet. W vänder sig om i blixtens hastighet och spänner ögonen i Gozzi, jag lovar, han rörde inte brödet.


Gozzi är sugen på ett smakprov

Efter matning och mockning gick vi en långrunda med vagnen, W hade varit lite febrig så jag ville inte trötta ut honom. På väg hem stannade vi till och tränade Gozzi på fältet. Det såg jättekul ut när Gozzi smög runt på ängen som om han var rädd för att väcka någon.


Gozzi väntar på att få sök igenom fältet (trodde jag)


Gozzi stod mest och spanade i stället för att söka av fältet


Gullunge


Smyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyga

Medan W och jag grejade med vårt så snickrade Andreas. Snart är det färdigt och W kan flytta in i sitt nya rum.
Tack för en trevlig dag!

:-))
Om några timmar ska jag kör mot Kalmar för att passa mormors lilla goding. A1 ska snickra och greja med renoveringen och då är det inte lätt att passa en liten kille med massor av spring i benen.
Så jag hoppas att W vilar upp sig nu för i morgon blir det massor att göra.
Vi ska till skogen och plocka ris, vi ska fika, busa med Gozzi och gosa naturligtvis.


Snart är det min tur

:-))



Om du känner dig sugen på något gott så kan du ju alltid laga något med äppel.
Vad sägs om nedan stående gottigottgott.

4 plattor fryst smördeg
100 g mandelmassa
1 ägg (vitan)
4 msk crèm fraiche
1 tsk vaniljsocker
2-3 äppel
1/2 citron
0,5 aprikos eller apelsinmarmelad (jag tar alltid aprikos)

Gör så gär:
  1. Ta fram smördegsplattorna, och låt dem tina 15 min.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Riv mandelmassa ner i en bunke. Rör ihop med äggvitan, crèm fraichen och vaniljsockret.
  4. Skölj äpplena. Skär bort kärnhuset och skiva fruktköttet i tunna klyftor. Pressa över lite citron så mörknar inte appelbitarna.
  5. Skåra smördegsplattorna med en vass kniv runt om så att du får en 1 cm "marginal". Skeda ut mandelmasseröran så jämnt du kan på degplattorna. Håll dig innanför "marginalerna". Lägg ut appelklyftorna i något stiligt mönster.
  6. Grädda flanen 10-15 min i ugnen. Degen ska pösa upp och få fin färg.
  7. Rör ut marmeladen i lite vatten. Pensla äppeltäcket så att det blir glansigt. Servera genast med crèm fraiche, vispad grädde eller glass
Lycka till!

:-))




Många ting,
som inte kan övervinnas när de står tillsammans,
ger efter,
när vi tar itu med dem ett och ett.

God natt alla där ute i höstmörkret
;-))
Med kisande ögon tog jag mig hemåt idag, solen tittade fram och jag log, tackade för senast och hoppas nu att
den
stannar ett par dagar, eller veckor eller gärna tills nästa höst. En dag som denna är man glad för att man är ägare till en Nikon. Ska bara sova en stund först innan Gozzi och jag tar en Nikonrunda. I natt har det varit 2-3 minus på sina ställen så det har allt bitit lite i kinderna under natten. Nu så är man ledig fyra nätter och det ska bli skönt efter att ha jobbat tre.

Idag blir det nog Eketorp en sväng



Han en bra dag

:-))
Ibland händer det saker som man vill ha ogjorda. Tänker på tjejen som kom ut från toaletten på flygplatsen. Snygg tjej med fina kläder som satt hur snyggt som helst på en välsvarvad kropp. Det var bara en liten detalj som störde det hela. Toalettpappret som hängde ut där bak från kjolen. Hon hade inte bara kissat!!!! Funderar på om jag skulle ha sagt något till henne om vi befunnit oss på samma flygplats. Jag hade blivit glad om någon sagt till mig, "ursäkta mig,  med du har ett toapapper hängade där bak, för resten äter du järntabletter". Eller?
Det konstiga är att enligt studier så är det just på flygplats sådana här händelser inträffar. Man kan ju undra varför.

Igår så var jag på apoteket för att hämta ut lite piller åt pappa. I kassan satt en tjej som inte var medveten om vad hon hade i håret. TANDKRÄM. Men jag valde att inget säga för jag tyckte att hon var så stroppig, så jag tänkte att då kan hon sitta där med klet i håret.

