Uppe med tuppen även idag och för att allt skulle vara som vanlig så regnade det även denna morgonen. Dagens möte bestod av många långa ord. Beredningsprocess, personalomkostnadersprogram, fjärrvärmesutbyggnad, uppdragsredovisning, energieffektivisering, kompetenshöjning, ersättningsrekrytering för att nämna några. Ibland brukar jag roa mig med att se hur många ord jag kan få ut av ett lång ord. Men det är inget som jag pysslade under dagens möte. I vilket fall som helst så har även denna dagen gått i ett rasande tempo. Nu börjar det kyla på så om det tänkt regna även i morgon så lär det med all säkerhet bli vitt och fint på marken.
 
Skulle nog kunna tänka mig att gunga bort ett par dagar månader eller så.
 

:-)
 
 
Tidig morgon idag också, tre på rad kan snart bli en vana. Inte för att man lägger sig tidigare på kvällen även om man lovar sig själv det när klockan ringer. Räkningarna betalda och det är redan den 28:de dagen denna månaden.
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
 
 
Julens väder avgörs ju nu på fredag enligt bondepraktikan, om Anders slaskar då julen braskar men om Anders braskar så blir julen allt annat än vit. Så hur ser då vädret ut inför kommande fredag, enligt vad jag hört så ska Anders braska. Men jag hörde också på ryktesvägen att det skulle bli ett riktigt skitväder till helgen. Oavsett så lär det bli väder i alla fall.
 
 
Har varit på kurs hela dagen
jag lär somna som en stock :-)
En gång i tiden så hade vi små söta guppy som simmade runt i en glasskål. Katten var väldigt road och sin vakna tid satt han där vid skålen och fiskade med sin tass och så var det bara en. Den fick inte heller ett så långt liv trots att vi hade säkrat med ett lock. Glasskålen är kvar och den har jag pysslat med ikväll. Här nedan ser ni resultatet. Jag har även köpt en julros som nu står i min zinkspann utanför dörren. Jag har alltid velat ha en julros så det känns extra kul att köpa den nu inför advent i min lägenhet. Eftersom jag inte bor i trapphus så fungera det med att ha en hink ute med blommor eller annat om man så vill. Bild kommer!
 
 
Nu vill jag ha snö
-3 grader och så
SOLSKEN :-)
Tittade ut och såg att solen var framme för ett kort ögonblick, men inte så länge så att jag hann ut med kameran. Från norr så närmar sig blågrå moln och jag fick en känsla av snö, nu skulle det inte komma snö före fredag men att spå väder idag är inte lätt. Igår så regnade det hela dagen det däremot vet jag och man behövde inte ta sig många steg innan man var dyblöt. Hunden som inte gillar regnväder var rätt så snabbrastad. Vädret spelade inte så stor roll igår eftersom jag hade förmånen att få följa med på babysim nu när svärsonen jobbade. Alltid lika kul att se hur barnen gillar att få plaska runt.
 
 
Solen tittade fram igen,
men det regnar också :-)
Detta vädret gör en så..................!
Tur att det roliga kalaset som 3-åringen bjöd på igår piggar upp även idag.
Det är lika bra jag sätter igång med göra-listan så man inte tappar bort känslan.
 
 
....hade tänkt ta lite foto på småkusinerna och deras mammor :-) men......
 
 
...tur Gozzi hjälper till med att fixa frisyren på tjejerna innan tagning :-)
Natasha blev visst inte så nöjd som Ella
 
 
:-)
 
 
 
 
 
 
Älskade Nea
Tusen grattiskramar till mormors lilla hjärta
födelsedagen!
 
 
Vi ses snart!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Den som söker han finner, kanske inte just det som var tänkt, men farfars gamla "oumbärliga uppslagsbok för en var" skojar man inte bort. Här finns mycket kul att läsa som att det bodde 26.211 personer i karlskrona 1933 1/1 mot idag 64.000 invånare i stockholm bodde det 522,294 personer 1933 mot idag 2 091 473 personer. Hur ska detta sluta? Man kan även få till sig lite trafiklära i den lilla handboken som att man ska "underlätta trafiken medelst armteckan, skärskilt i trafikledskorsningar". Det kostade 10 öre att skicka ett lokalbrev och ett paket på 50 kg fick man punga ut 60 öre för skulle paketet vara skrymmande så var det 30 öre till som skulle betalas.
 
En söt liten bild på minsta barnbarnet får avsluta denna torsdagen
 
 
God Natt!
 
