Tulpaner i vas, färgglada ljus, solskensmos med grönsaksröra, blommiga påslakan och tända lampor allt för att dölja de gråa nyanserna utanför mitt fönster. Kan man få önska lite snö till innan våren tar klivet in verkligheten tro.
 
 
Sista bladet vänt för denna månaden!
Nya oskrivna väntar!
 
:-)
Sitter på jobbet och läser en tidning som jag hittade med goda recept i, så nu sitter jag här med en kurrande mage och räknar timmarna tills jag ska få äta. Dumt att bläddra i veckotidningar vid denna tiden på dygnet efter som de är fullmatade med recept på det ena goda efter det andra. Det finns ju andra tidningar för den delen, men just nu så tilltalar mat mig mer än kettlebellsövningar. 
 
 
 
Go söndag på er!
 
🤗
Avslutar denna mycket trevliga torsdag med min nyinköpta pocket. "Arvet efter dig" av Jojo Moyes. Uppföljaren av succéromanen "Livet efter dig". Mycket bra och läsvärda enligt mig som har svårt att släppa taget om boken.
 
 
 
Natti natti! 
Så blir mitt 2017 enligt en av alla astrobloggare. Ett magiskt år väntar på alla vågar, det låter ju bra med tanke på att början varit en berg-och-dalbana. Det är ett år av välmående, där småsaker inte längre stressar. Jag kommer inte att slösa bort min tid på oviktiga saker utan med omsorg väljer de tillfällen som är värda min tid. Jag kommer att bli mycket bättre på att ta hand om mig själv. Några trevliga fester och en och annan helgresa. Jag ser fram emot en fest och resa som ligger i närtid.  Som allra roligast på jobbfronten får jag om jag söker mig till de områden jag brinner för. För min egen del så behåller jag nog mitt nattjobb för då kan jag göra det som jag brinner för på fritiden. Jag ska fokusera på att följa min dröm allt annat är slöseri med tiden. Hahaha........ 😁 Härliga stugan ska få många besök iallafall 2017
 
 
 
 
Måndag och ny vecka!
Oftats tänker jag inte på den men den retar ihjäl mig, tv-licensen är bara ett nödvändigt ont. Helt ärligt så tycker jag inte att de programmen som jag har på min tv är värda den dyra avgiften för det utbudet som finns. Jag hoppas ju naturligtvis att det inte beror på att det finns så många som inte betalar avgiften och det är en av anledningarna till att den är svindyr. Jag vet... får skylla mig själv som inte drar ut sladden och ställer upp min tv i förrådet. Ska nog fundera över den kostnaden. Undrar hur många som har tv igentligen som inte betalar 🤑.
 
 
 
Vissa dagar känns lite mera slitna än andra!
 
 
Ni vet de där sakerna som man alltid stör sig på och alltid lovar sig själv att fixa - men sedan glömmer tills man stöter på dem igen. Varje gång jag sätte mig i bilen så suger den energi, för jag måste städa min lilla blå. Så nu ska  jag planera städ av bilen i min almanacka annars kommer det aldrig bli av. För när jag väl sitte där i bilen för att ta mig från A till B då har jag absolut inte tid. Jag vet ju att känslan som infinner sig när det väl är gjort kan jag leva på länge. Så nu är det antecknat.
Idag blir det inget städ av bil iallafall, för jag gosar med dessa tjejerna.
 
 
Trevlig fredag!
Trotts att jag är ledig idag så ställde jag klockan. Gäller ju att ta tillvara de här dagarna med grådis, så jag inte glömmer bort hur mycket jag ogillar de. Lite plock här och lite plock där. Dottern är hemma och hon mår under omständigheterna bra, trött och sliten efter många timmar på opertionsbritsen. Skittumören är borta, bara det känns ju bra. Lillan och jag sköter markservicen och gör allt för att skämma bort mamman lite. 
 
Så här vacker kan himlen vara!
 
