Eddie är helt slut efter träning och bus med sina hundkompisar. Uppfödaren till Eddie bjöd på årets sista träningssöndag med lydnad, spårning och annan hundträning hos sina föräldrar. Vi blev bjudna på grillad korv och gofika som vi glupskt smaskade i oss. Mycket trevlig dag med vänner både för tvåbenta och fyrbenta. Nu laddar vi för nästa års trevligheter med våra härliga hundar. Eddies mamma har hela magen full av små gosenosar så snart blir det gos i valplådan. 

(null)

(null)

Snart läggdags för 
den tvåbente. 
(null)

Det är inte bara jag som är nyfiken när vi hittade grunden efter ett gammalt hus mitt ute ingen stans. Jag blir alltid lika hänförd över att hitta gamla platser som nu bara är stenar staplade på varandra. Vem har bott här? Bodde det några barn i huset? Vart gick de i skolan? Var de fattiga? Fanns det mat på bordet. När bodde de här? Eddie nosade runt nyfiket medan mina tankarna for runt i mitt huvud. Med tanke på att det vuxit en stor gran mitt i husgrunden så måste det varit många år sedan.

(null)

(null)

🤗
En gammal, trött och halvdöv Tomte med dålig syn var årets höjdpunkt på julafton. Inte utan jag skrattar bara av tanken. Tomten somnade mitt under paketutlämningen till barnens förtjusning, men när Tomten ville ta minsta barnbarnet med var inte minerna lika mycket uppåt. Eddie gillade Tomten iallafall.

(null)

(null)

(null)

Hoppas Tomten hittade
hem igen 🎄
Då har lillebror och jag städat av platsen som vi har stått och sålt julgranar i 11 dagar. Vissa dagar har jag stått själv och andra dagar har lillebror stått där och vissa dagar har vi stått båda. Dessa dagar är bäst. Vädret har varierat från regn, kyla, blåst solsken och snö. Eftersom jag har haft flera lager med kläder så håller jag värmen även när det blåst eller regnat. Flertal par handskar har behövts eftersom de snabbt blivit blöta regniga dagar. Tänk så många trevliga samtal jag fått ta del av , många kunder återkommer varje år andra är nya som flyttat till stan. Många tycker att granköpet är det svåraste beslutet att fatta i juletid och andra tar första bästa gran de ser. Önskemålen om hur granen ska se ut varierar någon vill ha smala och glesa, små knubbiga eller stora långa och täta. Vi brukar se till att ha granar till  de flesta. Så finns de några som absolut inte går att göra nöjda hur fina granar jag än plockar fram. Även om det är slitsamt att trava runt på kullersten i varierande väderlek så sitter jag alltid med ett leende på mina läppar då jag summera årets försäljning. Utsikten går ju inte heller att klaga på.

(null)

Önska alla en trevlig
Julafton🎄


Har man en stund över mitt i julgransförsäljningen så kan man med hjälp av lite grangrenar och en stomme fixa sig en liten julbock. Nu ska bara ljusen dit också. Utan den röd mulen får han heta Udolf. Jag ska inte berätta vad Eddie tänkte göra när de blev presenterade för varandra. 

(null)

Mycket prisvärt julbord på Ikea och väldigt gott för en bra peng. Mina favoriter var....

(null)

(null)

😁
Nu är det enklaste gjort och då var det (skit)svårt. Får se ifall det blir klart någon gång. 

(null)

Finfin lördag
till er alla!
🎄
Avslutade jobbveckan med att ha fest med mina jobbarkompisar, för sedan står det semester på mitt schema. Vi hade en väldigt trevlig kväll med många fantastiskt goa skratt. Ni vet när man bara tänker på allt dagen efter så börjar man skratta. De sista åren så har vi även haft paketleken. Kära nån så galet roligt. Vi köper tre paketet var för max 100 kr för alla och så slår vi in något som vi har hemma som vi tröttnat på eller inte har plats för längre. Tärningen rullar och skratten haglar, paketen knycks från varandra och alla har just sin favorit som de absolut inte vill bli av med.  Ibland råkar denna favorit vara allas. 

(null)

Semester på jobbschemat men istället för att jobba natt ska jag hjälpa lillebror att sälja julgranar. Mycket trevlig syssla att avsluta året med. Tyvärr så är det inte lätt att konkurrera med de störta butikerna och företagen som så gott som skänker sina granar om de köper något annat också. Det är väldigt mycket jobb för min lillebror med planering, inköp, travande i skogen för att leta lämpliga granar samt rensågning och att transportera granarna till stan. Det är många som höjer på ögonbrynen när vi säger att granarna är huggna i förra veckan. Men vi kör ett år i taget så får vi se när vi tröttnar på detta som varit en tradition i fyra generationer vad vi vet iallafall, kan ha varit längre. Det lär inte vara någon av våra barn som kommer föra denna tradition vidare iallafall med allt slit som ligger bakom. Nu är det nog mera så att min lillebror vill inte svika kunderna som troget kommer år efter år och har gjort även där i generationer. Ett år i taget får det bli. 

