I natt hade jag en väldigt konstig dröm. Jag hade sökt ett jobb som taxichaufför och det var ca 100 sökande. Vi satt alla i ett rum sneglande på varandra i väntan på att få gå in på anställningsintervju. Väl inne hos ägaren av rörelsen fick jag svara på lite frågor och en lapp med ett datum då jag skulle provköra en hel dag. Alla som sökte jobbet fick en lapp med ett datum då provkörningen skulle ske. Allt gick ut på att den som fått flest kunder under en dag skulle få jobbet. Ni ska använda er av "nytänk" sa ägaren då vi fick lappen. Som ni alla vet så kan man ju drömma om ett helt liv en och samma natt, så den veckan som jag skulle vänta innan det var dags för mig att testköra kom ju säkert inte många minuter efter det att jag fått lappen. Jag körde kund efter kund alla pratade på om en det ena än det andra och jag körde runt runt. Jag hann aldrig jobba klart- vet inte heller om det var jag som fick jobbet. Drömmen har funnits i mina tankar hela förmiddagen, eftersom jag tyckte det var en intressant dröm så försökte jag komma på om den hade något att säga mig. Mina tankar snurrade på under hundpromenaden och det var då jag kom att tänka på kunderna, det var flertalet av kunder som pratade om samma sak, ni vet taxichaufförer får ju höra både om det ena och andra. Får nog klura lite till på den här drömmen, men hur som helst så gav den allt lite vind under vingarna.
På tal om luft under vingarna så kan man ju nästan tro att de här tvågrabbarna har det. Det blir mycket tävlande då vi är på Öland.
 
 

Torsdag och solen skiner efter natten regn!
 
:-)
Utanför min stuga på Öland så har jag ett litet sexkantigt hus som jag kallar spelhålan. Här har det spelats allt från tärningsspel till stora pokerturneringar. W går gärna in och sitter här för att spelar tärningsspelet. Väldigt mysigt att tända ljus på kvällen för att bara sitta och njuta även om det nu inte händer så ofta. Nu har vi suttat där och spelat om kvällarna när luftfuktigheten varit hög ute.
Det är helt otroligt vad fuktigt det börjat bli framåt kvällen, filtar och dynor kan man nästan vrida ur. Bra samtidigt så blommorna kan få till sig lite väta nu när det varit så torrt.
I natt har det regnat och åskat utåt öarna när vi kört runt i vår kommunbil. Strömmen har gått på ett flertal ställen i natt enligt arbetskamraterna. Men våra brukare har fått behålla sin ström hela natten. Nu skiner solen igen.
 
 
 

God morgon till er,
nu ska jag sova :-)
Hem för att byta om efter nattens jobb för nu bär det av mot Öland igen. Måste ju utnyttja de lediga dagarna. Har lite som måste göras för nu dröjer det ett tag innan jag kan åka dit igen. Lite jobb mitt i veckan och Karlskronas skärgårdsfesten som är kommande helg. Massor av trevligheter som man inte kan missa på hemmaplan. Förra årets fest var verkligen lyckad sa de som var där och jag kan tänka mig att denna blir minst lika bra. 
Ha nu en bra början på veckan och njut av sommaren  :-)
 
Så här glad blir dotter då hon är på Öland!
:-)
 
Är det någon som vet vad denna fina blomma heter som växer i min trädgård på Öland. Jag skulle behöva flytta på den till ett annat ställe eftersom den just nu står lite dum. Kan man det utan att den dör. Jag vill ju gärna ha den kvar. Tacksam för svar :-)
 
 
:-)
Då är det snart dags för tjejerna i Team Activa Zoo, Anna, Sara, Emma, Malin och så jag att springa vårt andra lopp tillsammans för i år. Nu har jag ju även hunnit med både Vårruset och Victoriajoggen där emellan, men vad hjälper det. Ärligt? Hur kul på en skala är det att springa egentligen. Efteråt är det fantastiskt skönt, det är den känslan som jag försöker att memorera i lillhjärnan varje gång jag sprungit. Konstigt nog så är det lika dant varje gång jag ska springa, hur mycket jag än försöker så finns inte känslan där som ska göra det lättare för mig. Motivation är det som saknas, motivationen är en avgörande faktor för att man ska uppnå sitt mål. Mitt mål är att jag till nästa år ska anmäla mig till ett lopp där jag ska springa en mil. Det är betydligt närmare till Australien än att träna för att uppnå den milen kan jag säga. Det jag måste göra är helt enkelt att bygga upp en hållbar motivation att hitta den där avgörande faktorn som ska få mig dit. Vill man göra det enkelt för sig så kan man ju ifrågasätta varför det är så viktigt att springa, konstigt nog så känns det som om det är betydligt lättare att ta tag i springandet än att fatta andra beslut som snurrar i skallen. Snurrigt... Eller hur!!?? Jag börjar med att vila en stund innan jobbet så kanske anfallet gått över.
 
