Jag kan knappast inte bärga mig av längtan!
Snart kommer det någon som jag längtat efter,
inte varje dag eller vecka.
Det har liksom smygits sig på,
lite för varje dag.
Jag håller mina tummar hårt och blundar
samtidigt som jag säger de magiska orden
JAG ÄR REDO!


Kra, kraaa, kraaaaaaa som gjort för bakslag

Virrpannan har haft ordet!
John Blund är en svikare som låter mig ligga vaken trots att jag borde sova. Men det kommer en dag då jag ska ge igen. Då kan han stå där och truga, jag ska minsann inte sova hur mycket sovpulver han än stör ut, hur vackert han än sjunger eller hur gott än den varma honungsmjölken smakar. Kanske begär jag för mycket med tanke på hur mycket han har haft att göra i natt med alla som ringt på larmet och varit vakna och oroliga. Han ligger nog själv och sover på ett grått moln och där med skymmer solen som någonstans där uppe lyser med sin frånvara.


En drömmande piga från Blekinge Museum kan alltid pigga upp en trött farmor

Man ska aldrig sluta hoppas!

Då var det Prussiluskans tur att ta steget ut från dansgolvet. Eftersom många haft svårt att utala hennes namn så fick det bli Prussiluskan och det tycks vara lättare att säga. Vet inte varför så många retat sig på henne men nu så är hon ute i alla fall, 87% av totalt 4895 personer ansåg att det var rätt. Något som jag tycker är rätt så bra med årets program är att det inte finns någon som är helt taktlös och som hänger med i programmet vecka efter vecka av "tycka-synd-om" skäl.
Medan Rybak tog sig en toabugg i pausen så blev det kris på TV 4, med handsprit och avstängd toalett hoppas lednigen att inte alla ska ligga magsjuka inför nästa Lets Dance. Rybak stoppa i sig några Imodium plus för att sedan dansa vidare för oss på fredagskvällen och blev där med hyllad av juryn.


Min söta prinsessa dansar alltid vidare

EFTERLYSNING; Gul, rund, värmande och borttappad någon gång under förra året :(

Lördag, ännu en lördag!

När nu inte dagen blev som den skulle så fick vi planera om lite, en liten tur till stan fick det bli så där i sluttampen på sportlovet. Efter lite bläddrande i sportlovsprogrammet så hamnade vi på Blekinge Museum för där kunde man klä ut sig till historisk person. En liten tipspromenad han vi också med bland tavlor, stenfigurer, åttabenta kalvar och fågelkvitter. Hungriga gick vi till MCD och käkade lite mat för att sedan ta oss till nästa våning för att göra drakar.
Tiden går fort då man har roligt!


Undrar vem detta kan vara?


Sååååååå fin!


K beundrar de fina ansiktsmaskerna som elever har gjort


Ohhhhh så vacker!

....och så blev det kvällen igen!

Sov gott!






Att gå till tandläkaren är många gånger ingen trevlig upplevelse, det är dyrt även om man knappast hinner sätta sig för 900 kr. Men en sak som är bra med att gå till tandläkaren är alla tidningar som finns där. Nu kan man ju i och för sig få många tidningar för 900 kr, men då får man ju inte munhålan genomgluttad på köpet. Tandläkaren är säkert värd sin timlön kanske. När jag var hos tandläkaren igår så fick jag vänta en stund innan det blev min tur så jag hann att bläddra igenom många tidningar. Nu fatttar jag, de har så många tidningar för om de blir försenade så ska man inte klaga för där finns så många att välja på.
Till sak!
När jag satt där och bläddrade fick jag se en överskrift med " bättre sömn med örter" va bra tänkte jag.
Mjölk och honung främjar kroppens produktion av serotonin som har en lugnande verkan. Minns då man var liten så brukade mamma värma mjölk om man inte kunde sova. Ska prova om det även hjälper på 80-åringar som har svårt att komma till ro. Men det som var en nyhet för mig var sallad. Man skulle lägga ett färskt ekologiskt salladshuvud i en halv liter kokande källvatten och låta det stå och dra i tio minuter Sila ifrån vattnet och drick det en timme innan du går och lägger dig.
Är det någon som har provat?