En kompis till mig kom till sitt jobb med nattlinnet på sig under kappan. Hade det varit jag så hade det ju inte gjort något eftersom jag jobbar på natten och då är det ju mera vanligt med nattlinne.

Säkert har jag förträngt de händelser jag självråkat ut för eftersom jag inte kommer på några. (lite svårt att skriva med fingrarana i kors).

Du då?
Vad har du för roliga tokigheter som
du råkat ut för?



Igår så blev det lite spelfruarmöte innan söndagen var slut. Alltid kul när vi träffas för att slå våra kloka huvud ihop. Det blev fotbollsbildskollande, mintkola från ikea och lite fika.

Emmie dök upp för lite hårflätning, sedan gick vi ut för att äta en bit mat. Vi firade att vi fått vår timme tillbaka.  Tack Emmie för en trevlig pratstund.
Natten på jobbet har gått fort. Nu ska jag bara äta upp min frukost innan det blir en sväng med Gozzi. Sedan bär det av till vårdcentralen med pappa innan jag får krypa ner i den underbara sängen.

Den som väntar på något gott, väntar alltid förlänge.

Så är då äntligen dagen här som gör min tid fullbordad. Jag har alltid lika svårt att låna ut den där timmen på vårkanten, känner mig inte hel liksom. Så går då hela sommaren och man känner av att det är något som fattas. Men nu sitter jag här nöjd och belåten, ordningen är återställd. Skulle ju inte vara förmycket om man kunde få lite ränta med på den där utlånade timmen. Ska lägga det som förslag nästa år.
De flesta har ju nu sina små knep att ta till så att man vet vilket håll klockan ska vridas. Trädgårdsmöbler ut= en timme fram, trädgårdsmöbler in= en timme bakåt. Sommaren framför oss= en timme fram, sommaren bakom oss= en timme bakåt. Det finns nog flera sätt som man kommit på då man skruvat åt fel håll.

Min pappa som har haft lite svårt med att veta hur det ska vridas, ringde mig ett år då han vridit klockan åt fel håll. Detta var på hösten när klockan skulle vridas bakåt som han vred en timme framåt i stället. Han hade vaknat kl 6 vred klockan till 7, var så snäll så att han väntade till hans klocka stod på 9 innan han ringde mig. Jag som hade fixat så att min klocka skulle visa rätt tid då jag steg upp hade ställt min redan då jag gick och la mig. Min klocka var då alltså 7 när han ringde till mig och frågasatte varför jag sov när klockan var 9. Det var inte det lättaste att övertala min pappa att hans klocka stod fel i förhållande till min och hur kunde det vara två timmar mellan våra tider när man bara vrider uret en timme.
Jag sa att det kunde han fundera över tills jag sovit klart.



Så var det söndag och det är lika med jobb
Hoppas ni har haft en trevlig helg,
för det har jag.


:-))
Fick en sådan Ullaredsrysning. Varför kommer det inte någon som kan kidnappa mig, fylla min plånbok med pengar och sedan köra mig till ULLARED. Nästa år är det 30 år sedan jag var i Ullared första gången. Mycket har ändrats på dessa åren i Ullared, de långa köerna är borta, så har de byggt ut, så finns det blå och röda fiket, ullaredsbloggen, köbarometern, det finns två våningar och massa nya prylar. Det är bara en sak som inte har ändrats och det är hur kul det är att åka dit, känslan när man ta klivet över trösklen är som en ilning genom hela kroppen.
Så medan jag sitter här och väntar på räddare, så drömmer jag mig bort till denna ljuva plats.

En fråga bara
Samlar du på något?
Det finns en  dam i Sverige som har 4100 tomtar. På frågan hur det hela började så svara hon "jag vet inte hur det började, bara en dag hade jag en väldigt massa tomtar och då var det ju lika bra att börja samla.

Pust och stön,
nu ska man sitta och vara orolig för att det bara en dag ska finnas en massa tomtar boende hos en.
Ja, som om inte det skulle räcka,
då MÅSTE man ju börja SAMLA.


Hej, nu bor jag hos dig!

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!!

:-))


När man har jobbat onsdag och torsdag natt, då börjar fredagsmyset redan kl 07.00 på morgonen då man gått av. Man bara strosar runt och tar dagen som den kommer. Äter lite frukost, sover en stund, går några rundor med Gozzi och så sitter man lite vid datorn ..........och så njuter man vidare av fredagsmysdagen.


