Idag så tar jag och denna mysiga killen en tur till Ön, mycket trevligt sällskap. Där ska vi greja med lite av varje. Man hinner ju dubbelt så mycket när man är två och så är det dubbelt så roligt. Bad var visst på önskelistan och en lång cykeltur skulle vi också hinna med. Så jag tycker att vi börjar med det........ :-)
 

Sista måndagen denna månaden!
 
:-)
 
 
Önskar er alla en finfin avslutning på denna söndagen!
 
:-)
Så smidigt att köra inom affären då man kör hem från jobbet. Medan jag gick där och funderade över vad jag skulle ha till middag så kom jag på att det vore bättre jag käkade upp det som jag redan har i frysen innan jag köper mera. Så det blev grönsaker, frukt och ost som fick följa med hem. Väl hemkommen så tog jag mig ett kik i frysen och med handen på hjärtat så behöver jag nog inte köpa middagsmat nästa månad. Idag blir det kyckling, i morgon raggmunkar och stekt fläsk, på tisdag lax. Inget nytt förrän jag ätit upp det som redan finns, så nu får det bli lite skärpning!!!
 
 
Skulle jag bli sugen på mera fisk så kan jag ju alltid ta mig ner för backen för att hämta.
 
Trevlig söndag!
 
:-)
Idag var det äntligen dags att få inviga den nya lekplatsen i vår vackra park. Förväntansfulla barn stod på rader för att få leka av sig medan Carl-Martin Lanér vår nya kommundirektör hälsade alla barn (leksugna vuxna också) välkomna till en stunds gemenskap. Extra förväntansfull var nog mitt minsta barnbarn som undrande frågat vid inhägnaden som har varit ett skydd nu under byggtiden när den skulle bli klar. Det händer mycket just nu i Karlskrona. Kom hit så ska jag personligen visa er runt i vår vackra stad.
 
Under uppbyggnad!
 
 
Färdig för lek! På baksidan av eklövet finns kompisgunga, klätterställning. studsmatta och annat kul.
 
 
Carl-Martin Lanér vår nya kommundirektör, väldigt trevlig :-)
 
 
Pappa kapsyl sjön och dansade med barnen.
 
 
Mycket trevlig lördag med fika och annat kuligt!
 
:-)
 
Hoglands park,
Mina barnbarn och jag tog en runda till Sandvik nu när vi var på Öland. Vi byggde lite med stenarna, kastade smörgås och så tokade vi oss lite. Där är så fint på kvällen när solen håller på att gå ner. Backsippans dunlika fruktspröt dansade runt sin stjälk på slätten, de är så vackra där de står. Det var flera än vi som tagit oss dit för att njuta av den underbara lite småkyliga kvällen i solnedgången.
 
 
 
 
Nu är det dags för sängen!
 
Nattinatti :-)
 
.....så bor vi i en mycket vacker stad. Kvällsrundorna med Nikon är oslagbara.
 
 
Nu väntar en annan vacker plats på mig!
Ha en bra dag :-)
Troligtvis så styr den underliggande genetiken kroppens doft som i sin tur attrahera myggen, enligt forskarna. Anledning till forskningen är att de ska få fram bättre medel till de som myggen tycker är mumsiga. Mig är myggen inte något vidare attraherad av, en och annan har väl sugit ut någon droppe men det händer max 3 gånger om året. Minns när jag satt hemma hos farmor och farfar i syrenbersån då man var mindre. Farfar svor och viftade  med en björkruska medan farmor och jag satt i godan ro och luktade på syrenblommorna. Det blev många svordomar kan jag lova. I år har nog myggen frusit ihjäl, för jag har bara sett en halvdöd ännu så länge. 
 
Myggfoto har jag inget, så tulpanstjälkar utan blomblad får duga.
 
Gillar myggen dig?
 
