Bilden gör sig inte rättvis, för ljuset från de nyinstallerade lamporna sprider ett fantastiskt ljus i höstmörkret. Så skönt att stugan är välkomnande upptänd när man kommer på kvällen. Förut fick jag famla mig fram livrädd över att snubbla på något som råkat ligga i vägen. Svärsonen och dotterns födelsedagspresent var precis vad jag behövde. När jag stått utanför och betraktat den upplysta delen av huset en stund var det sedan dags att fixa lite att äta. Mina gäster var jättehungriga. 

(null)

(null)

Nu blåser det på ön igen!
😁
Potatislov, höstlov eller läslov härligt avbrott så här på höstkanten. Ställer till det för en del föräldrar som jobbar inom skolans värld då det ska hinnas med utbildningar och barnen har ingen omsorg eftersom även fritids har stängt. Men det är då mormor ställer upp med tillsyn och samvaro med de härliga hjärtegrynen. Hoppas på soffmys och rolig film framför brasan. Önskemenyn för dagen består av stuvade mackaroner och hemrullade köttbullar, mums säger även kocken. 

(null)

😁

Äntligen får jag min timme tillbaka, i skrivande stund återgår allt till det normala. Jag vill mer än gärna ha normaltid året om. Min hjärna är inte gjord för den här ändringen av klockan. Det finns studier som visar att det kan vara hälsovårdligt att hålla på att skruva tiden fram och tillbaka. I november ska Statskontoret presentera sitt resultat ang tidsomställning eller ej. Väntar med spänning.

(null)


Tick, tack, tick, tack..........
nu ska jag se till att alla klockorna på jobbet 
änterligen visar den rätta tiden. 

Min lurviga vedtjuv är snabb och smidig. När vi är i stugan så brukar Eddie oftast hålla sig i närheten av mig. Om han försvinner ur mitt synfält så ropar jag hans namn och bums är han där och viftar med sin svanslösa rumpa. Ibland händer det att den där lurviga kroppen uteblir när jag ropar. Eftersom han oftast håller sig på tomten så går jag en sväng i trädgården för att spana på vad som är mer intressant än matte. Det slår aldrig fel, vedboden är bästa platsen för att slå dövörat till när matte ropar. 

(null)

(null)

(null)

Lördag och vi laddar 
för klockomställning.
Har du kolla på visarna 😅!
Regnmolnen hängde tunga när jag styrde mot Kalmar för att lämna bilen på service tidigt idag på morgonen. Jag hade sagt då jag ringde och beställde tiden att jag inte hade lust att sitta hela förmiddagen och vänta på min bil eftersom jag inte hade någon möjlighet att ta mig där ifrån. Hyggligt nog hade de då sagt att det skulle bara ta någon timme så jag tänkte ta en långrunda med hunden under tiden. Men inte visste jag då att det skulle regna. De stora tunga regndropparna piskade på rutan och jag svor en liten ramsa för mig själv, konstigt nog slutade det att regna och en halvtimme senare tittade solen fram.  Jag fyllde en påse med träningsgodis till Eddie sedan gick vi iväg. Jag hittade en gräsplan någon kilometer bort där vi tränade lite lydnad innan vi fortsatte vår vandring. När vi gått ytterligare någon kilomet så bevittnade vi ett flygande t-fat som just landat innan vi svängde in på vänskapens väg. Eddie tyckte att jag var urtråkig som skulle fota helt oviktiga saker. När vi kom tillbaka till verkstaden var Eddie helt slut i huvudet efter allt nosade och alla hundmöte där han var tvungen att vara helt koncentrerad på mig trots att han ville något helt annat. Bilen hämtades och nu är både bil och ägare nöjda över att det är gjort. Färden fortsatte sedan till stugan där vi har pysslat med lite av varje.

(null)

(null)

 
  (null)

😁
Varje gång jag står med det oöppnade vita fönsterkuvertet i handen så snurrar tankarna, tänk om. Lättnaden då texten visar det jag helst vill läsa är härligt befriande. Jag är så tacksam över förmånen att vi har så bra mammografivård. Jag är inte så säker på att jag kommit iväg på undersökning om inte kallelsen dykt upp i min brevlåda med jämna mellanrum. Konstigt nog så tänker jag alltid samma sak när jag sitter i väntrummet "jag var ju här nyss" kan det verkligen vara dags redan. 

(null)

Ledig inatt!
😁
Har länge, väldigt länge funderat på att måla om mina gamla ekstolar. Jag tycker att de är så fina och nu kommer de bli ännu snyggare vitmålade. Har även en karmstol som jag klätt om som ska målas. Är sugen på att köra igång på direkten, men mitt projekt får vänta tills imorgon.  

(null)

Månen ser full ut!
Brukar vara svårt att sova då.
😁
Stort grattis på din födelsedag 
min älskade son. 

(null)
  
Vi ses i eftermiddag❣️
Det fina höstvädret gästar fortfarande och det besöket gillas. För min del får det gärna stanna ett bra tag till. Haft ett härligt dygn i stugan med god mat och massor av mysiga kramar. Svärsonen fixade med födelsedagspresenten jag fick när jag fyllde år. Så nu lyser fina utelampor, för ni ska bara veta hur mörkt det kan vara när man kommer på kvällen. Lamporna styrs med hjälp av en app, så jag ställer bara in när och hur jag vill att lamporna ska vara tända. Mycket bra.

(null)
    
(null)

(null)

❣️
Vill du sova i min koja när du jobbat klart. Det finns två chokladbollar på köksbordet som du kan ta till fikat när du vaknat. Sov skönt!