Denna fina orchidè fick Jimmie i födelsedagspresent

:-))
Här är lite om vad man kunde göra på Jimmies kalas.
Bilderna får berätta.


Man kunde krama sin mamma


.....och öppna paket


...bli rädd för innehållet


....så kunde man naturligtvis äta goda Sabbepajen


...eller busa i soffan


...så kunde man smita undan och leka med barnen saker


...eller vara söt


...man kunde oxå vara väldigt trött på fotografen


....kunde man


.....träffa sina barn och syskon


....träffa fler av sina nära

Tack Jimmie
för en mycket trevlig kväll hos dig,
kan nog tala för oss alla

Kram kram:-))

1979 den 22 oktober föddes en pojke i 42:a veckan kl 17.25, som vid födslen vägde 3530 och var 50,5 cm lång. Han föddes som barn nr 1160 det året. Värkarna började redan på morgonen men eftersom de inte var regelbundna så hann hela dagen gå innan jag hamnde på BB. Det var så mycket som man funderad över eftersom det var första barnet, fast det inte tog så lång tid på sjukhuset så tyckte jag att de tre timmar förlossningen tog var en hel evighet. Just i samma ögonblick som han föddes så började det tjuta från apparaten som visade hjärt och andning, hans hjärta hade stannat och det  blev full kaos i förlossningrummet. Akutläkare och annan sjukhuspersonal strömmade till och efter en stund kom det ut en sköterska och sa att läget var stabilt men att bebisen var väldigt medtagen så därför skulle han till prematuren. En tuff star på livet blev det. Men efter nio dygn på BB fick vi komma hem, men det varade inte så länge för 5 veckor senare var vi tillbaka på sjukhuset. Tasse hade åkt på en konstig virus som satte ner imunförsvaret så att blodkropparna förnyades inte utan käkades upp av varandra. Stackars gossebarn vilken kaotisk tillvaro, läkare från halva sverige var inkopplade och de slog sina kloka huvud ihop. Jimmie blev bara sämre och sämre, så en kväll när Tasse hade legar i koma två dygn med slangar över hela sin kropp sa läkaren att de inte visste hur det skulle gå. Det pumpades in blod hela tiden för att försöka få blodkropparna att förnya sig. I fem dygn satt jag och nynnade och vaggade detta lilla gossebarn. Allt gick bra till slut och efter en vecka var vi åter hemma. När Tasse var 8 månader fick han sitt namn på papper och det blev till slut Jimmie. Jimmies första ett och ett halvt år bodde vi mera på sjukhuset än hemma. Som sagt en kämpe har det alltid varit och tur är det för många sjukhusbesök långt upp över tonåren har det blivit av olika anledningar. Som barn var Jimmie väldigt påhittig och man visste aldrig vad dagens alla påhitt kunne innehålla. Men något som han alltid har gillar är att vara ute. Från morgon till kväll så var det skogen och vatten som lockade. Vattenpölar och bra regnställ var en del av vardagen. Som storebror till tre syskon så har han inte varit sen med att få alla att känna sig delaktiga i hans bus. Ju mera påhittiga busen var , ju mera roligt var det när andra fick skulden. Skolan kämpades igen med många stön men det var sällan han var hemma från skolan även om han var sjuk. Sjuk för Jimmie var att ligga halvdöd på sjukhus annars kunde man lika väl ta sig dit. Mycket aktivitetr har det alltid varit och än idag så spelas det innebandy samt träning i det egna gymmet och fotboll i Trion. Fiske är också något som Jimmie alltid varit intresserad av, så gäddorna i Lyckebyån får passa sig för hans nya uppsättning av drag.

Kan inte fatta att det redan gått 30 år sedan du föddes. Mycket har vi gått igenom du och jag, Jimmie. Men det har aldrig funnits en dag utan att mitt hjärta smält av ditt otroliga leende.
Så min älskade son
jag önskar dig väldens trevligaste och bästa 30-års dag.



Tiotusen röda rosor vill jag ge till dig.........
Vi syns senare idag!
Puss och kram




Var är denna bilden tagen?

:-))
Kvällens promenad resulterade i fundersamhet. Vilken månad är det? Har jag fel på mina ögon?  Men mina ögon såg rätt. Tre personer har satt upp sina adventljusstakar. Kan tyckas inte vara något konstigt med det, men det är ju BARA oktober. Jag vill inte se alla dessa tomtar och annat som har med julen att göra redan nu. Kan man inte lägga in om julfria zoner. Nu får vi gå samman och bojkotta alla som bryter mot allt som har med julen att göra innan första advent. Kan inget få vara som det var förr, då var tomtar och julgrejer i december, där det hör hemma.