 

Fredag och jobbhelg!
Vilken tur jag har :-)
 
 
Solnedgångarna på Ölands västra sida är helt magiskt vackra. Skulle vilja sitta nere vid stranden varje kväll för att beskåda detta underverk. Just när solen håller på att gå ner så blir det en fantastisk blåaktig ton som speglar sig i vattnet så allt liksom smälter samman. Allt blir så tydligt på något sätt. Får nog bli en cykeltur ner till stranden i kväll, vill ju inte missa något. Ska nog packa en liten fikakorg att ta med.
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
 
När vi var i Löttorp för att bada vid klipporna så plockade jag lite stenar till min nya sten rabatt som jag ska göra utanför ladan. Tänk så mycket fina och roliga stenar det finns. Det är underbart att få plocka solvarma stenar medan man hör vågorna skvalpar. Svårt att sluta bara när man väl börjat, hittar ju hela tiden fler och fler som jag vill ha med mig hem.
 
 

Solen skiner och jag med den
för nu är jag ledig i två nätter :D
 
 
När blombladen är borta så finns det ändå mycket vackert kvar att skåda, bara man vill.
 
 

 
En natt till sedan är det lite ledigt igen :-)
 
 
 
Frukosten är det bästa efter en jobbnatt!
 
 
Ha en bra dag!
 
:-)
.......och alldeles underbart hemma i Sverige tillsammans med familjen så bestämde sonen att skjuta upp sin återresa till vintern i Australien med 14 dagar. Sådana beslut gillas av hans mamma kan jag lova. Men jag förstår inte varför han envisas med att stå på händer hela tiden :-)
 
 
:-)
Fruntimmersveckan bjuder ännu så länge på massor av sol för ovanlighetens skull. Min farfar som var en mycket rolig man kallade just denna veckan för pisseveckan, för om det inte hade regnat på hela sommaren så kom allt regn under just denna veckan. På Öland kom det en skvätt regn under lördagsnatten, vi hade även åska långt upp i norra delen av Öland som vi kunde bevittna sittande ute inlindade i våra filtar. Härliga lediga dagar har det varit på Öland, trots att jag gick av i fredags morse och gick på igår kväll så har jag hunnit hur mycket som helst. Delar av familjen har varit samlade i stugan och det är väldigt uppskattat av mig. Kameran har varit med hela tiden så här kommer några av mina 350 tagna bilder.
 
Jag har kollat på vollybolls turnering, sonen lag vann.
 
Kollar ni noga så ser ni min fina flagga och hustaket på min lilla stuga i bakgrunden.
 

Vi har kastat smörgås :-)
 

Plockat stenar till min lilla rabatt.
 
 
Hittat fisk :-)
 

Gosat barnbarn.
 

Badat i månljuset
 
 
 
 

Önskar alla en fin början på veckan!
 
:-)
 
 
 
Medan kossorna betar, måsarna skriar och vågorna kluckar så gör jag ingenting.....
 
 
 
 

... mer än önskar alla en härlig lördag!
Halva året har nu gått och som alla andra år utom då man var barn förstås så har även denna delen av detta året gått fort. Tänker tillbaka på vad jag hunnit med så här långt 2014 så kan jag väl inte påstå att det är så värst mycket mer än det där vanliga ni vet. Som tur är så är det hälften kvar och utrymme för att vissa tankar och idéer ska bli av. Eftersom nu 2014 skulle ju bli förändringarnas år så det är väl bara till att sätta fart...HUR svårt kan det vara :-) Jag tror jag börjar med att sova på saken.
 
 
Hur går det för dig!
Har du hunnit med vad du vill så här långt?
 