(null)

Nu blir det hundträning
och långpromenad. 
Idag har jag varit på utredning ang reaktionen jag fick då jag blev stucken av något som gjorde att jag hamnade på sjukhuset den där lördagen i oktober. Nu vill de testa för vilket stickande djur som jag råkade komma i vägen för och som jag reagerade så kraftigt på. De tror inte det var en geting. Jag har ingen aning eftersom jag inte såg den eftersom jag blev stucken i bakhuvudet två gånger. Det jag vet är att det  gjorde sååååååå ont väldigt länge efter. 
Klockan var mycket och labb skulle snart stänga, de kunde ta mig om jag var lättstucken och på frågan svarade jag "ja". Fnissar lite för mig själv nu när jag tänker på mitt svar eftersom jag är extremt svårstuvken. Alltid kul att testa gränserna lite. Jag fick helt enkelt försöka få labbass att tro att det var busenkelt att sticka mig. Hon grävde med nålen upp och ner fram och tillbaka innan hon gav upp och stack med en ny nål. Efter lite grävande till så fick hon fram det hon ville ha och jag fick ett mega blått blåmärke som jag inte ville ha. Utredningen fortsätter när provsvaren kommer och det skulle visst bli klara på torsdag. Läkaren hade olika teorier om fortsatt behandling men det återstår att se hur han tänkt. 

(null)
 
På ön regnar det!
Men Eddie och jag njuter❤️
Min lille fyrbente hoppande kompis försökte gömma sig för Eddies känsliga näsa. Blev väldigt glad att min käre vän är i livet för jag trodde att hen hade blivit offer för något köttätande djur eftersom jag inte sett hen på länge. Nu är jag glad igen. 

(null)

Måndag igen!
😁

Underbara juletid! Jag älskar rött även om det inte är jul, en av mina favoritfärger. Alla dessa fantastiska amaryllis i sina vackra färger. Tända ljus och gnistrande stjärnor. Små Tomtenissar i alla vrår. Det mest underbara är att det ljuvliga varar i ett visst antal veckor sedan är det "hopp i lådan" igen. Underbart och kort. Idag smygstartade lillebror och jag julgransförsäljningen. Solsken en stund sedan kom ösregnet, blöt in på bara skinnet.  Tur att det är mildväder, om all denna nederbörden kommit som snö hade vi nog haft snö upp till taknocken. Kollade 10-dygns prognosen, den ser lovande ut om man gillar gråväder och regn. Blask, blött och alldeles fasansfullt geggigt är det ute.  

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu ska jag passa på att njuta av allt det mysiga inomhus❣️


När mamma och pappa åkte till Ikea fick farmor förmånen att gosa med lillkillen. Så mysig och snäll. Underbart med en liten till nu när mina näst minsta barnbarn redan börjat förskoleklass. 

(null)

(null)

❤️
(null)

Saffransbakningen är avklarad och de små snurrorna är i säkert förvar i frysen i väntan på  att bli goefika.  När jag ändå var i farten så bakade jag även bullar, synd bara att de blev så goda. Luktar så gott när det bakas,  blir även härligt varmt inne av ugnen och allt knådande.  Nu är det snart dags knåderskan  att sova och inte bara jag utan även min lilla assistent. 

(null)
 
(null)

     
Natti natti! 

Ett av mina barnbarn hamnade efter några dagar på sjukhuset på grund av magont, illamående och kräkningar. En av läkarna bedömde att det lilla bihanget på blindtarmen var inflammerat och operation var nödvändig. Allt var klart inför detta när en annan läkare kom in och kände och klämde för att sedan avblåsa det hela. Timmarna gick och smärtorna tilltog. Läkarna var inte överens  och min dotter var frustrerad. Efter mer än ett dygn bestämdes det att operationen skulle bli av och allt förbereddes en gång till. Bihanget hade efter all väntan hunnit brista och det fanns risk för bukhinneinflammation.  Bra att de inte skär i små barns magar hej vilt men jag kan ändå tycka att symtomen med hur och var hon hade ont, kräkningar och febern som kom smygande. Men, men nu är allt över och den lilla kämpen hemma igen efter mycket lidande och ovisshet. Lilla N skrev ett litet brev till sjuklingen. 

(null)

Många hjärtan till
mormors duktiga kämpe  <3
.......julen braska. Vi får väl se hur mycket sannningen det ligger bakom detta påstående. Kollar jag tio dygn framåt i tiden så ska det vara mulet, grått och plusgrader hela tiden i denna delen av landet. Tur alla stjärnor, ljusslingor och annat kommer lysa upp det gråmulna i helgen. 
Tomten har visst varit här inatt, kan ha varit Eddie som skrämt honom för luvan och skorna låg kvar så fint. Hoppas bara att Eddie inte ätit upp honom, eller sitter lille Nissen gömd i den lurviga pälsen. 

(null)

Första dagen på årets 
sista månad 😁!