Ännu en ros som log åt solen idag

Så var det natten igen
och då är det lika bra att säga
God Natt!
:-))
Med möda så steg jag upp från den goa sängvärmen idag. Kunde legat kvar många timmar, dragit täcket över huvudet som om det hade varit mitt i natten och det var helt naturligt att ligga kvar. Men nu var det så att Gozzi ville ut och kissa alla träd innan alla andra hanhundar varit där. SOLEN VAR JU FRAMME i hans och verklighetens värld, men inte i min för där ösregnade det. Han fick sin vilja igenom, så jag tog med mig Nikon och då blev jag lite piggare.


Dagens guldstjärna får de hundägare som plockar upp efter sin lilla voffsing


Vilken underbart väder ute, varmt och soligt. I rabatterna står rosorna och njuter av strålarna.


En ros till dig min kära


När jag kom hem så satte jag fram frukost och så kollade jag på lite bilder som jag tagit innan. Nu så blir det att fixa till sig så gott det går med de förutsättningar som finns, innan mötet väntar.



Ha en bra fortsättning på dagen,
så hörs vi senare ikväll,
med nya bilder från soldagen i oktober.

:-))
Det är först när man förlorat hälsan
som man börjar vårda den




:-]
Om du missat vad som har hänt eller händer på Trion just nu så är det bara till att kolla in på spelarfruarnas blogg.

www.spelarfruarna.blogg.se



Medan jag väntar på att grabbarna ska komma igång med serien,
så njuter jag av bilderna från i år.

:-))
Kom just hem från W-goset. När jag kom fram till A, A1 och W idag fick jag jättegod mat, sedan te och KLADDKAKA.
Gott, gott, TACK SÅ JÄTTE MYCKET.
När vi hade fikat klart gick vi ut för att bära in 90 höbalar på loftet och så fixade vi med litet annat. Passade på att ta lite höstbilder för att pigga upp oss. När vi ändå var blöta så passade vi på att gå en runda med Gozzi innan jag åkte hemåt.


Blötnos och sötnos


Detta var kul, skrattet klingar nog ännu bortåt Kalmar hållet

Oj då vad klockan rusar på, dax att värma upp inför natten övning.

Den som spar han har, sömnen kvar.
:-))
Ska bara vila lite sedan kommer jag till DIG!
Medan du väntar på mormor kan du...



......gosa med katten,

eller......



.......leka med din apa,

eller varför inte.......



......med dina traktorer.

Men....



Vänta med att fika tills jag kommer

Puss och kram

:-))

Utfryst=Utbränd

Nu har några forskare på Karlstads universitet kommit fram till att det är när de sociala relationerna inte längre fungerar på jobbet som människor blir utbrända.

Men var är då utbrändhet; Det finns ingen enhetlig beskrivning som förklarar begreppet utbrändhet eller utmattningsdepression.

Sju procent av befolkningen beräknas ligga i riskzonen för att bli utbrända. Forskaren framhåller att utbrändhet inträffar även utanför yrkeslivet men att det då handlar om en kronisk stress där en person hindras utföra en roll som är centralt för personens identitet.

Forskare menar på att det saknas "uppskattning" och på de arbetsplatser där det råder bra arbetsklimat har personalen lättare för att ta upp om man känner sig kränkt. Det är i andras blickar som vi får veta hur vi ter oss. Ett försämrat arbetsklimat kan vara svårt att se eftersom det sker stegvis, men enligt forskarna så är det chefens ansvar att ha den kompitensen och på ett tidigt stadium upptäcka och ta tag i de sociala relationerna.

Vid utbrändhet sker en förändring i hjärnan och det ta tid att återerövra förmågor som man förlorat, enligt forskaren.



(Bilden är tagen på en fotoutställning i Köpenhamn)
Men är det så här, det kan det se ut på en del arbetsplatser
?

Bara en fredagsfundering
:-))






Efter att jag donat med lite annat på fm så tog B-rolle oss till Annelie. Annelie och jag skulle bygga staket men först skulle vi hämta en rundbal med halm, B-rolle fick ställa upp som transportör. När vi kom hem så åt vi mat som Andreas hade lagat, mums.