Vissa kan somna utan både varm mjölk och salladsavkok

Sov så gott!

:-)
En fråga två svar.
Två personer blir tillfrågade "Vad gjorde du igår". Dessa två personerna befann sig på samma ställe och gjorde nästan samma saker.
Person nr 1 svarar; Vi åt tre rätters, kollade på film, samtalde om filmernas innehåll och samlade kraft inför en ny arbetsvecka.
Person nr 2 svarar på samma fråga "Ingenting".
Kan man göra "ingenting".
Gör man inte alltid något oavsett.
Jag var på en föreläsning för ett tag sedan och efteråt så frågade jag några som varit där om vad de tycket. Någon tycket så en annan tyckte  si, jag för min del tyckte den var jätte bra och någon tyckte det var bortkastad tid. Att vara föreläsare kan inte vara lätt, man ska vara lagom rolig, ge lagom med information, ha en lyssnarvänlig röst och ett trevligt yttre. Innan jul var vi och lyssnade på en föreläsare som hade mycket bra information men hon hade samma tonfall på rösten hela tiden. Till slut så höll man på att somna även om den var intressant.
Nä nu tror jag att jag ska göra "ingenting" :-)


Den här lilla fåglen gör inte så mycket längre, låg utanför dörren då jag kom hem.

:-/
Jag har en bok som jag ofta tar fram och läser ur. En bok som är till mormor. Min dotter gjorde den till mig och hur många gånger jag läst den från pärm till pärm vet jag inte.
Men det är väldigt ofta.
Boken börjar med texten "En bok om oss W och N till våran underbart älskade mormor". Där finns även små berättelser, foto på mina barnbarn, verser och mycket mera. Man blir så glad och betydelsefull av att få läsa dessa fina rader.
Där finns även en dikt.

En mormor

När mamma vill ha råd har mormor ofta svar
för hon kan ösa ur all kunskap som hon har.
Hon ställer ofta upp när kaos hopar sig,
för barnbarn gör det svårt att bara säga nej.
När barnbarn växer upp finns mormor där
som stöd.
Sin kärlek och sin tid hon ger i överflöd.
Och fast det sällan sägs är tacksamheten stor
att ha en sådan skatt som mammas goa mor.


En stolt storebror pussar på lillasyster

Så det gör inget om det är kallt och snöigt ute,
för i mitt hjärta glöder en värme som får våren att snart sätta fart.

:-)


Kan ni tänka er det är helt vindstilla hos mig. Inte en endaste liten rörelse från grenarna på trädet utanför mitt hus. Kusligt stilla. Jag hörde nästan snöflingorna falla innan när jag var ute. Men å andra sidan så är jag redan så urblåst så jag vet inte om det hjälper med vindstilla.


Nöjd och gla ska en hackspett va

Lalalalaaaaaa........................

:-)
Lördag och söndag solsken, men hu vad kallt. Nordan blåser, sol på dagen och fullmåne om natten. Vilka underbara nätter nu när fullmånen lyst upp, ja även dagen har varit skön när man suttit på rätt sida om isvindarna. Det lilla dygn jag varit ledig har jag hunnit med härliga långpromenader, fotbollsmatcher och melodifetival och mycket god mat. Gårdagens melodifestival kallar jag fest, de var så bra. De låtar som jag tippat hamnade också rätt efter gårdagens röstning.
Nu är det snart jobb igen men hunden ska få sig en runda först.




Nu har årets fotbollsspel med träningsmatcher startat, 3-0 till IF Trion mot Ramdala IF

Hoppas ni haft en underbar, trevlig och lugn helg!

