Igår när vi var på H4-gården så hade jag naturligtvis med mig kameran, men jag upptäckte alldeles för sent att jag knappast inte hade någon batteritid kvar. Sådant borde man ju naturligtvis ha koll på, men min senaste kamera är det mycket bättre batteritid på så nu glömmer jag helt enkelt bort att kolla upp när det blir dags att ladda igen. Som tur var så räckte det med den tiden som fanns kvar. Hittade några änder som jag försökte fota och hur bra det gick ser ni nedan.
 
 
 
 
Hoppas ni kom upp i rätt tid idag,
det brukar vara ett bevis på att man vred visaren åt rätt
håll i helgen :-)
 
 
 
Vilken tragedi som inträffade igår under den allsvenska fotbollspremiären. Jag blir så horngubben arg på dessa bråkstakar som inte förstår att fotbollsarenor är inget ställe för bråk och slagsmål. En och annan svordom kan ju komma till pass ibland men där ifrån till att döda någon då är tusan gränsen nådd för länge sedan. Ska vanliga människor som har ett intresse för sporten behöva stanna hemma i fortsättningen. Ska man inte våga ta med sig sina barn på fotbollsmatcher i rädsla över att de ska behöva bevittna mord och grova slagsmål i stället för fotbollsspel. Jag är i och för sig trött på att läsa om alla dessa mord som sker i samhället oavsett var de händer. Man blir ju mera förvånad om det inte hänt ett mord någon stans i Sverige varje gång man öppnar tidningen. Har ett människoliv inget värde längre. Jag vet inte vad som krävs för att få stopp på detta, kanske Örnnästet vore en bra plats att bli straffad på. Oavsett är det tragiskt vilka som än blir drabbade, men idag så tänder jag ett ljus för fotbollssupporterns fru och deras 4 barn och alla andra som blivit drabbade i denna sorgliga historia.
 
 
 
Idag har vi varit på Skälby gård som med sin spännande historia ligger i Kalmar. H4-gården ligger nästan precis innan man kommer fram till Ölandsbron. En fantastisk plats med djur, fria ytor, lek och lust och med massor av spännande upplevelser. Har ni vägarna förbi eller bara är på genomresa så måste ni bara besöka denna fina plats alldeles gratis är det också. Man kan grilla, fika eller handla något på caféet. Dottern som bor när är ofta här med sina barn eftersom det alltid finns något för alla, både små som stora. Gozzi tycket också att det var väldigt givande att få nosa runt på alla spännande dofter. Vacker plats blev en fullträff med ett fantastiska väder. Så det får bli 10 solar av 10 möjliga :-)
 
 
 
 
Nu är det dags för mig att säga :
"Nattinatti"!!
 
:-)
.........och många projekt är lika med
mindre tid vid datorn.
Hur som helst är Öland underbart när solen skiner.
 
 
 
:-)
 
 
Fastetiden börjar närma sig sitt slut så i morgon ska jag ta min första tugga på 17 dagar. Det jag nu ska undvika är fermenterbara kolhydrater. Bla ska jag undvika majs, blomkål, sockerärtor, avokado, kål, linser, broccoli, lök, vitlök, vete, råg och korn. Jag ska istället välja tomat, morötter, zucchinier, paprika, ris och potatis. Jag ska även undvika xylitol, sorbitol, livsmedel som innehåller mer än 50% fruktos och istället använda varor med vanligt socker. Laktosfria livsmedel som är havrebaserade kan jag också använda. Sista ordet är inte sagt ännu så vi får väl se vad som händer, men om jag nu är smart och måste välja så är en pigg mage betydligt mera energigivande än att äta livsmedel som inte fungerar i mitt maskineri. Hoppas jag!
 
 Tårta bör jag ju undvika, men en liten bit kan väl inte skada :-)
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
:-)
Jag ska bara kolla ifall ni också upplever att tiden bara rusar iväg eller är det så att jag ligger ett par dagar före er. Jag hinner tusan ta mig inte mera än att stiga upp så är det kvällen igen och då vill jag bara säga att några sovmorgnar gottar jag mig inte med. Hoppas att morgondagen och fram till lördag går väldigt sakta för då ska jag åka till min lilla stuga. Lika bra att jag går och lägger mig i tid för annars är väl denna natten också snart slut :-)
 
Så här fina var mina tulpaner som jag haft i 14 dagar, bra köp för 29 kr.
 
Sov gott!
 