 
 
Helgen närmar sig med stormsteg!
Det lilla barnbarnet och jag roar oss efter bästa förmåga medan vi väntar på samtal från mamman på sjukhuset. Vi leker, myser och gosar. Nu när min goda frukost är på plats har jag fått massor av ny energi. Solen skiner också. 
 
 
 
Yoghurtkvarg med granola och granatäpple!
Mumsigt! 
Somnade som en stock när jag kom hem från jobbet idag, vakande några timmar senare med stans värsta huvudvärk. Trodde först att någon flyttat in i mitt huvud. Huvudvärk är ett bevis på att man har något att få ont vad det någon som sa en gång, om det nu skulle vara en tröst. Jag tror mer på att det varit väldigt mycket den sista tiden. Mycket jobb, byte av arbetsplats och en hel del oförutsedda händelser på det så fick väl min hjärna nog. Så ikväll blir det bara avkoppling, det har jag verkligen gjort mig förtjänt av. Kanske jag skulle ta en fika.
 
 

Håll tummarna för min dotter som ska
opereras i morgon.
 
 
 
Min granne på Öland skickade mig ett foto på mitt träd som blåst omkull och som så fint lagt sig över den lilla bygatan. Tur i oturen så ramlade det åt rätt håll. Igår var vi uppe med tuppen sonen och jag för att hinna med att röja undan innan nattens jobb. Hela min trädgård är nu full av grenar och kvistar som ska få sig en tur till Kalleguta för att hamna i flismaskinen. Kommer sakna mitt gamla träd som var fullsmockat av boplatser till duvorna och ett fint skydd in till min trädgård. Det kommer att bli mera ljus till potatisen kommande år iallafall. Nu är vägen brukbar igen så grannen slipper köra runt hela kvarteret för att komma till sitt hus.
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart är denna natten också till enda!
Ska bli skönt att sova!
 
😴
 
Vaknade på onsdagsmorgonen och min första tanke var, en hel lång ledig dag innan nattjobbet. Kollade på klockan och vände mig sedan om för att dra täcket över min axel för att försöka sova en stund till. Hann nästan gosa ner mig i värmen igen när telefonen ringer. Min kära fader som inte är den rappaste kl 07.45 ringer, "vad har nu hänt", tänker jag direkt. Mamma hade halkat utanför ytterdörren och skadat handen. Där började min lediga dag, vårdcentralen, röntgen, ortopedmottagningen, ortopedakuten och röntagen igen avslutades 12 timmar senare med en mamma med bruten handled och gips. Hem för att ladda med en kopp te och lite i magen innan jobbet. Vissa lediga dagar är verkligen händelserika, hoppas kommande dag är lite mer åt det sovande stuket. 
 
 
 
Några timmar till, 
sedan är det min tur 😴
 
 
 
 
Sista dagen på mitt dag jobb!
 
:-)
Mitt nyårslöfte inför 2017 ska vara att jag ska uppskatta och ta hand om mig själv. 
Jag släpper det gamla och välkomna det nya.
Denna lördag har varit en mycket bra början på mitt nyårslöfte
massor av kramar, kärlek, mat och värme.
 
 
 
Andas in energi
Andas ut trötthet
 
💝
 
 
Har de senaste fem åren avgett nyårslöfte som jag faktiskt lyckats hålla. Allt från godislöfte till inte köpa något onödigt. Har nu i några veckor försökt klura ut något men av erfarenhet borde jag sluta fundera för det är då det bara kommer ett i huvudet. Så nu släpper jag det så ska ni se innan veckan är slut så vet jag. Annars händer det inte så mycket om jag inte räknar in jobbet då förstås, för det gör jag hela tiden. Är snart inne på pass sju av nio i sammanhängande följd. Men snart blir det barnbarnsgos, ledig lördag söndag så då får jag passa på. Nu blir det nallegos, dags för sängen.
 
 
 
🤗