Med hjälp av sin pappa provsatt W hästarnas halmbale

Sedan var det bara att på med stövlarna för att fortsätta med staketet. Annelie hade förfixat med att spetta upp hål där stolparan skulle stå, så det var bara för mig att gå runt och banka ner dem. Tur att hon överlämnade det till mig, det är inte lätt att balansera på en pall när man snart är i åttonde månaden. Man kan ju nästan tycka att hon inte borde spetta me, men jag vet ju hur jag själv var, så det är bara att finna sig den blivande moderns görande. Det skiner om henne, full av energi, massor på gång, tålamod till tusen. Du är för härlig Annelie.
Tack för en trevlig em med dig och din härliga familj.

När vi inte längre såg vad vi gjorde så gick vi in för att fika. Gott te och knäckemacka med ost satt fint efter kvällens staketbyggande.


Te är gott, tycker W


När flygplanet kommer ska man hålla för öronen


När morbror Dennis gör mål, ska man klappa händerna


Lasta av och lasta på, hela tiden är det något som ska grejas


Andreas fiska kollar på medan vi fikar och pratar. Tycker det ser ut som om han ville säga något.
Eller bara rapa, lite.

Då var det torsdag och klockan är snart läggdax. Ska bara först!

:-))
Kan det möjligtvis vara någon som missat att det är full höst ute.
Fryser du?



Hösten ska frysas in.
Så om ni nu går omkring och känner er frusna, så är det ett normalt tillstånd så här års.

:-))
Jag kom ihåg när jag var liten och de frågade vad jag skulle göra när jag blir stor. Jag svarade alltid, att jag skulle plocka blommor och sälja på torget. Ibland har jag undrat varför jag så envist höll fast vid detta. Idag är jag glad att inte behöva stå på torget med tanke på att det blåser ju så att man håller på att fara iväg. Sen är det ju så att jag trivs med att jobba på natten och då är det ju ingen på torget som vill köpa blommor. Jag skulle ju kunna ha en blomsterbutik som hade öppet på natten, då skulle jag kunna sälja nattens drottning och nattvioler.
Vilken ba ide!



Tänk att man var tokig redan på den tiden

:-))
Tisdagar är underbara dagar, alla tisdagar är underbara i mitt liv. Vissa tisdagar är jag ledig ytterligare två nätter, hur bra som helst. Andra tisdagar har jag bara en jobbnatt kvar av tre, också väldigt härligt. Så finns det ju tisdagar då jag vet att jag bara har två jobbnätter framför mig och två jobbnätter går ju jättefort. Eller hur? Så jag tror att nästa almanacka jag ska köpa, ska bara innehålla tisdagar och så de fredag och lördagsnätter som jag är ledig, naturligtvis.


En kvällsbild av klockstapeltornet

Nu ska jag kolla på fotbollsbilder, ska ställa klockan så att jag inte sitter uppe halva natten igen. Det är lätt att bli fast kan jag lova.

Pusse och krame hälsar
:-))

Hamburgermeny?
  • Hamburgare
  • Pommes strips
  • Läsk, 5 dl
Summa 1000 kcal


Trerätters middag
?

Förrätt:
  • Salladstallrik med lime
Huvudrätt
  • Kycklingfile, ugnstekt
  • Potatis med örter
  • Broccoli
  • Sockerärtor
  • Grillad tomat
Efterrätt
  • 2,5 dl blandad frukt
  • 1 kula vaniljglass
Summa 500 kcal



Fika sugen?
  • Stor latte (2,5 dl standadmjölk)
  • Bulle
Summa 370 kcal
Alternativt fika ?
  • Grov fralla med 2 tsk marmelad
  • Vanligt kaffe med ½ dl lättmjölk
  • 2 små klasar vindruvor
  • 1 päron
  • 1 klyfta ananas
  • ½ stort plommon
  • 1 dl bär
Summa 370 kcal


Ha en bra dag!
:-))
Den närmaste månaden kommer ca 500 000 svenskar att insjukna i den nya influensan.
Vad tänker du göra för att skydda dig?
De flesta enligt en studie som gjorts kommer att få en lindrig släng av symptom, men några av oss kommer att bli sjukt drabbade.
Var man än befinner sig kan man läsa om hur man ska förhindra smittspridning, många av oss har tagit detta på fullaste allvar och där med hindrat den galopperande hästen (eller svinet) att börja trava i stället. Vi är duktigarepå att tvätta oss, nysa och hosta rätt samt sprita händer i olika sammanhang.