(null)

(null)

Jag blir så bortskämd❣️

(null)

Önskar er alla en bra torsdag❣️
Ställde klockan på tidigt idag eftersom jag skulle köra till stugan. Två väggar ska tvättas och målas innan det blir dags att återvända till fastlandet. Helt vindstilla, fåglarna överröstar varandra och solen värmer. Sitter på trappan och njuter av allt fantastiskt runt omkring. Eddie följer de små fåglarnas kämpade om att få i sig dagens frukost medan jag dricker dagens första kopp te. Underbart!

(null)

Njuter! 
😘

Trots att jag lyckats smita så fortsatte övriga att kämpa på tills jag kom tillbaka ett dygn senare. Något vimmelkantig och på ostadiga ben återvände jag till renovering av ladan. Fick vara med att avsluta det hela iallafall.

(null)

(null)

Alla nöjda med både väder och resultat!
Lördagen började helt fantastiskt, solens strålar värmde redan vid 9-tiden. Brädor, spik och mina hantlangare var redo för dagens göromål. Oj så bra det gick. Det var lite pusslande innan det gamla stagats upp med nytt friskt virke. Sedan skulle pannor komma på plats innan det var dags för andra sidan. Vi hann just börja när klockan hunnit bli halv ett och mamma hade lunchen klar. Där satt vi i lugn och ro när bonden som har sina kossor på ängen behövde hjälp med att samla ihop alla kor och kalvar för hemfärd. Hjälpsamma som vi är ryckte vi ut. Kalvarna var helt förvilldade och sprang som galningar. När alla kossor och två av kalvarna till slut var på plats så passade de andra 2 kalvarna på att dra iväg längst bort i hagen. Hagen är ca 3 km lång, så det var bara till att börja om från början ingen. En av kalvarna passade på att ta sig ett bad i all iver för att slippa bli fångad. Där stod jag och passade kalven i ett skogsparti  intill ån så att de andra  skulle veta var vi var. Det var då jag gjorde något som skulle ändra min dags planering av fortsatt arbete i det sköna vädret. Det som jag trodde var en gren som hamnade i mitt hår stack till inte bara en gång utan två. Inte så smart drag av en getingallergiker som inte har sin medicin med sig. In i bilen till akuten, där blev jag snabbt omhändertagen. Efter någon timme blev jag inlagd på medicinavd för fortsatt övervakning av mitt höga blodtryck och enorma puls. Så  gick det med den härliga höstdagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hade tyvärr inget foto på getingen!
Förhoppningsvis blir jag utsläppt idag 😉

Jag älskar höjder så ni kan tro att jag är nöjd nu när liften är på plats. Pappas gamla slitna lada måste fixas så då är det ju bra att han har en dotter som inte räds höjder. Nu är ju inte ladan så hög, bara 8 och liften klara 12 m så det är goda mått. Pappa sitter på en stol och ger goda råd, medan jag står i liften och gör som jag vill. Nu blir det sängen för i morgon är jag och mina hantlangare redo för att fortsätta i det fina vädret som utlovats. 

(null)


(null)

(null)

(null)

Sov gott!
Det ska jag göra. 
Fortsättning följer 😁

Jag borde inte fynda mera på loppis, men jag kunde verkligen inte motstå denna underbara ostbricka med tillhörande glasost för värmeljus. Ser ni möss(rått)mönstret, hur gulligt som helst. Jag längtar tills jag kommer upp till stugan, då ska jag ladda med goda ostar, vindruvor, salta kex samt något gott att dricka. Elda i spisen och njuta, bästa energipåfyllningen .

(null)

Snart helg!
Då ska jag göra något roligt.
Bildbevis kommer 😁
I förgår när jag var hos min kompis så fick jag vara med när denna fina och väldoftande nattkaktus slog ut. Vi låg på golvet med uppspärrade ögon för att inte missa några detaljer från knopp till utslagen blomma.  Just denna storbladiga kaktus heter "Epiphyllum oxypetalum"  en av de nattblommande  arterna. Den blommar och doftar tills natten möter dag sedan så blir den hängande i sitt fäste som ni kan skymta på nedersta fotot. 


(null)

(null)

(null)

Synd ni inte kan
känna den fantastiska doften. 






Vilken intensiv helg, men så fantastiskt trevligt. Allt var såååå lyckat och jag har fått så mycket fina presenter, blommor, ätbart, drickbart och massor av kärlek. Kommer att njuta av allt detta länge. Tusen tack till alla😘

(null)

🙏
Nu är det dukat! Tårtan är gjord, maten är förbered. Nu ska jag sova gott för i morgon kommer gästerna. Längtar❣️Temat för festen är "höst" Jag älskar höstens färger. 

(null)

(null)

🎂🥂🍾

Idag fyller mitt älskade barnbarn år❤️, det ska firas med middag på Kinarestaurang och ett litet paket. 

(null)

Ses snart❣️😘
När min jobbarkompis frågade mig i våras ifall jag ville fotografera henne och islandsponnyn tillsammans var jag inte sen med att haka på. Hon hade två önskemål, platsen och att ha sin medeltidskläder på sig. Vi gick iväg med häst och en kasse med ombyte till en Ekebacke som ligger en bit från stallet. Det är en fantastisk miljö att strosa runt på. Eftersom min bror bor ett stenkast från denna fina plats så bruka Eddie och jag följa med då deras hund ska på promenad. Jag blir så lycklig när jag ser alla fina vitsippor och det känns inte som om det vore flera månader sedan. Jag kommer ihåg att vi pratade om kommande sommar när vi stod där ibland vitsippor och nya fina eklöv. Nu är både våren och den underbara sommaren förbi, då är det tur att arkivet finns. 
 
 
 
 
 
 
 
Tre timmar kvar, sedan dags
för semester igen 😁