Finn ett fel!!?

(null)

Det fanns gråsparv, talgoxe, blåmes, stjärtmes, hackspett och en domherre. Förhoppningsvis kommer de tillbaka.
Denna bilden får avsluta januari månads inlägg. 

Snön som lamslog hela Blekinge i flera dagar försvann på två dagar. Nu känns det nästan som om våren har kommit med porl i bäcken och fåglar som kvittrar. Solen har också varit framme och värmt mina vinterbleka kinder. 

(null)

Det är en härlig tid som kommer. Mini har varit hos oss hela helgen eftersom mamman behövde jobba.  I lördags körde vi till dottern i Kalmar. Som tur att det var fint väder, för att vara ute är det bästa som finns.

(null)

Elda lite är så mysigt. Julgranen brann så fint i mörkret. 

(null)

Ny vecka och nya möjligheter! 
…… mycket snö i år. 

(null)

Det är ju skottår i år 😅!

(null)

Måndag och en nya vecka att fylla
med trevligheter. 




Vilken tur att någon som tyckte att någon stått för länge parkerad råkade ha en papptallrik med sig. Någon hade sedan slängt iväg papptallriken på gatan. Tyckte kanske det inte fanns fog för en arg tallrik. Jag tänkte skoja med sonen att den satt på min bil. Kom sedan på att han hade ändå inte trott att jag stått så länge på samma ruta att jag retar upp någon. 

(null)

Det har fallit mera snö i staun idag. 
Det retar alltid någon 😂.

(null)

Hoppas det inte ska regna på fredag!!
Snacka om halka! Lördagens töväder och det lilla regn som kom smälte ytan både på isen, de töade vägarna och trottoarer. Natten till söndagen frös det till igen. Jag hade nästan kunnat ta sparkstöttingen ner till isen om inte några av de flitiga fastighetsägarens redan grusat. Hur som så blev det en väldigt lyckad dag på isen med familjen. Mini firade sin 4-årsdagen med sina kusiner. 

(null)

(null)

Grillen gjorde inte bara oss sugna. Det var många som var ute och spatserade denna soliga söndag som gärna hade gjort oss sällskap.

(null)

(null)

Söndagar när de är som bäst ♥️

(null)

(null)

(null)

♥️
Kusinmys i pulkabacken, jag passade E och dottern hade ledig dag, i väntan på att syrran till Mini slutar skolan. Mini hade hjälpt sin mamma att koka kaffe (varm choklad) som de tog med sig till pulkabacken. E kollade lite konstigt förs på Mini sedan på mig när han frågade om E ville ha lite kaffe. Jag viskade i hennes öra att det var varm choklad i termosen. 

(null)

När N slutade skolan blev det skridskoåkning och en sväng med sparkstöttingen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Mysigt med en utedag ♥️
Det är underbart med solsken och dessa vackrar kvällar som blir. Det ser ut som tusan i stan med all snömodd och dåligt med parkeringsplatser. Men det är skönt med snö, sol och minusgrader. 

(null)

Hoppas det håller sig så här tills slutet på februari. 
Det har nog inte undgått någon vilket kaos det blir när det kommer snö i denna delen av Sverige. Människor som suttit fast i köer med sina bilar, inte i timmar utan dygn. Man blir ju alldeles yr av att bara tänka på det. Barn som ska hämtas, eller de som sitter hemma och väntar. Kanske just har varit och storhandlat. Jag satt i kö en halvtimme, det räckte för mig. Många Polskregistrerade lastbilar står fastkörda i diktet eller bara helt stilla mitt i vägen. Vad detta beror på kan man ju undra. Många tror att de inte har däck som är anpassade för halkkörning. De kan ha rätt. 

Ja! Så är det den där bortglömda helgen igen. Vad är det som firas egentligen? Jag hade planer på att flytta tomten och granen till förrådet. Men nu när snön kom får de stå kvar en vecka till. När förkylningswhiskyn tog slut fick flaskan bli ljusstake istället. (Den har tagit många år att göra slut på). Smakar riktigt bra tillsammans med hett te. Nästan så man känner sig lite halvsjuk emmelanåt. 

(null)

Googlade just att unga män utklädda till stjärngossar travade runt mellan olika gårdar och spelade upp bibelberättelser denna helgen. I utbyte fick de mat och dryck att fira med. Men det var ju inte i nutid precis. Men jag läste också att det finns en skärgårdsö som heter Möja, där trettondagen firas fortfarande.
Jag firar med att sova. 
Trevlig helg mina vänner!  


Vilken glad och nöjd 4-åring som fick fika, paket och skönsång på caféet. 

(null)

Medan Mini torkar chokladen från sin mun passar syrran och mamman på att pussas. 

(null)

Gott med choklad 

(null)

Nöjd 4-åring ♥️

(null)

Idag ska Mini firas på förskolan. 

♥️ Mormors lille pysslare 
fyller redan 4 år ♥️

(null)

Mormors älskling är minst
av barnbarnen men fyller år först på året. 
♥️


Det fick bli en långpromenad i regnet på årets första dag. Lite annat plock efter det. Ladda inför jobbnatt. Äta lite och så gick denna dagen också. 
Nyårsafton var mycket trevlig. Stillsam. God mat och dryck. Trevligt sällskap. Året avslutades med raketer i ösregnet. 

(null)

(null)


Mot 2024 🎊🥳