:-)
När jag stod i kön idag då jag införskaffat mig lite tuggbart till natten så pratade jag med killen som stod framför mig. Jag tyckte att det var kallt ute och menade på att vinden kunde vända nu så det blir lite varmare. Han tittade på mig och sa "det kunde varit värre". Alltid kunde det varit värre men de värmer ju inte mig, spelar ingen roll hur mycket kläder jag har på mig så fryser jag. Blev lite mera nöjd då jag läste att de som fryser gör av med flera kalorier än de som ständigt är varma så då tyckte jag nästa att det var lite behagligt att frysa. Skämt och sidor! När lurvetass och jag tog promenaden idag så kämpade jag i nordanvinden med mössan och halsduk insnodd i hela ansiktet lager på lager och massor av kläder så jag ser nog ut som en pingvin när jag kommer gående. När vi väl vände för att gå hem blev det riktigt behagligt, inte bara för att vi skulle få gå hem utan för att jag fick vinden i ryggen och solen i ansiktet. Nästan som två årstider på en och samma timme.

Tända ljus och varmt te blir en trevlig stund!



Ha en trevlig fredagskväll!

:-)
Man kan inte öppna en tidning utan att man finner alla dessa underbara recept på mat, bakelser, bröd, pajer, kakor och annat gott. Jag som aldrig varit en frukostnjutare har sedan jag börjat jobba natt fått bra frukostvanor. Redan vid halv fem tiden på morgonen börjar magen kurra och planerna på den kommande frukosten ta form. Nu är det ju inte alltid jag får ner allt jag vill ha och tur är ju att det inte finns en hotellfrukost att tillgå då man gått av för då hade jag inte kommit i säng före tolv. Man har ju alltid hört att frukosten är kroppens viktigaste mål och äter man bara frukost så klarar man sig länge. Innan jag blev frukostätare så upplevde jag aldrig någon större hunger före tolvtiden. Men å andra sidan så ville jag alltid ha lagad mat då. Det där med att äta mat på morgonen är underbart, har jag mat över sedan dagen innan så har jag inga problem med att sätta i mig den då jag kommer hem från jobbet.
Idag skulle jag kunna tänka mig kokt potatis,wokade grönsaker, lax med limepeppar, kokosgrädde och sweetchili-sås.
Men det får bli en annan dag!



Har någon sett solen idag?

:-)
Den som väntar på rätt tillfälle,
förlorar tid!



:-)
I Blekinge finns det fyrtioåtta kyrkor. Författaren Lasse Larsson har gjort en vacker bok med alla fina kyrkor fotograferade och i anslutning till varje kyrka finns en kort text som berättar vad som hände i Sverige och världen vid tiden för kyrkans tillkomst.



14 av 48 kyrkor har jag besökt så jag har några kvar. Kyrkan som syns här på omslaget är Bräkne-Hoby kyrka, det sägs att denna kyrka är Blekinge mest beskådade kyrka med sitt läge vid E22.

Hoppas alla haft en trevlig Alla Hjärtans Dag :-)
Sov en stund efter jobbet på lördagsmorgonen även om det tog emot då solen gassade för fullt ute. Vilket väder, helt underbart. Det blev en sväng till fotbollsträningen sedan bar det av till finaste IP för att äta Bubbetorpsmackan som väldens bästa tjejer gjort. Trevlig stund med många från IF Trion familjen innan det var dags att ta sig hem för att jobba.









Mums mums....