:-)
 
Igår så tog jag mig en runda till garnbutiken för att köpa lite nytt garn i någon somrig färg. Kan behöva något om halsen nu när det ska fortsätta att vara kallt. Jag har ju både en svart, en grönt och en blå som jag stickat innan så något ljusare att pigga upp med skadar ju inte. Hon som äger butiken är så grymt trevlig så jag vill gå dit bara av den anledningen. Oj så mycket fina garner hon hade fått in, så till helgen när jag ska jobba natten så ska jag ta med mig mitt sticke. Glömde stickorna på Öland så jag får väl se till att få dem med hem när jag ska dit nästa gång om det ska bli något stickat. 
 
Nikon och jag passade på att ta en kvällspromenad!
 
På tal om vädret,
det ska visst bli hela 14 grader i morgon :-)
  
Sonen på andra sidan jordklotet har vinterlov nu, undrar ifall det är han som har behållit värmen hos sig. Har man vinterlov så borde det ju det vara kallare där än sommaren som vi råkar ha här i Sverige. Hur som så är midsommaren avklarad. Den började med jobb och avslutades med jobb, där emellan så hade jag väldigt trevligt på Öland. Fattar inte hur det kan vara så gott med nypotatis, gräddfil och matjessill. Jordgubbstårtan med vaniljvisp avslutades med att jag hamnade i matkoma. Tur att alla barnen höll oss sysselsatt och på benen. Solen tittade fram ibland, där emellan så fick vi skina själva och det kan jag lova att vi var bra på.
 
 
Hoppas ni också haft en trevlig helg!
 
:-)
 
 

 
 
 
Det är humöret som avgör,
inte vädret!
 
Kramar
 
 
Det var inte mycket annat som fick plats i picknickkorgen, men det viktigaste .....
 
 
Ska bara jobba en natt till, sedan drar vi......
 
:-)
 
Nu så kan jag använda min grind igen. Blommorna som stod där innan är nu överblommade och stjälkarna är upptagna. Man får vänta tills att stjälkarna släpper löken om man vill att de ska blomma igen nästa år. Många tycker att just detta är nackdelen med dessa fina blommor, det ser skräpigt ut då de blommat över. Eftersom jag inte använder denna grinden så ofta nu när jag inte har en hund att gå ut med så skulle det lika gärna kunna stå blommor där. Men jag kan tänka mig att det lär bli en hel del spring nu i midsommar när vuxna och små ska till fotbollsplanen och det är ju alldeles för jobbigt att gå runt. Fotona är tagna från olika håll man jag tror man ser alla blommorna som är framför grinden.
 
 
 
 

Vilket härligt sommar väder vi har.....
eller inte!!!!
 
Idag är det marknad i stan,
lövmarknad hela långa dagen.
Den har jag tänkt att sova bort :-)
 
 
 
Min magnolia bjöd på två fina blommor som bonus så här inför midsommar. När jag var mindre (även så idag) så sa jag alltid att det är de som inte finns ibland oss längre som vill skicka en liten hälsning när en buske eller ett träd blommade när de egentligen inte skulle. Om så är fallet så är det säkert min älskade farmor och min bästis som vill önska mig en härlig midsommarvecka.
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
Nu blir det till att på det igen, slutar 21.00.
 
:-)
 
Värre än vanligt var det innan lillebror med son gick lös på min syrenhäck som jag har runt delar av min tomt på Öland. Jag fattar inte hur den har kunnat växa så mycket både på brädden och höjden när det varit så kallt hela våren, det har ju i och för sig kommit mycket regn och det kan ju vara en orsak. Nu tog jag tyvärr inte ett före och efterbild men resultatet har jag dokumenterat. Det har varit underbart väder i helgen, något kallt bitvis idag men man är ju inte bortskämd med någon vidare värme så jag är nöjd. Åkte med lillebror upp i lördag så när de åkte hem igår så stannade jag kvar, tog bussen hem idag och det är ju alltid ett äventyr. Kom på när jag satt på bussen att jag åkt mera buss i Australien än vad jag gjort här hemma på 20 år. Laddade hem appen som gjorde att jag kunde betala biljetten genom mobilen, så smidigt och lätt. Så det lär nog blir flera gånger om det passar, oftast så har jag ju hela bilen full av grejer när jag ändå kör och det är inte lika smidig att bara med sig på bussen.
 
