Tänk vilken lycka att gå runt i två dagar med kameran i högsta hugg, bara fotografera så mycket jag ville. Glada barn, barn som funderar, blöta barn. ätande barn, listan kan göras hur lång som helst. det blev 900 bilder som jag nu håller på att gå igenom, det kommer att ta lite tid men vad gör det. Det är var en tanke som slog mig, gång på gång på gång, dessa helt otroliga ledare, jag finner inte ord. Hur ska man kunna uttrycka sig med några få meningar om något som skulle kunna täcka sidor av lovord. Så lyckat. Tack till alla som hållt i detta läger och ett stort tack för att jag fick förmånen att föreviga de underbara barnen och er ledare.


Hela glada gänget samlat på läktaren

Glada Gozzi viftar på svansen åt alla under bara ledare som har gjort det möjligt för alla barn att få uppleva två helt otroligt roliga dagar på Trions IP.

:-))
När jag nästan hade stekt 70 pannkakor var det dax att ta en runda till Fridlevstad för att kolla när Triongrabbarna spelar boll. Jag fyllde bilen med barn som gärna ville kolla på när Trion skulle ta sina tre poäng. Det är inte utan att grabbarna håller oss lite på stäckbänken, nevösa hann vi me att bli.
Lite bilder blev det, jag hade ett öga i kameralinsen och ett på killarna jag hade me mig. De rusade runt med var sin pinne i handen och då vet man aldrig vad som kan hända. Selman de hade med sig handlades upp under de fyra första minuterna. Tjejernas pengar vara något längre. Som tur var så följde Viktoria med grabbarna när de skulle på toa och det var inte en gång utan snarare tjugoen gång. De var nog me lite nervösa.













När vi kom hem från fotbollen var det bara att försöka stoppa de förväntansfulla barnen i säng. Klockan hade ju hunnit bli långt över läggdax. Medans jag packade så bakade jag lite bullar, fixade med korten från matchen och la in de på bloggarna. Tiden går ju som sagt vääääääääääääääldigt fort så när man fixar lite.
Då var det nog min tur me att glida ner mellan lakanen, förhoppningsvis kommer John Blund och ser till att jag får sova några timmar innan det blir dax att stiga upp igen.
Sov Gott!

Glada jycken viftar på svansen åt Trionkillarna som tog hem tre färska pinnar till samlingen.

Morrrrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrrrrr till de som tränger sig före i kön och tror att alla ska gå med på detta utan att reagera.

:-))


Här hemma hos oss väntar tre barn på att tiden ska gå så att de får åka till Trions IP. Frågorna är många och det packas och packas så man kan tro de ska vara borta hela månaden.
De tycker att det luktar ljuvligt från pannkakorna som håller på att gräddas och om det blir några kvar så ska dessa med till lägret.
Jag har lovat att de ska få följa med och kolla på Trionkillarna ikväll när de ska spela mot Fridlevstad, det är ju så spännande att se de stora killarna spela.


Här sitter Kevin och laddar


Jag ska hoppa lika högt som Dennis, hörde jag någon som sa, "det kan jag redan" hörde jag en annan liten röst säga.

Så medans pannkakorna gräddas hinner jag att få höra både det ena och det andra.

Nu håller vi tummarna inför kvällens match.

:-))




Så var det då dax för året hö att komma på loftet. Andre har slitit i tre dagar med att vända hö, jag har bara gått och fixat lite vid sidan om. Många balar fick vi i år och gott ser det ut att smaka. Inte för att jag har provat, men när pollarna ratar det färska gräset mot hö, då måste det smaka gott.


Andre vänder hö med pappas gamla "grålle".


Arbetsledaren


Snart kommer Sven-Allan med pressen


Som tur var så upptäckte vi att Andre tappat sin mobil när han sträng la innan pressen var igång, så det var bara till att börja leta. Thomas hittade den, nästa som att leta efter en nål i en höstack.


