Grattis på födelsedagen mormors lilla myskille.
❤️Tänk att du redan fyller 11 år❤️. 
 
 
 
Mormor kommer med jordgubbstårta❣️ 
Snart är det dags för lilla stugan att få besök igen, ska bara sova och jobba en natt till först. Mitt material till ladan har kommit så nu ska det skyfflas. Jag har tjuvstartat lite, kunde inte låta bli. Det är ju så kul att fixa. Tanken är att lägga stenkross i båda facken i min lada, för att få ett fint underlag att stå på då vi ska ha loppis där när skördefesten är. Så blir det bättre för husvagnarna när de ska stå där under sin vintervila. När lillebror och jag var i ladan och röjde för två veckor sedan så körde vi ett lass till återvinningscentralen med en halm och annat bråte som legat där i måååååånga år. Bara resten kvar.
 
 
 
 
 
 
 
😁
Så fort skolan börjar så kommer de där dumma sjukbacillerna. Så nu när lilla barnbarnet ligger i feber och täppt näsa finns Eddie där för bästa trösten. De myser och kollar film. 

(null)

(null)

(null)

Nu är mina tre veckor semester över, längtar verkligen tillbaka till jobbet nu. Tyvärr är ingen av mina brukare kvar av de som var på avdelningen då jag gick på semester. Det är ju så på min avdelning. En skulle försöka härda ut till den 9/9 men den tionde skulle hon slå igen ögonen sa hon natten innan jag gick hem. Hon ville leva tills valet var över. "Det historiska valet" som hon kallade det för. Tyvärr så orkade hennes kropp inte kämpa. Hur det blir med valet lär vi som är kvar veta inom kort.
Jag har hunnit med både det ena och det andra på min semester. Tränat hund, latat mig, rensat gammalt skräp samt umgåtts med mina kära😍. En bra semester med andra ord. Jag ska snart ha semester igen, måste ta ut mera semester för att jag råkar visst ha massor av dagar kvar och ni vet hur det är, kommunen vill inte ha en massa semesterskulder vid årsskiftet 🙂. Nu får jag fortsätta att mumsa lite på semesterpåsen.
 
 
❣️
För en tid sedan så döptes mitt minsta barnbarn i trädgården hemma hos sin mormor och morfar. Han är så söt det lilla livet och han gjorde inte mycket väsen av sig när han blev döpt. Det var en mycket stolt storasyster som fick bära honom fram till prästen. Jag tycker det är så underbart att ha dop ute i grönskan, det blir så avslappnat och trevligt. Inte så formellt om man nu kan säga så. Hur som så var det en mycket trevlig eftermiddag i härliga vänners samvaro. Tycker mig se den stolta farmor kika fram på första fotot 😁.
 
 
 
 
❤️
Grattis på 32-års dagen min käre son❣️
 
 
 
Grattis på 15-årsdagen farmors myskille❣️
 
 
 
❤️❤️
Mitt senaste brödbak resulterade i ett mycket gott bröd som jag ska fortsätta att testa med lite olika innehåll. Fröer, nötter och lite annat som finns i skåpet. Tog vanliga havregryn denna gången, ska prova med fullkorn nästa gång. Ska även testa att rosta, något som jag kan tänka kommer att bli väldigt gott med lite hemkokad tomatmarmelad på.
 
 
 
 😁
Det är på Öland det händer. Denna lyckliga tjej har lärt sig cykla, plötsligt händer det. Vi var i stugan och grejade lite. Kusin E frågade N om hon ville lära sig cykla. De gick ner där alla cyklar står och plockade fram en i lämplig storlek. På med hjälmen och E puttade på där bak. Dottern såg allt från sin solstol, när E plötsligt släpper och N fortsätter att trampa. Dottern ropar med glädjetjut innan N själv fattat att hon cyklade alldeles själv. Det är just detta momentet som varit det svåra, N har blivit nästan panikslagen då vi släppt när hon cyklat innan. Sedan dessa tramptag har hon cyklat och cyklat. Sötaste E säger sedan till N att vi måste hjälpas åt med det den ene kan och inte den andre. Du visade ju mig hur man hjulade innan så nu var det min tur att hjälpa dig. Dessa söta ❤️ kusiner som det bara är tjugofem timmar emellan. 
 
 
 
 
 
❤️ Mormors fina tjejer ❤️
 
Då är det fredag och en hel del ärenden ska uträttas. Päronen ska få besök och så ska jag gosa mitt minsta barnbarn en stund. Även den blivande 15 åringen få lite farmorgos, vi ska åka tillsammans för att köpa födelsedagspresent. Solen skiner och det är fortfarande skönt ute. Jag vill verkligen inte att sommaren ska vara slut ännu. Den kan gärna stanna tills min semester är slut iallafall. Ska köpa ingredienser till ett brödbak som jag varit väldigt sugen på att testa. Försöker att undvika mjöl (så ofta det går) så detta bröd hoppas jag kommer att smaka bra. I så fall så kan även jag ta mig en macka till gröten på morgonen. Har märkt att min mage svullnar upp och blir gasig så fort jag äter bröd. Det är värt ett försök. Nu är min gröt på plats och dagens göromål väntar. Receptet på brödet kommer här ifall någon annan också vill testa.
 
 
Ha det gott!
 
☀️
 
 
Det har regnat på ön, då passade jag på att städa och hänga upp minnernas skåp. Skåpet har stått undangömt sedan jag flyttade från huset för sex år sedan. Känns mycket bra att äntligen fått det på plats. Här finns saker från alla möjliga händelser. Barnens handgipsavgutning, min krona som svärmor virkade till mitt bröllop, farmors lilla fina vante hon hade på sig när hon gifte sig med farfar och mycket mycket mera. 
 