:-)
 
 
Torsdag och sista gången på fotokursen. Idag ska vi ta med några bilder från i söndags som vi ska visa upp för de andra. Alla ville inte få sina bilder granskade av kurskompisarna, men jag ska visa upp några. Kan väl vara bra att höra hur andra upplever mina bilder och är det nu så att jag är nöjd med en bild men ingen annan så får andra tycka vad de vill. Söndagens väder var grått, löven var bruna, vattnet murrigt men förutom det så finns det mycket att fotografera på Bubbetorps gård. Vid ett av kurstillfällena så skulle vi granska fotografens bilder och då märktes det hur olika vi ser på en bild. Idag är ju mycket tillåtet och det udda som sticker ut lite eller inte blir vad man tänkt sig kan ändå bli mycket bra. Hade jag tänkt på detta igår så hade ju ni kunnat granska bilderna före alla andra och då hade jag kanske varit mera förberedd på vad andra skulle tycka. Här kommer de bilder jag valt ut.
 
Denna bilden tog jag utan stativ, den har ingen skärpa för man skakar ju alltid lite men vattnet är så härligt och så känns den både varm och kall på samma gång.
 
 
Denna bilden har förgrund, mellangrund och bakgrund och så gillar jag stillheten
,jag gillar också att en av kursmedlemmarna kom med för då blev det lite mera intressant
 
 
Av alla lövbilder jag tog så blev denna bäst och jag gillar speglingen av lövet,
så den får också följa med på granskning,
 
 
Det bästa till sist
 en bild på mitt söta barnbarn som tog så väl hand
om Gozzi hela eftermiddagen.
 
 
OJ.....är klockan redan halv ett
skynda skynda :-)
 
 
 
För att få en riktigt lång tisdag så ställde jag klockan på tidigt, inte för att jag var så pigg då men nu efter att hunden fått sig en promenad och jag snart frukost så känns det ännu så länge helt ok. Efter mitt goda morgonte så ska underskåpen i köket bli färdigmålade. Jag tror ni kommer förstå hur gamla mina skåp är om jag berättar att de är masonitfärgade på insidan. (Samma färg som lövet på bilden) Men nu ska de bli vita och fina, precis som överskåpen, så nu får de duga så länge jag bor kvar här.
 
 
Var tog alla fina höstfärger vägen?
 
 
Önskar alla en bra tisdag :-)
Hahaha...idag har jag tränat Zumbastep, hahaha.....skrattar bara jag tänker på det. Vilken tränare vi hade hon kämpade på och höll ångan uppe hela tiden. Steg hit och hopp dit, runt, runt och så veva med armarna. Svettig och rödmosig i ansiktet gick jag där ifrån, tur jag var där om inte annat för att höja medelåldern. Inte utan att benen kändes blytunga när jag var ute med lurvetass för en stund sedan. Ett hett bad och benen är som nya igen :-)
 
 
Mycket bra måndag
trots att inte
solen kom fram som de lovat
 
:-)
Med regnet hängande över Karlskrona begav vi oss iväg på kursen som förhoppningsvis ska göra oss till bättre fotografer. Även om jag tvivlar ibland så kändes det mycket bra efter att minneskortet visade vad som fastnat. Många foton fick jag kasta men det beror på att jag ville testa lite olika inställningar. Vattenfallet som vi alla ville fota fungerade bäst med stativ. Jag fick låna ett av en kursdeltager just innan vi skulle gå hem, men jag blev nöjd med flera av vattenfallsbilderna ändå som jag tog på frihand. Jag ska åka dit en dag då det är lite finare väder för att fotografera lite. Bara några minuter innan kursen slutade så började det regna. Som tur var så skulle sonen ha middagen färdig till mig och barnbarnet då vi kom tillbaka från den kalla och gråmulna men mycket trevliga eftermiddagen.
 
 
Hoppas du haft en bra söndag!
 
:-)
Det var inte bara mina nya inställningar på kameran som gjorde mig galen igår, hunden som sprang ut från en tomt då vi var ute på en underbar skogspromenad hemma hos dottern gjorde mig mer än galen. En stor obunden Rottwieler kom ut och moppsade sig och när matte kom springande så började han hugga som en tok. Lilla Nea blev ledsen och började gråta, matten till tokhunden började att skälla på mig om att jag skulle hålla fast min hund som redan var kopplad. Min dotter berättade att hundägaren tagit hand om denna hunden som var omplaseringshund. Man kan ju undra varför. Gozzi har i alla falll ont i sina mjukdelar idag och gnäller så fort han ska vända sig. Förutom detta så hade vi en mycket trevlig dag i Kalmar med mycket gos och gott att äta. Idag ska jag på fotokursen som vi ändrade från tosdag till söndag för att vi skulle få tillfället att fotografera tillsammans med läraren medan det är ljust. Jag som höll på att bli galen igår då jag skulle träna på det vi lärt oss får nog lyssna extra noga idag. Hur jag än rattade och tryckte så blev de flesta bilder ej till belåtenhet.
 