Nååååååååååååååååååååågra timmar senare var höet i vagnen, så alla barn och Gozzi naturligtvis


Glada jycken viftar ivrigt på svansen åt alla ledare i Trion som har gjort det möjligt att det just nu finns så många förväntansfulla barn inför fotbollslägret i morgon.

Morrrrrrrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrr för er dårar som inte kan ta er tid att lätta på gasen när ni ser ridande ekipage på vägen.

:-))
Det var inte många steg Dennis fick ta utan att någon var klistrad på honom.













När jag åkte från Trions Ip så stod det 2-2, hela vägen till jobbet höll jag tummarna. Det var inte utan att jag var lite nervös. Skickade ett sms till Sara om hur det gått. Fick det underbara svaret att slutresultatet blev 4-2.

:-))
Va tråkigt det har varit nu när jag inte kunnat lägga upp bilder, inte lika kul att skriva om jag inte får skicka med en bild också. Men nu är det fixa och lite bilder ska det bli från veckan som har gått. Solen skiner och höet torkar. Skönt att få det avklarat, alltid lika dant alla år, man kan inte slappna av innan höet är på logen. Men i morgon ska det in. Tur jag är ledig.
har jobbat tre nätter nu, men jag ska vara ledig fyra.  På lördag drar jag till Trion med barnbarnen för att deltaga i lägret. Här är några som väntar och längtar må ni tro.

Nu lite midsommarbilder


Dans runt midsommarstången med dragspelsmusik


W laddar inför dansen


Så måste man plocka sju sorters blommor för att lägga under huvudkudden


Jordgubbar med mjölk är ett måste tycker W:s lillkusin


Mmmmmmmmmmmmm så gott


Haha, jag har äpple


MidsommarGozzi i full blom

Så nu har jag fått lägga in lite bilder och det kändes helt underbart


Glada jycken viftar på svansen till alla goa semestervikarier som vi har fått i nattpatrullen.

Grrrrrrrrrrrr och Morrrrrrrrrr åt bilföraren som höll på att smälla med mig idag när jag körde hem från jobbet. Föraren var helt uppe i ett mobilsamta, men fick som tur var stopp på sin bil några mm från min bildörr. (Just idag körde jag Jimmies bil). Jag vågar inte tänka tanken........ oj oj oj.....





En lite test bara, jag kan lägga in bilder igen.
I morgon ska jag bombadera hela bloggen med bilder.
Nu är min dator lika snabb som Dennis var idag på fotbollen.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZov gott
:-)
Efter dagens match mot Märserum som slutade 8-0 så är de duktiga TRIONgrabbarna åter i ledning.


Mera bilder kommer :-)


Tänk vad mycket man kan hinna på två dygn, om man inte sover förstås. Men pappa blev firad igår, utan paket som han önskade på sin 75-års dag. God mat, dricka och mycket trevligt hade vi det i mitt lilla paradis på Öland. Efter några timmar i bädden var det dax för en Gozzipromenad. Lillbror och jag grejade lite på fm innan vi styrde kosan åt Blekingehållet. Jag körde till spjutan för att kolla boll. Trion grabbarna skulle spela mot Märserum kl 16.00.  Vilket målkalas. Skulle gärna visat lite bilder om det bara hade gått att ladda över de hit till bloggen. Vet inta vad som är fel. Hade ju många fina bilder på lager efter flera dags fotande.

Gladja jycken viftar på svansen åt farsgubben som fyllde år igår.

Morrrrrrrrrrrrr och Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr till dig hundägare som hade noll koll på din jycke som högg Gozzi. 

Hoppas ni sover gott medans jag jobbar :-)





I Folkviseton med Nils Ferlin (1898-1961)

Kärleken kommer och kärleken går,
ingen kan tyda dess lagar.
Med dej vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnadsdagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min Lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark,
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Vad passar bättre än lite kärleks lyrik av Nils Ferlin så här dagen innan midsommar. Jag hoppas på att alla får fint väder, få vara med människor som de håller av och att maten och dess tillbehör låter sig väl smaka. 

