Strålande sol och takarbetet är två saker som inte funkar så bra tillsammans. Men bästa snickaren och jag har kämpat på hela dagen i hettan och med många drickapauser. Hjärnan är lite överhettad också av alla mått och annat ska hållas reda på. Hur som så är första sidan nu klar för takplåten. Men nu är det natten och jag ska sträcka ut mig i den sköna sängen. Snart är det dags att på det igen.

(null)


(null)

(null)

Sooooooovvva!!!
        redan tre veckor och så sockersöt❤️

(null)

❤️
        ......... måla och snickra är roligt 😁! 

(null)

(null)

Varmt idag 😅, 29 grader!
Midsommar och två jobbnätter är över så nu är det dags för att upp på taket igen. Tänkt lägga 14 dagar med hjälp av bästa snickaren att få det mesta på plats. Jobbar bara fem nätter dessa två veckorna så vi ska nog hinna rätt så mycket. Det ska bli skönt att ha få detta projektet klart. Pappsen är kvar på sjukhuset så jag måste hinna med att besöka honom varje dag också. Det är ju hans höjdpunkt på dagen. Det är ett avbrott mellan provtagningar, undersökningar och massor av mediciner. Det gäller att utnyttja dygnets timmar. 

(null)

(null)

Måndag och ny vecka!
Hoppas alla haft en fin och härlig midsommar!

(null)

(null)

(null)

(null)

Hela Öland blommar!
Så vackert!
Idag är det verkligen ingen vanlig dag för idag fyller min kära pappa 85 år. Den får vi fira på sjukhuset för där är han kvar. Förhoppningsvis så blir det hemgång snart och då ska han bli firad ordentligt. 

(null)
 
Massor av grattiskramar❣️
Det är svårt att låta bli. Näsan drar sig automatiskt till luktpionen för att känna dess ljuvliga doft. Denna skönhet står utanför dörren på jobbet. Det händer att jag smyger ut på natten för att lukta lite. Blommans doft blir lite kraftigare då den är fuktig tycker jag. Kan vara inbildning. 

(null)


Tror jag tar en sväng
dit på direkten.

låt oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusanande framtid är vår.

Stort grattis kära brorsdotter❣️
Du är grym!
Önkar dig allt gott!

(null)

❤️
Mitt på Stortorget i Karlskrona ligger Fredrikskyrkan som började byggas 1720. Under 2015-2018 pågick en omfattande renovering, som var en av de mest omfattande av renoveringar av svensk kyrka någonsin. Bänkarna har bytts ut mot flyttbara stolar. Det har lagts ekgolv. Värt ett besök ifall man har vägarna förbi. Kyrkan återöppnades av biskop Johan Tyrberg den 25 mars 2018. På nationaldagen då torget kokade gick vi in i kyrkorummet för en stunds stillhet och för att lyssna på kören som övade. Ljuvliga toner kan jag lova. I morgon är det skolavslutning hela dagen, det är många klasser som ska fylla kyrkorummet med sommarsånger och inte ett öga kommer att vara torrt. Utanför håller kommunen på att fixa till med plattsättning och gatsten. Hoppas de hinner bli klara. 

(null)

(null)

Redan torsdag!

När jag har sovit färdigt efter nattens jobb så hoppas jag att solen skiner. Då ska jag sätta mig i min nya gröna solstol innan farsgubben som ligger på sjukhuset ska få besök. Efter det blir det hundträning och sedan är det dags för jobb igen. Helt ärligt så har jag inte tid att jobba, mitt dygn har alldeles för få timmar. Jag vill gosa bebis hela dagarna. Så måste del två i renoveringsprojekt påbörjas och material ska köpas in. Några dagar i stugan hade ju också varit väldigt trevligt förstås. På fredag ska jag på fest, brorsdottern tar studenten, mycket trevligt. Får börja med att jobba klar natten först. 

(null)
 
🤗
Med hjälp av mina barnbarn som slängde bästa bollen till Eddie i höga gräset för att jag skulle få till lite hoppiga bilder, var svårare än jag trodde. Nästa gång ska jag byta till lite mer fartig inställning. Skam den som ger sig, det ska lyckas. Håll med om att de hade varit häftiga om jag hade fått till lite mera skärpa. 

(null)

(null)

🤗
❤️Nyfödd och alldeles underbar❤️

(null)

Så lycklig!
Grattis till lilla familjen❣️
Nu är virvelvinden inte minst längre!

(null)


För idag 06.13 fick jag äran att bli farmor åt en fantastisk liten flicka. Modern och fadern har kämpat hela natten innan det blev dags för lilla flickebarnet att se dagens ljus. 3745 gr och 51 lång. Så tacksam för mina små hjärtan och allt som de ger. 

Farmor/mormors hjärta
fylls av kärlek ❤️

Minsta barnbarnet är som en liten virvelvind. Han har nyss lärt sig gå så det är ömsom kryp och ömsom stapplande steg. Eddie ligger högt på "krypa till" listan men det fanns många hinder på väg dit. Han förstår inte det där med att klappa fint ännu, så Eddie hålls väl skyddad från små virvelvindshänder. Vill ju inte att väldens bästa hund ska få sig ett tjuvnyp. Söt som socker är farmors lilla virvelvind när han far fram.

(null)

(null)

(null)

Trevlig fredag mina vänner!
Eddie och jag tog oss en runda till Mellösa på Öland för att titta på havet och alla blommor. Sankt Pers nycklar är fantastiskt fina tycker jag och de växer i tusentals hela vägen ner till havet. För många år sedan var det en kommunal camping här med mulltoa, vatten och sophantering. Kostade några tior om dygnet perfekt och passande camping helt i mitt tycke. Lånade husvagn och bodde här med barnen några gånger då de var små. Lugnt och skönt. Här finns så mycket blommor och vackra grässorter. Eddie och jag strosade runt och njöt av kvällssolen. Naturligtvis så badade Eddie, kutade runt som en galning. 

(null)

(null)

(null)

Jag tror sommaren kommit nu❣️

Drömmare som jag alltid har varit så brukar molnen kunna fantiseras ihop till alla möjliga figurer. Inte lika ofta nu som då när jag var yngre och hade tid att ligga i hängmattan och klura. Nu är man ju mest på språng så då gäller det att ha koll på var man sätter fötterna så man inte slår halvt ihjäl sig. När Eddie och jag var på sista kisserundan innan jobbet igår så var himmelen fantastiskt drömmande med sina härliga moln. Jag fann en ubåt eller kan det vara Polenfärgan? 

(null)

Nu är det dags att göra
lite nytta!
Vilken semester! Snickeriet har gått bra och i ett rasande tempo. Vi har legat i som värsta torpeder för att hinna få på pappen på innan min ledighet var över. Nu är det bara resten kvar, det värsta är gjort så nu kan vi lägga på plåten, isolera samt lite annat fixande efter hand. 

(null)

(null)

Eddie och jag har även hunnit med att vara på kennelträff i tre dagar. Mycket trevligt att träffa alla fina Tillyhillsvovar. Eddie var helt slut efter dessa dagarna, jag också för den delen.  

(null)

Just det, min brorsdotter har varit på bal inför sin student. Naturligtvis ställde faster upp som fotograf. Så fina klänningar och håruppsättningar som tjejerna hade. De hade varit en mycket lyckad kväll enligt min brorsdotter. 

(null)

Jobbelijobb!