:-)
Nu är dottern firad och jag misstänkter att hon har tre trötta barn efter allt bus idag.
Undrar bara vem det var som testade tårtan innan alla andra :-)
 
 
Hoppas ni haft en lika trevlig helg som jag!
 
:-)
.....för idag fyller mina kära dotter år!
Grattis på din dag!
 
 
Ses om några timmar :-)
 
Kram
Av 67.240 tillfrågade så tycker 64,31% att sommaren är bäst. 18,7 % tycker att våren är bäst, 5,86 % hösten och 3,93 tycker att vintern är bäst. Så finns det ju även 7 % som gillar alla årstiderna. Jag älskar sommaren. Våren är också underbar med sina vitsippor, den härliga luften och fåglar som kvittrar. Men sommaren är alltid bäst, värmen, alla sköna kvällar, bara bruna ben, ljuset, grillat och att man har tid att träffas.
 
 
 
Vilken årstid gillar du bäst?
 
:-)
Promenaderna med Gozzi tar väldig tid nu mera, det ska luktas, kissas och luktas igen. Hans nos är som fastspikad i marken och om jag inte går fram till honom och lyfter upp nosen så kommer vi inte längre än till första stoppet. Där jag bor nu finns väldigt många hundar och vad jag förstår är väldigt många av dessa tikar som råkar löpa just nu. Hundexperterna säger att med åren så blir hanhundarna värre och värre med sitt nosande, just nu så vet jag inte om det kan bli värre. Ska prova nästa gång jag är ute med honom hur länge han blir kvar vid ett nosställe om jag inte avbryter honom. Så om vi inte hörs mera denna veckan så vet ni varför :-D
 

Vårdagjämning är inte en dag
utan ett ögonblicklig händelse
som inträffar idag 20/3 16.57.
 
:-)
Uppe med tuppen efter en hel natts oavbruten sömn. Kan inte minnas när det hände senast. Har i och för sig drömt att jag flyttat och då kanske man inte har tid att vakna. 
 
 
Önskar er alla en bra dag!
 
:-)
Blodomloppet i Karlskorna 2013 blev en succé med sina 3600 deltager och 623 lag. De fick även in 100 nya intresseanmälningar på blivande blodgivare och i år ska även jag anmäla mig tänkte jag. Mitt blod är det extra sug efter och då kan det ju kännas bra att göra en god gärning. Jag har blodgrupp -O och den är rätt så ovanlig eftersom jag är negativ, men eftersom jag kan ge till både -A och -B så är det lättare att ge än att få. Två gånger i mitt liv har jag behövt att få blod och då fick de inte fram snabbt nog så jag fick vänta på blodtransport från Malmö. Till sak.....vi är fem sköna bönor som ska springa blodomloppet i år den 12 maj. Ska bli grymt kul, så nu gäller det att ligga i hårdträning. Planen är att jag även ska anmäla mig till Tjejmilen i Stockholm i september men jag börjar här hemma runt knuten.
 
 
En pussbild är passande att lägga upp idag när det regnar och är grått ute.
 
 
 
Tisdag hela dagen, sägs det!
 
:- D
Det stör mig att man inte ska kunna vara miljömedveten utan att bli grundlurad. Har inbillat mig att det är bra både för ekonomin och miljön att köpa refiller. Sylt är något som jag ofta köper i refillförpackningar. Men....inte utan att man blir lite sur när refillen är på 750 gram och syltburken på 600 gram. Inte nog med detta, det är ofta som jag i alla fall står där med sylt rinnande ner för fingrarna när man just tagit hål på plastkorven. Sylten blir billigare i och för sig i refill än burk om man ser till kilopriset annat är det med Nesscafé. Kilopris för kaffet i glasburk eller i refillen är exakt samma summa. Det var en annan vara jag råkade kolla på en gång som jag inte kommer ihåg nu där det var billigare att köpa en liten förpackning är en stor. Konstigt kan man tycka. Att man ska behöva vara på tå hela tiden för att inte bli lurad som konsument. Butikerna vet ju hur det ska göra för att sko sig själva.
 
 
Ingen syltburksbild idag men det passar alltid bra med ett foto på galen hund!
 

Solig måndag med storm!
 