:-) 


Idag har solen varit framme på morgonen, så för er som var uppe runt halv fem fick beskåda detta ljuvliga. Nu hänger molnen tunga av regn och jag kan se framför mig de markandsförsäljare som blickar upp mot skyn och önskar att de har vädergudarna med sig. Så medans vädret bestämmer sig så kryper jag till sängs.
När jag stannade till på Willys idag efter jobbet så kunde man tro det var mitt på dagen, så många kunder var det som redan lämnat sängvärmen för att ha detta gjort. Smart. 



Gladja jycken viftar på svansen åt alla glada ansikten som försvann ut genom dörren idag på jobbet för att ha semester.

Morrrrr och grrrrrrrrrrrrrrrr till de som lämnar sina jycker i varma bilar utan ha öppet. 

Jag tog en snabbtur till Öland för att greja lite. Det var inte utan att jag var lite nyfiken på hur lång de hade kommit med vindkraftverket. Nikon och jag tog oss en runda nu när vi ändå var på plats. 

Så här såg det ut idag på morgonen.

Några timmar senare hade vingarna kommit på plats. 

Om ni kollar noga så sitter det en person i den lilla korgen från lyftkranen. Dessa två delar måste monteras förhand uppe i luften. Från marken och upp till där vingarna monteras är det 100 meter och från vingspets till vingspets är det 60 meter. Tänk att sitta där uppe och skruva, hundra meter upp i luften. Man får inte ha höjdskräck.
När vi körde från Öland ikväll höll de på att packa ihop sina maskiner, sex långtradare fylldes med allt som de har haft för att kunna montera upp vindkv. 
När jag pratade med grannen ikväll så sa han att kaffet kokade mycket fortare nu när det var fem vindkraftverk. :-))

Glada jycket viftar på svansen och hoppar upp och ner av glädje för att matte vann andra pris i BLT:s fototävling i kategorin "Djur på stan".

Morrrrrr och grrrrrrrrrrr för att det finns människor "fortfarande" som röker i sina bilar när det sitter små barn i bilen. 
Jag lyckades komma lite sent till festen eftersom jag bara skulle sova lite till. Men det var ju bra för jag behövde nog det, sova alltså. Så fort jag somnar så drömmer jag och då vaknar jag för jag tror att det är i verklighet. Somnar igen och så fortsätter jag drömma, så håller jag på. Får nog tyda mina drömmar för de handlar om samma sak hela tiden. 
Har har nog lite ouppklarade saker jag måste ta tag i. Önskar att det fanns en fe som kunde svinga sitt trollspö.

Hjärtan på tråd.

Igår när jag skulle åka hem från födelsedagsfesten så skulle jag bara gå en lite runda med Gozzi. Som alltid låter jag Gozzi hoppa ut från bilen och sätta sig, vänta på tillsägelse att få resa på sig. Inga problem med det, men en liten, bit från Gozzi var en liten, liten vattenpöl. När Gozzi fick syn på Emmie så blev han väldigt glad, satt kvar på sin plats men viftade ivrigt på svansen. Jag blev då lerprickig på nästan hela mig. Vita skor och vit skjorta, såg ut som om jag själv hoppat i pölen. Eller gjorde jag det? Vet inte, är inte vid mina sinnes fulla bruk just nu. :-(

Jordgubbstårta. Smaka på det, du!

Måndags morgon är det visst, vad kan vara bättre än att börja dagen med att sova. Tre nätter bakom mig och två härliga nätter ledigt framför mig. Det är inte många timmar som det är mörkt nu. Solen sken från en klarblå himmel vid 5-tiden idag på morgonen, just nu så kan man inte tro det. Någon har dragit ett solkigt täcke framför min sol.

Igår när jag kom hem tog Gozzi, Nikon och jag en runda i trädgården. Vallmo är trevligt att fotografera, kan det vara dess underbara färg som lockar till knäböj.