Ni kan även se min nymålade stuga!
 
Nu är det dags för sängen,
klockan ringer tidigt.
Dag jobb i morgon.
 
;-)
.....det var verkligen på tiden.
Bättre sent än aldrig!
 
 
Lalalalalaaaaaa!!!!
 
<3
 
 
Strålande sol, sista jobbnatten i nattpatrullen i sommar avklarad, nybakade surdegsbullar med te och lite foto från morgonpromenad med Nikon. På tisdag börjar jag att sommarjobba. Längtar!
 

 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Vad ska nu änglarna göra sin tofflor av när inte Gozzi finns längre. Det var nu dags att ta tag i det som jag dragit mig för, att städa undan Gozzis grejer i stugan. Jag har haft så mycket att göra ute att jag liksom haft det att skylla på för att komma undan. Jag brukar annars vårstäda så fort det går att ha dörrar och fönster öppna så jag kan öppna tvärdrag och riva ut allt som inte sitter fast. Jag skulle ju även kunna skylla på den kalla våren förstås. Men nu så är det gjort, alla små mjuka änglatofflor under sängar och möbler är borta, matskålar och hundbäddar är bortplockade. Det är bara att inse, han kommer inte tillbaka.
 
Ett av de sista foton jag tog på min pälskling
 
Varje kväll jag är i stugan
lägger jag lite Gozzimat
i en liten skål nedanför trappen
till igelkotten och hennes små barn.
 
<3
  
Idag då jag körde hem från Öland så var det väldigt mycket trafik. Bilen bakom mig låg och tryckte mig upp i skuffen hela vägen från Köpingsvik och några mil framåt. Det var mycket trafik på båda hållen så det fanns liksom inget läge för omkörning på hela sträckan, men inte går det fortare för att man kör nära mig. Jag har provat det förr och gjorde så även idag, rengjorde mina rutor ett antal gånger. Det hjälpte ju för stunden men snart så låg bakomvarande bil där tätt intill igen. Han hade inte haft en chans ifall jag hade behövt bromsa in häftigt. Det var då jag kom att tänka på selfiepinnen som vi strax skulle passera. En lucka i mötande vägbana, jag kör bara lite lite åt sidan och vips så var han förbi mig. Det var inte bara solen som sken på Öland denna vackra sommardag. Så kan det gå när man har bråttom i trafiken eller ligger för nära mig.
 
Ett gott skratt förlänger livet!
 
Sommaren är här!
 
Natti natti!
Hörde på radion då jag körde upp till Öland att dagens kroppsideal gör att man inte får tycka att man är nöjd över sin kropp. Unga tjejer till gamla damer är ingen skillnad. Tonåringar har det jättejobbigt med de inte kan acceptera kroppen som de lever i och med. Unga människor med slät hy och fast hull ska väl ändå inte behöva lägga energi på att må psykiskt dåligt av detta kan man tycka. I en studie som hade gjorts så var det inte många som vågade eller ville säga att de var nöjda utan då hellre letade fel och brister på sig själva. Frågan är hur man ska hantera sådana här undringar och funderingar ang våra kroppar, hur lyckas man bryta sådana beteende. Det är tydligen inte inne med att duga.
 
 
Mitt i veckan!
 