St Petris Hotell i Köpenhamn på nattduksbordet låg en folder med följande tex

First Hotels tiltag mod Svineinfluenza
  • Sådan smitter influenza
  • Tiltag for at undgå smitte på First Hotels
  • Således beskytter du andre mod smitte, när du selv er syg
Att sköta sin hälsa är att se till att man hinner med det roliga

:-))
Här kommer lite om de fem F:en
091010......är ingen vanlig dag..........
Hanna, Ellinor och jag började med sångstund för 50-åringen på morgonen. Där efter var det champagneöppning och grattisskål, paketer och glada miner och planering inför dagen.


Champagnen hade Jimmie skickat med, skål, paketöppning och så kollar Glenn om www.spelarfruarna.blogg.se hade uppmärksammat den stora dagen:-))


Halsduken från Sverige-Danmark matchen med Glenns 50-års datum på


När vi hade Firat FödelsedagsGlenn så kollade vi läget på stan.





Försäljare, 50-åringen, spelmän, bolltrixare, fans, cyklister och massor av människor strosade runt och trängdes om utrymmet på stadens gator. Doften av brändamandlar blandades med matos och rök. När vi hade gått runt några timmar och även kollat in platsen där vi skulle möta upp övriga Sverigefans kl 17.45 gick vi till hotelet för att klä på oss kvällens blågula utsmyckning.


Lite nytt och mycket lånat

När vi hade klätt oss inför kvällens match begav vi oss till torget för att samlas med övriga fans. Man kunde inte föreställa sig att det skulle bli så stort, så stort. Torget var fullt av de blågula fansen, gamla och unga, fulla och nyktra, sjungande och tysta, flaggviftare, trummslagare och massor av andra hejande människor. Klockan 18.00 avgick vi från torget till arenan, promenaden var ca 3 km. Vi sjöng och väsnades på staden gator. Bussar, bilar och cyklister fick vänta när vi drog fram likt ett blågult lämmeltåg. Eskorterade av polis kom vi fram ca 30 minuter innan matchen började. Zlatan och de övriga spelarna värmde upp då vi intog våra platser. 4000 svenska och 34000 danskar fanns denna kväll på Köpenhamns arena för att heja på sina lag. Bakom oss stod tre skånska tjejer som vi var tämligen trötta på när matchen var slut, vi hade mer än väl klarat oss utan deras stämma. Döda de jävlarna, spring för fan blandat med könsord, kom gång på gång ur deras munnar och så då på skånska:-((
Så ofta jag kunde svingades den medhavda sverigeflaggan med TRION texten på. Vilken otrolig upplevelse, alla dessa människor, som hejade och sjöng. Får rysning bara jag tänker på det. Så otroligt synd att vi inte vann, en seger hade ju suttit bra mycket bättre än förlusten som vi fick uppleva. (Som ni säkert redan vet så hade ju jag bättre tur på min födelsedag då det också spelades en mycket viktig match). När fotbollsmatchen var slut var det bara att lägga benen på ryggen och hem så fort som möjligt för att klä om och så ut på stan igen för att fira med danskarna. Eftersom de hade en spelare som hette Dennis med i sitt lag, så tog vi en öl för deras skull.
Skål Danmark och lycka till 2010.
Eftersom jag inte vågade ta Nikon med så blev det inga bilder, men Glenn tog några bilder med sin kamera.
Ni har säker inte missat tidningarnas löpsedlar med polisomhändertagande, fylle, slagsmål och mycket annat efter matchen. Men som tur var så var vi på de platser där det var lugnare och vi märkte inte så mycket av allt allt ståhej, förutom tjutande polisbilar. 
Vi avslutade festkvällen på en trevlig restaurang där vi åt gott och Glenn fick möjlighet att summera sin stora dag. Vi var alla mycket nöjda med dagen och jag tror med all säkerhet att jag vågar skriva att det var en mycket nöjd 50-åring med trötta ben som somnade den kvällen trots att Sverige förlorade matchen.

Tack Glenn för ännu en trevlig dag och kväll
med mycket upplevelser.

:-))



49-åringen Glenn, Hanna, Ellinor och jag startade från WS kl halv tio på fredags fm för att ta oss till Köpenhamn. GPS är ju mycket smidigt medel för att ta sig till okända adresser. Flickan i lådan talade sakligt och utan att bli det minsta även om man råkade svänga förtidigt eller sent vid någon korsning. Med sitt lugn tog hon oss till gatan där St Petri hotellet låg, centralt i Köpenhamn. 