 
Hoppas att jag blir klokare efter 13.00 :-)
 
 
 
 
Under 2013 vill Karlskrona kommun införa rökförbud för alla verksamheter liksom alla förtroendevalda. Förbudet gäller så väl arbetstid som raster, endast lunchen som då ej är betald arbetstid blir undantaget. Kommunen har vid ett flertal tillfällen under åren lyft frågan och tagit upp riskerna med rökning. Det som är mycket possitivt i detta förslaget är att kommunen kommer att satsa 1.1 miljoner till vikarierkostnader så att de som nu vill kan få gratis hjälp med att sluta röka under arbetstid.
Jag hoppas att många kommer att nappa på detta förslag, för jag vet hur lycklig och så mycket bättre man mår om man slutar att röka eftersom jag själv varit en rökare. Det var 20 år sedan jag tog mitt sista bloss, jag har inte en stor kappsäck med sparade pengar för det, men jag har betydligt bättre hälsa och mina barnbarn slipper lukta på en inrökt farmor/mormor.  Något som jag stör mig på när det gäller rökare är att de ska stå precis i ingången och röka, det ryker in och man är tvungen att få i sig deras rök för att kunna passera. Nu är detta inget jag börjat störa mig på sedan jag själv blev rökfri. Jag gick alltid iväg och rökte för att andra inte skulle behöva röka ofrivilligt. Jag hoppas att så många som möjligt tar denna chansen när de blir erbjudna, även om man inte tror det själv att man klarar att lägga av så vet jag att man klarar det med hjälp av arbetskamrater och andra personer som finns runt omkring en.
 
 
 
Vad tycker du!
Är det kommunens sak att lägga sig i!
Rätt eller fel?
 
 
Jag önskar alla rökare i kommunen som vill
lycka till
med att bli rökfria under 2013.
 
Med detta så önskar jag alla en trevlig fredag :-)
Som alla andra så tänker jag skriva lite om fotboll. Eftersom jag nu var på jobbet när matchen gick så är det inte utan att jag småler när jag tänker på att det var flera än jag som missade matchen. Jag missade i och för sig hela men många missade den del av matchen efter att England gjorde 2-1 målet. Hur många gånger som jag sett målen på datorn har jag ingen koll på, men många är det. Vilken uppvisning, jag njuter av varje steg. Jag hade så gärna velat vara en av alla de som fick taket på den nya arenan att lyfta efter det sista målet. En sak som jag funderat lite på idag är vad Zlatan viskade till sin motspelare efter andra målet. Jag tror nog inte att han bad om ursäkt. Eller?
Solsken, hundpromenad, trevligt sällskap, kamerainställningar och god lunch har jag annars fördrivit eftermiddagen med. Nu ska jag vila lite innan nattens jobb så att man orkar hålla ögonen öppna till fredag morgon.
 
Lite från dagens fotografering
 

:-)
 
 
Promenaden med lurvetass är alltid uppiggande men man kan ju inte säga att vädret
är så sammarbetsvilligt som jag hade hoppats på.
Men vid närmare eftertanke så ska jag sitta på möte hela eftermiddagen så
 jag kanske inte ska beklaga mig.
 
 
:-)
 
 
Bella som var en labradorkorsning levde i 29 år.innan hon avled av en hjärtattack. Världens äldsta levande hund är en den 21-åriga tiken Chanel som bor med sin matte i New York. Enda problemet med hunden är att den har grå starr men matte har specialbeställt ett par glasögon som gör seendet bättre för den lilla taxen. I Serige finns det 729.000 hundar och enligt Apoteket så såldes det djurläkemedel för 177 miljoner kronor 2008. 72 procent av alla hundägare har i en undersökning uppgett att deras hund lider eller har lidigt av besvär det senaste året. Undrar om hundar är mera sjuka idag? Eller är det så att vi till vilket pris som ska få våra hundar att leva så länge som möjligt.
 
Medellivslängden på en Grosser är ca 12 år.
 
Solen tittade fram idag
regnet också!
 
:-)
....när man kan. Har suttit en stund (väldigt lång stund) med mina kamerainställningar och nu efter många koppar te, mycket pillande och ge-upp-tankar så har jag äntligen fått kläm på hur man gör. Så då är det bara att praktisera inställningarna också men det får vara tills i morgon för nu väntar snart jobbet på mig. Lilla pappa har blivit firad, hunden har fått promendader och magen är mått, så nu sitter jag här nöjd över vad dagen givit.
 
 
Så för er som undrar så kommer solen i morgon
det var tusan mig på tiden :-)
 
 
När jag letade efter en bok idag så hittade jag Nalle Puhs bok om "lyckliga tankar"
Så då var jag ju bara tvungen att delge er några av hans klokheter.
 