Vallmo

Vallmoknoppen och jag har en sak gemensamt. Skönheten sitter på insidan :-)

Glada jycken viftar ivrigt på svansen åt alla som jobbar ideellt i olika föreningar, med vandringsleder och  badplatser m.m Ni är guld värda :))

Morrrrrrrrrr och grrrrrrrrrrrr till er som inte kan hålla er inom en parkeringsruta utan helt nonchalant ställer sig så att det bara får plats en bil på två rutor. B-(( 






Började lördagen med att försöka sova. Hur bra gick det på en skala mellan ett och tio. Men jag misstänker att med alla indragningar som är nu så har de säkert dragit in på John Blundarna med och då får vissa vänta längre. Till slut somnade jag och vaknade utvilad efter en timme. Jag drog kudden över huvudet och tvingade ögonen att blunda. Klockan var ställd för Gozzi skulle tränas och promeneras innan jag skulle iväg på lite annat jobb innan jobbet.  Jag och en kompis skulle hjälpa till att fixa iordning och greja på ett 50 års kalas. Synd jag skulle jobba, vi hade så kul och alla var så trevliga så det var mycket motvilligt jag lämnade festen vid halv nio. Orkestern bestod av fem killar som var helt otroligt duktiga, de spelade allt mellan myspys till klackarna i taket. Det var inte det där vanliga dansbandsstuket. Innan jag lämnade festen så var det lite klackar i taket och gästerna var inte sena att hänga på. Jag tror med all säkerhet att födelsedagsfiraren med gäster var mycket nöjd med sin kväll (natt).


...så var det då morgon igen och den underbara sängen vänta. Idag ska jag på födelsdagsfest igen, men inte för att greja utan som gäst. Medans jag sover ska jag fundera ut någon bra present. 
Då säger jag godmorgon till er som ska stiga upp och go natt till er som ska sova.


Glada jycken viftar på svansen åt alla människor som plockar upp sitt skräp efter sig och inte låter det hamna, ligga kvar i vår underbara natur.

Morrrrrrrrrrr, Grrrrrrrrrrr  och ett hugg i benet till er alla som inte har fått lära sig eller ha vett i huvudet att plocka upp skräpet efter sig.   


Motvilligt körde Bettan hem från det fina vädret på Öland mot ett mulet och regnigt Karlskrona. Innan jobbet blev det en runda till Mörrum där grabbarna skulle spela boll 19.00. Missade den sista halvtimmen för att skynda till kneget.
Tråkigt nog så förlorade Trion med 2-3. Mörrum fick in ett mål när det bara vara några få minuter kvar av matchen. Dennis gjorde båda målen i Trion. Så blev det lite bilder oxå. Jag håller på med lite ny inställningar nu, för att jag ska kunna ändra och få lite skarpare bilder då det är mulet väder. Det tar ju lite tid att lära sig och man får testa hela tiden. Ska gå och kolla på en testmatch, då man kan hålla på att ratta under matchens gång. Det är inte lätt att göra det när grabbarna spela för då är man upptagen med annat, så de inställningar man gjort hemma får hänga med under hela matchen. Men man lär sig nya saker hela tiden och det är ju kul. 









Jag förstår inte varför det ska va så svårt att somna, sedan ska det va lika svårt att vakna. Konstigt! Vaknade av att pappa satt vid köksbordet och väntade på att någon skulle stiga upp så han inte behövde koka kaffe själv. Men jag hade ju nyss somnat. Jag tvingade varje muskel till att försöka förmå mig att stiga upp ur sängen, efter mycket hårt arbete kom jag upp. Ja, när man ändå var upp så var det bara till att sätta igång med lite fixande. Så mellan varven har jag varit tvungen att kolla hur det går med vindkraftverket. Gozziträning har vi oxå hunnit med, mycket lyckad träning. Nikon och jag har krypt runt på gräset några varv. När vi hade tröttnat på allt fixande så bjöd pappa Andre och mig på mat i Borgholm och en mjukglass som smakade ljuvligt. 

Det börjar ta sig.....