St Petri First Hotell är ett disignhotell i centrala Köpenhamn, hotellet har 268 rum

På hotellrummet kunde man köpa vin och godis från minibaren, men priserna var inte i humanste laget enligt oss. Men som tur var låg Netto några meter från vårt Hotell och där kunde man handla för helt andra priser.


Burkar med nötter och annat godis kostade 60 dkr/st, chokladen 30dkr, Jelly belly (godis) 50 dkr, Champangne 37/cl (bara) 345 dkr, Coca Cola/25cl 35 dkr, rött vin/37cl 195 dkr och det vita vinet 345 dkr.

Utsikten från vår balkong visade alla tinnar och torn som fanns på byggnader runt om.


Tornet sett från vår balkong, här kunde man gå upp och fotografera den fantastiska utsikten.


Så här såg tornet ut på natten.

Vilken tur vi hade, att vi var där, när just så mycket skulle hända i Köpenhamn. För på fredagen var det kulturnatt och allt var öppet nästan hela natten. Otroligt mycket människor som sökt sig till stadens gator och torg denna kväll och natt.
När vi strövat runt ett par timmar så satte vi oss på en restaurang och åt jättegod mat, där spelade en trevlig herre som gärna fanns i närheten av Hanna och Ellinor. Han berättade att om Danmark skulle vinna i fotbollen så var skåne danskt och alla flickor deras. Men vi tog iaf Hanna och Ellinor med oss hem igen. Jag tog en jättefin bild på den glade spelemannen med Glenns kamera, får sätta in det kortet lite senare.




Tack Glenn, Hanna och Ellinor för en mycket trevlig fredags kväll.
Även ett stort tack Glenn för den goda maten med tillbehör :-)).

I morgon ska jag skriva lite om de fem F:en

Födelsedagsbarnet
Festen
Fansen
Fotbollen
Förlusten

Sov så gott, så syns vi i morgon
:-))
Packar och fixar, provar kläder, funderar, inte glömma något.......Det ska bli så kul att åka till Danmark. Inget mera blogg föra måndag, men då kan du få läsa om hur vi har haft det. Massor av bilder, roliga händelser och smaskiga avslöjanden. Så till er som ska vara hemma och heja på Sverige när de spelar mot Danmark kan jag bara säga, kolla efter flaggan nedan.



Puss och Kram
:-))
Nu ska dygnet tillbaka, för det är på natten man ska sova. Lättare att säga än gjort. Men sängen ska få en ett tidigt besök av mig, målet är att vara där innan tolvslaget. Renbäddat och jag renskrubbad så att det ska nog inte bli några problem. I morgon kommer Emmie på besök. :-))


W visar hur enkelt det är, bara att stänga ögonen.

Sov så gott!
:-))
Om nu vädret håller i sig som det varit nu några dagar så bör det bli vackert väder på lördag. För i lördags var det regn, söndag fint, måndag regn, tisdag solsken, idag busväder..... och så då vackert på lördag. Men det får gärna vara fint hela helgen för min del. Hoppas hoppas.....
Sitter och njuter av den underbara ledigheten jag har framför mig. Ledig till nästa fredag, nästan som en hel evighet. Ska bara på ett litet jobbmöte innan ledigheten börjar. Men ett litet möte är ju nästan som semester, så det räknas inte. Tänk så mycket som man kan hinna på alla dessa timmar. Men nu så ska jag börja min ledighet med att vila så att jag inte får arga sms. :-))

Funderar på att prova ett gamalt sömntrick från "huskurboken". Det var ju lite att välja på, som tex humle under kudden, sömndrycker, räkna får, örtteer, motion och sex, zonterapi, varmt bad. Det blir nog att räkna får.......




:-))


Hur gjorde man förr innan sömntabletter, salvor, plåster, tandkrämer och mycket annat började trängas i våra skåp. I det gamla husapoteket fanns allt annat än just apoteksvaror. Husapotekets innehåll var hämtad från naturen. Kunskapen om naturens botemedel gick ofta i arv och den 5000 år gamla kinesiska akupunkturen används nu på sjukhus. Hippokrates, Plinius och övriga antika läkare, de gamla kineserna, mormorsmor och hälsoprofeterna får mer och mer rätt. Förr var skillnaden mellan mat och medicin hårfin. Örter och kyddor sattes till maträtten mer för att man skulle må bra än för smakens skull. Blommor, blad, rötter, frukt och bär - naturen var ett slösande rikt "apotek". Men, hur gott kan det vara med brännässla, ljung, maskros, hästhovsört, gullris......listan kan göras hur lång som helst. Så på med gåskorna, ut i naturen och rigga för vinterns alla åkommor.



