Vaknade upp till en fantastisk dag på Öland med ljumna vindar och duggregn. Massor av vatten behövs och jag hade att göra inne så mig spelar det absolut ingen roll vilket väder det än bjuds på. Inför kommande fönsterbyte i kök och matplats så har jag med försiktighet plockat bort foder och trekantslister. Vill ju att alla foder ska vara hela och fina så de kan sättas tillbaka igen på samma plats. Det var när jag tagit bort det översta fodret i köksfönstret som jag märkte att något stoppats in där som utfyllnad, kan ju inte tänka mig vara för värmens skull iallafall. Inte utan att jag skrattade lite för mig själv när den ena efter den andra av Esters strumpor eller Stay-ups modell i det tunnaste tunnaste silket till lite mera av den grova sorten pillas ut från hålrummet mellan fönster och vägg. Ester hette damen som ägde huset då det byttes fönster förra gången. Jag låter de ligga kvar i köket ifall hon vill hämta dem. Jag håller mig till fogskum jag, tror att det är både bättre och mera ljudisolerande än mina strumpor. 
 
 
 
 
 
Nu är det dags för mig att lämna ön!
Jobbet väntar 🤗
 
Det var inte lika hemtrevligt att komma upp till stugan som det brukar vara, kan ju bero på att jag vänt upp och ner på hela stället. När man grejar i det ena rummet så blir det uppställt över allt eftersom jag är tvungen att flytta runt sakerna. För några veckor sedan så var jag här och hackade bort putsen på murstocken, så tanken med denna gångens besök var att ta tag i del två av tre. De fogar som var dåliga mellan tegelstenarna ska nu fyllas på för att sedan nästa gång lägga puts på hela murstocken. Lite pilligt var det allt men nu är det gjort och jag är mycket nöjd över resultatet. 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens uppdrag slutfört!
Nu väntar sängen 
😴
 
Murstock fogar,
Idag har jag hjälpt naturen lite på traven, jag har pollinerat de flesta av blommorna på ett citronträd. Det är otroligt att det kan bli så många blommor på ett så litet träd. Jag misstänker att alla dessa blommor inte får bära frukt för då kommer säkert den lilla plantan fullständigt utarmas. Redan nu är det säkert 10 ämne som ska bli citroner. Jag får nog läsa på lite, så plantan kan få bästa möjliga förutsättning. 
 
 
 
 
Då var det onsdag igen!
Snart väntar lilla stugan på mig 😍
Helt underbart att sätta sig i bilen och glida iväg nu när sommarsulorna är på. Så tyst och fint svävar vi fram i vårsolen. Helt ärligt så är jag väldigt imponerad av mig själv över att de redan är på plats, brukar vara en av de som i sista sekunden och med andan i halsen får det gjort. 
På tal om väder så måste jag ju bara säga att det är helt underbart.
 
 
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
😁
Trädgårdsmöbler ut och klockan ska vridas fram. Det är nog inte många som missar vilket håll klockan ska vridas numera. Min kära fader och jag har haft många diskutioner ang denna mycket förvirrande klockinställning. Vi har till och med slagit vad. Hur som så är jag inte en av de som gillar den här framflytten av visarna. Visst är det skönt med att det blir ljusare på kvällen, men konstigt nog så saknas den här timmen mig under hela sommaren tills det är dags för att vrida tillbaka på hösten. Många tycker att jag är larvig men man är som man är. Nu är frukosten på plats och solen skiner och värmer gott. Härligt med dessa kalla nätter och sköna vårdagar.
 
 
 
Trevlig söndag mina vänner!
 
😁
Grattis på födelsedagen älskade dotter!
❤️ Hoppas du får en underbar dag ❤️
 
 
 
Ses om några timmar!
Kramar i tusental 💝🎂🌷🍾
I dagarna var det 3 år sedan jag slutade äta godis, knappt jag kan fatta det själv faktiskt. Godissuget bara försvann. Från att ha varit värsta godismonstret till att inte ens fundera över godis. Innan dess så åt jag endast godis på lördagar i ca 4 år, men vissa veckor kunde jag klättra på väggarna redan på torsdagen över att mitt godissug var så stort. Jag kunde till och med leta igenom hela köket efter något gott ifall godisransonen tagit slut innan tolvslaget på lördagsnatten. Det som förbryllar mig mest nu är hur godissuget bara kunde vara borta. Känner absolut aldrig något som helst sug efter godis.
 
 
Mitt i veckan!
Sova och möte står på dagens agenda 😅
Några stolar.......  
 
 
...... snyggt tyg..... 
 
 
 
...... massor av färg och många målningar senare.....
 
 
 
... så finns det helt plötsligt sex mycket eleganta stolar.
 
Så nöjd 😁 🤗
Det är så tråkigt att se fina ödehus stå tomma och bara förfaller. Detta fina hus såg vi då vi körde runt lite i trakterna i Aneby. Jag gick runt och kollade lite, det fanns inga stigar eller någon uppfart som användes så huset hade säkert stått tom ett tag. kolla den fina verandan med sin underbara utsmyckning, på ljugarbänken har det säker ventilerats både det ena och det andra om bygdens folk och inte tala om allt väder som har spåtts. Underbart vackert.
 
 
Ledig söndag!
 
:-)
 
 
Önskar dig en trevlig dag!
 
😃
Har ni sett så söta små skott. Fick dessa av min svärdotter, så nu hoppas jag de ska växa till sig i den kommande vårsolen så de får stora fina öron. När de har rotat sig väl ska de få ny kruka och den bästa platsen för välmående. 
 
 
 
Fredag och jobbhelg!
Kan det bli bättre 😂👍
Körde upp till lilla stugan Öland för att stanna några dagar. Fattar ni hur mycket snö som hade kommit, båda min dagar där så snöade det oavbrutet. Fick ställa bilen hos grannen för jag kom inte in på min tomt. Körde hem igårkväll eftersom flingorna bara blev större och större. Inte för det igentligen men jag hade hackat puts hela dagen på murstocken så det yrde runt putsdamm trots att jag hade vädrat. Låter det lägga sig lite tills jag kommer nästa gång. Det gäller att greja inne nu, sedan vill man ju bara vara ute och då blir det inget gjort på insidan. Jag har ju lite på på G, inte utan att jag är lite ivrig att få det klart. Kommer att bli så fint.
 
 
 
 
 
 
Idag skiner solen, så vackert ute!
 
😁
När min älskade farmor lämnade jordelivet i början på 80-talet så ärvde jag lite saker bl.a. en plåtburk full av vackra kort och brev som farmor fått då hon var ung av vänner och äldre släktingar. Många kort är så fina så man kan nästan tro de är nya trots att de är 100 år gamla. Jag brukar ofta ta fram det lilla skrinet och bläddra bland de fina korten, ibland läser jag ett brev och bilden av min underbara farmor blir än mer tydlig.
 
 
 
 
 
 
 
 
🙂
 
Idag har jag för första gången bekantat mig med en ny maskin. Jag har blästrat, med hjälp av tryckluft har jag sprutat sand på grejer som var både rostiga och med färg på. De blev så rena och fina, nästan som nya. Delarna till min gamla gårdspump och luckorna till vedspisen blev grymt bra. Nästa så jag vill leta rostiga grejer bara för att få blästra igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndag och ny spännnade vecka!
 
😄