:-)
Vinterjacka, mössor, vantar och halsdukar är nu nerpackade för nu tänker jag inte använda det mer. Om det så ska fortsätta att vara kallt så fryser jag hellre än gå omkring med en tjock jacka mitt i sommaren. Det där med att våren ska svettas in har ju ändå inte inträffats så nu får det vara nog. Jag får helt enkelt jobba mig varm. Ärligt så kommer nog den där värmen snart och då kan jag lova att många kommer att ha åsikter om det. Snart dags att stänga ögonen efter nattens jobb, ska "bara" först.
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Minns så väl även om det var väldigt länge sedan jag satte mig upp på min cykel för att ge mig iväg på egen maskin. Pappa hade kämpat några veckor med att springa runt hållande i pakethållaren med mig på en cykel hemma på gården. En dag så bara satt det där och de skrubbade knäna och ömmande armbågarna var som bortblåsta. Oj vad det cyklades då jag var yngre. Jag cyklade vad jag än skulle, vilken frihet och snabbt gick det också. På den tiden var avståndet inget hinder för många fler än idag. Förhoppningsvis så kommer fler och fler att komma på fördelarna med att sätta sig på cykeln för att trampa iväg än att ta bilen. En balanscykel är en väldigt bra början då  barnen ska lära sig att cykla. Då får de lära sig en sak i taget och i rätt ordning. Det sägs att cykla är ett av de svåraste man kan lära sig eftersom det är så många moment som ska sitta på plats , trots detta så kan nästan de flesta cykla. Såg i en tidning för ett tag sedan att personalen på ett boende hade köpt in en cykel med sittanordning framtill så att de kunde ta ut två brukare i taget på en tur. Mycket trevligt initiativ tycker jag, kanske det är det jag ska satsa på att göra framöver. Får nog ta mig en funderare på det medan jag sover ett par timmar efter natten jobb.
 
 

Hur lärde du dig att cykla?
 
:-)
 
Famnen full av mumsiga kramar och pussa är jag nu tillbaka i min lya. Med en stor kopp te och lite foto att titta igenom sitter jag nu här medan jag laddar inför en jobbnatt på öarna. När jag nu ändå var så nära Kalmar så fick det bli en runda till Ikea också. Dotter med familj var också sugna. Det är en väldig trevliga syssla att strosa runt där för att få nya idéer, hungrig blir man ju naturligtvis när man känner matoset. Ikea har i dagarna utökat sin meny med grönsaksbullar och pasta med flingor av parmesanost strödd uppepå, väldigt gott tyckte dottern och jag. Även om jag inte skulle ha något speciellt så hade jag ändå en kasse med lite saker med hem. Fyndet är ju min favorit och mattan som jag såg när jag var där sist var ju naturligtvis inte kvar, varför lär man sig aldrig. Just det ja.......fundera måst man ju!!!
 
Mys i soffan till en bra film gillas av stora som små.
 
Trevlig kväll!
 
:-)
Idag så vajar vår fina flagga vart än mina ögon ser. Solen skiner, vindarna är ljumna, syrenen doftar, svanungarna i viken simmar lugnt omkring, människor ler och på frukostserveringarna är det fullt av hungriga gäster. Nyklippta gräsmattor och rabatter med olika färgteman får staden att se ut som om kungen skulle komma. Förvånad över att staden i så tidig morgonstund redan är full av liv. Nu är min väska packad för min blå ska ta mig till Kalmar där barnbarn väntar på att få busa med mig medan föräldrarna ska få gå på bröllop.
 

Önskar och hoppas att solen ska skina
över hela vårt vackra Sverige idag :-)
De Svenska nummer och bokstavskombinationerna börja ta slut till våra bilnummerskyltar. Det finns en hel del nummer och sifferkombinationer som ej är tillåtet att köra omkring med.  Troligtvis kommer transportstyrelsen inte att släppa på dessa eftersom det redan gjorts en gallring för några år sedan där tidigare förbjudna kombinationer släpptes. Några av dessa var dyr, hal, hon, taj och xvk däremot så får man inte köra runt med "NYP" där bak. På transportstyrelsen gnuggas det nu geniknölar för att komma på hur de ska göra i fortsättningen, ett förslag är att siffrorna blandas upp med bokstäver och bokstäverna med siffror. Tänk så många flera möjligheter det skulle bli, då ska jag paxa A1B 2C3. Lätta att komma ihåg.
 
 
Härliga solen skiner och nu blir det långpromenad!
 