:-)
 
 
 
 
De lediga dagarna på Öland med delar av familjen har var fanatiskt sköna men allt för få. Nu ska jag inte klaga över de dagar som jag inte haft utan glädjas åt de dagar man fått, så nu får jag sluta gnälla :-). Dottern och jag har sprungit Victoriajoggen med en massa andra springglada och flåsande personer. W sprang minijoggen och det var 450 barn anmälda dit. Killen som vann var 7 år och sprang loppet för 5 gången. W skulle vinna nästa år sa han då han sprungit klart. Några timmar senare så var det vår tur att springa en bana på 4 km och det är väldigt roligt att springa med andra, mycket trevligare och roligare än att träna inför ett lopp. Dagen bjöd annars på solsken, störtskur och goda äggmackor.
 
 

 
 
Vi har även hunnit med avkopplande stunder vid bryggan.
 
 

Nu är det läggdags för mig!
Ni andra får ha en bra dag, förhoppningsvis med massor av sol.
 
:-)
 
 
Nu börjar vi uppladdning inför Victorialoppet som är på tisdag. Redan idag drar vi till Öland för att njuta av öns alla läckerheter. Ikväll blir det fotboll, förhoppningsvis så blir det en nagelbitande match som spelas mellan Tyskland och Argentina. Jag kommer att heja på det lag som vinner. Jag hoppas att det inte blir förlängning eller straffar som avgör matchen eftersom jag tycker att matchen bör avgöras i de 90 minuter som spelas. De får dela på vinsten annars tycker jag.
Åskan som skulle komma har nog stannat någon annanstans för här är den inte, hoppas den inte är på Öland för där vill vi bara ha sol.
 
 
Ha det gott och njut av dagen!
Hörs på Onsdag!
 
:-)
Helt otroligt så har getingarna byggt just ovanför min ytterdörr. BARA... utanför min dörr. Hur kunde de veta att jag är superallergisk. På måndag kommer Anticimex, hoppas jag över lever helgen. Jag ska smyga in i min lägenhet för att inte retas. Hoppas de fattar att jag inte är intresserad av deras umgänge.
 
 
Ikväll blir det något gott i det finaste glaset, härliga vänner på mat och dryck. Den lediga helgen börjar så bra den bara kan.
 
 
Önskar alla en förträffligt underbar fredag!
 
:-)
 
 
Jag var och gosade valpar för några dagar sedan hos min kompis. Det var sex stycken valpar då jag kom dit. Men hur många gånger än Tina räknade sin valpar så var de bara fem då jag åkt :-) Konstigt! Eller hur!
 
 
 
En go fredag till er alla!
 
:-)
Efter den goda hotellfrukosten dag två så kör vi mot Bergs slussar för nu ska det bli åkande av. Pappa ska efter många års önskan äntligen få åka kanalbåten. Vackert väder och förutsättningarna för en lyckad dag är ju liksom bara perfekta. Pappa har ingen aning om vilken båt vi skulle åka eller hur många timmar det skulle ta. Det stod en annan båt intill där vi väntade och pappa undrade om den var i samma storlek som vi skulle åka med, jag nickade och log för mig själv eftersom jag viste att båten vi skulle åka var 4 gånger större. Fantastisk dag och pappa var road som ett litet barn i en ny lekpark. Ölen var kall och blåbärspajen med kaffe smakade precis så perfekt man kan tänka sig att det skulle göra en lyckad dag som denna.
 

Bergs slussar är Götakanals största sevärdheter och som vi fick uppleva med en av kanalbåtarna som heter M/S Ceres. Efter fyra timmars båtfärd, 18 meters höjdskillnad och sju slussar, massor av trevliga berättelser om kanalbyggandet, kungar, kloster och om alla andra fina platser vi passerer på väg till slutstationen där vi nöjda och belåtna steg av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ännu en dag i vårt underbara land!
 
:-)
 
 
 
Då är vi hemma igen och det var en mycket nöjd pappa som vi släppte av i gårkväll. Vilket fantastiskt land vi bor i. Varje landskap har sin tjusning och det finns hur mycket som helst att se och uppleva ifall man vill. Nu körde vi mest runt eftersom pappas ben är lite trötta och slitna men det går ju bra det också. På slingriga vägar genom Småland där vårt första stopp blev i Ruda, här serverade vi kaffe och kaka vid en gammal aktivitetspark.
 
 
 

Lite lek en stund i parken innan vi satte oss i bilen för att fortsätta mot Björkfors. Östergötland är fantastiskt fint. Det finns några vägar som är extra vackra att köra på så vi valde ut den som går mellan Horn och Kisa. Nästa stopp blev tio minuter innan Björkfors, till en underbart fin utsikt bullade upp med räksmörgåsar och en kall öl till festfiraren sedan lite kaffe på det.
 