Ha en bra dag

:-))
Från boken "Goda råd från gamla tider, mormors dagar och i dag" kan man läsa att man med fördel kan ta undergörande droppar om man känner sig förkyld. Ta en sockerbit och bestänk den med några droppar konjak, kamfersprit, enbärsolja eller pepparmyntsolja. Eller om man nu föredrar fotbad så kan man sticka ner fötterna i varmt kli eller sätta på en påse fylld med varm sand. Vill man förebygga en förkylning och handspriten är slut på apoteket kan man enligt boken lägga en vitlöksklyfta bredvid huvudkudden eller på nattduksbordet. Förhoppningsvis har bakterierna strukit med under natten och du vaknar frisk och pigg. Prova gärna.


Det gäller att se upp i svintider som dessa


:-))
Det bästa sättet man kan fira kanelbullens dag med är just en kanelbulle. För att vara på den säkra sidan så testade jag att äta en redan i lördags. Missade Annelies goda hembakade pga att tiden inte ville räcka till, så det fick bli köpebulle i stället. Undrar om det inte var 10 år sedan kanelbullen fick en egen dag och man kan ju undra varför kanelbullen ska firas med en egen dag. Jag tycker att det finns många andra goda kakor som borde få en egen firaredag. Varför inte gräddbullens dag, eller kärleksmumsens dag.



För att kanelbullen skulle smaka som bäst så fick det bli lite te till och naturligtvis tillsammans med de glada och trevliga spelarfruarna. Bullar och fiskar slank ner samtidigt som vi kollade på bilder från fotbollsåret som gått.



:-))
Liten flicka har blivit farmors stora tjej



Grattis Linnea på 8-års Dagen
önskar Farmor
I Sofis Mode kan du läsa hur man kan fuska sig pigg. Där finns knepen enligt en "steg för steg" på hur du ska kunna se utsövd ut utan att behöva sova och hur du kan se fräsch ut trots att du känner dig trött och sliten.. Mycket bra läsning och användbart för mig. :-) Här kan man dölja de svarta påsarna under ögonen, behålla lystern, fejka solbränna, lyfta med skuggor och hur du ska få ljuva läppar. Det vill ja ha "ljuva läppar". Allt som man behövde för att trolla utan spö skulle bara kosta ca 1300 kronor.
Blädder, blädder, blädder......mera sköna nyheter. Ett serum som väcker begär, kostnad 720 kr. En doft som andas åtrå, kostnad 695 kr. Så slutligen ett lack som är avundsvärt , bara 120 kr. ...lite om veckans nyheter som sätter stormiga känslor i omlopp. Ja ja ja.... vad är inte en bal på slottet.


Möjligen länken till skönhet

:-))


Någon frågade vilken dag det var idag, "tisdag" sa jag. Innan jag hunnit säga mera så började min stackars hjärna som redan jobbade på högtryck fundera över hur det kunde vara tisdag eftersom jag jobbade onsdag och torsdag natt denna veckan. En natt var ju redan färdig jobbad...???? Oj, vad jobbigt det blev. Men jag var ju helt säker på att det var måndag igår. Men var fanns då tisdag och onsadg?? Jobbigt!!
Men en sak är jag säker på, att det varit lustigt väder idag, orkan blandat med hagel och regn och så en kvart senare, solsken från en klarblå himmel. Vädret liknar lite av mitt liv stundtals. Men det säga ju att efter regn kommer alltid solsken och det har det tydligt visat idag och även i mitt liv. Nu är det bara en liten, liten stund till så är man på jobbet igen. Vet inte om det är mulet eller solsken, men eftersom jag trivs med mitt nattjobb så är det nog mest stjärnklart. Ska bara bli lite, lite, lite bättre på att sova när jag jobbat klart. LOVAR! Skicka nu inga arga sms jag ska bli så duktig på att sova så ni vet inte.....:-]

I morgon är det fredag och om jag har turen med mig så blir det en runda till Öland. Eller?



Allt är inte guld som glimmar

Ha en trevlig kväll mina kära läsare.

:-))