Passade på att elda lite nu när det för en gång skulle inte blåser full storm. Jag älskar att elda. Skönt nu när allt är uppeldat, tog sin tid men nu är det gjort. Har lite vårkänslor nu när jag luktar eldrök. Tog även en runda i trädgården i jakt på vårtecken.  Hittade snödroppar som trängdes i en hubbe. Underbart när det börjar spira oavsett hur vädret kommer att se ut framöver. Regn och gråväder bjuder Kung Bore oss på just nu i denna delen av landet. Bara att bita ihop.

(null)

(null)

(null)

(null)

Januari lider
mot sitt slut!


Mormors lilla hjärta har legat på sjukhuset. När man är en liten plutt och känner sig trött och medtagen då orkar man inte äta. Min kämpande dotter har pumpat och matat genom sonden, för henne har det hela tiden varit enormt viktigt att mammans mjölk är den bästa födan för sitt barn. Trotts all oro och många vaknätter så fick hon det att funka med hjälp av sin envishet. Grymt bra jobbat. Nu är allt bättre och vi kan andas ut. Stora syster fick trösta och gosa med lillebror och bara det gör ju att tillfrisknandet går fortare. För vem vill ligga på sjukhuset när det är mysigare att vara hemma. 

(null)

(null)

(null)
   
Nu är mormors 
hjärta redan tre veckor❤️
Mycket bra! 
Bladvändare!

(null)

(null)

Dags för nästa bok!

Vaknade efter en härlig sovmorgon så det var bara till att hoppa i kläderna för Eddie väntade vid dörren. Käkade långfrukost med världens godaste ägg och annat smaskigt innan jag ställde mig vid vedkapen en stund. Hängde även ut de nytvättade sängkläderna idag, de torkade på en halvtimme i blåsten. För blåst har det gjort även idag och förväntas göra från och till hela veckan om man nu ska tro på meteorologerna. Hade lovat att köra hem till föräldrarna men innan dess fick det bli en låååååång promenad med mina kära hundvänner. Eddie fick gå i koppel idag för en av tikarna luktde extra gott. Helt otroligt skönt att få lite D-vitamin och dagsljus, det gav extra energi kan jag lova. Just nu försöker jag lapa i mig all tänkbar energi som finns att tillgå. Promenader är mycket bra medicin. 

(null)

(null)

Blev ett roligt foto på oss idag när solen stod lågt i tallskogen. Vi ser nästan ut som tallar vi också. 

(null)

Kommer sova väldigt
gott inatt!
Jag älskar ved! En anledning är att den värmer mig många gånger. Först ska den sågas ner, ris ska brännas och bäras fram. Sedan blir det lite kapning, klyvning och lastning på släpet. Från släpet i skottkärra till vedboden och där ska den staplas. Många härligt avkopplande timmar har nu gått när allt är klart. Det bästa av allt, stugan blir underbart varm och pajen i ugnen från den lilla vedspisen smakar himmelskt gott. 

(null)

(null)

Blåsigt i denna delen
av landet!

Internationella Nalle Puh-dagen, till minne av mannen bakom denna populära björn: A.A Milne (född 18 jan 1882). Nalle Puh har sagt många tänkvärda ord.  
Mina favoriter är bland annat dessa. 

"Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den som är nästan ännu bättre."   

"Ingen kan vara nere med en ballong!"

"Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra."

(null)


Älskade Nalle Phu❣️
Har man ingenting för sig en regnig dag kan man ju leta upp ett barn för att ta med till närmaste Busfabrik. Här kan man få värsta träningspasset om man väljer ett barn på 22 månader. Vet inte vem som var mest slut efter det passet, farmor eller V. Jag gissar på V :)

(null)

Gullungen!

Fastlagsbulle och julsopare bus med tjejerna. I går träffades vi i vårt lilla gäng som alltid någon vecka efter jul för att busa lite. Vi brukar turas om vem vi ska våldgästas. I år var det bästa B:s tur. Det är första gången vi träffas efter att vår kära vän i busgänget lämnade oss dagen innan julafton. Mycket tankar och känslor kom till ytan men också väldigt mycket skratt och glädje. Det var så hon ville att det skulle vara in i det sista och det är så hon vill det ska vara framöver när vi ses. I sin sista önskan in för hennes färd till sista vilan vill vår kära vän ha en sommarfest. Hon viste att några fler somrar skulle det inte bli för hennes del, men en fest ska det bli. Så urnsättningen blir veckan efter midsommar med hopp om sol och en ljummen kväll så att gästerna kan hålla ut till in på småtimmarna.  Musik, sång  och glädjen över alla år vi fått tillsammans ska delas hjärtligt och muntligt. 