Konstiga växter jag har.

Vallmo

Vallmo igen...

Glada jycken viftar på svansen åt alla hussar och mattar som håller sina hundar (hanhundar) kopplade så att vi slipper hundslagsmål i onödan.

Morrrrrr och grrrrrrrrrrr till John Blund som alltid kommer till mig sist.

Natti natti!
:-)




Stora lyftkranar och massor av delar ligger utspridda på marken och när monterarna är klara med sitt ska det bli ett nytt vindkraftverk. (Tror vi). Om de nu får alla delar på plats, vill säga. I natt kommer det att gå vakter där så att ingen kommer dit för att förstöra något. Vi gick dit för att kolla och ta lite kort. Delarna ser mycket större ut på marken än när de sitter på plats på pelaren.

En nyfiken gubbe kom cyklande, ser ut som "pappagubben".

Man kan tro de ska bygga ett flygplan.

Lyftkranen är så stor att ett litet foto gör den nästan löjlig.


I morgon ska vi följa arbete så att allt kommer på plats :)

Glada jycken viftar ivrigt på svansen åt alla trevliga människor som är glada och tillmötesgående då man behöver ha hjälp när man handlar. :-)
Morrrrrr och grrrrrrrrrrrr till alla som måste köra lilla Bettan upp i häcken trotts att vi håller hastighetsbegränsningen. :(

Då var det dax att sova.... Eller?








Efter Gozzis och min långkvällsrunda så var vi blöta in på skinnet. Men va gör det kläderna skulle ju ändå av innan sängdax. Värre för Gozzi, han lär nog inte torka i natt. Jag har torkat och gnuggat. men han är lika blöt. Får köra honom ett varv i torktumlaren:)

Nikon har varit på hugget idag.





Natti natti :-)
Idag när jag steg upp efter att ha sovit en runda efter jobbet, så upptäckte jag att änglaran varit framme igen. De små änglatofflorna vittnade om detta. Jag tror att det finns ovanligt många änglar i just mitt hem. Jag hittar små tofflor och stora tofflor, vissa är t.o.m gjorde av Gozzihår. Måste va mycket mjuka och behagliga att bära. Det enda jag kan störa mig på är att mina änglar är lite slarviga. De ställer sina tofflor över allt i hela huset. Jag städar undan och vipps är de tillbaka igen. Men jag ska inte klaga, jag vet massor av människor som inte har några änglar i sina hem och där med heller inga änglatofflor.


:-)

I natt är det fullmåne. En del människor blir aldrig påverkade eller känner av att det är fullmåne. Men det blir jag. Jag har svårt att sova och om jag somnar så vaknar jag en gång i kvarten. Därför är det bra att jobba denna natten, om man ändå skulle sovit dåligt. För många många måååååååååååååååånga år sedan då vi var jägare, satt kvinnorna och vaktade elden när mannen var ute för att skaffa mat. Men min kropp har inte fattat att jag inte behöver att vakta någon eld eftersom det inte är någon man som kommer hem med mat nattetid och om det skulle inträffa så är den redan tillagad. Men visst är det spännade med fullmåne och lite mystiskt. Hur som helst även om jag nu inte behöver vakta elden så gillar jag fullmånenatten. Därför kommer vi att köra runt hela natten, låta oss laddas  och njuta av månens sken.
Så säger jag då god natt till er som brukar sova.
:-]

Lite suddiga bilder idag för att fotgrafen frös och det regnade, som tur var fick jag assistans med paraply. Det är lite svårt det här med att klä sig rätt, trodde det skulle räcka med tre tröjor. Grabbarna på planen såg inte ut att frysa i alla fall.
.....såååååååååååååååååååååå några bilder.



