Trevlig eftermiddag/kväll mina vänner :-)
 
Är förundrad över människor som kan såra och säga otrevliga saker men ändå så ska allt vara som vanligt. Med sin vassa elaka tunga rispar de och skär. Skulle man råka säga något tillbaka så faller de i gråt och med darrande underläpp och undrande blick fattar de ingenting. Eller så får de ett utbrott som heter duga och kallduschen som du tidigare fått byts ut mot haglande isblock. Jag vet att det är ingen mening att bry sig för till syvende och sist är det bara jag som gör av med energi på de som absolut inte är värda ett utsketet äpple.  Men ibland får man bara nog.....
 
 
Morgonen ute på öarna gav mig ro i sinnet.
 
Solen skiner, jag hoppas och önskar att även du får
ta del av dess strålar :-)
 
Hoglands park som ligger bara ett stenkast från min bostad får ofta besök av mig och Nikon. Fördelen med allt regn och den kyliga våren är ju att alla fina blommor har fått ett förlängt bäst före datum. Min vinterjacka får allt hänga med ett tag till medan ögat njuter av alla vackra färger. Jag vet inte vad som har hänt denna våren, om det har med mig personligen att göra eller om det är något annat som ha varit avgörande. Jag som brukar hata dryga mars, rota runt bland löven för att hitta vårtecken har med en axelryckning låtit båda passera utan någon större energiåtgång. Kan ju ha med Pälsklingens frånvaro att göra eftersom man inte är ute i skog och mark lika ofta längre. Eller så har jag haft så mycket annat att stå i att jag helt enkelt inte haft tid att tänka på väder, vind månad eller dagar. Hur som så är det bara någon vecka kvar till midsommar........frågan är bara hur någon ska kunna övertyga mig.
 
 
 
 
 
 
Tjoho! Idag är det torsdag :-)
Från den ena gubben till den andra. Vilken stor näsa han har var det första N sade då vi kikade upp på bysten som är fastsatt på ett stort sten monument. Erich Dalberg som gubben med näsan hette står utanför residenset i Karlskrona och han blickar ut över vatten, kanske han följer Aspöfärjans dagliga turer till och från öarna. Barn ser alla möjligheter att få leka av sig en stund så lite klättring på den kraftiga kättingen som är runt statyn blev inbjudande.
 
 
 
 
 
 
Jag lovar att N somnade gott efter vår resa i tiden!
 
:-)
 
 
Vänder man Nils Holgersson ryggen så ser man en intressant gubbe med utsträckt hand som står utanför den gamla träkyrkan i Karlskrona. N tycker det är spännande med hatten som man kan lyfta på för att kunna stoppa i en peng i gubbens huvud.  Rosenbom blev känd bland annat genom Selma Lagerlöfs bok Nils Holgersson. Det sägs att han dog tiggande utanför Amiralitetskyrkan på den plats där han står idag. Men....historierna om denna man går isär. Statyn på fotot nedan har "Hästö Kalle" gjort 1956, originalet som står inne i kyrkan är från mitten av 1700-talet.
 
 
 
 
Det kommer mera.........:-)
....underbara resa genom Sverige! När N och jag var ute på vår lilla tripp så gick vi till Nils Holgerssons som vi brukar titta till ibland så han inte sprungit sin väg. Nils Holgersson var en liten pojke som blev förvandlad till en pyssling och som på ryggen av en gås får resa genom hela Sverige. Romanen är skriven av Selma Lagerlöf som en geografibok men som blev en omtyckt roman. Skulpturen "Sprungen ur boken" av Ralf Borselius invigdes den 24 november 2006, hundra år efter utgivningen av Selma Lagerlöfs roman om Nils Holgersson. Ska låna den på biblioteket och läsa den för mina barnbarn när de kommer. N tycker att den här lilla pysslingen är väldigt intressant. Ifall han nu inte är kvar när vi kommer tillbaka nästa gång så har han i alla fall fått en färdpuss på huvudet.
 
 
 
 
....fortsättning följer!
 
:-)
 
Nils Holgersson,