Sjung hej, vad en Björn har det bra.
Sjung hej, vad en Björn har det bra.
Det gör ingenting, att himlen ej är blå,
för jag ska ha en honungsklick, att inte säga två!
Det gör ingenting, vilket väder än det è
för jag ska ha en honungsklick, att inte säga tre!
Sjung hej för en Puh! Sjung hej och sjung hå!
För jag ska ha en matbit,
om en timme eller två.
 
Sjung din själ varm :-)
 
 
 
Glada barnbarn gör en också väldigt glad!
 
:-)
 
Igår skulle jag träna lite på blixtkompensation och exponeringskompensation. Jag plockade med mig lite löv från skogen och satte på bordet för att sedan mixtra lite och som tur var hann jag ta några bilder innan jag rattade på. För det som sedan hände var att jag inte kunne få till det med inställningarna igen och alla foton blev suddiga och mörka hur jag än gjorde. Kameran åkte ner i väskan och nu sitter jag här med användarhandboken för att se om jag kan ställa allt till rätta. (som tur finns det autoläge på funktionsratten)
 
 
 
Allt blir bra till slut
och blir det inte bra,
då är det inte slut än :-)
 
Önskar alla en solig lördag!
Gozzi är hemma och han ligger nu i sin korg mycket nöjd och belåten att få vara där. Men jag vet inte om jag är så mycket klokare om vad det var för fel. Det krävdes en mycket större utredning än den de gjorde så nästa gång han blir sjuk så ville de att den skulle göras. Jag vill inte att han ska bli sjuk någon mera gång så jag funderar inte över det. Både för Gozzis och min ekonomis skull.
Ikväll är det fotokurs igen och då ska vi praktisera det vi lärt oss. Inställningar och ISO och lite annat. När min dotter var här igår så fick jag tillfälle att få öva lite med kamerainställningar när lilla E behövde ha sig ett bad i diskhon efter att inkomsterna fyllt hela blöjan.
Ärligt talat så var det var väldigt nära att jag körde på med de gamla invanda inställningarna då man bara trycker. Men skam den som ger sig.
 
 
:-)
 
Igår åkte Gozzi och jag upp till Läckeby djursjukhus, de röntgade, tog en massa blodprov, klämde och kände. Sedan fick jag åka hem och sjuklingen fick stanna kvar och där är han fortfarande, han får dropp och antikräkmedel och flera prover ska de ta under morgondagen. Det som de vet är att bukspottkörteln är inflammerad och det skulle kolla upp mera nog i morgon. Det är väldigt tomt utan hund och då passar jag på att skingra tankarna med att fortsätta med att få ordning på min lägenhet. Så här flyttas sakerna fram och tillbaka.....förhoppningsvis så kommer det att bli ordning tills staken ska upp.
 
 
Hoppas alla ni andra haft en bra måndag!
 
 
Så fort man ska göra något så blir hela hemmet upp och nervänt. När jag flyttade hit så hade den förra ägarens flickvän målat en stor målning på väggen. Min dotter tyckte att jag skulle måla över den direkt men jag tycket det kunde vänta lite. Men i veckan så tog jag tag i rollern för att se till att det stormande havet med en flicka liggande bland vitingarna och den blinkade fyren, 2 meter lång och 130 bred blev övermålad. Nu ångrar jag att det inte blev av innan, för det är så skönt att stormen har lagt sig och rummet har fått ett mer harmonisk lugn över sig. Nu är det bara en övermålning till sedan är det klart.
 
 
Gozzi är inte bättre så i morgon blir det inläggning.
Så får vi se vad det är som gör honom så sjuk.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är inte lika roligt att vara utan sömn en hel natt när man är ledig. Gozzi har kräkts hela natten och jag har sprungit upp hur många gånger som för att lägga ut tidningar. Det är ett tag sedan nu han var inne i en sådan period men sist var han riktigt sjuk, fick tvångsmata honom i flera dygn. Enda sedan han var liten har han varit dålig i perioder, lika jobbigt varje gång det kommer. Denna gången har jag inte en aning om varför han blev sjuk, ibland kan det bero på vad han ätit för han kan inte äta något annat än sitt specialfoder, minsta lilla gnutta av annat så blir han jättesjuk. Så man får passa honom hela tiden ungefär som ett lite barn. Jag vet en gång när vi var på fisktorget och sålde julgranar och Gozzi var med och mannen som hade sina granar bredvid oss satt och åt av sin medhavda matsäck och när han ätit färdigt så gick han bort till Gozzi. Jag trodde att han skulle klappa honom men han gav honom en fralla med rökt medvurst på och efter det så blev Gozzi jättedålig. Hoppas inte att det ska bli så långvarit denna gången. Han har i alla fall fått behålla maten än så länge som jag var och hämtade på djurkliniken i eftermiddags och som han nu fått en liten sked av. Stackars Gozzi.
 
Idag är han i skuggan av sig själv
 
Håller tummarna för en natt
med massor av sömn.
 
:-)