Nöjda körde vi vidare till Björkfors där vi skulle titta på nostalgimacken. Mycket spännande saker för en nyfiken pappa att pilla på. Pappa nosade även upp en gammal grålle under en presenning.
 
 
 
Linköping och incheckning på hotellet blev vårt nästa stopp. Pappa fick vila lite innan vi satte oss på en restaurang för att äta och njuta av den ljumna kvällen. Mätta och nöjd avslutade vi med en promenad i Linköpings underbara parkområde. Trädgårdsföreningens grön- och parkområde som varit Linköpingsborna oas sedan början på 1800-talet var helt otroligt vacker. Utkikstornet på Kjettelsberget byggdes 1881 och här kan man äta gräddade våfflor från samma recept som användes i början på 1900-talet. ( Det sägs att det var en avrättningsplats här uppe till 1600-talets slut.)
 
 
 
 
 På flera platser i parken kunde man läsa tänkvärd ord för att sedan för egen del få lite att fundera och begrunda.
 
Sedan var det dags att sova gott inför nästa dags äventyr. Om den får ni läsa i morgon :-)
 
Då är det äntligen dags för pappa att få åka iväg en sväng i Sveriges underbara land. Tre hela dagar med två övernattningar. Han vet inte ännu vad vi ska men han har sina önskemål. Vi får se ifall de önskemålen kan bli uppfyllda. Vi ska bara ta det lugn uppleva och njuta av allt vackert. Vi ska köra på fina vägar i olika län och försöka att få med lite av varje. När vi kommer hem så ska även ni få veta vad vi hunnit med att uppleva och se.
 
 
Ser ni en blå bil med tre förvirrade i så kan det vara vi!
 
Ha en underbar början på veckan :-)
Idag så gick Gozzi och jag bort till de gulliga ulliga svanungarna. Vilken tur vi hade, det kom en familj som hade med sig mackor till de hungriga ungar. I år har svanparet som alltid brukar finnas i just denna viken ovanligt många ungar. Hoppas alla ungarna klarar sig från olika faror som finns runt om dem.
 
 
Alla var inte inbjudna till att mumsa på brödet.
 
 
Sugna och skriande gav de inte upp i första taget.
 
 
 
:-)
Jag har aldrig förstått det här med att man ska ha olika krämer om det är dag eller natt. Men eftersom jag alltid måste smörja in mig i ansiktet efter att jag tvättat mig så har jag gått på det här med att ha en nattkräm och en dagkräm. Men om jag ska jobba då... ska jag då ta dag eller nattkräm!? Är det ljuset eller mitt vakna tillstånd som styr. Ärligt så tror jag det hela går ut på att jag i stället för en burk måste köpa två.
 
På tal om annat så har jag glömt att berätta om Hugo som blev Gozzis kompis då vi var i Västervik. Mycket klappande i dagarna två och jag lovar att Gozzi gillar när han blir klappad.
 

:-)
Lite lyckoklöver så här på torsdagsmogonen kan ju aldrig skada :-)
 

Sängen väntar på en trött och sliten nattarbetare :-)
När jag kom upp till stugan i förgår så möttes jag av ett hav av pioner. Röda, vita, rosa bugande och fullt utslagna. Jag har aldrig haft så mycket blommor på mina pioner som jag har i år. Jag skulle bara vilja sitta i min trädgård och suga näringen ur varenda blomma innan de vissnar ner. Tyvärr så står de inte så länge, helst inte när det spöregnar och de blir liggande längs med gräsmattan och inte orka resa på sig igen.
 
 
 
Min jobbarkompis tycker synd om de som har semester i detta busåskväder som varit idag.
Jag tycker synd om mig själv som inte kan sova när Tor slår på sin hammare :-)
Potatiskoma råkade jag få efter att jag hade varit i mitt potatisland och grävt fram lite knölar till kvällens middag. Matjessill, gräddfil, gräslök och Ölandspotatis, hur gott som helst. Jag råkade nog ha för näringsrik jord i  potatislandet för det är mera blast än potatisar. Men vad gör det huvudsaken att där finns några. Kolla man riktigt noga på fotot nedan så ser man även små plantor som förhoppningsvis ska ge mig lite pumpor så småningom.
 
 
 
Då var det dags för jobb igen!
 
:-)