Jag har några dagars semester och på ön är det ljuvligt varmt. Nästan lite för varmt när man ska jobba med häckklippningen. Vi brukar för det mesta ha syrenhäcken klippt och fin till midsommar men vi fick inte ihop någon helg då både lillebror och jag kunde.  Det är nämligen han som står för klippet, medan jag och sonen som var på plats detta året för att vara behjälplig. Det går undan när vi är några stycken som kan lasta riset som ska köras till återvinningscentralen. Vi har sagt i många år nu att häcken borde  bantas lite på bredden ut mot den stora vägen. Det är den östra vägen på ön som går utanför min tomt. Det är väldigt lätt hänt att man släpper upp några grenar varje år och då växer den snabbt på bredden. På tredje bilden ser ni hur långt ut häcken varit mot vägen. Nu är det iallafall gjort, ingen vacker syn från utsidan, det viktigaste är att insidan på  häcken är fin för det är den jag ser för det mesta. Det gamla staketet ska jag ta bort, häcken är tät som den är så det behövs inget nytt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Solen bjuder på sig
även idag. 

Böda kronopark ligger på ölands nordligaste spets och består av 6000 hk skogslandskap med en lång kulturhistoria. Naturen bjuder på kalkrika ängstallskogar med en mångfald av orkidéer, karga sandhedar med stormvridna tallar och bördiga lövlunda med gamla jätteekar. För att bevara och utveckla landskapets naturvärden har Sveaskog valt att göra området till ekopark. Här finns massor att se och uppleva. Det sträcker sig en cykelled på fyra mil där man passerar massor  av sevärdheter. Här finns markerade naturstigar ifall man vill se och uppleva ekoparken till fots. Vi valde att åka till stranden denna gången, den består av ett flygsandsfält med höga dynområden. En underbar vacker kväll satt vi i solnedgången och njöt av livet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Nästa gång blir det
en fotvandring.

..... härligt med fnittriga 8-åringar!

(null)
 
🤣

Medan jag är på jobbet händer det grejer på ön. Min kära dotter med man har påbörjat påklädning av midsommarstången. Kusintvillingarna målar. Kanske till en kommande utställning på ön. Bara några timmar till så ansluter även jag. Har bara lite svårt att förstå att det redan är midsommar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Längtar! 
Bättre med vinbärssnäckor än mördasniglar. För några år sedan hade jag massor av mördarsniglar på baksidan av tomten. Jag var livrädd att de skulle ta sig fram till min trädgårdsodling. En hel sommar, varje gång jag var i stuga steg jag upp tidigt för att klippa gräset, kanske inte så mycket för gräsets skull men effektivt var det. Hittade en mördarsnigel i går, den fick åka med till återvinningscentralen bland nässlor och annat komposterbart.  Vinbärssnäckor är  mycket trevligare att både ha och titta på.  En delikatess för andra med den faller inte mig i smaken. Det beställdes in sniglar en gång när jag var i Nice, brödet och vitlöksskyn var jättegod. Men jag smakade iallafall, eller jag gapade och svalde den slemmiga snigel med ett halvt glas vin. Mina snäckor på ön får leva fredade från mig iallafall och från Eddie. (Ser ni honom i bakgrunden?)

(null)

(null)

🤩


Vissa böcker är svåra att 
 lägga ifrån sig. 

(null)

(null)
 
Trevlig måndag! 
Det bästa Eddie vet är att bada. Så igår när vi körde ner till havet och han fick hoppa i kom det ena glädjeskuttet efter det andra. Många brukar bada i samband med skolavslutningen, något som jag har svårt att fatta för det var nästan minusgrader i vattnet. Typ nästan!

(null)

Trevlig söndag!
Mitt barnbarn har tagit studenten, hur gick detta till, hon föddes ju nyss.  Jag fattar ingenting. Hela registret av känslor har svallat idag, som att åka berg-och-dalbana sa den lyckliga studenten ikväll. På tisdag är det dags att börja jobba. Men innan dess så väntas nog en lång dag i morgon efter nattens sånger och sena timmar. 

(null)

Stort Grattis farmors hjärta❤️
Önskar dig All Lycka❣️
Jakten på orkidéer fortsätter. Av tjugo olika orkidéer som ska finnas på Hörninge mosse så här jag ännu så länge endast hittat fyra. Brudsporre är så vacker med sina fina små blommor i färgen rent vita till nästan purpur. Blomning, juni-juli. 

(null)

(null)

Den som söker,
den finner 
Det där med att artbestämma blommor hemma vid datorn med hjälp av Google är inte det lättaste. Jag fick ett mycket bra tips av en duktig och väldigt kunnig vän som kan det där med blommor, jag skulle kolla på bladen. Tipset tar jag med mig till nästa gång  Eddie och jag är ute på blomrunda. Nu måste jag bara tillbaka till Hörninge mosse när nätterna  är färdigjobbade för att även fotografera bladen. Hur som så kom jag fram till att denna blomma heter brudbröd utan att ha vetskap om hur rötter och blad ser ut. Brudbröd är en art i familjen rosväxter och ska vara väldigt lätt att känna igen på de starka och sega kulformiga rötterna. Dessa knöla magasinera vatten in för torrare perioder. Mot hösten blir rötterna mjuka och tydligen väldigt välsmakande enligt vildsvinen som gärna bökar upp för att mumsar i sig. Brudbröd trivs bäst i våtare terräng. 

(null)

(null)

(null)

Kul med blommor!




Farmors lilla älskling 
redan 1 år.

(null)

(null)

❤️
Äntligen kom regnet, det var riktigt torrt i marken nu. Det har redan hunnit komma 7 mm idag och det spöregnar fortfarande. Stämmer väderappen så ska det klarna upp i eftermiddag. Eddie och jag gick en runda på morgonen efter mitt jobb. Vi var lika blöta båda två när vi kom hem fast jag torkade nog lite snabbare än Eddie. Solen sken igår så jag får njuta av den bilden även Idag. 

(null)

Trevlig fredag!
Mycket mycket
bra!

(null)

(null)

Den var så bra att jag 
måste vänta med
att påbörja en ny. 
🤩
Jag har länge funderat på hur jag ska göra  med runddelen i gången där flaggstången har stått. Jag började med att gräva upp den enorma roten efter tujan som stått där från början. Jag bankade ju bara ner fästet till flaggstången vid sidan om roten så länge och så har det stått nu några år. Nu var jag bara tvungen att ta tag även i detta när resten av gången är tillfixad. Fröet till idén såddes av sonen då jag skickade ut en fråga en kväll från ön om det möjligen fanns några tips. Ett av tipsen föll jag för direkt. Nu är allt som behövs inhandlat. Jag bara hoppar av förtjusning när jag tänker på det färdiga resultatet. Vid mitt senaste besök på ön blev iallafall gjutningen klar. Efter midsommar kommer det färdiga resultatet eftersom en av döttrarna kläckte idén om att midsommarstången kunde få stå där i år. Klart den kan. 

(null)

(null)

(null)

Det kommer bli
såååååå bra!