Grattis grabbar till dagens seger :-))
Efter en mulen dag på Öland så åkte vi hemåt för att kolla boll på Spjutan. Trion skulle möta Nättraby och hela min goa familj var samlad för att heja på Dennis. Min pappa var också med för att kolla, han har varit på fotboll en gång tidigare i sitt liv och då gick han efter först halvlek. Men idag så blev han kvar tills matchen var slut. När vi åkte hem så undrade han när damlaget skulle spela. Enligt honom själv så hade han haft en trevlig kväll och han kommer nog att följa med flera gånger om jag tolkade det hela rätt. Trion vann med 1-0 och Dennis gjorde målet. Det var inte utan att vi var lite nervösa.


Klara, Emmie, Andreas, Victoria, pappsen, Andreas, W och Annelie.
 

W klappar händerna när Dennis gjorde mål.


Fikadax...


..så blir man lite trött.


Mina godingar.

:-))
Vindkraftverken har snurrat i blåsten och vindarna har varit isigt kalla. Men i lä och när solen varit framme har det varit varm och gott. Om man sedan sprungit efter gräsklipparen så har det blivit extra varmt. Gräset var nästan lika högt som på höängen och det var ett evigt tömmande av uppsamlaren. 
Vi satt ute i em Emmie och jag, drack te och åt blåbärspaj med vaniljsås, medans vi kollade på den fina trädgården. Det är knappast man vågra tänka på det med syrenen är snart överblommad. Tiden mellan hägg och syren varade bara i några dagar. Gräset är grön i alla fall så man får inte hänga läpp för syrenblommorna. 
Har funderat på om klockan snurrar fortare på Öland, tiden går så rasande fort. Men det är nog så det ska va när man har roligt.


Inga bi i min fälla. 

Hoppas nu att ni får sova gott och vakna utvilade till dagen övningar.
B-)


Ledig, packade bilen full med grejer, sov två timmar sedan bar det av till Öland. Emmie och jag började med att äta frukost på Ikea eller var det lunch. Jysk fick ett besök och där köpte vi rullgardiner. Sedan for vi över bron till Färjestaden och kollade runt lite och så en vända till Price off i Rälla. Gott te i stugan och alla gejer ut ur bilen. Så fick jag sätta-upp-rullgardin-lust och så kom tre av de nyköpta rg på plats. Nikon, Emmie, Gozzi och jag tog en långrunda längs stranden i Köpingsvik, underbar kväll. Nu ska vi sova för tanken är att vi ska upp tidigt för att gå en långrunda, men vi sa att det fick bli som det blir. Så är det med det.






Så lite bilder också.

Sov Gott!
:)
Medans jag kröp runt i rabatten och fotografera blommor dök polisen upp för att göra en nykterhetstest. Jag bedyrade att jag inte var onykter utan bara lite fotograferingsugen. Polisen beordrade mig i säng, så det var bara till att lyda.

"Skynda i säng" sa polisen!


Tur jag hann ta några kort


Så vackra blommor det finns i trädgården

Så var det bara en natt kvar att jobba denna veckan, sedan blir det underbara Öland.
:-))

Efter den goda maten styrde vi Bettan mot Listerby. Dagen spel startade 17.00 och det var varmt och gott på solsidan men i skuggan var det inte lika behagligt, blåsigt och kallt enligt mig. Listerbys ip hade inte de bästa förutsättningarna för att det skulle bli bra bilder. Men det viktiga är ju naturligtvis de tre strecken som grabbarna tog med sig när de åkte hem. Så lite bilder oxå naturligtvis.


Medans Linnea var hemma och passade sin pappa........


...åkte Kevin med oss på fotboll.



















:-))
Tänk vilken förmån att ha en egen dag en solig och vacker dag. Jag hade fått förmånen att välja mat till dagens lilla son träff. Biff med potatis och rivna morötter. Mina flickor var upptagna med jobb och husrenovering, men ett sms med fina uppmuntrande ord gör alltid en mamma glad. Dennis och Sara hade köpt en liten blommig kylväska som passar perfekt till att packa strandfikan i och ett örngott som kommer att förgylla soffan på Öland. 

Tack mina underbara barn för utan er hade jag inte haft förmånen att bli firad denna dag.