Jag börjar närma mig slutet nu på det här evighetsgörat. Jag lyssnar på musik, poddar och sommarpratare  samtidigt som jag funderar över allt mellan himmel och jord för att inte dö av tristess. Ska bli så skönt när det blir klar. Vissa göromål tar sin tid, men jag ångrar inte att jag bestämde mig för att handskrapa hela huset trärent, iallafall inte nu när det snart är över. Hur som så är jag såååååååå nöjd och det är det allra viktigaste. 
 
 
Klapp klapp, på lilla axeln. 
 
😃
Det är underbart och trevligt på alla sätt och vis att ha sonen med flickvän på hemmaplan. Känns bara lite konstigt att inte planera någon resa i år till landet lång borta. Det är ju fantastisk att ha haft möjligheten att vara ledig och fri från alla måsten i så många sammanhängande veckor tre år i rad. Även om man är ledig och har semester hemma så är man ju igång hela tiden även om man inte behöver. Det får bli en tripp i vårt vackra land istället, det är ju inte fy skam det heller, även om det inte finns några lianer.
 
 
Mitt i veckan!
Idag blir det barnbarnsgos <3
Denna lilla krabaten kom kravlande i gräset när vi var på Öland senast. Vi hoppades på att modern skulle komma tillbaka för att leta upp sitt lilla barn. Vi gick runt ute på vägen för att kolla om moderna möjligtvis hade blivit påkörd, min tomtgräns sluta intill vägen så risken är ju stor att det skulle kunna hände. Vi försökte att göra vad vi kunde för att rädda det lilla livet men den var troligtvis medtagen av värme och avsaknad av modersmjölken, så tyvärr somnade den in. Försökte även få tag på viltvårdsjouren men när de väl svarade så var kotte redan död. Men så söt, mitt hjärta smälte nästan. 
 
 
Hoppas moder finns där någonstans
ifall det finns flera sötisar.
 
😢
 
........ känns det som om det är något som saknas!
 
 
 
 
😏
Knåda samman
3dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
150 gr smör
 
Lägg degen i en form,
fyll på med blåbären,
strö på 2 msk potatismjöl.
 
grädda 200 grader i ca 15-20 min
 
 
 
 
 Mycket mumsigt!
 
😋
I Röda Korsets butik kan man köpa hemsydda kassar för en billig peng. Tyger och garner som skänkes görs det olika grejer av som man kan köpa. De hade så söta virkade strandkassar, men denna fina tygkassen fick följa med mig hem. 
 
 
 
Skånelandet levererar!
 
😃
Tänk så praktiskt att ha allt på ett och samma ställe när man är ute och reser. Bilen i bussen helt enkelt. Såg detta ekipage då vi var i Göteborg förra helgen. Är av naturen lite nyfiken på sådana lösningar så jag passade på att kika in och där fanns både cyklar och annat bra att ha saker när man är på vift som samsades i det praktiska utrymmet. Tyvärr så räcker det nog inte med en USK-lön för att täcka kostnader för detta fordon. Som tur är så kostar det inget att drömma 😴.
 
 
Trevlig söndag!
Gottehjulen har snurrat på Liseberg hela helgen!
Vissa vann, andra fick vara utan.
Tur jag inte äter godis längre 😂.
 
 
 
Sov gott!
😴
Då har vi kommit fram till den första dagen på årets sjunde månad. Sommarens väder växlar och jag sitter och njuter av regnet som smattrar på rutan. Det sägs att det ska regna hela helgen i Göteborg. Nu brukar ju barnbarnen vara blöta efter en heldag ändå dit vi ska, för egen del så brukar jag alltid se till att det där självvalda blöta ska komma så nära slutet på kvällen som möjligt så att jag inte behöver att frysa. Det finns ju inget dåligt väder sägs det.
Efter mycket jobb så ska det bli skönt att få komma iväg några dagar, inte för att jag kommer att känna mig utvilad efter några dagar på vift utan för att det är så kul. 
Igår innan jobbet så delade jag och två av kommunens sommarjobbar ut en lite gåva som tack till de som valde att ta cykeln istället för bilen. Väldigt trevligt och jag måste säga att flertalet av stadens cyklister var väldigt tacksamma. Nästa gång vi ska dela ut något som tack blir i början på augusti. 
 
 
 
Ha en bra första Juli!
 
 
😀