:-)
Programmet Sveriges värsta bilförare får mig att tänka på min barndoms söndagar. Min första upplevelse med en dålig bilförare var färden till söndagsskolan. Vilken skräckupplevelse, varje söndag kl halv 10 blev jag hämtad. Den lilla damen sittande på två tjocka telefonkatalog och en sliten ryakudde, ändå nådde hon inte upp för att se ut genom rutan, hon kikade mellan ratten och instrumentbrädan. Baksätet var redan fullt av barn, sittande på varandra och utan bälten. Platsen framme var alltid ledig eftersom jag steg på sist. Varje gång jag hoppade in i bilen så säger damen "nu är alla Guds lamm samlade, må herren vaka över er". Jag knäppte mina händer i hopp om att det den lilla damen just sagt skulle stämma. Må herren vaka över oss, sa jag tyst till mig själv. Pengen som jag fått av mamma höll jag krampaktigt i min slutna hand, jag hade nog märken flera dagar efter att pengen hamnat hos den nickande negerpojken sittande på en låda längst fram i lokalen. Söndagsskolan var roligt att åka till om det inte hade varit för oron inför bilfärden dit och hem. Vi sjöng mycket och fikan var underbar med smörbakade kakor och hemkokt saft. Jag sa aldrig något om hur rädd jag var att åka för hade mamma vetat hade jag aldrig fått åka med dit igen, ingen av mina föräldrar hade körkort på den tiden så skräckfärden var enda sättet.
Om det var för att herren vakade över oss eller om det var för att vi hade tur att inget hände vet jag inte men
överlevde gjorde vi varje söndag i många år.


Stormen har sitt eget sätt att avverka

Fredag hela dagen!

:-)
Vaknade till snötunga grangrenar och en vit ny matta på allt grått och brunskitigt. Nästan som nystädat sopa under mattan. Lite farligt då snön nu döljer isfläckarna, men man är ju van att gå med kasande steg. Men igår var det en helt underbar dag med solsken och fågelsång. Gozzi och jag gick en långrunda och löptiksdofterna satte pluggar i öronen på min förvirrade lurvetass. Mera snö har vi att vänta så det blir lagom tills att jag ska jobba helg.
Annars så är det rensning som gäller, papper och pärmar ska sorteras.
En pärm i taget -så mycket roligt man hittar, -detta måste man läsa -det här kan vara bra att ha......
...det kan bara bli bättre...:-)


Tänd ett ljus och låt det (b)rinna

Läste något bra....
Vi är kungar i våra egna kungariken
om vi bara vågar sätta på oss kronan.

:-)
Läste i dagens tidning om undringar och frågor som personer ställt till flygvärdinnor. Flygvärdinnan som fått frågan ställd till sig berättade om den mest ovanliga frågan hon fått av en dams funderingar.
- Damen undarade om trycket i öronen påverkades av om askoppen i armstödet är stäng eller öppen.
Hade varit kul att veta vad hon svarde på den frågan. Den vanligaste frågan som brukade ställas var om de kunde öppna fönstrena lite eftersom det är så varmt. Det fattar ju till och med jag som inte flygit mera än några få gånger i mitt liv, att öppna några fönster vore nog ingen bra idè och askoppsfrågan behöver nog inte ens kommenteras.
Började fundera på om jag själv hade någon rolig fundering som någon ställt på jobbet. Det som kom upp bara så där var ju damen som hade en trasig telefon. Jag undrade om hennes telefonnummer och så ringde jag till henne hemtelefon från vår jobbmobil för jag ville kolla om det gick fram någon signal. Då säger damen från sin säng. " De svarar nog ingen för de ligger säkert och sover". Ingen fråga kanske men roligt var det :-)



Har du något kul att berätta?

:-)
Nattens storm som då står för det första s;et och som en del av detta blev det även strömavbrott som då står för det andra s,et. Summan av detta blev svinkallt. Nu, bara för en stund sedan kom strömmen tillbaka och det goda teet som nu står här bredvid mig smakar underbart. Inte för det, jag har fått te innan idag som jag tiggt till mig på min färd genom dagen. Man får ju passa på :-). Det har blåst hela natten och det har brakat och knakat i skogen. Rutor har skallrat och saker har blåst omkring. Konstigt nog var jag ledig och det tillhör inte vanligheten. Min arbetskamrat och jag har jobbat oss igenom de flesta stormiga nätter. Dagen har annars bjudit på solsken och Gozzi har fått springa lös en stund och det uppskattades kan jag lova. Nu ska snabeldraken fram för Greta garn och Ludde lump ska få sig en resa.