:-)
Idag är det min femte fastedag. Har haft mycket problem med min mage den sista tiden som ni säkert redan läst om här hos mig. För att man ska kunna kommat till rätta med vad det är som gör magen svullen och öm som ett brutet nyckelben måste jag först avstå all mat. Så nu och några veckor framåt så blir det flytande föda. Redan efter tre dagar så kändes min mage riktigt bra, något som jag inte upplevt på länge. Vissa födoämne vet man redan nu att det bör uteslutas, konstigt nog så kan det helt enkelt vara något simpelt som man inte vet om och som gör att magen reagera med ömhet och svullnad. Majs och gurka är något som jag redan nu vet inte är bra. Dessa dagarna har gått jättebra och det ska nog resten också göra. Jag har ju blir mycket piggare och jag kan tänka mig att det finns massor av skräp som lagrats inne i min kropp som nu ska ut och det är ju skönt. Fortsättning följer.
 

Söndagskvällen ska avnjutas i soffan
efter härliga dagar på Öland!
 
:-)
Oj vad det blåst på Öland under natten och nästan hela dagen. Solen tittade fram på förmiddagen så när det väl slutade storma så steg temperaturen flera grader. Vi körde ner till havet en runda för att kolla på vågorna, vi stannade kvar i bilen som tur var medan vågorna piskade envist mot varandra. Riktigt mysigt. Tur man inte behöver sitta i en båt i alla fall. Mina fina tulpaner som jag köpte förra fredagen då jag var i affären står så fint i min gamla syltburk,
 
 
:-)
Tre önskningar i en. Fredag, solen skiner och snart bär det iväg till Öland. Ska bara lite först. Snabeldraken ska få göra sitt, disken ska bort och soporna tömmas. Skönt att komma hem på söndagkväll om det är städat. Känns lite lättare då eftersom det alltid för med sig mycket saknad av stugan då jag kommer hem till lägenheten. Kollar man på vädret så ska det i alla fall inte bli snö som de sa i veckan att det skulle bli till helgen. Känns ju lovande.
 
 
 
Hoppas du också har något trevligt att se fram
emot i helgen!
 
:-)
Jag är nog väldens dåligaste människa på att bestämma mig. Konstigt nog när jag väl har bestämt mig så blir det oftast bra. Men där emellan så missar jag en massa för att jag inte hunnit bestämma mig innan det är för sent. Inte blir det lättare att vara som jag är när allt i hela samhället handlar om val. Tänk att det finns 1800 olika elavtal, 400 teleoperatörer, 800 fonder inom premiepensionssystemet, inte nog med detta "vad ska jag ha till mat". Och så heter det att livet är de val man gör. Vissa val är i alla fall lättare än andra, det blir vinterjacka idag också trots att solen skiner från en klarblå himmel.
 
Gozzi gjorde ett bra val som la sig i solen.
 
Det sägs att det viktiga för din självkänsla
är oftast inte vad du väljer
utan att du väljer.
:-)
 
På webben kunde man svara på "vilken tjänst skulle du helst ha hemma"? 19 % svarade som jag, jag fixar allt i vardagen själv. Annars var det städningen som de flesta ville ha hjälp med i hemmet, 48 %. Matkasse till dörren ville 4 % ha hjälp med och 29 % vill ha hjälp med fönsterputsning. Nu när solen tittar fram och man ser allt dammet och de randiga fönsterna så kan jag nog hålla med om att det skulle vara skönt att få komma hem till ett nystädat hem med rena fönster efter en långpromenad.  Jag börjar med långpromenaden så får jag se ifall det finns energi över till städ när jag kommer hem.
 
 
En solig tisdag och det
Edvin och Egon som har namnsdag.
Det är även Europeisk minnesdag
för terrorismens offer.
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Har sett på många ställen då vi varit ute och gått att den kommunala marken används till soptipp. Jag läste att Karlskronas närmiljö håller på att få en överdos av gödsel i form av illegalt dumpat trädgårdsavfall. Det är ris, löv, gräsklipp och äpple som ligger och ruttnar och drar till sig råttor och annan ohyra. Det är inte som många tror att det tillhör naturen utan istället blir åarna och ängarna övergödda. Det kostar skattebetalana mycket pengar varje år när marker ska saneras, istället för att var och en tar hand om sitt avfall. Alla kan ju ta ansvar för sitt avfall genom att ha en egen liten trädgårdsavfallskompost och grenar och annat kan man ju köra till avfallsanläggningen. Hur svårt kan det vara.
 
 
 
Solig måndag!
 