 
 
 
 
 
❣️
 
Varje år så brukar mamma och pappa fixa skräftskiva för oss barn. Pappa är alltid på eftersom han är tokig i kräftor. Mamma var inte så pigg på att ordna med något i år så då fick vi ta tag i stöket och fixet så mamma bara kunde njuta av kvällen. För min del så kan vi gärna ha räkskiva i stället. Jag brukar äta ett par stycken kräftor bara för att, sedan blir det räkor för resten. Västerbottenpaj är ett måste och en god sallad till naturligtvis, får jag sedan en iskall Mariestad till så blir det 10 poäng direkt. Hur som så var det en mycket trevlig kväll och vädrets makter var på vår sida. 
 
 
 
 
 
😁
Semestertider! Trots att det bara gått några dagar så har jag hunnit med både det ena och det andra. Polenkryss, sjukhusbesök med äldsta barnbarnet med inläggning, lite träning med lurviga pälsklingen, bad och mycket god mat hos sonen. Just nu sitte jag i stugan, gick in en sväng för att svalka mig lite. Det är 33 grader ute och bara 27 inne. Tänkte städa lite, ingen mening att vänta på dåligt väder för städa behövs även om vi inte varit inne så mycket i sommar. Stannade till på Ikea en snabbis (tog exakt 10 minuter) eftersom jag hade Eddie kvar i bilen. Jag viste vad jag skulle ha så det hade inte hunnit bli varm i bilen innna jag var ute igen. Annars är det livsfarligt att lämna djur i bilen. Jag hade sett till att kyla ner bilen rejält innan jag gick in och så ställde jag den i skuggan. Teet är uppdrucket och snabeldraken väntar.
 
 
 
Semester!
 
😁☀️ 
En hängmatta och två av mina underbara barnbarn, så söta❣️ 
Kusingos, när den är som bäst❤️.
 
 
 
❤️
Jag tar mig en liten runda varje dag. Oftast så åker de små blå direkt ner i magen men det händer att de även hamnar i en påse. Björnbär är fantastiskt gott, godast är de solvarma direkt från revan. Det är inte utan anledning som de kallas sötbjörnbär. I år är de inte lika stora som förra året men det finns massor så det kommer att finnas lagrade till vintern. Jag knapprade in björnbär på Wikipedia, kära nån så många olika sorters björnbär det finns. De används även i medicinska  ändamål, mot diarre, gurgelvatten vid mun-och svalginflammation samt utvärtes till svårläkta sår. Det sistnämnda där tycker jag är väldigt intressant, men då tror jag det är bladen som används. Hur som goda är de iallafall.
 
 
 
 
En natt kvar 👍👏☀️!
 
På tal om mitt förra inlägg så måste jag bara tillägga dess historia som är väldigt intressant. Sen några år tillbaka så jobbar jag på en palliativ avdelning som ligger i ett område som heter Gullberna. Det är snart 60 år sedan detta område invigdes av kungaparet under högtidliga former. Då hade byggnationen av etapp ett och två hållt på  några år. Sjukhuset bestod av 12 vårdpaviljonger, ett administrativt center, kök, matsal, verkstad, bageri, liten butik trädgårdsmästeri och personalbostäder. Från början var sjukhuset uppdelat i kvinnliga och manliga avdelningar tills man kom på att hygienen och utseendet bland de som bodde där skulle förbättras om det inte var könsindelat. Där fanns hela 664 vårplatser och det var så gott som alltid fullt. I underjorden finns det en 2 km lång kulvert som binder samman alla avdelningarna på hela bygget. Där nere under jorden fanns även ett bårhus där liken tvättades och sveptes innan de slussades vidare. Gullberna sjukhus ansågs vara ett av Europas tryggaste och mest moderna mentalsjukhus. Nedläggningen under 1980-talet blev oerhört smärtsam för många som bott här skyddad i sin egna lilla stad. Som en beskrev "en naturlig miljö som stod det vanliga livet nära" är en mycket bra beskrivning. Hela detta området är en fantastisk plats nära vattnet och med sin lummiga bokskog. Helt ärligt så är detta stället helt creepy och jag tror mycket sitter kvar i väggarna. Så det är kanske inte så konstigt att denna träskulptur finns just här, för att beskriva hur det egentligen var på mentalsjukhusets tid.
 
 
 
Nu har hela området förvandlats till ett företagscentrum och besitter även Karlskronas skoltätaste område med både privata och kommunala skolor. 
 
Vet ni vad?
Två nätter kvar 😁👍
När jag för några dagar sedan gick en runda med Eddie innan jobbet så råkade jag gå förbi ett konstigt träd. Jag måste säga att jag blev väldigt fascinerad över hur någon kommit på att såga ut denna varelsen ur en trädstam. Den är både cool och spöklikt på samma gång. Skulle själv kunna tänka ha något sådant i min trädgård om det bara hade varit ett annat motiv. Inte ofta som jag drar några vitsar nu för tiden men denna dök av någon konstig anledning upp i mitt huvud då jag betraktade fotona efter min promenad. "Lille Magnus står och beundrar en staty hos en bildhuggare. - Vad har du fått tag på den? - Den har jag huggit fram ur en trädstam. - Hur viste du att den fanns där inne?" 🤣🤣 
 
 
 
 
 
Tre nätter kvar!
 
😁
Mums för egna citroner!
 
 
 
 
Nedräkningen har börjat!
Fyra nätter kvar, sedan är det min tur.
 
☀️👍🥂💃