Tända ljus fick det bli när strömmen sviker

:-)
För någon natt sedan hade jag en konstig dröm. Jag var på väg hem från min dotter och där passerade jag en träbro. De hade avverkat skog intill träbron som de hade staplat upp med stockrullarna utåt. När jag skulle passera träbron så hade två stockar lämnat traven och rullat ut på bron. Jag stannade bilen på bron för att rulla undan stockarna då hela traven gav vika. Över min bil så att både bro och bil hamnade i ån. Där stod jag och såg min älskade B-rolle försvinna ner i det kalla vattnet. Jag fick sådan sorg och upplevde en sådan smärta i hjärtat medan tårarna rann. Till sist såg jag bara det blå taket flyta iväg med strömmen.  Det låg ett hus intill och där ringde jag på. Två damer öppnade med min portfolio i handen, "där är du ju" sa en av damerna. Till saken hör att den portfolio de höll i handen var mitt slutarbete i bild då jag läste till personlig assistent. Enligt dessa damer hade jag sökt ett jobb och började intervjua mig samtidigt som de tittade i min bildmapp. De skrattade och gjorde narr av mina bilder som jag valt ut och ifrågasatte hur jag hade tänkt där och hur jag skulle kunna använda det i mitt arbete som jag sökt. Något förvirrad över situationen och deras sätt gjorde att jag började försvara min tanke ang bildarbetet. Jag vaknade något fundersam och har försökt att analysera vad drömmen kunde ha för någon innebörd.
Något förvirrad är jag allt fortfarande!


Så kan man ju drömma sig bort också

Så var det måndag igen
och snart är det åter tillfälle för nya drömmar att tolka :-)
Hittade en mycket fin kärleksdikt idag
skriven av Fredrik Westher.
Mycket fin!



Jag har så mycket som jag vill ge,
Men du vill inte ta emot,
Jag har så mycket som jag vill säga,
Men du vill inte höra,
Jag har så mycket som jag vill visa,
Men du vill inte se,
Jag har så mycket som jag vill göra,
Men du vill inte vara med,
Jag har så mycket att älska,
Men det kan du ej förstå…

Då är det nog bara till att ge upp!
Eller?



Trodde inte mina ögon när jag öppnade dörren för att gå ut med hunden alldeles för tidigt idag. Snööööööööööööööööblask och så ösregn på det. Men jag fann det goda med det onda, det var inte lika halt som när jag var ute med hunden innan nanedags.
Så vilken tur att det kom lite snö!
Eller hur?


Grejat lite med ett foto på lilla N

Så vad säger ni kära vänner,
ska vi ta oss igenom denna dagen med ett leende under snuttefilten :-)
Väckar klockor är inget för mig, uppe med tuppen är inget för mig,
snöslask är inget för mig, surmuppar är inget för mig
men
fika med goa vänner det är något för mig, gå en långpromenad i solskenet är något för mig
och titta på foton det är något för mig, hålla en liten hand i sin det är något för mig.


Roade mig en stund med lite bildredigering

Undrar vad man ska äta till mat idag då!?

:-)

Nu går det undan med snönsmältningen, det har töat jättemycket idag. Man ser stor skillanden runt träd och buskar och på ängen utanför huset. Skaren håller fortfarande för W men jag höll mig på fast mark medan Gozzi han lekte på ängen. Idag blev det sista pulkåket på vägen till skogen för W,s del för nu är det bart på vissa ställen och det blev väldigt trög att dra pulkan. Så i morgon blir det ståbrädan till vagnen, eftersom det är en bit att gå. En vecka i sträck med barnbarnen i morgon och det kommer att bli väldigt tyst att komma hem. Gozzi kommer nog att sova i flera dagar.
Men först så blir det skogen och lite annat innan jag styr kosan någon gång på eftermiddagen mot K-krona.


Gozzi busvisslar på en av löptikarna som bor intill. (tur han nöjde sig med det)

Idag har Gozzi fått springa lös en stund, ojjjjjjjjj vad det gick undan.

Ny månad och en kort sådan!

:-)