:-)
Oj vad solen har varit vänlig mot oss i helgen, i hela Sverige tror jag.. Härliga dagar med frisk luft, grillkorv och lite trädgårdsarbete. Synd jag ska till doktorn i morgon annars hade jag stannat kvar har på Öland tills på tisdag. Ska köra så att jag hinner se solnedgången på västra sidan innan jag drar över bron. Nu ska jag sätta full fart med disken.
 
 
 
:-)
 
Grytan som puttrar på vedspisen sprider härlig doft i köket medan Gozzi och jag sitter och väntar på Kalmartjejerna. Då blir det puls i stugan med Mellomys framåt kvällen.
 
 

Trevlig lördag!
 
:-)
Nu sitter jag i min stuga, vedspisen värmer och teet smakar ljuvligt gott. Det var ett tag sedan jag var här nu så det är helt underbart att strosa runt för att titta på vårblommorna som kommit fram. När vi burit in allt som vi hade med oss så gick Gozzi och jag ner till havet. Soldis och vinden var isande kall. Händerna var som två isbitar när jag kom tillbaka till stugan, vantarna låg ju kvar i bilen. Kameran var med i alla fall. 
 

 
 
 
 
 
 
Trevlig kväll!
 
:-)
 
Kan väl inte skryta med att jag hoppade ur sängen idag när klockan ringde. Tanke med att ställa klockan var att vi skulle ta långpromenaden i arla morgonstund. Med ett stort leende och väl syresatta lungor så kan jag intyga att det är inget som jag ångrade, även om jag just då var lika stel som ett kylskåp. Så vackert så jag nästan slutade andas. Klarblå himmel, allt speglade sig i det stilla vattnet, svanungen som ännu inte fått sin vita färg sprang på vattnet med plaskande vingslag för att landa en bit längre bort. Avslutade det hela med nygräddade rågskorpor med ost och spetspaprika. Mycket bra torsdag! Bildbevis har jag på min näthinna för kameran låg hemma och vilade upp sig. Bilder finns det ju ingen brist på så idag får det bli ett foto på Gozzis lilla fynd från vår promenad igår.
 
 
Hoppas ni får en bra dag!
 
:-)
Gozzi och jag tog oss en lite smygrunda för att fotografera jobbarna som bränner ris i skogen, men vi hittade en storfiskare i stället. Det var lite lättare att smyga sig på fiskaren än risbrännarna för de stannade upp i sitt jobbande för att följa varje steg jag tog. Det luktade så gott från den sprakande elden och det var inte utan att det kurrade till i magen efter en grillad korv. Grått och disigt idag! På tal om väder...alla pratar om bakslag.....!!??
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Smaka på denna om du vågar!
 
Green Boost!
2 port
1 grapefrukt
1 banan
100 g gurka
50 g färsk bladspenat
2 selleristjälkar
 
Lägg spenat, selleri. gurka och banan i en mixer. Skär bort skalet på grapefrukten och lägg ner klyftor
i mixern. Tillsätt färsk ingefära och limesaft efter smak.
 
Smakar nästan lika gott som plankan.....Eller inte!?
 
 
 
:-)
 
 
 
Grattis till John Kristian Dahl från Norge som vann vasaloppet idag, han är den fjärde norske herrsegrare i loppet. Laila Kveli även hon från Norge upprepade sin seger från i fjol. Jag kommer med all säkerhet ha träningsvärk i morgon efter att ha stakat mig fram hela förmiddagen från min soffa. Jag kämpade tappert men kom aldrig fram.
Ute har det varit grått och disigt hela dagen men ändå skönt. Dagens enda regnskur passade på att göra oss blöta när vi var ute på promenad. Det finns ju inget dåligt väder, bara .....!
 

Snart ny vecka!
Ha en fortsatt bra söndag!
 
:-)
Ljuset absorberas av ögat och omvandlas till en annan form av energi, vilket gör att vi kan se färger. Det som är din älsklingsfärg kan vara ratad av någon annan. Undersökningar har visat att blått är den färg som överlägset flest använder som sin älsklingsfärg. Färg kan både vara lockande och inbjudande. Jag älskar rött, det sägs att rött är den färg man först ser och sist glömmer. Den ger energi, värme och är känslofylld. Min bil är blå och blå ses ofta som en kall och sval färg som skapar lugn och ro, det kan ju vara bra när man är ute i trafiken. Som tur är så kan vi förse oss med lite färg inne som tulpaner, påskliljor eller andra färgglada inredningsdetaljer för att ge livet lite ny energi och välmående, för ute är det grått och färglöst.
 
 
Vilken är din älsklingsfärg?
 
:-)