Rosen som jag planterade om från kruka till friland har verkligen vuxit. Det är min första ros som jag planterat som överlevt. Jag har gjort tappra försök innan med olika sorters rosor men det har alltid slutat med torra kala grenar. Förhoppningsvis har denna skönhet fått andra förutsättningar. Detta är en klätterros som heter "New Dawn" och den doftar ljuvligt.

(null)

Många duktiga rosägare säger att det finns inget lättare än att få till det med rosor. Det har jag i och för sig svårt att tro på. Men vem vet, kanske jag också säger det om några år. 

(null)

(null)


Det har varit två underbart lediga 
dagar på ön 🥰


Dagens aktivitet, självplockning av jordgubbar  i trettio graders värme. Passar mig perfekt som älskar både jordgubbar och hetta. 

(null)

Tjugo liter plockade. En liter uppäten, tre liter hemkörda till min mor och resten ligger i frysen. Ska nog åka dit en sväng i morgon också. Röda gubbar kan man inte få för mycket av. 

(null)

Då var årets middommar över!
En mycket lyckad sådan ❤️

Planterade popcorn för tre veckor sedan, inte utan att jag är lite överraskad hur snabbt det gått från kärna till gräs. 

(null)


(null)

(null)

Enkelt, smidigt och billigt!
Kul när det lyckas. 

Vilken fantastisk afton,
blommor, dans runt midsommarstången, 
tårta, grillat och massor av skratt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inatt kommer jag att 
sova gott 💞

….. istället fick jag ett hav av vallmo!
Det går inte så bra för mig och min 
gräsmatta på ön. Har kämpat med hjälpa av allt som går att komma på för att ge gräset som sattes för några år sedan bra förutsättningar för att komma igång. Det verkar kört. Troligtvis så fanns det vallmofrö i jorden jag köpte eftersom den växer och växer. 
Men vallmo är ju också fint. 

(null)

Får väl låtsas att jag tänker på den biologiska mångfalden. 

(null)

De gör sig väldigt bra på bild och de är tacksamma att fotografera.
Alltid något!

(null)

Trevlig onsdag! 


Äntligen kom det några välbehövliga lediga dagar som jag tillbringat med familjen på ön. Först åkte vi till ölandsdjurpark, alla barnbarn var där utom K som för dagen hade annat för sig. 

Mina godingar till barnbarn ❤️
Det var full rulle hela dagen, vi var först på plats och sist ut när det var dags för karuseller och djur att vila upp sig. 

(null)

(null)


(null)

                
(null)

Min äldsta son och mitt minsta barn språkade lite innan lunchen.

(null)

Efter parkhänget åkte vi till stugan där maten stod och väntade på att bli grillad och uppäten. Trots en dag i parken var alla pigga och alerta. En mycket trevlig kväll som avslut på dagen. 

Sonen stod för grillningen
Det var underbart att få sätta sig ner mumsa gott, dricka ett glas vitt tillsammans med min kära familj. 
(null)

Dagen efter så regnade det på förmiddagen så då blev det lite innegos. 

(null)

(null)

På eftermiddagen kom solen tillbaka och dottern var snabb med att duka upp lite goefika i trädgården. Chokladdoppade jordgubbar gick hem hos tjejerna. 

(null)

(null)

Ännu en härlig kväll på ön. Hängmattan var väldigt intressant, där man kunde både gunga och gömma sig. 

(null)

(null)

Mini somnade gott efter fina dagar på ön. 

(null)


Tack för en mycket trevlig helg
alla mina ❤️:an 


Nu ska jag sova länge idag innan jag
tar mig till jobbet för att köra den åttonde och sista denna veckan. 

(null)

Jag har inte bara jobbat som ni vet.
Mer om det i nästa inlägg. 

God natt!
(Eller vad säger man när man är dagsovare?)

Nu har även jag testat att stoppa popcorn i en kruka istället för i kastrullen. Har sett finfina exemplar med högt svajande gräs. 

(null)

Ett tjockt lager med kärnor i en kruka, vatten och tålamod innan det gröna ska frodas. 

(null)

Så får man ju inte glömma ett tunt lager med jord uppe på kärnorna och på med vatten igen. Nu läste jag för en stund sedan att någon råkat ut för att fåglarna hade spekat runt i de nysådda krukorna för att mumsa i sig de groende kärnorna. Jag läste också att man skulle täcka krukan med plastfolie med små hål i för bästa groningen.

(null)

Nästa gång jag kommer upp till ön så vet jag svaret om någon gästat mina krukor. Är det inte försent så åker plastfolien på för att sedan placera i solen.

Natt fyra av fyra är snart till enda. Idag är det äntligen lördag och Ingrid kommer till mig, idag blir det Karlskrona. Fotot är från i måndags när Ingrid gästade mig på ön. Tyvärr så var jag tvungen att jobba, annars hade vi träffats mera i veckan som gått.

(null)


Hjärtligt välkommen! 



Idag är det ingen vanlig dag,
för idag fyller Ellie år 🎉

(null)

Stort Grattis farmors
Lilla Älskling ❤️
Det är nog ingen som missst den gigantiska mc-träffen som pågått på Lundegården på öland. Så många motorcyklar, alla av samma märke har kört i långa karavaner sedan den 1/6. När jag var i butiken som ligger några kilometer från Lundegården så var det ett gäng HD-killar där. Det pratades tyska, franska, finska och norska. En av de finska killarna försökte säga något till mig på finska, jag nickade och log och det var han nöjd med. Han kunde ju i princip kunnat fråga vad som för jag fattar absolut ingenting. 
Tyvärr har det hänt en del olyckor, hoppas ingen blivit allvarligt skadad. Man sitter ju väldigt oskyddad trotts klädsel och annan skyddsutrustning. Enligt polisen så har det varit över förväntan lugnt och stilla. Jag läste dock att kronofogden haft desto mer att göra. De hade visst fått ihop en rejäl summa till kassan. 

(null)

🤩

Syrenhäcken som jag har runt delar av min tomt på ön är nu nyfriserad. Alltid lika skön känsla när det är gjort. Bästa lillebror med sin duktiga dotter stod för klippningen och jag fixade så att klippet kom till släpet. 

(null)

(null)

(null)

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Näktergalen drillar natt som dag. Vi har underbara dagar på ön. Vi har hunnit med allt från jobb till skön avkoppling. Första grillen blev kvällens meny. 
Nu har mina fixare åkt hem och jag fortsätter med annat. 
Kolla vad jättelöken (Allium) vuxit.

(null)

(null)

Önskar er alla en fin dag 🤩