(null)

(null)


Denna kvinna! 
Saknad och älskad❣️
Naturens krafter kan det där med att slå knut. Det fick bli saxen, flaggan blev en meter kortare. Det blåste 12 s/m igår, det ska visst blåsa mer i veckan så den gamla flaggan får hänga med ett tag till. 

(null)

Och så var det söndag,
plötsligt!!

Den Danske konstnären Sam Jedigs köpte sig ett fritidshus i skogen norr om Karlskrona för några år sedan. Vet inte om det var av rastlöshet som han påbörjade sitt projekt med att hänga/stapla kuber i träd och intilliggande mark.  Projektet kallas "Stalke out of space cube" och om jag inte missminner mig så pratade min lillebror om de här kuberna för två år sedan. Inte utan att jag varit lite nyfiken på hur det såg ut med alla dessa kuber, så i måndags tog lillebror och jag en långpromenad med hundarna samtidigt som jag fick stilla min nyfikenhet.  Kul grej som Sam själv säkert känner sig nöjd med. Jag hörde att till sommaren är det tänkt att det ska ordnas en vernissage i skogen bland kuber i alla storlekar och färger. Enligt Sam själv är han väldigt fascinerad av kuber och deras enkelhet. Jag tror honom, med tanke på det engagemanget som han lägger ner på sitt projekt. Kikar man noga kan man se att det finns flera kuber längre in i skogen. Eddie blev väldigt nyfik och som den hanhundar är så försökte han märka upp sitt revir i kublandskapet, men med det där blev det inget av. 

(null)

(null)

(null)

Sötaste vovvarna sprang glatt omkring.

(null)

Trevlig tripp i skogen!


Första vardagen efter jul tog jag tag om Tomten som stod närmast mig när jag satt vid köksbordet. Som tur var gick anfallet över efter en stund och Tomten sattes tillbaka på sin plats intill Lucian som inte sjungit färdigt. De var ju trotts allt inte över ännu. Men det är det idag.  Tomtemor/far, alla Nissarna och Lucian har nu semester och jag har fått undanplockat. Lika mysigt som det är när de plockas fram lika underbart är det när kartongerna ställs in i förrådet. Nu är det blommorna tur, de ska friseras samt få lite nytt om fötterna. Blomsterpyssel är så roligt för då vet jag att de snart skjuter fart med nya skott och blommor.

(null)

(null)

Nu ska ni se att det kommer
snö snart.
Det gör det alltid när jag 
beviljat Tomtarna "semester".
Sedan länge har barnbarnsgoset i Kalmar varit    bokat. W är på innebandyturnering i Göteborg och föräldrarna fick en hotellvistelse av mig i julklapp så de kunde hänga med. Tanken var att yngsta dottern med dotter skulle följa med mig till Kalmar men istället hamnade hon på BB. Så N fick hänga med utan sin mamma. Mera gos till mig, för jag har fått allt goset själv med mina tjejer. Vi skojade idag om att vi har föräldrafritt. Idag har vi varit på bio. Frozen ll, såååååå bra. Jag var nog mera exalterad än barnen. Tur jag hade näsdukar med mig för ögonen vattnade sig både då det var roligt och när det var sorgset. När vi körde hem svängde vi inom Ikea och käkade mat så slapp vi lägga tid på det. Vi svepte bara ihop något enkelt nu på kvällen. Nu blir det visst hemmabio. Får se ifall de tre tjejerna har enats. Oavsett så har vi det väldigt trevligt. 

(null)

(null)

Uppdatering!
Gossebarnet mår bra, 
tuttar och sover. 
W och laget har vunnit
alla sina matcher så
det väntas slutspel i 
morgon. 

❤️

Jag har blivit mormor idag
till ett litet gossebarn❤️
Stort grattis till familjen och 
finaste N som blivit 
storasyster. 

(null)



Mormors lilla guldklimp❣️
Ett ljus brinner stilla ut
En flämtande livslåga slocknar.

(null)

Med bara några dags mellanrum
har två kära vänners kamp om sina sjukdomar 
blivit besegrade.


Saknade är stor ❤️
Åkte till jobbet 2019 kommer hem 2020. Eftersom året 2019 inte slutade inte så bra så är förväntningarna på att det nya året kommer med solsken samt nya krafter. Mycket kan man själv påverka men långt ifrån allt. Såg inga raketskjutningar från jobbet, de bara hördes, tur jag har en hund som inte bryr sig. Sonen var snäll och skickade en bild som han tagit på ett uppskjut. Mycket vackert! Jag gillar att titta men inte att skjuta. 

(null)

Gott Nytt År
mina kära vänner!